Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Hārtlija "Avangard" sāks Gagarina kausa finālsēriju pret CSKA

Hārtlija "Avangard" sāks Gagarina kausa finālsēriju pret CSKA
Bobs Hārtlijs kopā ar saviem asistentiem. Foto: www.hawk.ru

Šodien Krievijas galvaspilsētā Maskavā tiks aizvadīta 2019. gada Gagarina kausa fināla pirmā spēle, kura CSKA uzņems Boba Hārtlija trenēto Balašihas „Avangard”. Mača sākums plkst. 17:00.

Ja CSKA dalība Gagarina finālā bija paredzama gan pirms, gan pēc regulārā turnīra noslēguma, jo Maskavas komanda ieņēma pirmo vietu visā līgā, tad Hārtlija „Avangard” kļuva vien par ceturto vienību Austrumos. Taču pirmajā kārtā četros mačos izdevās apspēlēt čempioni Kazaņas „Ak Bars”, sērijas atklāšanas spēlē sagraujot Tatarstānas vienību ar 6:0. Arī „play-off” turpinājums bija veiksmīgāks komandai, kuras mājvieta šosezon ir Maskavas apgabala pilsēta Balašiha: 4:1 pret konferences otro labāko vienību „Barys”, bet Austrumu finālā 4:2 pret Ufas „Salavat Yulaev”.

Armijas komandai ceļš līdz finālam sanāca nedaudz grūtāks, jo tai bija arī viena septiņu spēļu sērija. Taču pirmās divas kārtas tika pārvarētas ļoti pārliecinoši – 4:0 pret Podoļskas „Vityaz” un 4:1 Maskavas derbijā pret Mika Indraša pārstāvēto Maskavas „Dynamo”. Jau tradicionālajā Rietumu finālā tikās CSKA un SKA, un abām komandām uzvarot tikai savās mājās, Igora Ņikitina vadīta vienība otro reizi pēdējo trīs gadu laikā iekļuva „play-off” izšķirošajā sērijā.

Komandu salīdzinājums Gagarina kausa

KomandaSp.UUPZPZGVZVMet. %SMVair.Vair. %Maz.Maz %SS
CSKA1612022442010.07%12413/5026.0%40/4687.0%3
Avangard151021253299.4816621/6134.4%34/4477.3%3

Sp. – Spēles, U – Uzvaras, UP – Uzvaras papildlaikā, ZP – Zaudējumi papildlaikā, Z - Zaudējumi, GV – Gūtie vārti, ZV – Zaudētie vārti, Met. % - Realizēto metienu procents, SM – Soda minūtes V – Vārti vairākumā/vairākumu skaits, Vair. % - Vairākuma realizācijas procents, Maz. – Izturētie mazākumi/mazākumu skaits, Maz. % - Izturēto mazākumu procents, SS – sausās spēles

Abām komandām ir augsta līmeņa vārtsargi, tomēr CSKA vārtu vīrs Iļja Sorokins izskatās pārliecinošāk gan pēc atvairīto metienu procenta, gan pēc vidēji ielaistiem vārtiem vienā mačā. Viņa kolēģim pretinieku nometnē Igoram Bobkovam ir sliktāki cipari, taču tam ir loģisks skaidrojums. Proti, CSKA spēlē aizsardzības hokeju, kas paredz lielāku palīdzību vārtsargam, kamēr Hārtlija „Avangard” daudz laika pavada uzbrukumā, kas brīžiem noved pie problēmām savā laukuma pusē.

Pamatvārtsargu salīdzinājums

SpēlētājsSp.UZSLAtv. m. %VIVSS
Iļja Sorokins (CSKA)16124955:5694.3%1.263
Igors Bobkovs (Avangard)15123937:4692.7%1.733

Arī uzbrukumā gan CSKA, gan „Avangard” ir vairāki meistarīgi hokejisti, bet atšķirība ir tajā, ka Hārtlija komandā divi rezultatīvākie spēlētāji ir leģionāri, kamēr CSKA – vietējie. Austrumu konferences fināla piektajā spēlē savainojumā iedzīvojās „Avangard” hokejists Teilors Beks, kuram ir visvairāk punktu komandā – 18. „Play-off” laikā par savainojumu nopietnību nerunā, līdz ar to nav nekādu ziņu par to, vai kanādietis varēs piedalīties sērijā. Hārtlija vienības otrais rezultatīvākais spēlētājs ir aizsargs Kodijs Fransons, kuram ir vairāk punktu, nekā CSKA rezultatīvākajām hokejistam Mihailam Grigorenko.

