Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

NHL: Spēlētāji, kuri noteiks toni šajā sezonā

NHL: Spēlētāji, kuri noteiks toni šajā sezonā
Roberto Luongo (Nr. 6)
Foto: AP

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona nu vairs nepavisam vairs nav aiz kalniem, tāpēc turpinam iepazīstināt jūs ar jaunāko un aktuālāko šajā sakarā. Komandas un to izredzes nu ir izskatītas, tagad kārta spēlētājiem, kuri nākamajā gadā noteiks toni visā NHL un arī pasaules hokejā.

Lai gan hokejs sevi pozicionē kā komandu sporta veids, kurā individuāliem talantiem bez komandas palīdzības ir grūti sasniegt vērā ņemamus rezultātus, pašlaik ir vērojama tendence, ka, vismaz NHL, tieši bez spilgtiem individuālajiem talantiem uz panākumiem nevar cerēt. Tieši tāpēc piedāvājam jūsu vērtējumam gaidāmās sezonas labāko spēlētāju, jeb spēlētāju, kuri sev uzmanību piesaistīs visai bieži.

Priekšvārds

Uzreiz jāatzīmē, ka šis rangs ir veidots balstoties ne tikai uz spēli, ko šie hokejisti varētu rādīt gaidāmajā sezonā, bet arī uz viņu nozīmi komandas sasniegumos, popularitāti un ietekmi NHL. Tāpat šajā sarakstā spēlētāji nav sadalīti pa pozīcijām, jo, atkārtošos, šis nav "spēka rangs" ("power ranking" – aut.), bet gan vispusēja NHL labāko spēlētāju apskate.

Un tagad par pašu ranga saturu. Protams, tie, kuri pirmajā desmitniekā cerēja ieraudzīt kaut ko neordināru un jaunu ir pamatīgi vīlušies. Galvenās darbojošās personas arī šogad līgā ir nemainīgas. Tāpat ir nemainīga ir Aleksandra Ovečkina atrašanās topa pašā augšgalā. Taču, ja salīdzina šo spēlētāju reitingu ar līdzīgiem, taču pirms gada veidotiem, tad ir, protams, arī atšķirīgais. Galvenokārt tāpēc, ka, balstoties uz aizvadītās sezonas lielisko, spēli tādi hokejisti kā Tims Tomass, Džefs Kārters un Maiks Grīns ir augstākās pozīcijās, savukārt Martins Brodērs pirms gada tiktu vērtēts augstāk. Bet nu visu pēc kārtas.

NHL 2009./2010. gada sezonas labāko spēlētāju TOP-25

1.Aleksandrs Ovečkins, Vašingtonas "Capitals", uzbrucējs
Pēdējo divu sezonu Nacionālās hokeja līgas vērtīgākais spēlētājs. Ar šādu ierakstu vien varētu beigt skaidrojumu, taču piebildīšu (vai atgādināšu) vien to, ka pagaidām Ovie vai Alexander The Gr8 visā līgā īsti nav konkurentu vārtu gūšanas ziņā. Divas Morisa Rišāra iegūtās balvas ar 10 un varāk "golu" starpību ir tam ļoti uzskatāms apliecinājums.

2. Sidnijs Krosbijs, Pitsburgas "Penguins", uzbrucējs
Lai arī pēdējo sezonu laikā individuāli atrodas Aleksandra Ovečkina ēnā, Sidnijs vēl aizvien ir viens no līgas labākajiem "kombinacionālajiem" spēlētājiem, t.i., gan individuālais uzbrukums, gan asistēšana uzbrukumos viņam ir visaugstākajā līmenī un, protams, ja esi bijis viens no Stelija kausa ieguvējkomandas līderiem (un kapteinis!) , tad nekur citur kā reitinga augšgalā nemaz nevari būt!

3. Jevgeņijs Malkins, Pitsburgas "Penguins", uzbrucējs
Ja viņš nespēlētu Pitsburgā, iespējams, par viņu runātu daudz skaļāk, taču tad, iespējams, arī NHL čempionu gredzens vēl nebūtu nopelnīts. Lai vai kā Malkins ir viens no labākajiem piespēlētājiem līgā (aizvadītajā sezonā ar 78 piespēlēm, labākais rezultāts NHL), tāpat viņš, pateicoties savam augumam, ļoti labi pietur ripu. Ne velti viņu vēl aizvien salīdzina ar komandas "bosu", Mario Lemjē.

