Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Dinamo" pirmajā izbraukumā līdzi dosies arī Ivanāns

"Dinamo" pirmajā izbraukumā līdzi dosies arī Ivanāns
Raitis Ivanāns
Foto: dinamoriga.eu

Rīgas „Dinamo” komanda šorīt Piņķos, „Inbox.lv” hallē aizvadīja pēdējo treniņu pirms došanās uz Prāgu, kur jau ceturtdien komandai paredzēta Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) piektās sezonas pirmā spēle. Kopā ar komandu pirmajā izbraukumā dosies arī savainotais Raitis Ivanāns, kurš jau jūtas labi un, iespējams, kādā no trim izbraukuma spēlēm arī dosies laukumā, pēc nodarbības pastāstīja „Dinamo” galvenais treneris Peka Rautakallio.

„Esam paveikuši labu darbu un esam gatavi sezonas sākumam. Esmu apmierināts ar padarīto treniņos un redzēto pārbaudes spēlēs, bet mūsu patieso varējumu parādīs sezonas pirmās spēles. Fiziski un psiholoģiski esam gatavi,” pauda komandas galvenais treneris Peka Rautakallio, apstiprinoši atbildot uz jautājumu, vai komanda ir gatavāka nekā pirms iepriekšējās sezonas. „Jā, šogad spēlētāji jau krietni labāk saprot, ko no viņiem vēlos, situācija ir labāka,” teica Rautakallio, piebilstot, ka pēdējā pārbaudes spēle pret Jaroslavļas "Lokomotiv" viņa padoties laukumā rādījuši, apmēram, to, ko treneris no viņiem vēlas redzēt.

Krietni labāk jūtas Raitis Ivanāns, kurš ir apārstējis rokas savainojumu un kopā ar komandu dosies pirmajā izbraukumā. Treneris pieļauj, ka kādā no pirmajām trim izbraukuma spēlēm viņš varētu arī doties laukumā.

Pēdējā treniņā pirms došanās izbraukumā nedaudz cieta Džeimijs Džonsons, kurš vienā no epizodēm sadūrās ar Mārtiņu Karsumu, rezultātā - pārsista acs. Hokejists ledu bija spiests pamest nedaudz ātrāk kā citi, taču viss būšot labi un šim nelielajam savainojumam nevajadzētu traucēt parādīt to sniegumu, uz kādu hokejists ir spējīgs.

Spēlei tiks pieteikts arī Podziņš…

Jaunie KHL noteikumi paredz, ka pieteikumā uz katru spēli (18 laukuma spēlētāji) jāieraksta vismaz divu 1991. gadā un jaunāku hokejistu uzvārdi. Katrs 1992. gadā dzimušais tiek uzskatīti par papildu spēlētājiem. Šis noteikumu punkts runā par labu Aināram Podziņam, kurš joprojām ir kopā ar komandu (pretēji iepriekš izskanējušajai informācijai) un ne tikai dosies kopā ar komandu pirmajā izbraukumā, bet, visticamāk, arī ģērbsies pirmajai spēlei (dzimis 1992. gadā). „Ja noteikumi to atļauj, tad kāpēc to nedarīt? Ja kaut kas atgadās mums ir rezerve. Viņš noteikti nav 13. uzbrucējs, taču viņš ir dzimis 1992. gadā… Šo noteikumu punktu mums ir jāizmanto,” pauda „Dinamo” galvenais treneris. Vienam noteikumi strādā par labu, citiem tieši pretēji. Pieredzējušajiem Ģirtam Ankipānam un Rodrigo Laviņam situācija šobrīd ir neapskaužama.

Treneris pagaidām nevēlējās nosaukt maiņu virknējumus, kādos komanda uzsāks pirmo sezonas maču, taču zināmas prognozes no pēdējām pārbaudes spēlēm un redzētā pēdējā treniņā izlobīt var. Pirmie divi uzbrucēju trijnieki, visticamāk, netiks jaukti (Mārtiņš Karsums – Džeimijs Džonsons – Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs – Robs Šremps – Aleksandrs Žirū), trešajā maiņā varētu spēlēt Roberts Bukarts, Andris Džeriņš un Gints Meija, bet ceturtais būs „jauno trio” Elvijs Biezais – Māris Bičevskis – Gunārs Skvorcovs. Treneris pastāstīja, ka spēlei tiks pieteikti seši aizsargi un arī te lielu pārsteigumu, visticamāk, nebūs. Kurš no vārtsargiem sargās „Dinamo” komandas vārtus pirmajā sezonas mačā, treneris pagaidām neatklāja, taču pauda, ka viņam tas jau ir skaidrs.

Trešdien lidmašīnā kāps 25 "Dinamo" hokejisti, kuru vidū būs divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji, atklāja Rautakallio. Trešdienas pievakarē "Tipsport Arena" hallē komandai paredzēts treniņš, bet ceturtdien pulksten 21.00 jau pirmais oficiālais šīs sezonas mačs, pretiniekos Prāgas "Lev".