Trīs rezultatīvākie spēlētāji katrā komandā

CSKAPunktiAvangardPunkti
Mihails Grigorenko15 (8+7)Teilors Beks18 (4+14)
Konstantīns Okulovs12 (5+7)Kodijs Fransons16 (3+13)
Kirils Kaprizovs12 (3+9)Sergejs Šumakovs15 (10+5)

Taču „Avangard” tas nav pirmais gadījums, kad jāiztiek bez līderiem. "Play-off" laikā komanda bija spiesta pavadīt vairākas spēles bez pirmās maiņas uzbrucējiem Iļjas Mihejeva un Denisa Zernova, kuru prombūtne nesagādāja lielas problēmas „Avangard”. Bobs Hārtlijs atrada, ar ko aizvietot vienus no labākajiem uzbrucējiem, līdz ar ko abi varēja nesasteigt ārstēšanu un atgriezties atpakaļ labā formā un veselībā.

Šajā mačā neiztiks arī bez papildus motivācijas dažiem sērijas varoņiem. CSKA galvenais treneris Igors Ņikitins vēl būdams spēlētājs Omskā pavadījis deviņus gadus, izcīnot zeltu sezonā 2003./2004., un tieši „Avangard” vienībā Kazahstānas speciālists sāka savu trenera karjeru. „Avangard” sezonas laikā papildinājušais Sergejs Šumakovs iepriekšējo sezonu pavadījis CSKA, bet „play-off” laikā tika nosēdināts rezervē par disciplīnas pārkāpumu, un šovasar devās uz Amerikas hokeja līgu, kur gan nespēja nostiprināties.

Omskā 18 gadus pavadījušais Aleksandrs Popovs jau trešo sezonu pārstāv Maskavas komandu. „Avangard” prezidents Maksims Sušinskis intervijā krievu medijiem pastāstījis, ka vasarā komanda mēģinājusi atgriezt Popovu atpakaļ, taču uzbrucējs atteicies, motivējot to ar vēlmi cīnīties par Gagarina kausu.

Atgādinām, ka karjeras laikā „Avangard” treneris Bobs Hārtlijs izcīnījis titulus visās vietās, kur viņš strādājis. Trenera kolekcijā ir Stenlija kauss, Centrālās Kanādas junioru līgas (CJHL), Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) un Amerikas hokeja līgas (AHL) trofeja, ka arī Šveices zelts.

Gagarina kausa fināla kalendārs

#1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
CSKA – Avangard13/0415/0417/0419/0421/04*23/04*25/04*0-0

”*” Ja būs nepieciešams

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-04-13 10:05, pirms 5 gadiem
Atgādinām, ka karjeras laikā „Avangard” treneris Bobs Hārtlijs izcīnījis titulus visās vietās, kur viņš strādājis. Trenera kolekcijā ir Stenlija kauss, Centrālās Kanādas junioru līgas (CJHL), Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) un Amerikas hokeja līgas (AHL) trofeja, ka arī Šveices zelts.

