Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Zviedri aizved vēl vienu kausu, vecākajā grupā triumfē "Ultramar"

Zviedri aizved vēl vienu kausu, vecākajā grupā triumfē "Ultramar"
"HC Ultramar" kļuvuši par "True Riga Hockey Cup" uzvarētājiem
Foto: Mārtiņš Aiše

Ar zviedru kluba "Tordon" uzvaru noslēdzās cīņas "True Riga Hockey Cup" sacensībās zēnu U-16 vecuma grupā. Līdz ar to zviedri šopavasar izcīnījuši jau otro kausu, jo pirms divām nedēļām triumfēja arī U-15 grupā. Tikmēr U-20 turnīrā nedaudz negaidīti uzvaras laurus plūca "HC Ultramar".

Turnīra trešajā spēļu nedēļā laukumā devās vecākās grupas spēlētāji – U16 un U20 komandas. Jaunākajā no tām sacentās 16 komandas no astoņām valstīm. Vispirms vienības tika sadalītas trijās grupās, labākos rezultātus uzrādot Rīgas komandām "IHS-Pārdaugava" un "HS Rīga 2002", bet B apakšgrupā nepārspēti palika "Armada-Odintsovo". Negaidīti ātri no cīņas par medaļām izstājās Pārdaugavas vienība, kas ceturtdaļfinālā ar 1:4 piedzīvoja neveiksmi pret "Jelgavas Ledus sporta skolas" komandu. Tāpat negaidīti sacensības jau pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā beidza "Armada", kas nespēja pretoties zviedru "Tordon". Interesanti, ka "Tordon" vien pēdējā mirklī kvalificējās izslēgšanas turnīram.

Ar to gan zviedru ceļš pretim panākumiem neapsīka, jo pusfinālā zviedri tika galā ar jelgavniekiem (3:2), bet finālā "Tordon" septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca līdzsvaru pār "HS Rīga". Uzvarētāju nācās noskaidrot papildlaikā, kurā gan bija nepieciešamas vien 19 sekundes, lai Juliuss Holianders ar skaistu metienu zem vārtu pārliktņa nodrošinātu "Tordon" klubam otro čempionu titulu šajā pavasarī. Pirms divām nedēļām "Tordon" triumfēja arī U-15 vecuma grupā.

Cīņā par bronzas medaļām "Centr 2002" vienība no Krievijas ar rezultātu 4:2 pieveica "Jelgavas Ledus sporta skolu". Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Džanis Plastsiņins no baltkrievu komandas "Himik", kuri gan turnīru noslēdza vien devītajā vietā. Par labāko vārtsargu tika atzīts Daņils Badanovs no "Centr2002", bet par labāko aizsargu tika nominēts čempionu komandas hokejists Olivers Akerlids. Labākā uzbrucēja balva no atbalstītāja "True" tika Ņikitam Sažko no "HS Rīga 2002".

U-20 vecuma grupā sacentās desmit komandas no Latvijas un Zviedrijas. Sākotnēji komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, labākos rezultātus uzrādot "HS Rīga" un "Volvo". Pusfinālā "HS Rīga" nerezultatīvā cīņā pieveica "HK Venta 2002", gūstot tikai vienus vārtus. Rezultatīvāka izvērtās otra pusfināla cīņa, kurā "Volvo" nespēja nosargāt iekrāto divu vārtu pārsvaru pār "HC Ultramar", piedzīvojot neveiksmi pēcspēles metienu sērijā ar 2:3. Cīņā par bronzas godalgām "Volvo" tomēr izrādījās pārāki par "Ventu" (3:0), bet cīņā par titulu "HC Ultramar" pirmie izvirzījās vadībā, lai pēc tam nonāktu iedzinējos, bet beigās ar 4:2 apspēlējot "HS Rīga".

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva "HC Ultramar" hokejists Emīls Ezītis, bet viņa komandas biedrs Sandis Smons tika pie labākā aizsarga balvas. Labākais vārtsargs bija Bruno Brūveris no "HS Rīga', bet par labāko uzbrucēju tika nominēts Patriks Zabustovs no "Volvo".


Rūdolfs Balcers. Foto: IMAGO/Vitalii Kliuiev/Scanpix
31

Balcers savainojuma dēļ nespēlēs pasaules čempionātā

Pasaules čempionātā hokejā, kas nākamās nedēļas nogalē startēs Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlasei savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt uzbrucējs Rūdolfs Balcers. Liepājnieks traumā iedzīvojās Šveices čempionāta finālsērijā.
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix
8

"Canucks" arī šonakt gaidāmajā spēlē plāno vārtus uzticēt Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" šonakt pulksten 5:00 Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijas piektajā spēlē uzņems Nešvilas "Predators". Sagaidāms, ka vārtu drošība tiks uzticēta Artūram Šilovam, vēstī Vankūveras mediji.
Deivs Hekstols. Foto: NHL

"Kraken" atlaiž savā vēsturē pirmo galveno treneri Hekstolu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Sietlas "Kraken" no galvenā trenera amata atbrīvojis Deivu Hekstolu.