Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Sprukts: "Ceturtā maiņa varētu spēlēt vairāk"

Sprukts: "Ceturtā maiņa varētu spēlēt vairāk"
Jānis Sprukts
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Ir atdoti pāris punkti spēlēs, kurās to nedrīkstējām pieļaut, bet arī esam ieguvuši punktus pret nosacīti spēcīgākiem pretiniekiem," intervijā Sportacentrs.com atzīst Rīgas "Dinamo" komandas hokejists Jānis Sprukts.

Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL) turpinās desmit dienu pārtraukums un visām komandām šobrīd ir dota neliela atelpa. Rīgas "Dinamo" hokejisti treniņus jau atsākuši un jau trešdien aizvadīs pirmo spēli pēc pauzes, izbraukumā tiekoties ar vietējo "Salavat Yulajev" komandu. Pēc viena no komandas treniņiem uz sarunu aicinājām Jāni Spruktu, kurš kā vienmēr bija atsaucīgs.

Sarunas laikā atskatījāmies uz sezonas pirmo pusi, radām atbildes, kā Jānis pavadījis brīvdienas, kādi pretinieki ir parocīgāki "Dinamo" komandai, noskaidrojām, ko hokejists domā par komandas ceturto maiņu, kā arī vai viņaprāt KHL tuvojas NHL līmenim.

Elpa nedaudz atvilkta, treniņi jau atsākušies pilnu jaudu, kā šobrīd jūties un kā pavadīji neilgās brīvdienas?
Viss kārtībā, ir grūti saņemties. Biju nedaudz izbraucis izvēdināt galvu un apskatīt ārzemes, bet nu jāsāk atkal strādāt. Liekas, ka brīvdienas bija garas, bet kā jau brīvdienas pagāja ļoti ātri. Šobrīd atkal trenējamies pa divām reizēm dienā. Rīta treniņi ir ilgāki, vakara nedaudz vieglāki. Nevar teikt, ka salīdzinājumā ar pagājušo sezonu treniņi ir smagāki, saprotam, ka ir jāstrādā, lai tuvojoties izšķirošajām spēlēm būtu labākā formā.

Kā vērtē pirmo sezonas daļu?
Domāju, ka kopumā ir labi. Jā, ir atdoti pāris punkti spēlēs, kurās to nedrīkstējām pieļaut, bet arī esam ieguvuši punktus pret nosacīti spēcīgākiem pretiniekiem. Esam daudz spēlējuši izbraukumā un patīkami, ka esam nospēlējuši veiksmīgi. Mājās neapšaubāmi spēlēt ir vieglāk un patīkamāk, tāpēc paredzams, ka sezonas turpinājumam vajadzētu būt vēl labākam.

Par kurām spēlēm palikusi sajūta – "varējām labāk!"
Grūti spriest. Viena no tādām spēlēm varētu būt pret "Avtomobilist" mājās, kā arī pāris spēles sezonas sākumā viesos, kad pašā spēles beigu daļā zaudējām vārtus un ļāvām pretiniekiem nopelnīt kādu punktu.

Spēle pret "Vityaz"?
Jā, žēl, ka zaudējām, bet es neuzskatu, ka mēs to spēli būtu aizvadījuši slikti, drīzāk viņi nospēlēja labi. Pēc spēles Rīgā viņi atņēma punktus ļoti daudziem. Neteikšu, ka no mūsu puses tā bija slikta spēle, mačs bija līdzīgs un viņiem uzsmaidīja veiksme.

Kāda stila komandas "Dinamo", tavuprāt, ir parocīgākas?
Noteikti tās komandas, kuras spēlē atklātu hokeju. Mēs esam uzbrūkoša hokeja cienītāji un tādas spēles parasti patīk arī skatītājiem. Protams, tas nav "play-off" hokejs, bet mēs zinām kā ir jāspēlē izslēgšanas spēlēs un to pierādījām jau pagājušajā sezonā.