4. Pāvels Datsjuks, Detroitas "Red Wings", uzbrucējs
Viens no universālākajiem spēlētājiem NHL un, iespējams, visā pasaulē. Datsjuks var gan iemest pats, gan noorganizēt uzbrukumu komandas biedriem, gan neļaut to izdarīt pretiniekiem, taču ceturtā vieta viņam ir tikai tāpēc, ka, tomēr, ir arī daži vēl spēcīgāki hokejisti, pie tam divi no viņiem Datsjuku pārspēja tiešā cīņā, Stenlija kausa finālā.

5. Zdeno Hara, Bostonas "Bruins", aizsargs
Austrumu konferences labākas vienības (pēc regulārās sezonas) labākais spēlētājs, līderis. Hara var gan spēlēt aizsardzībā, gan gūt vārtus pats, gan vest komandu cīņā, to "savācot", gan, ja ir nepieciešams, kādam arī "sadot pa muti". Norisa balva, ko pasniedz līgas labākajam aizsargam, aizvadītajā sezona tika nopelnīta godam un ja vien arī pārējā komanda vairāk censtos līdzināties slovāku milzim, tad, iespējams, Bostonai, pēc ilgāka pārtraukuma, būtu čempionu tituls arī hokejā.

6. Roberto Luongo, Vankūveras "Canucks", vārtsargs
Luongo savas karjeras laikā, vismaz Floridas un Vankūveras posmā, dara vienu un to pašu darbu, taču "Canucks" rindās viņam ir viens "bonuss" – uzvaras. Un tieši tas viņiem šogad ir vajadzīgs, sevišķi izslēgšanas spēlēs. Pašlaik Roberto ir viens no labākajiem vārtsargiem pasaulē, taču šogad būtu īstais laiks individuālo sniegumu pārvērst arī komandas uzvarās.

7. Henriks Zeterbergs, Detroitas "Red Wings", uzbrucējs
Lai arī viņa statistika pēdējā sezonā ir sliktāka nekā pirms gada, tas nenozīmē, ka Zeterbergs ir kļuvis sliktāks, tieši otrādi, viņš ir kļuvis vispusīgāks. Pievienojot savai lieliskajai spēlei uzbrukumā aizsardzību, viņš kļūs vēl labāks, taču tā kā pagaidām tas nav noticis un arī, līdzīgi kā Datsjuka gadījumā, aizvadītās sezonas izšķirošās spēles tika aizvadītas ne visai veiksmīgi (lai arī Krosbijs bieži vien tika nosegt tieši pateicoties Henrikam), tāpēc septītā vieta.

8. Raiens Getzlafs, Anaheimas "Ducks", uzbrucējs
Raiens Getzlafs ir viens no tiem retajiem spēlētājiem, kas sevī apvieno tā sauktā "pēc-Supersērijas hokeja" labākās īpašības. Kombinacionāls, agresīvs hokejs, ātrs slidojums un lieliska piespēļu kultūra (viens no pēdējo divu sezonu labākajiem spēlētājiem rezultatīvo piespēļu ziņā). Tieši tas ir vajadzīgs "jaunajam NHL". Getzlafs to piedāvā un tāpēc iekļūst labāko desmitniekā.

9. Niklass Lidstrēms, Detroitas "Red Wings", aizsargs
Par leģendāro zviedru pateikt kaut ko jaunu ir grūti, pat neiespējami, tāpēc neatkārtošos. Vien pateikšu, ka aizvadītajā sezonā neiegūtā Norisa balva vēl ne tuvu nav zīme, ka Lidstrēms "vairs nevelk".

10. Džeroms Iginla, Kalgari "Flames", uzbrucējs
Lai gan Iginla labāk jutās "pirmslokauta" hokejā, arī pašlaik viņš vēl aizvien ir līgas labāko spēlētāju elitē. Viņa spēka hokejs ļoti labi iederas "Flames" spēles sistēmā. Un ja, kā pats Iginla atzīmēja, sliktā sezonā viņš spēj gūt 35 vārtus, tad tas vien runā pats par sevi. Vienīgais, derētu savu spēli pārvērst komandas panākumos, bet tas jau ir cits stāsts.

