Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ugarovs: "Salīdzinot ar Austrumiem, KHL Rietumu konference ir kūrorts"

Ugarovs: "Salīdzinot ar Austrumiem, KHL Rietumu konference ir kūrorts"
Aleksejs Ugarovs (priekšplānā)
Foto: Yuri Smityuk/TASS/Scanpix

Baltkrievijas hokejists Aleksejs Ugarovs aicinājis novērtēt, cik grūti ir aizvadīt sezonu Tālo Austrumu komandās kā „Amur” un „Admiral”, sakot, ka Rietumu konferenču hokejisti salīdzinājumā ir kā tūristu atpūtas vietā.

„Tālajos Austrumos hokeju dievina,” intervijā medijam „Russia-Hockey” sacīja ilggadējais Baltkrievijas izlases uzbrucējs Aleksejs Ugarovs, kurš pēdējās trīs sezonas pavadīja „Admiral” vienībā un pagājušajā sezonā bija komandas kapteiņa Oskara Bārtuļa asistents.

„Šeit ir īpaša vieta, īpaši cilvēki, ar kuriem man patīk komunicēt,” turpināja Ugarovs. „Prieks, varēšu turpināt karjeru tepat blakus „Amur” rindās. Hokejisti no Rietumu konferences diez vai var iztēloties tās grūtības, ar kurām ikdienā jāsaskaras Vladivostokā un Habarovskā. Ar to es domāju garos pārlidojumus turp un atpakaļ, aklimatizāciju, nepieciešamību dzīvot citā laika joslā.”

„Kad es vēl spēlēju MVD un Maskavas „Dinamo”, es nezināju praktiski neko par šo Tālo Austrumu specifiku,” sacīja Ugarovs. „Tikai tagad saprotu, ka savā ziņā mēs, Rietumu konferences hokejisti, bijām kā kūrortā. Bet no otras puses – paspēlēt gadu vai divus Tālajos Austrumos ir ļoti interesanti, tā ir nenovērtējama pieredze.”

Ugarovs pagājušajā sezonā piedalījās tikai 27 „Admiral” spēlēs, gūstot 12 punktus, bet starpsezonā piekrita pārcelties uz „Amur” un atstāt Bārtuļa pārstāvēto komandu. 31 gadu vecais hokejists ilgus gadus aizvadījis Nižņekamskas, Maskavas un Ņižņinovgorodas komandās, bet uz „Admiral” pārcēlās 2013. gadā.

Vienīgā Latvijas komanda, kas spēlē KHL, Rīgas „Dinamo” jau kopš saviem pirmsākumiem ir iedalīta līgas Rietumu konferencē. Ņemot vērā Rīgas ģeogrāfisko novietojumu, „Dinamo”, lai nokļūtu izbraukuma spēlēs pie „Admiral” vai „Amur”, nepieciešams viens no garākajiem pārlidojumiem līgā. Šosezon garo pārlidojumu sarakstu papildinājusi arī viesošanās Ķīnas klubā „Red Star”, kas pievienojies līgas dalībnieču lokam un kura mājvieta no Rīgas atrodas 6.5 tūkstošu kilometru attālumā.

Izmantotie resursi:
Алексей Угаров: «Сборы у Фахрутдинова - как у...


, 2016-08-02 18:29, pirms 8 gadiem
Rīga vien jau būs kūrortpilsēta daudziem klubiem
, 2016-08-02 19:18, pirms 8 gadiem
Ķīnieši atbrauks uz Ģinamas kūrortu pēc pirmās uzvaras vēsturē.
, 2016-08-03 11:15, pirms 8 gadiem
Avs rakstīja: Ķīnieši atbrauks uz Ģinamas kūrortu pēc pirmās uzvaras vēsturē.
jā, ar šādiem vēstures ierakstiem RD regulāri izceļas
, 2016-08-03 14:48, pirms 8 gadiem
Avs rakstīja: Ķīnieši atbrauks uz Ģinamas kūrortu pēc pirmās uzvaras vēsturē.
Var būt...bet aizbrauks ar smagi sulojošiem āņiem.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.