Pats ar savu sniegumu esi apmierināts?
Sāku labi, pēc tam bija neliels kritums, bet pēdējās spēlēs kopā ar Lauri (Dārziņu) un Miķeli (Rēdlihu) atkal aizvadīju ļoti labi. Nevar tā viennozīmīgi teikt – labi vai slikti. Nedaudz vājāka bija vidusdaļa, bet kopumā laikam nevaru sūdzēties. To vai arī sezonas turpinājumā mani liks spēlēt kopā ar Lauri un Miķeli, redzēs. Tas ir treneru lēmums.

Esi uzspēlējis ar dažādiem maiņu partneriem. Mētāšana no vienas maiņas otrā – dod efektu vai tomēr traucē?
Ir jāpanāk tas, lai visas maiņa būtu spēkos līdzīgas. Protams, tā gadās ļoti reti, bet katra komanda uz to iet. Sastāvs nav jāmaina pēc katras spēles, bet sezonas griezumā to vajag darīt. Ja spēles neaiziet kā gribētos, tad izmaiņas ir nepieciešamas, pēc katras spēles mainīt virknējumus, protams, nav prātīgi.

No malas izskatās, ka kopā ar Karsumu jūties kā zivs ūdenī. Kā ir patiesībā, kuri ir parocīgākie maiņas partneri pašam?
Jā ar Mārtiņu un Ģirtu sezonas sākumā jutos labi, taču arī ar Lauri un Miķeli man neiet slikti. Atšķirība ir visai jūtama, ar pirmajiem spēlējām vairāk Ziemeļamerikas stila hokeju, ar Lauri un Miķeli hokejs ir vairāk kombinacionāls. Man nesagādā problēmas spēlēt ne tādā, ne citā stilā. Tas drīzāk atkarīgs no katras konkrētās spēles un katra konkrētā pretinieka. Miķelim ar Lauri patīk vairāk riskēt uzbrukumā un es viņiem palīdzu ar spēli aizsardzībā, Mārtiņš ar Ģirtu vairāk iecienījuši spēka hokeju. Ir interesanti kā ar vieniem tā otriem.

Treneri parasti ātri atsakās no ceturtās maiņas un pāriet uz spēlēšanu trijās - vai jūtams, ka tā vadošajiem ir papildu slodze, un nogurums pirms pārtraukuma bija uzkrājies ātrāk, nekā vajadzētu?
Jā, ir brīži, kad iekrājas nogurums. Tas ir treneru lēmums, un nevēlos to īpaši komentēt, bet personīgi uzskatu, ka dažbrīd noteikti varam ilgāk spēlēt četrās maiņās. Mūsu ceturtā maiņa nespēlē sliktu hokeju un uzskatu, ka dažbrīd tā rāda tādu sniegumu, ka varētu apspēlēt jebkuru citas komandas ceturto maiņu. Protams, pret tādām komandām kā "SKA" ir grūti, bet kopumā domāju, ka ceturtā maiņa varētu spēlēt vairāk.

Nekorekts jautājums - kā mainījies treneris Šuplers salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu?
Kā treneris noteikti kļuvis pieredzējušāks. Viņa pluss noteikti ir tas, ka ar katru treniņu un spēli viņš spēlētājus iepazīst ar vien labāk. Zina, kad vajag kādam uzbļaut, uzmundrināt vai tieši pretēji – kaut ko noklusēt.

Tava maiņa parasti tiek sūtīta laukumā pret pretinieku pirmajām maiņām, lai censtos apturēt pretinieku līderus. Ir kāds veids, kā gatavoties šim arodam (papildus video utt.), vai viss kā citiem?
Īpaši tam negatavojamies, nav tā, ka pētām video ierakstus un analizējam, kā kurš slido. Kad mums tiek pateikts, ka būs jāspēlē pret konkrētu pretinieku maiņu, tas neapšaubāmi uzliek papildu slogu, bet mani šī loma nebaida. Spēles situācijās ir papildu spriedze, nebūt nav tā, ka spēlējot pret līderiem, mēs necenšamies paši kaut ko izveidot un dabūt ripu pretinieku vārtos. Bieži vien gadās, ka nākas palaist garām kādu labu momentu uzbrukumā, jo ir jādomā par pretinieku spēles jaukšanu. Sezonas beigās apkopjot statistiku un vērtējot katra spēlētāja sniegumu, tas noteikti ir jāņem vērā.