11. Eriks Stāls, Karolīnas "Hurricanes", uzbrucējs
Ja kāds no "jaunā hokeja" ir ieguvis priekšrocības, tad Eriks Stāls, Stālu dinastijas vecākais brālis, ir liekams ja ne pirmajā, tad kādā no pirmajām vietām noteikti. No 11 vārtu guvēja viņš kļuva par stabilu 35 vārtu guvēju sezonā. Un nākotne liekas vēl cerīgāka, t.i., regulāri sasniegta atzīme "punkts ik spēlē" nav nemaz tik neaizsniedzams rādītājs.

12. Tims Tomass, Bostonas "Bruins", vārtsargs
No tāla Eiropā spēlējoša rezervista, ar kuru maz rēķinās, par NHL labāko vārtsargu. Izklausās neticami, bet tieši to ir paveicis Tims Tomass. Aizvadītajā sezonā sasniegti līgas labākie rādītāji gan vidēji spēlē ielaisto vārtu, gan atvairīto metienu procentu ziņā, viņam nodrošināja Vezinas balvu. Arī Tomasa spēle ir acij tīkama. Vienīgais – viņam ir jau 35 gadi, kas nozīmē, ka, lai atkārtotu šādu sasniegumu, viņam būs jāstrādā vēl vairāk.

13. Vensāns Lekavaljē, Tampabejas "Lightning", uzbrucējs
Skatoties uz Lekavaljē spēli, pašlaik acīs "krīt" viena lieta, kas ļoti izceļas uz viņa spēles fona – krekls. Precīzāk, komanda, kurā Lekavaljē spēlē. Tieši tas ir viens no iemesliem, kas neļauj Vensānam parādīt savu labāko spēli. Taču jau pašlaik klīst runas, ka Kvebekas uzbrucēja dienas Floridā var būt skaitītas un ja tā, tad potenciālie pretendenti uz viņa pakalpojumiem var jau tagad stāties rindā, kas paredzams būs visai gara.

14.Džefs Kārters, Filadelfijas "Flyers", uzbrucējs
Pēc aizvadītajā sezonā parādītās spēles, šķiet, Kārters ir lauzis vienu visai noturīgu hokeja stereotipu, t.i., centra uzbrucējiem ir jābūt "plejmeikeriem". Džefs, noteikti, tāds nav. Viņš pats sev atbrīvo vietu, pats izkārto metienus, pats met un, kas svarīgi, bieži arī ir rezultatīvs. Ar savu ātro spēli viņš, iespējams, ir ieviesis jaunu tendenci nākotnes hokejā, bet pagaidām izskatās, ka tas ne tuvu nav viss uz ko "lidotājs" Kārters ir spējīgs.

15. Iļja Kovaļčuks, Atlantas "Thrashers", uzbrucējs
Kovaļčuks līdz šim ir bijis viens no retajiem cerību stariņiem Atlantas hokejā. Lai vai kā neietu komandai, viņš turpina gūt vārtus, daudz un regulāri. Vienīgā problēma ir tā, ka līdz šim viņš NHL līmenī nav spēlējis ar sava līmeņa centra uzbrucēju. Ja "Trashers" tādu nolīgtu, tad, iespējams, mēs redzētu uz ko Kovi ir spējīgs pa īstam, jo pašlaik, neskatoties uz visām nedienām, pēdējās piecās sezonās viņš ir guvis visvairāk vārtus kā jebkurš cits šajā līgā.

16. Martins Brodērs, Ņūdžersijas "Devils", vārtsargs
Kā jau ievadā minēts, pirms gada Martins būtu augstākā vietā, taču savainojums 2008./2009. gada sezonā, fakts, ka viņš nekļūst jaunāks un neveiksmīgā spēle izslēgšanas cīņās visu laiku uzvarām bagātāko vārtsargu izslēdz no 15 labāko hokejistu skaita, taču Martinam ir visas iespējas tajā atgriezties.

