Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ruā vietā pie "Avalanche" stūres stājas AHL čempions Bednars

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Ruā vietā pie "Avalanche" stūres stājas AHL čempions Bednars
Džareds Bednars - jaunais "Avalanche" galvenais treneris
Foto: AP/Scanpix

NHL komanda Kolorādo "Avalanche" paziņojusi, ka par vienības jauno galveno treneri ticis nozīmēts aizvadītās sezonas AHL čempionvienības "Lake Erie Monsters" treneris Džareds Bednars. Līgums noslēgts uz nākamajiem trim gadiem.

Pāris nedēļas pēc "Avalanche" bijušā galvenā trenera, leģendārā NHL vārtsarga Patrika Ruā paziņojuma par sava posteņa pamešanu, klubs atradis viņa aizstājēju. Galvenā trenera pienākumus tagad uzticēts pildīt kanādietim Džaredam Bednaram, kurš strādājis Kolumbusas "Blue Jackets" sistēmā, vadot tās fārmklubu Klīvlendas "Lake Erie Monsters".

Bednars ir treneris bez iepriekšējas pieredzes NHL, taču viņam ir izdevies izcīnīt arī visai prestižas trofejas, pie kurām noteikti jāpieskaita aizvadītajā AHL sezonā iegūtais Kaldera kauss pie "Lake Erie Monsters" komandas stūres, kā arī triumfs 2008/2009. gada ECHL čempionātā ar Dienvidkarolīnas "Stingrays".

"Kad sapratām, kādu treneri vēlamies redzēt vadām mūsu komandu, izejot cauri daudzām intervijām ar tiešām labiem kandidātiem, kā atbilstošāko šim amatam izvirzījām Džaredu," preses konferences paziņojumā izteicās Kolorādo vienības ģenerālmenedžeris Džo Sakiks.

"Nācās rīkoties lielā steigā, bet vēlējos darīt to, kas nāktu par labu mūsu franšīzei. Bednara panākumi AHL un ECHL runā paši par sevi. Šajās līgās uzvarēt ir ļoti grūti, un, ja tas ir izdevies, tad lietas tiek darītas pareizi. Trenera meklējumus nācās paātrināt, jo tuvojas treniņnometne, bet es ticu, ka esam atraduši īsto," teica Sakiks.

Savulaik arī Bednars pats spēlējis hokeju aizsarga pozīcijā, taču līdz NHL viņam nav izdevies aizsniegties. Par ātro vienošanos izteicās arī jaunais "Avalanche" galvenais treneris: "Šis process ir paņēmis diezgan daudz laika, es nesauktu šo vienošanos par sasteigtu. Visi mani iepriekšējie trenera karjeras pieturas punkti ir palīdzējuši sagatavoties šim izaicinājumam."

"Nekad neesmu centies uz ātru roku nonākt NHL. Mans mērķis ir labi darīt savu darbu, izkopt savas amata prasmes. Visus šos gadus esmu strādājis tā dēļ."

Džareds Bednars pārņēmis "Avalanche" komandas grožus pavisam neilgi pirms treniņometnes sākuma. Kanādietis ieguvis reputāciju kā treneris, kurš ļoti labi prot sagatavot spēlētājus. Kolumbusas "Blue Jackets'' galvenais treneris Džons Tortorella izteicies, ka "Bednars lieliski prot sagatavot spēlētājus. Katrs, kurš tiek izsaukts uz galveno komandu no Džareda vadītā fārmkluba, vienmēr ir labā formā un gatavs spēlēt".

Izmantotie resursi:
Colorado Avalanche hire Jared Bednar to replace...
Avalanche hire Jared Bednar as new head coach...
The Official Web Site - Colorado Avalanche

     [+] [-]

, 2016-08-26 12:07, pirms 8 gadiem
Žēl, ka Rojs aizgāja! Vecis ar harizmu un vārdu un nenovērtējams (pēc ieguldijuma) AVS organizācijā! Kā treneris vēl pajauns, bet ar laiku varētu arī ko labāku ar šo AVS pārbūves "bērnudārzu" iespēt...