Novērojums, kas acīs iekritis ne vienam vien komandas atbalstītājam – brīžos, kad jāiet uz iemetienu, vietu iemetiena vietā ieņem Ģirts Ankipāns vai Mārtiņš Karsums, izgāž to un pēc tam nāk Sprukts… Tā ir kāda iestrādne?
Jā, jā… Tagad es tev visu izstāstīšu un sezonas turpinājumā tiesneši mūs par to sāks bakstīt.

Pieņemsim, ka tiesneši šo neuzzinās…
Jā, tā ir iestrādne. Mēs dodam iespēju atvilkt elpu aizsargiem, paši lieku reizi ieelpojam brīžos kad maiņas spēle ir ievilkusies, gadījies kāds pārmetiens vai kā tamlīdzīgi. Tas dod desmit vai piecpadsmit sekundes atpūtai un bieži tas ir izšķiroši.

Daudz runāts par to, ka KHL cenšas ar vien vairāk līdzināties NHL. Vai iekšienē ir jūtams, ka organizācija kļūst nopietnāka?
Noteikti tiek darīts viss, lai paceltu kopējo līmeni itin visā. Nedomāju, ka tas notiek strauji un lieliem soļiem, bet kopumā ir jūtams progress. Līdz NHL līmenim gan laikam KHL vadībai un klubiem vēl daudz jāstrādā.

No kuras komandas otrajā sezonas pusē varam gaidīt pārsteigumus?
Jāpadomā… Esmu pārliecināts, ka krietni labāk spēlēs "SKA" komanda, taču tas noteikti nebūs pārsteigums. Jā, sezonas pirmā daļa komandai nebija veiksmīga – spēle negāja, skatītāji turpināja prasīt uzvaras. Sastāvs viņiem ir ļoti labs un ja komanda atradīs savu spēli, tad apturēt viņus būs neiespējami. Esmu drošs, ka tā arī būs. Arī "OHK Dinamo" spēlē labu hokeju, bet domāju, ka "SKA" viņus var apsteigt. Ļoti interesanta ir "Yugra" komanda. Tai ir problēmas aizsardzībā, bet uzbrukumā tā spēlē ļoti ātru un organizētu hokeju.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: extremists
, 2010-11-12 10:50, pirms 13 gadiem
extremists rakstīja: spruksts sosezon galigi nerada cereto sniegumu,domaju punktu izteiksme,janem vera ka vins noteikti ir viens no labak apmaksatajiem dinamo speletajiem.
to ties vins dara citus darbus,kas lau komandai uzvaret.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: enrijs
, 2010-11-12 11:07, pirms 13 gadiem
Par tiem zaudētajiem punktiem Sprukts tā ļoti pieticīgi izteicās.
Laba,interesanta intervija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-12 11:20, pirms 13 gadiem
Varētu pārsteigumus sagaidīt arī no Vitjaz!Kaut ko no laba hokeju ,jau šie parādīja pirms pārtraukuma.
, 2010-11-12 12:14, pirms 13 gadiem
Nu viena lieta gan šajā intervijā apstiprinās-tā Šuplera raustīšanās ar ātro pāreju uz 3 maiņām tikai vairo nogurumu pārējām maiņām un sezonas beigās jo sevišķi tas var atkosties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-12 12:39, pirms 13 gadiem
Visiem gudriniekiem vajadzētu atvērt acis un tad moš ieraudzītu, ka Sprukts spēlē mazākumos un, jā, mazākumā uzbrucēji parasti nav šausmīgi rezultatīvi. Viņš ir savā vietā un dara savu darbu ļoti labi.

