Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Titulētais Biļaļetdinovs pēc sakāves pret Hārtliju pamet "Ak Bars" galvenā trenera amatu

Titulētais Biļaļetdinovs pēc sakāves pret Hārtliju pamet "Ak Bars" galvenā trenera amatu
Zinetula Biļaļetdinovs. Foto: ak-bars.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubs Kazaņas "Ak Bars" paziņojis par 64 gadus vecā Zinetulas Biļaļetdinova atkāpšanos no galvenā trenera amata.

"Par trenera lēmumu izjutām milzīgu nožēlu. Demisijas iesniegums, kas tika adresēts kluba prezidentam, tika iesniegts pirms mēneša. Piedāvājām trenerim nesteigties ar lēmumu un pagaidīt, kad norims emocijas, un lūdzām turpināt darbu klubā," Kazaņas kluba mājaslapā citēts prezidents Naiļs Maganovs. "Šodien kopā tikāmies ar Tatarstānas prezidentu Rustamu Minnihanovu, un Zinetula šīs tikšanās laikā apstiprināja savu vēlmi pamest "Ak Bars" galvenā trenera amatu. Rustams Nurgalijevičs un klubs ar lielu cieņu attiecas pret trenera milzīgo ieguldījumu Tatarstānas hokeja labā un tajā, lai "Ak Bars" kļūtu par valsts stiprāko klubu, izcīnītu trofejas un titulus. Viņa vārds ar zelta burtiem uz mūžīgiem laikiem tiks ierakstīts "Ak Bars" vēsturē. Turklāt Biļaļetdinovs paliks kluba sistēmā akadēmijas goda prezidenta amatā."

Kluba mājaslapā savu lēmumu skaidroja arī Biļaļetdinovs: "Kopš ierašanās "Ak Bars" 2004. gadā sapratu, ka šī ir mana komanda. 14 Kazaņā pavadīto gadu laikā republika, pilsēta, klubs, komanda un mūsu lieliskie līdzjutēji kļuva man ļoti tuvi. Vienmēr atcerēšos panākumus, kurus guvām kopā: pirmo čempiona titulu 2006. gadā, uzvaru Kontinentālajā kausā 2007. gadā, pēc tam divus Gagarina kausus 2009. un 2010. gadā. Un, protams, mūsu trešo kausu – iepriekšējā sezonā.

"Ak Bars" deva man iespēju visas šīs trofejas izcīnīt kopā ar lielisko komandu un lielisko Kazaņas tribīņu priekšā. Tieši no Kazaņas mani uzaicināja uz Krievijas izlasi, un šeit mani atbalstīja sarežģītā karjeras posmā. Kluba panākumi ir kopīga darba rezultāts. Vienmēr jutu Tatarstānas un "Tatneft" atbalstu, jutu atbildību republikas iedzīvotāju, pilsētas un visu līdzjutēju priekšā. Bet tagad saprotu, ka ir pienācis laiks kaut ko mainīt. Kopš 18 gadu vecuma esmu hokeja ģērbtuvēs, iepriekšējos 22 gadus esmu uz pavadījis uz treneru soliņa. Apspriežoties ar ģimeni, manā dzīvē svarīgiem cilvēkiem un klubu, pieņēmu lēmumu pamest "Ak Bars" galvenā trenera amatu. Šī komanda allaž paliks manā sirdī, un nešaubos, ka "Ak Bars" gaida laba nākotne."

2018. gada Gagarina kausa ieguvēja šajā regulārajā sezonā ar 82 punktiem 62 spēlēs Austrumu konferencē ieņēma piekto vietu un izstājās jau pirmajā kārtā, visās četrās spēlēs zaudējot Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard'. Biļaļetdinovs par Krievijas čempionu kļuvis arī pie Maskavas "Dynamo" stūres, bet deviņdesmitajos gados viņš strādāja arī Nacionālajā hokeja līga, būdams Vinipegas "Jets" un tās pēcteces Fīniksas "Coyotes" asistents.

Portāls Championat.com kā galvenos kandidātus uz Biļaļetdinova krēslu min Vjačeslavu Bikovu un Dmitriju Kvartaļnovu.

Izmantotie resursi:
https://www.ak-bars.ru/news/17177.html
https://www.ak-bars.ru/news/17176.html
https://www.championat.com/hockey/n...


, 2019-04-12 09:08, pirms 5 gadiem
Cerams, ka kaut ko līdzīgu darīs Krievijas izlases trenneris pēc sakāves pret Hārtliju pasaules čempionātā
, 2019-04-12 11:04, pirms 5 gadiem
Skatos sc.com vārds SAKĀVE ir kļuvis par sērgu.
, 2019-04-12 11:16, pirms 5 gadiem
Bobs ir labāks par viņiem visiem.
, 2019-04-12 14:35, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Bobs ir labāks par viņiem visiem.
Nesalīdzini Tatarstānu leģendu ar Bobu.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.