Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Viedoklis: Kā pārvērst hokeju par teātra izrādi

Viedoklis: Kā pārvērst hokeju par teātra izrādi
Šādi izskatījās vārti, kuri bija jāsargā Hovanam...

Jau ziņojām, ka "Latgale" hokejisti vakar mača galotnē ar 3:5 zaudēja "Brest" spēlētājiem, taču daudz kas no vakardienas notikumiem palika neuzrakstīts, tādēļ ir vērts par šo "hokeja" spēli atcerēties vēlreiz.

Domājams, ka daudzi jau ir dzirdējuši vai arī paši izbaudījuši Daugavpils ledus halles slikto, lai neteiktu vairāk, ledus kvalitāti, kas bieži vien ietekmē mača ritējumu, bet vakar tika piedzīvots vēl nebijis notikums – ripa jau slīdēja iekšā tukšos vārtos, taču tad bez jebkādas spēlētāju iejaukšanās gluži negaidīti mainīja savu slidojuma virzienu un izslīdēja atpakaļ laukumā.

Tomēr tas nebūt nav galvenais vakardienas spēles notikums. Brīnumi sākās otrajā trešdaļā, kad "Brest" hokejisti ātrajā pretuzbrukumā guva vārtus, taču "Latgale" hokejisi palūdza spēles galveno tiesnesi paskatīties video atkārtojumu. Mača galvenais tiesnesis to arī izdarīja un apmēram pēc desmit minūtēm nolēma vārtu guvumu neieskaitīt. Pēc pāris minūtēm savus otros vārtus šajā spēlē guva arī mājinieki, taču arī viesi pieprasīja, lai tiesnesis pavēro šī momenta atkārtojumu, jo viesu vārtsargs uzskatīja, ka "Latgale" vārtus guva ar slidu. Arī šoreiz videoatkārtojuma vērošana spēles galvenajam tiesnesim aizņēma vismaz desmit minūtes, taču šoreiz mača galvenais arbitrs Viktors Pļacs vārtus ieskaitīja. Vēl pēc pāris minūtēm viesi arī guva vārtus, bet arī šoreiz Pļacs devās vērot videoatkārtojumu un atkal ieskaitīja vārtus. Arī trešajā trešdaļā viesi guva vārtus, bet, protams, ka bez videoatkārtojuma vērošanas tie netika ieskaitīti. Mača galvenais tiesnesis lēma "Latgale" par labu un vārtu guvumu neieskaitīja. Kopumā uz videoatkārtojumu noskatīšanos tiesnesis patērēja apmēram 35 minūtes, tādēļ rodas jautājums, kādus atkārtojumus un no kādām kamerām viņš vēroja, ja viņam tas aizņēma tik daudz laika? Visticamāk, ja spēle ritētu vēl ilgāk, videoatkārtojumi tiktu skatīti līdz nelabumam.

Par spēles tiesnešiem šī mača sakarā var turpināt rakstīt un rakstīt, tieši tas arī tiks darīts. Ar katru nākamo spēles minūti Pļacs arvien pārlienošāk sāka izlaist no rokām spēles vadības grožus, jo notikumi laukumā vairāk atgādināja kādu no cīņas sporta veidiem , taču tiesneša svilpe klusēja līdz brīdim, kad uz laukuma parādījās asinis. Tas notika tikai trešās trešdaļas izskaņā. Netika pamanīti pat ļoti atklāti un rupji pārkāpumi (no abu komandu puses), kurus neredzētu laikam tikai akls cilvēks.

Taču arī tie nebija pēdējie pārsteigumi cilvēkiem, kuri iegādājās biļetes uz hokeju. Pat nevaru iedomāties, cik šokēts bija tikko uz maiņu uznākušais "Latgale" vārtsargs Jans Hovans, kad nolēma pieskārties viņa sargātajiem vārtiem. Šos vārtus varēja izkustināt pat pāris mēnešus vecs zīdainis. Tas uzreiz tika aizrādīts spēles tiesnešiem, kuri nekavējoties izurba jaunus caurumus, kas viņiem šīs trešdaļas laikā bija jādara ļoti, ļoti bieži. Pats interesantākais, ka caurumus tie sāka urbt arvien vairāk uz labo malo. Hovans izskatījās ļoti apjucis, tādēļ nepārsteidza, ka viesi atklāti meta tieši uz labo stūri, redzot, ka "Latgale" vārtsargs nejūt vārtus. Tieši tādā veidā "Brest" arī guva ceturtos un piektos vārtus. Rodas jautājums, vai tiešām nevarēja apstādināt spēli un vēlreiz uzliet ledu? Tiesnešu darbība Baltkrievijas atklātā čempionāta spēlēs bieži vien ir neizprotama, tādēļ tas nav aizrādījums tikai vakardienas tiesnešiem. Būsim atklāti, tiesnešu brigāde – Viktors Pļacs, Sergejs Dančonoks, Pāvels Pumliņš noraka vakardienas spēli, padarot to par teātri nevis hokeju. Žēl to cilvēku, kuri samaksāja 50 santīmus vai divus latus, cerot redzēt hokeju...