17. Džo Torntons, Sanhosē "Sharks", uzbrucējs
Lai cik dīvaini tas neizklausītos Torntons, pēclokauta ērā ir sakrājis vairāk punktus nekā Aleksandrs Ovečkins, taču savas pozīcijas starp labākajiem spēlētājiem ir sašķobījis ar nepārliecinošo spēli "play-off" turnīros. Un ja šosezon tas netiks labots, iespējams, no divdesmitnieka būs jāizkrīt.

18. Maiks Grīns, Vašingtonas "Capitals", aizsargs
68 spēlēs nopelnīti 73 punkti. Atgādināšu, Maiks Grīns ir aizsargs. Un iespējams, tieši ar šo spēlētāju atsāksies NHL aizsargu rezultatīvā spēle (Bobijs Ors, Rejs Burks), taču viens gan ir skaidrs ar savu rezultativitāti Grīns "piesedz" aizsardzības kļūdas, tieši tāpēc "tikai" 18. vieta.

19. Zaks Parise, Ņūdžersijas "Devils", uzbrucējs
"Devils" uzbrukuma līderis. Ātrs, ar lielisku tehniku, rezultatīvs, ļoti bīstams izpildot "bullīšus". Parisem, šķiet, ir viss, lai iekļūtu līgas labāko spēlētāju spicē, taču pagaidām tas nenotiek, jo vienmēr mazliet pietrūkst. Šajā sezonā viņam ir jāmēģina atrast kas tieši, tas jāizlabo un jau nākamajā septembrī mēs par viņu varēsim runāt jau kā par vismaz pirmā piecpadsmitnieka spēlētāju.

20. Henriks un Daniels Sedīni, Vankūveras "Canucks", uzbrucēji
Iespējams, Vankūveras ātrās ēdināšanas iestādēm būtu jāievieš jauns pakalpojums – "Sedīnu komplekts", kurā viss ir dubultā un neko "pa vienam" ņemt nedrīkstētu. Un vispār, sastādot šo topu ilgi nevarēju saprast vai rakstīt par šo "veidojumu" kā vienu spēlētāju, vai par diviem, taču nolēmu abus dvīņubrāļus apvienot, jo līdzīgā viņiem ir krietni vairāk nekā atšķirīgā un arī darbojas viņi kā viena sistēma – Henriks piespēlē, Daniels gūst vārtus. Elementāri! Tagad vien "jāpaceļ" sava spēle jaunā līmenī un jādod lielāks ieguldījums "Canucks" spēlē, tādējādi atvieglojot darbu šī topa sestajam numuram.

21. Patriks Keins, Čikāgas "Blackhawks", uzbrucējs
Kādam varbūt liksies, ka Keins ir ierindots nepamatoti zemu... nu ko, pamatosim. Savā otrgadnieka sezonā, lai arī komandai veicās labāk, Keins neparādīja, ka būtu progresējis individuāli (rezultativitātes ziņā). Un arī šī 21. Vieta viņam ir piešķirta ar avansu, paredzot, ka šajā sezonā, kopā ar visu komandu, rādīs daudz nobriedušāku sniegumu.

22. Skots Nīdermaijers, Anaheimas "Ducks", aizsargs
Laiks iet, bet Nīdermaijers paliek. Tieši Skots ir tas, kas vada komandu uz ledus. Viņš spēj pieņemt pareizos lēmumus pareizā laikā un vietā, spēj ar savu piemēru "pavilkt" komandu jauniem "varoņdarbiem". Tā vien izskatās, ka, līdzīgi kā tas ir arī ar Niklasu Lidstrēmu, laiks neatstāj nekādu efektu uz pieredzējušā aizsarga spēli.

23. Riks Nešs, Kolumbusas "Blue Jackets", uzbrucējs
Sasniedzis 40 vārtu robežu aizvadītajā gadā un labāk pielāgojies komandas trenera Kena Hičkoka aizsardzības spēlei, Nešs ir gatavs arī gaidāmajā čempionātā rādīt ne sliktāku sniegumu kā pirms gada. Kad viņš ir savā optimālajā formā, tad nosegt Riku ir ļoti grūti, taču tieši tas, ka Nešam dažkārt ir problēmas ar attieksmi neļauj viņam spēlēt tajā līmenī, kādu viņam paredzēja, kad kanādietis tika izvēlēts NHL draftā.