Un atgādinu ka dzīvo viens liepājnieks ,kurš uzskata ka galvenais ir rezultāts un tajā pašā laikā cenšas iedzelt ik pa brīdim Hārtlijam, uzskata ka viņš ir nekas īpašs. Ko lai dara - nekonsekvences kalngals.
, 2019-04-13 10:24, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Un atgādinu ka dzīvo viens liepājnieks ,kurš uzskata ka galvenais ir rezultāts un tajā pašā laikā cenšas iedzelt ik pa brīdim Hārtlijam, uzskata ka viņš ir nekas īpašs. Ko lai dara - nekonsekvences kalngals.
Tā diemžēl ir, viņs ir kā apkaunojums mums pārējiem normāliem liepājniekiem. Kāds negrib to duriku savākt piemēram uz Ventspili, mēs labprāt no viņa atbrīvotos, lai beidz piesmirdināt pilsētu.
, 2019-04-13 10:32, pirms 5 gadiem
>>>Sportiskais Kobolds
Apmaiņai pret Amansio Fortesu
, 2019-04-13 10:37, pirms 5 gadiem
Kas attiecās uz šo finālsēriju,man,izņemot spēli vēl lielu interesi izraisīs tiesāšana,kas šajā līgā mēdz būt gan pasūtīta,ko protams nevar pierādīt,gan nekonsekventa(ko bieži redzam noteikumu traktējumos un videosoģu ieskaitītos un neieskaitītos vārtu guvumos)
, 2019-04-13 16:50, pirms 5 gadiem
Lai arī Gagarina kauss nonāk Hārtlija kolekcijā jau šopavasar!
, 2019-04-13 18:06, pirms 5 gadiem
Nebija ilgi jāgaida,jau pirmo Avangard ripu neieskaitīja.
, 2019-04-13 18:11, pirms 5 gadiem
Nevaru beigt brīnīties par tām kolhoza izdarībām noteikumi tiek grozīti pēc katra otrā gola
, 2019-04-13 18:13, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Nebija ilgi jāgaida,jau pirmo Avangard ripu neieskaitīja.

Labākajās krievu tradīcijās 😀 pie tam čelendžu pat nevajadzēja tērēt CSKA, jo paši izdomāja tomēr apskatīties. Pat komentētāji ierēca.

Šīs sezonas čempions ir skaidrs. CSKA spēlē ļoti labi, bet ja kkas noies greizi, tad pavilks aiz ausīm nedaudz kā šodien un miers.
, 2019-04-13 18:16, pirms 5 gadiem
ogreskijs rakstīja: Labākajās krievu tradīcijās 😀 pie tam čelendžu pat nevajadzēja tērēt CSKA, jo paši izdomāja tomēr apskatīties. Pat komentētāji ierēca.

Šīs sezonas čempions ir skaidrs. CSKA spēlē ļoti labi, bet ja kkas noies greizi, tad pavilks aiz ausīm nedaudz kā šodien un miers.
Esmu pilnīgi pārliecināts ka būs vēl pietiekoši daudz interesanti lēmumi
, 2019-04-13 19:01, pirms 5 gadiem
Pats galvenais viss tika profesionāli izdarīts.Avangard samazina rezultātu līdz minimumam,tūdaļ jāsāk no centra un pēdējā brīdī iedegas dzeltenā lampa,kas signalizē,ka jāskatās video.Tai vietā ,lai turpinātu spiest apjukušo pretinieku,tiek uztaisīts pārtraukums,kura laikā pēta video.Pa šo laiku CSKA jau ir attapies un pat gadījumā,ja arī vārtus ieskaitītu,komanda jau būtu kārtībā.Ko arī pierādīja spēles turpinājums un CSKA trešie vārti,pēc kuriem izslēdzu TV.CSKA ir pietiekoši spēcīga komanda un tai pietiek pat ar minimālo palīdzību,lai visu nokārtotu sev par labu.Apmēram tā.
, 2019-04-13 19:12, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Pats galvenais viss tika profesionāli izdarīts.Avangard samazina rezultātu līdz minimumam,tūdaļ jāsāk no centra un pēdējā brīdī iedegas dzeltenā lampa,kas signalizē,ka jāskatās video.Tai vietā ,lai turpinātu spiest apjukušo pretinieku,tiek uztaisīts pārtraukums,kura laikā pēta video.Pa šo laiku CSKA jau ir attapies un pat gadījumā,ja arī vārtus ieskaitītu,komanda jau būtu kārtībā.Ko arī pierādīja spēles turpinājums un CSKA trešie vārti,pēc kuriem izslēdzu TV.CSKA ir pietiekoši spēcīga komanda un tai pietiek pat ar minimālo palīdzību,lai visu nokārtotu sev par labu.Apmēram tā.
Tieši dēļ šadām izdarībām KHL neinteresē, cerēju paskatīties šo sēriju bet pēc tiem neieskaitītajiem vārtiem vispār pārgāja vēlme skatīties to "pazoru"
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.