Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" izbraukumam punktu liks Čeļabinskā

"Dinamo" izbraukumam punktu liks Čeļabinskā
Jūakims Ēriksons
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Trīs izbraukuma spēļu sēriju noslēgs Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 17:00 tiksies ar četrus panākumus pēc kārtas izcīnījušo Čeļabinskas "Traktor", kura ieņem astoto vietu Austrumu konferencē. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

Pirms divām dienām pārtrūka Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" pirmā uzvaru sērija šajā sezonā - trim pēc kārtas izcīnītajiem panākumiem sekoja 1:3 izbraukumā pret Ņižņekamskas "Neftekhimik". Turpinās problēmas uzbrukumā, jo tikai divās no pēdējām deviņām cīņām izdevies gūt vairāk par diviem vārtiem; protams, abās izcīnītas uzvaras. Vienīgo ripu rīdziniekiem noorganizēja ceturtās maiņas pašaizliedzība - debitants Roberts Locāns izrāvās pa kreiso malu un atrada Nikolaju Jeļisejevu, kurš izgājienu vienatnē pret vārtsargu realizēja ar metienu no neērtā satvēriena zem pārliktņa, gūstot pirmos vārtus Kontinentālajā hokeja līgā.

Šodien Rīgas "Dinamo" noslēgs trīs spēļu izbraukumu, pulksten 17:00 tiekoties ar Čeļabinskas "Traktor", kuras uzbrukums ir vēl sliktākā stāvoklī - 19 spēlēs gūti 36 vārti, rīdziniekiem pretī liekot 39 ripas 18 mačos. Taču pēdējās cīņās lieliska ir aizsardzība, un tas ļauj ierindoties Austrumu konferences astotajā vietā. Tikai vienā no pēdējām četrām uzvarām ielaisti vairāk par vieniem vārtiem - 5:3 pret Helsinku "Jokerit" -, bet tas notika pēdējās trīs minūtēs, kad mača liktenis jau bija izšķirts. Pirms tam 2:1 pagarinājumā gan pret Maskavas "Spartak", gan Sanktpēterburgas SKA, kā arī 3:1 viesos pret Bratislavas "Slovan".

Ar 42 no 43 metieniem galā tika Vasīlijs Demčenko, un 21 gadu vecais vārtsargs izvirzījies par Čeļabinskas "Traktor" pirmo numuru, turpinājumā atvairot 19, 24 un 26 metienus. Viņš Kontinentālajā hokeja līgā debitēja pirms divām sezonām, pērn aizvadīja 18 mačus, bet šosezon atvairījis 93,5% sāncenšu metienu, vidēji ielaidis 1,81 ripu un vienu reizi nosargājis cietoksni neskartu. Četrās spēlēs piedalījies čehs Pāvels Francouzs, bet viņa vārds atrodas savainoto spēlētāju sarakstā.

Uzbrukumā iespaidīgu tempu uzņēmis 30 gadus vecais centra uzbrucējs Aleksandrs Ribakovs, kurš pēdējos astoņos mačos savācis desmit punktus, un divus gadus jaunākais Semjons Kokujovs, kuram astoņi punkti pēdējās sešās cīņās. Ja viņš pārstāvējis tikai Čeļabinskas "Traktor", tad Ribakovs komandas mainījis kā zeķes, Kontinentālajā hokeja līgā pielaikojot Jekaterinburgas "Avtomobilist", Podoļskas "Vityaz", Hantimansijskas "Yugra", Mitišču "Atlant", Čerepovecas "Severstal" un Maskavas "Spartak" kreklus.

Nevienam citam spēlētājam nav izdevies aizsniegties līdz desmit punktu atzīmei, bet vistuvāk ir Andrejs Popovs (astoņi) un aizsardzības balsti Derons Kvints (3+3) un Jegors Martinovs. Pirmais vidēji laukumā pavada 22:18 minūtes, otrais - 22:24. Vairāk ir tikai 23 gadus vecajam Artjomam Borodkinam (22:50), un viņš ir vienīgais starp Čeļabinskas "Traktor" aizsargiem, kuram nav negatīva lietderības koeficienta.

Nākamās spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīs pirmdien un trešdien, kad savā laukumā uzņems Magņitogorskas "Metallurg" (septītā vieta Austrumu konferencē) un Ufas "Salavat Yulaev" (desmitā). Pēc tam sekos vēl viens trīs spēles garš izbraukums.

Rīgas "Dinamo" sastāvs izbraukumam:

Vārtsargi: Jūakims Ēriksons, Jakubs Sedlāčeks un Nils Grīnfogels.
Aizsargi: Stīvens Saigo, Tomāšs Kundrāteks, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs un Ēriks Ševčenko.
Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Tims Sestito, Ville Leino, Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis, Gints Meija, Andris Džeriņš, Gunārs Skvorcovs, Armands Bērziņš, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Roberts Locāns un Māris Bičevskis.