24. Kriss Prongers, Filadelfijas "Flyers", aizsargs
Prongeram 24. Vieta arī ir piešķirta "avansā". Precīzāk, cerot, ka, nokļūstot Filadelfijas "Flyers" komandā, Kirss nebūs zaudējis savu spēli. Un viņa spēle ir lieliska uzbrukumā, stabila aizsardzībā un neparedzama vairākumā. Prongers vēl aizvien ir viens no līgas elites aizsargiem un spēlējot "Flyers" sistēmā viņš par to var atgādināt daudziem.

25. Henriks Lundkvists, Ņujorkas "Rangers", vārtsargs
Izvēlēties pēdējo reitinga vietu, protams, kandidātu saraksts bija plašs, taču es apstājos pie Henrika Lundkvista. Kāpēc? Viņš visas savas NHL karjeras laikā ir sevi pierādījis kā elites vārtsargs, ik sezonu izcīnījis vismaz 30 uzvaras, ir viens no labākajiem "bullīšu" speciālistiem starp vārtsargiem. Pie tam, šajā sezonā tieši Lundkvists būs viens no galvenajiem faktoriem Ņujorkas "Rangers" spēlē.

Prognozes par Latvijas hokejistu gaidāmo sezonu, kā arī labāko jauno spēlētāju, jeb debitantu apskatu lasiet Sportacentrs.com jau tuvākajā laikā!


Slēpts komentārs: Mr.Burns
Slēpts komentārs: wilwood
, 2009-09-29 09:09, pirms 15 gadiem
Mr.Burns rakstīja: Skatoties no kura aspekta noteiks,moš fightos Raiča būs TOP 10
Lai vai kā gribētos (arī man), dominance ligā kautiņu ziņā nav pietiekošs arguments, lai iekļūtu topā, katrā gadījumā, ne starp pirmajiem 25.
, 2009-09-29 09:12, pirms 15 gadiem
domāju, arī Stamkos šogad jau būs zvērs, apsteidzot vienu otru šajā sarakstā iekļauto...
, 2009-09-29 09:12, pirms 15 gadiem
wilwood rakstīja: es uzskatu, ka patriotisku motīvu vadītam, Tev Juri, vajadzēja sarakstā iekļaut arī Kārli.
Tā kā par Latvijas hokejistiem būs atsevišķs raksts (īsi pirms sezonas sākuma), tad Kārlis tiks iekļauts tur.
Pie tam, patriotiskas jūtas, protams, laba lieta, bet veselais saprāts - vēl labāka. Jeb vai Tu tiešām uzskati, ka Skrastiņš ir liekams starp 25 labākajiem NHL hokejistiem?
, 2009-09-29 09:19, pirms 15 gadiem
Dinamietis777 rakstīja: A kur Ivanans? Vins visiem nosauktajiem varetu noteikt "toni"