, 2009-02-28 19:43, pirms 15 gadiem
50 santīmus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-28 19:54, pirms 15 gadiem
LSD tiesnesi bija aprijusies
, 2009-02-28 20:04, pirms 15 gadiem
par 50 santikiem, un ar alus kausiem , šo hokeja izrādi varēja baudīt !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-28 20:07, pirms 15 gadiem
njaa tas ir psc! kas tie par tisnesiem??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-28 20:40, pirms 15 gadiem
Priecājaties, ka vispār ir tādas ledus halles un nav uz dīķa jāspēlē.
, 2009-02-28 20:40, pirms 15 gadiem
Laba bilde, kaadus 30 cm uz labo pusi lai peeta vai tik tiesneshi neliek likmes uz rezultaatu pa lielaam summaam....
, 2009-02-28 21:15, pirms 15 gadiem
Un kadu hokeju tu gribi redzet pa 50sant? kada samaksa tāds hokejs
, 2009-02-28 21:43, pirms 15 gadiem
godiigi sakot, fig ar to speeli, ledu vai tiesneshiem...

bet REPUTAACIJA un ka no MALAS IZSKATAAS LATVIJAS HOKEJS - Kauns! (un to vairaak juut skatitaaji, nevis LHF un klubu vadiiba!)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-28 23:37, pirms 15 gadiem
Riharcs69 rakstīja: nja... tas tik tiesham ir leti..
50 sant ir invaliidiem un studentiem, bet 2 ls ir piaugusajiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-03-02 15:42, pirms 15 gadiem
nu kur tā var vārtus ieurbt,pilnīgi urbji tik tā var laikam... !!!
, 2009-03-02 17:01, pirms 15 gadiem
Es atvainojos, ka smejos, jo kā nekā būtu drīzāk jākaunas, be nu tas ir kaut kas.....
, 2009-03-08 13:57, pirms 15 gadiem
Reaktors rakstīja: tā arēna ir tik dzeltena, ka liekas, ka no kanalizācijas ūdeņa izlieta.

Cerams ka tas ir tikai dēļ fotogrāfijas . . .
Tapēc ka no aizvārtes fočēts..un pretīm ir tīkls!!! Bet visa visuma ledus hale ir super!!! Tad kad to uzcēla ta skaitijās viena no labākajam!!!! un par ledus kvalitati pirmo reiz dzirdu......pilnīgs āzis ir šī raksta autors!!!
Rodrigo Ābols. Foto: Guntis Lazdāns/LHF
50

Latvijai pret NHL zvaigznēm pildīto ASV izlasi nepieciešami trīs punkti

Šovakar noslēdzošo spēli Ostravas apakšgrupā aizvadīs Latvijas izlase, kas pulksten 17:20 spēkosies pret Amerikas Savienotajām Valstīm. Lai turpinātu cīņu par ceturtdaļfinālu, nepieciešami trīs punkti. Tiešraide LTV7 kanālā.
Artūrs Šilovs un Jans Kols. Foto. AFP. Scanpix
32

Šilovs fantastiski glābj, tomēr "Canucks" ceļš pretī Stenlija kausam noslēdzies

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadīta sērijas septītā spēle starp Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks" un Edmontonas "Oilers", kuras rindās spēlē Konors Makdeivids. Pateicoties trīs gūtajiem vārtiem otrajā periodā, "Oilers" svinēja panākumu ar 3:2, bet "Canucks" sezona noslēdzās.
Foto: Guntis Lazdāns/LHF
7

Pamatvārtsargu neatklāj arī šoreiz, spēles sastāvam ir plāns A un plāns B

Pēc Latvijas izlases rīta treniņa treneris Raimonds Vilkoits norādīja, ka arī šoreiz pamatvārtsargs vakara spēlei priekšlaicīgi publiski netiks atklāts, pieturoties pie nostājas, kas ievērota jau līdzšinējā čempionāta gaitā. Viņš ieskicēja spēles plānu pret ASV izlasi un pastāstīja par Latvijas izlases uzdevumiem šajā svarīgajā spēlē, kurā Latvijas valstsvienībai derīga būs tikai uzvara pamatlaikā.