Arī nesaprotu, ko var cepties par tiem zaudētajiem punktiem... Ko viņiem tagad mirt nost? Viņi visi to labi apzinās un to nevajadzetu visu laiku bāzt sejā.

Mūsu puikas tā pat ir labākie!
, 2010-11-12 13:49, pirms 13 gadiem
sprukts ir mans faforits ! un promats ozo
, 2010-11-12 13:53, pirms 13 gadiem
Šupleram ir/bija divi "ieroči": spēle trīs maiņās un Hosas izmantošana divās maiņās. Ko tad tagad - pēdējo atņemt viņam
, 2010-11-12 14:01, pirms 13 gadiem
duum rakstīja: sprukts ir mans faforits ! un promats ozo
Kāpēc Tu Ozo par promatu saukā???
, 2010-11-12 14:05, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: Sprukts liekas,pat nav beidzis vidusskolu,bet spriedelē kā Anglijas Oxfordas vadošais profesors pašam nav jāmet vairāk iekšā?
zini esmu ieverojis gadu laikaa mazsvariigu niansi - ja kads cilveks izsakaas par citu, ar vaardu profesors - taadaa veidaa sarkastiski noraadot "it kaa" nevajadziigo pargudriibu, tad parasti tas kurs to saka ir pats visai prasts un patruls individs, kuram vienkarsi vairs, pienjemamaa veida nav nekas cits ko pateikt, jo vienkarsi pratinjs par iisu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-12 14:30, pirms 13 gadiem
Šuplers arī izteicās , ka jā ir zaudēti punkti tādi kas bija "izcīnāmi" vai bija "gandrīz izcīnīti" ,bet tomēr esam paņēmuši punktus spēlēs pret stipriem pretiniekiem. Tikai man te ir viens jautājums :kungi, kuri ir tie spēcīgie pretinieki kuriem esam atņēmuši punktus ?
, 2010-11-12 14:35, pirms 13 gadiem
henrijz rakstīja: zini esmu ieverojis gadu laikaa mazsvariigu niansi - ja kads cilveks izsakaas par citu, ar vaardu profesors - taadaa veidaa sarkastiski noraadot "it kaa" nevajadziigo pargudriibu, tad parasti tas kurs to saka ir pats visai prasts un patruls individs, kuram vienkarsi vairs, pienjemamaa veida nav nekas cits ko pateikt, jo vienkarsi pratinjs par iisu.
+100 ieliktu, ja varētu jo šis te pedejais vacietis jau visu laiku izsakās vai kā kaut kāds sīkais, jeb arī prātiņš par īsu. No ieteliģentiem cilvēkiem nekad neesmu dzirdējis ka kādu apsaukātu par profesoru vai pārgudro.
, 2010-11-12 14:42, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: Sprukts liekas,pat nav beidzis vidusskolu,bet spriedelē kā Anglijas Oxfordas vadošais profesors pašam nav jāmet vairāk iekšā?
Vai tev tikai vārti norāda spēlētāju meistarību-spēle mazākumā, laika vilcināšana, kad esam vadībā, spēle pie bortiem, spēle vārtu priekšā, ripas atņemšana pretinieku zonā-jā tie nav vārti , bet tie dod rezultātu. Sprukta vērtība Dinamo rindas ir ļoti augsta tāpēc ka melno darbu hokejisti dara nelabprāt un reti ir tie kuri to vienmēr cenšas izdarīt pēc iespējas labāk, jo bieži līdzjutēji to nenovērtē. spriktu pusgadu lamāja fani pirms gada, kamēr faniem pieleca kādu darbu viņš paveic. Ar to arī mūsu līdzjutēji arī izceļas ka saprot hokeju.
Protams ja skatās hokeju pavirši tikai labākās epizodes, vārtu momentus tad Sprukta darbu nepamanīs-visi redz labu uzbrukumu, bet kas atņem ripu neredz, redz ka pretinieks 2 minūtes neko nevar izdarīt vairākumā, bet kāpēc to neizdar nepiefiksē, vai ,,svētdienas,, fans nosaka slikti nospēlēja utt.