Skrastinam vajadzetu but vienam no aizsarga TOP...
Lai vai kā, bet vaigu Ivanānam salauza (cik korekti tas bija, tas ir cits jautājums) tieši Hara (pirmajā reg. sezonas NHL kautiņā).
Slēpts komentārs: wilwood
, 2009-09-29 09:25, pirms 15 gadiem
Juri, vai Tu būtu licis Ozo starp TOP25 (ne aizsargiem, bet visā līgā) viņa labākajās sezonās, teiksim, 1994-1998?
, 2009-09-29 09:28, pirms 15 gadiem
āris spāre rakstīja: Juri, vai Tu būtu licis Ozo starp TOP25 (ne aizsargiem, bet visā līgā) viņa labākajās sezonās, teiksim, 1994-1998?
Iespējams. Taču tajā laikā bija arī ļoti daudz lielisku uzbrucēju (iespējams, pat vairāk nekā tagad) un pirmās vietas, portams, būtu viņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-29 09:32, pirms 15 gadiem
Kharlamovs būs ļoti neapmierināts, jo šajā sarakstā ir 12 vai 13 kanādiešu hokejisti.
, 2009-09-29 09:35, pirms 15 gadiem
kino rakstīja: Kharlamovs būs ļoti neapmierināts, jo šajā sarakstā ir 12 vai 13 kanādiešu hokejisti.
Taču pirmajā pieciniekā ir tikai viens kanādietis un trīs krievi + viens slovāks.
, 2009-09-29 09:37, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Taču pirmajā pieciniekā ir tikai viens kanādietis un trīs krievi + viens slovāks.
nedaudz savādi, ka nav neviena soma vai čeha, bet tas laikam likumsakarīgi.
, 2009-09-29 09:40, pirms 15 gadiem
kino rakstīja: nedaudz savādi, ka nav neviena soma vai čeha, bet tas laikam likumsakarīgi.
Somi pēdējā laikā NHL izceļas +/- tikai ar vārtsargiem. Čehiem arī vecā paaudze (sākot ar Jāgru) jau aiziet prom, jaunā nav tik laba (vismaz pagaidām).
, 2009-09-29 09:40, pirms 15 gadiem
Tanabe rakstīja: domāju, arī Stamkos šogad jau būs zvērs, apsteidzot vienu otru šajā sarakstā iekļauto...
Te es tev piekrītu. Nebrīnīšos, ja sametīs tuvu 40 goliem. Lieliska vārtu "garša" + lieliskā saikne ar Sentluī.
, 2009-09-29 09:42, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Somi pēdējā laikā NHL izceļas +/- tikai ar vārtsargiem. Čehiem arī vecā paaudze (sākot ar Jāgru) jau aiziet prom, jaunā nav tik laba (vismaz pagaidām).
Domāju somiem pašiem pietrūkst tāda jauna spīdekļa, kurš līdzinātos, piemēram, Selannem. Es personīgi pie apvāršņa nevienu tādu neredzu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-29 09:51, pirms 15 gadiem
ļoti labs un interesants raksts! jā, nedaudz subjektīvs, bet veidojot šādus topus, bez tā iztikt nevar...

p.s.nedaudz ne pa tēmu, bet būtu interesanti, ja šāds apraksts tiktu izveidots arī par NBA spēlētājiem!
, 2009-09-29 09:53, pirms 15 gadiem
Labs raksts, paldies!
, 2009-09-29 10:01, pirms 15 gadiem
Ļoti labs raksts, bet domāju, ka Maiks Ričards nepelnīti atstāts ārpus 25nieka...
, 2009-09-29 10:07, pirms 15 gadiem
WILDE rakstīja: Juri, pamato, kāpēc pg sezonas 43. rezultatīvāko lekavaljē, vērtē augstāk par 16- to senluī! kādi ir argumenti, lai lekavaljē liktu tik augstā vietā??!
Rezultativitāte, protams, ir laba lieta, taču ir arī citi aspekti, kas vienu spēlētāju nostāda priekšā citiem.

Lekavaljē gadījumā tie ir - līdera dotības, individuālā spēle, neatkarība no partneriem.

Senluī ir "pārāk" komandas spēlētājs (vārtu gandrīz 2 reizes mazāk nekā piespēļu), tas arī ir noteicošais aspekts (protams, ir arī citi - vecums, piemēram).

Bet, kā jau raksta sākumā ir minēts, SPĒLE (punkti) ir tikai VIENS NO aspektiem, kas tika ņemts vērā sastādot reitinigu (tāpat tiek izskatīta viņu nozīme komandas sasniegumos, popularitāte un ietekme NHL). Un ja kāds spēlētājs nav iekļauts pirmajā 25-niekā, nenozīmē, ka viņš ir baigi sliktāks par paŗējiem, vienkārši summējot VISUS aspektus, kkur ir zaudējis.
, 2009-09-29 10:10, pirms 15 gadiem
Esmu pārsteigts vienīgi par vāji pārstāvēto Bruins komandu (tik vārtsargs vien) šajā topā. A tā kopumā nevar nepiekrist.
, 2009-09-29 10:18, pirms 15 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Esmu pārsteigts vienīgi par vāji pārstāvēto Bruins komandu (tik vārtsargs vien) šajā topā. A tā kopumā nevar nepiekrist.
Zdeno Hara, 5. vieta, tavuprāt kur spēlē?.