Interesanti: "Dinamo" komandā pirms jaunās sezonas parādījusies jauna štata vienība – rekreācijas speciālists… Šis cilvēks rūpēsies par spēlētāju labsajūtu un organisma atjaunošanos pēc treniņiem un spēlēm. Precīza definīcija vēsta, ka rekreācijas galvenās funkcijas ir dziednieciskā (cilvēka veselības atjaunošana), izglītojošā (garīgā potenciāla attīstība) un sporta funkcija (fizisko spēju attīstība).


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-04 15:23, pirms 12 gadiem
Pat pieteikumā Pogai nebija jābūt,nerunājot par laukumu!
Slēpts komentārs: M
Slēpts komentārs: serafims
Slēpts komentārs: mvp222
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-04 15:27, pirms 12 gadiem
WILDE1 rakstīja: Tuvāko 8-10 dienu laikā uzzināsim, vai Dinamo būs vēl viens papildinājums- Daugaviņš, kurš apollo.lv apstiprināja, ka līdzko tiks paziņots par NHL lokauta sākšanos, Kaspars slēgs līgumu ar Dinamo.
http://www.apollo.lv/zinas/daugavins-saksies-lokauts-slegsu-ligumu/528069
Kā parasti sportacentra vēl nekas par to!Nevajadzētu būt otrādi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-04 15:32, pirms 12 gadiem
mvp222 rakstīja: novelēsim viņam katrā mačā pelnit divi plus cetri, kvadrata, uz benkisa
Un trīs goli pa to laiku RD vārtos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: pirdaks
, 2012-09-04 15:51, pirms 12 gadiem
mister_negative_3 rakstīja: Nu ko - paredzēju Raitim vienu kautiņu Rzyjanja Dyjanama sastāvā un tad atlikušā sezona uz lazaretes soliņa.
Vai tas būs jau 1 majā mačā izbraukumā. kurš to lai zina!!
Eu nu kapēc tevi nobanoja
Atkal par jaunu jāignorē
, 2012-09-04 15:53, pirms 12 gadiem
kad diez sport baltic bus ineta redzams oficiali,ap zsvetkiem?
, 2012-09-04 15:53, pirms 12 gadiem
pirdaks rakstīja: labāk Ivaņinu nelaist laukumā, būs atpakaļ lazaretē, traumatisks, lempīgs spēlētājs, kurš šajā sezonā tika paņemts tikai kā Yabo spuringa partneris ... Starp citu, Ivanānu sponsorē KHL, nevis klubs.
tev nav jādiskutē tavs niks izsaka visu !
a tie pārējiem ekspertiem IGNOR hah perdeļi
, 2012-09-04 15:55, pirms 12 gadiem
Dwinity#21 rakstīja: tev nav jādiskutē tavs niks izsaka visu !
a tie pārējiem ekspertiem IGNOR hah perdeļi
un ko tad viņš izsaka?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-04 15:56, pirms 12 gadiem
Jūs skolā laikam visus sit... Šī ir laikam vienīgā vieta kur jums ļauj izteikties... experti atradušies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-04 15:56, pirms 12 gadiem
WILDE1 rakstīja: Vai ne? Sportacentrs jau sen no vadošā sporta portāla pārvērties par copy/paste-centru.
Es gan forumā ieliku topiku ar linku, taču pašreizējā stulbā SC dizaina dēļ. ieejot hokeja sadaļā jūzeru topikus nerāda, speciāli jāspiež "forums".
Piekrītu!
, 2012-09-04 15:56, pirms 12 gadiem
Jā par SC darbu tiešām var pabrīnīties. Šodien sākas KHL sezona, bet par to ne vārda, nemaz nerunājot par to, ka, jau iepriekš varēja izveidot atsevišķus rakstus par konferencēm un komandām tajās, kādas galvenās pirmssezonas aktivitātes katrā bijušas, ko no kuras gaidīt utml. Bet nē, priekšā nedēļu veca ziņa par Luceniusa atlaišanu malači, ko lai saka, tas vadošais sporta portāls.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-04 16:03, pirms 12 gadiem
mister_negative_3 rakstīja: jā jā ignore, ignore - tik turpini vienmēr citēt - mūs ekspertu rakstīto. Jo reāli saproti, ka bez mums ekspertiem sporta jautājumos TU esi NULLE!!
Nedaudz ne pa tēmu,bet tā padomājot,vienīgais kas uzrodas pirmais sportacentrs pēdējā laikā ir reklāmas pirms video
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-04 16:10, pirms 12 gadiem
Raitis brauc līdz kā miesassargs komandas spēlētājiem
, 2012-09-04 16:13, pirms 12 gadiem
Nu tad veiksmi mūsu hokeja mega-super-lieliskajai Rīgas Dinamo!Lai jau skauģi skauž,bet mums uzvaras!!!!Par lielu RĪGAS Dinamo!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-04 16:24, pirms 12 gadiem
Red Scorpion rakstīja: Tev kepons nespiež?
Kad tad atkal brauksi uz psiheni ārstēties pie istabiņas biedra vilciena?
, 2012-09-04 16:27, pirms 12 gadiem
Spēka cīņā Ivaška ir labs, bet žēl, ka viņš nav tik ātrs.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.