, 2015-10-09 09:17, pirms 9 gadiem
Saulietim hat-trick
, 2015-10-09 09:18, pirms 9 gadiem
Par uzvaru!!
Traktors var pārbraukt pāri visādiem tur elektriskajiem,kristapiem un vilcieniem
, 2015-10-09 09:20, pirms 9 gadiem
Meijam 3 piespēles, Ēriksonam sausā spēle. Dinamo pārbrauc pāri Traktoram 5-0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: RAGNARS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-09 09:54, pirms 9 gadiem
Spēles prieka nav nekāda nūja karājas kā āda
, 2015-10-09 09:57, pirms 9 gadiem
Xaiver rakstīja: Meijam 3 piespēles, Ēriksonam sausā spēle. Dinamo pārbrauc pāri Traktoram 5-0
Meiju vajadzētu atsēdināt malā, lai padomā par savu rādīto sniegumu 1.maiņā, kā arī domāju, ka šodien vārtu drošība būs uzticēta Sedlačekam!
, 2015-10-09 10:09, pirms 9 gadiem
Patīk faneļu nebeidzamais optimisms. 22. vieta no 28 spēlējošām komandām, neizteiksmīgi zaudējumi, bet katra diena taču sākas no jauna un cerības tāpat, cīņa par vareno gagarinu turpinās Kas tā vispār par komandu, kas no 14 konferencē esošajām komandām, tikšanu astotniekā starp krievijas vidusmēra komandā, trešā ešalona spēlētājiem, uzskata par milzīgu panākumu? Un tad brīnās, ka Latvijas izlase nonāk dažu sekunžu attālumā no B divīzijas un katru gadu arvien vairāk tuvinās B grupai, ja mēs kaut kādā krievu līgā ar pusi izlases spēlētājiem vienā komandā kuļamies pa līgas beigām? Afigennais progress mūsu čaļiem šajā līgā. Atceros spēli ar Itāljiju PČ pērn, tā vien izskatījās, ka džeki labi progresējuši, nemaz tik slikti neizskatījās uz Itālijas virslīgā spēlējošo spēlētāju fona !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-09 10:27, pirms 9 gadiem
Saldais Imperions rakstīja: Ceru, ka vakar izbaudīji savu kvēli mīļoto Рижский ВЕФ kārtējo zāģi
Pilnīgi pie dir*as tas Рижский ВЕФ ! Galīgi nesatrauci mani! Netrāpīji!
, 2015-10-09 10:27, pirms 9 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: aizej pakaries resnais
Es esmu resnais, nepagodini citus lietotājus manā mīļvārdiņā!
, 2015-10-09 10:31, pirms 9 gadiem
ja čaļi atkal raudās jo OZO nav klāt tad būs papisons bet ja spēles normali tad uzvara neizpaliks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-09 10:49, pirms 9 gadiem
Emka3-95 rakstīja: ja čaļi atkal raudās jo OZO nav klāt tad būs papisons bet ja spēles normali tad uzvara neizpaliks
Aizvakar redzeju Ozo vecrīgā gaja vienīti, kaut ko bubināja pie sevis un izskatijās kā 3 dienas nodzēris
, 2015-10-09 10:50, pirms 9 gadiem
Lembja labaa ola rakstīja: Ja saziepēsies, tad kādas 5-6 bankas Ģjinamkas vārtos ieslīdēs, ja nē tad jau kā ierasts zāģītis ar goda vārtiem, par godu visām kepkām un alus mūlīšiem ar 2-1 vai 3-1
Labāk ieziepē sevi savādāk pukāns sapēs kad vilciens spraudis savu desu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-09 11:02, pirms 9 gadiem
4emsis rakstīja: Aizvakar redzeju Ozo vecrīgā gaja vienīti, kaut ko bubināja pie sevis un izskatijās kā 3 dienas nodzēris
Atceros, ka gadus 2 atpakaļ, kad viņš spēlēja Dinamo un visi viņu pasniedza kā sausā likuma nesēju sportistu vidū, rakstīju jau šeit, ka Ozo mīl iedzert un uzsmēķēt, bet visi kā viens mani nobēra ar mīnusu kalniem un apvainojumiem, ka izplatu muļķības, jo ozo tā nekad nevarētu un ir pāri tam periodam. Tas nekas, ka braukā ar savu kruto mersi , atvērtu logu un kurī īpaši neslēpjot un mēdz vienītī spa kompleksā aizliet acis un atplīst pie galdiņa, atstājot savu mersi stāvvietā pa nakti un aizbraucot ar taksi mājās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-09 12:13, pirms 9 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: da jūs visi anti RD fani, esat resni kā cūkas, saprasties grūti, pietam vēl angliski vispār nerubī
Visvairāk man patika šī daļa - "Pietam vēl angliski vispār nerubī ".
Vispār diezgan jēgpilnu domu saskatīju šajā visnotaļ svarīgajā piezīmē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-09 12:34, pirms 9 gadiem
Ja kāds varētu atgādināt mūsu hokejistiem, ka, lai uzvarētu, vajag iemest pa vienu ripu vairāk kā pretinieki, es būšu ļoti pateicīga.
P.S. iepriekšējais atgādinājums, par atļauju uzvarēt pamatlaikā, arī paliek spēkā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-09 12:36, pirms 9 gadiem
Rīdziniekiem nav vajadzīgs kāds uzbrucējs pēc Šica palaišanas? Jo esmu dzirdējis, ka tirgū ir viens labs kadrs, kas nesen 7 ripas iemetis vienā spēlē. Viņam jau gan bišķi pāri 60, bet cilvēkus es domāju viņš pievilinātu un par apmeklējumu Arēnā noteikti nebūtu jāuztraucās, spēles būtu garantēti izpārdotas. Ir variants, kas noteikti Sējējam būtu kā minimums jāapsver!

Foto: Putins gūst septiņus vārtus 'zvaigžņu'...
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.