Pie tam Bostonā, lai vai kā, bet vairāk spēlē komandas hokeju, uz labu auzsardzību balstītu.
, 2009-09-29 10:18, pirms 15 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Esmu pārsteigts vienīgi par vāji pārstāvēto Bruins komandu (tik vārtsargs vien) šajā topā. A tā kopumā nevar nepiekrist.
Ar Hara ir no Aļaskas?
, 2009-09-29 10:18, pirms 15 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Esmu pārsteigts vienīgi par vāji pārstāvēto Bruins komandu (tik vārtsargs vien) šajā topā. A tā kopumā nevar nepiekrist.
Un kā tad Hara? Vispār iederētos arī Savārs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-29 10:19, pirms 15 gadiem
Reāli vēl no lāčiem Savārs, bet laikam uz TOP25 nevelk.. TOP50 točno šo varētu ierindot, viens no labākajiem asistentiem pēdējos gados.
, 2009-09-29 10:20, pirms 15 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: Slovāks
Tas bija retorisks jautājums, tik stulbs es neesmu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-29 10:24, pirms 15 gadiem
Jā, autor, pieņem atvainošanos, no rīta acu gaišums nav tas
, 2009-09-29 10:25, pirms 15 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Jā, autor, pieņem atvainošanos, no rīta acu gaišums nav tas
Pieņemta! Kam negadās... .
, 2009-09-29 11:06, pirms 15 gadiem
Labs raksts Juri!

Dažus spēlētājus (runa nav par top 5) sarindotu savādāk, bet kopumā pa lielam viss pareizi
, 2009-09-29 11:36, pirms 15 gadiem
Raiens Getzlafs ir viens no tiem retajiem spēlētājiem, kas sevī apvieno tā sauktā "pēc-Supersērijas hokeja" labākās īpašības. Kombinacionāls, agresīvs hokejs, ātrs slidojums un lieliska piespēļu kultūra.

Šeit es saskatu līdzību ar mūs Karsumu, jo mārtiņam ir tāds pats spēles stils, tikai ne tik augstā līmenī. Bet ticu, ka viņš progresēs un pēc 3 - 4 gadiem varēsim arī viņu iekļaut topā. Galvenais, lai strādā. Bet tops jau labs... Skatīsimies ko šīs zvaigznes izdarīs šosezon... Gaidu ar nepacietību sezonu.
, 2009-09-29 11:55, pirms 15 gadiem
Ļeļa kungs rakstīja: Raiens Getzlafs ir viens no tiem retajiem spēlētājiem, kas sevī apvieno tā sauktā "pēc-Supersērijas hokeja" labākās īpašības. Kombinacionāls, agresīvs hokejs, ātrs slidojums un lieliska piespēļu kultūra.

Šeit es saskatu līdzību ar mūs Karsumu, jo mārtiņam ir tāds pats spēles stils, tikai ne tik augstā līmenī. Bet ticu, ka viņš progresēs un pēc 3 - 4 gadiem varēsim arī viņu iekļaut topā. Galvenais, lai strādā. Bet tops jau labs... Skatīsimies ko šīs zvaigznes izdarīs šosezon... Gaidu ar nepacietību sezonu.
Tikai Getzlafs ir par centimetriem 13 garāks, kilogramiem 15 smagāks un, jā, kā pats atzīmēji, arī meistarīgāks.
, 2009-09-29 11:57, pirms 15 gadiem
man ir tāds čujs, ka šosezon ļoti daudz dzirdēsim par Gaboriku, ja viņam atkal traumas nepatraucēs
Cīņa pie Ivara Punnenova sargātajiem vārtiem. Foto: Martial Trezzini/AP/Scanpix
25

Smagās kājas liedz sīvu pretestību: Latvija ielaiž vairākumā un kapitulē Šveicei

Pārbaudes spēlē Lozannā Latvijas hokeja valstsvienība piedzīvoja bezierunu (1:5) sakāvi pret Šveici. Rīt komandas spēkosies Klotenē.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Foto: IIHF
49

15 gadus vecais Mūrnieks labo rekordu, Latvijas U18 pārspēj slovākus

Šodien uzvaru pasaules čempionāta otrajā spēlē izcīnīja Latvijas U18 hokeja izlase, kas Somijas pilsētā Espo ar 5:3 pieveica Slovākiju un spēra soli pretī iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Ar vārtiem izcēlās arī 15 gadus vecais Olivers Mūrnieks.