Mācies hokeju skatīties kārtīgi un redzu ka Tev nepatīk ka Sprukts māk arī analizēt hokeja spēles. Vai tad obligāti augstskola jāpabeidz lai prastu analizēt to ko Tu dari.
, 2010-11-12 15:24, pirms 13 gadiem
Sprukts malacis, teikšu Kreipāna vārdiem - Janka ir tas kurš nes klavieres, malējie uzbrūcēji uz viņām spēlē, varbūt tāpēc viņam nav tik daudz to punktu, bet kādam tas darbs ir jādara! Viņš vēl savu sametīs šajā sezonā!
, 2010-11-12 15:26, pirms 13 gadiem
Sprukts malacis,bet bilde atmiņā izsauca kadru no krievu kinoklasikas-margala vikoļu!..
, 2010-11-12 16:08, pirms 13 gadiem
normala intervija!
Slēpts komentārs: Semjonovs
Slēpts komentārs: Semjonovs
, 2010-11-12 17:29, pirms 13 gadiem
Jaanim cepuri nost!
, 2010-11-12 17:47, pirms 13 gadiem
Semjonovs rakstīja: esli rassuzdat realno, to Sprukts po tehnike voobshe ne tjanet na KHL nu nikak. mozete stavit minusov skoko hotite,no eto prawda. u nego horoshaja sposobnost poziciju vibirat,to est stojit on tam, gde nuzno..poluchajet shajbu ot partnerov i ne znajet chto s nej delat..skolko momentov on zaporol!!sotni,poluchajet shajbu mozet vijti 1 na 1 a "mazliet pietruuk" nevar ripu apstradaat..i mazakumaa u nego horosho poluchajetsa,tak kak eto ego igra poluchil shajbu, tak vikin ejo podalshe ot sebja,chtob ne zaporot....kak zashitnik,on bil bi neplohoj,napadajusij ochen slabenkij...
Tu saproti par ko tu runā? noskaties vairāk par sporta ziņām un togda zdelai analjiz, pacan!
Slēpts komentārs: rukosasher
Slēpts komentārs: rukosasher
, 2010-11-12 18:28, pirms 13 gadiem
Nepietiek ,ka tv skan krievu valoda , te arī daži nejēgas komentē svešā mēlē. Bet par Spruta viedokli , piekrītu piemēram ,ja Dinamo trenētu Znaroks pārēja uz spēli ar trim maiņām notiktu ļoti reti, jo izlase atšķirībā no Dinamo māk izmantot ceturto maiņu., bet pans Jūlis nodzen labākos un pēc tam sūdzas par nogurumu. Cetuto maiņu vispār vajadzēja vākt ar Štāla tipa spēlētājiem ,kuri labi presingo un labi spēlē mazākumā , lai tas pats Sprukts būtu svaigāks un vairāk domātu par vārtu gūšanu.
, 2010-11-12 18:50, pirms 13 gadiem
Kaapec Sprukts nemet iekshaa? Taapeec, ka ir nodzits.
Chalis spelee daudz pret liideriem, spelee daudz mazaakumaa un tad vel prasa lai guust vaartus un dod piespeeles.
Sprukts ir 1,90 un 100kg, vinsh nevar jonot visu laiku kaa Juulim iegribas.
Jus paskaitiet, cik daudz ir loti rezultativi- uz lielajiem laukumiem ar Sprukta parametriem.
, 2010-11-12 20:48, pirms 13 gadiem
to flipsider:
s ego parametrami,polno igrakov kto zabivajet i umejet igrat.. sprukts ne tjanet..uveren,esli b on bil zashitnik,bil b bolshe tolku..
, 2010-11-12 20:49, pirms 13 gadiem
Pareizi te lielākā daļa izsakās . Sprukts IR KOMANDAI NODERĪGS spēlētājs , nevis golu skorers.
Ja paskatās, kā vinš slido , tad ir jājautā-kurš viņu bērnībā trenējis, Un šito treneri vajadzētu nopērt ar nātrēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.