Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

"Oilers" revanšējas "Blackhawks", "Maple Leafs" pirmā uzvara Horačeka vadībā

"Oilers" revanšējas "Blackhawks", "Maple Leafs" pirmā uzvara Horačeka vadībā
Foto: AP/Scanpix

NHL regulārā čempionāta spēlēs aizvadītajā naktī pie uzvarām tika Edmontonas "Oilers", Toronto "Maple Leafs", Ņujorkas "Islanders", Floridas "Panthers" un Tampabejas "Lightning" komandas.

Pēc galvenā trenera nomaiņas atdzīvojusies ir Edmontonas "Oilers" komanda, kas izcīnījusi vismaz punktu piecās no pēdējām sešām spēlēm. Aizvadītajā naktī "Oilers" savās mājās ar 5:2 pieveica vienu no Rietumu konferences smagsvariem Čikāgas "Blackhawks", kam 22. novembrī viesos tika zaudēts ar 1:7.

Uzvarētāju rindās ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Dereks Rojs, bet pa vārtiem un piespēlei bija Naila Jakupova un Teilora Hola kontā. Tomēr pagaidām "Oilers" ar 29 punktiem 42 mačos joprojām ieņem pēdējo vietu visā līgā.

Trīs zaudējumu sēriju pārtraukt izdevās Toronto "Maple Leafs", kas savā laukumā "Air Canada Centre" ar 5:2 pārspēja Kolumbusas "Blue Jackets". Šī bija pirmā uzvara pagaidu galvenajam trenerim Pīteram Horačekam, kurš aizstājis otrdien no amata atbrīvoto Rendiju Kārlailu.

Tikmēr Ņujorkas "Islanders" papildlaikā ar 3:2 uzvarēja Ņūdžersijas "Devils", uzvaras vārtus gūstot komandas kapteinim Džonam Tavaresam. Viņam šie bija jau trešie vārti papildlaikā šosezon, kas ir labākais rādītājs NHL, un 19. vārti šajā sezonā kopumā. "Islanders" ar 55 punktiem 41 mačā Austrumu konferencē ieņem otro vietu, par trim punktiem atpaliekot no Tampabejas "Lightning".

9. janvāra NHL spēļu rezultāti.

SpēleRezultātsLīderi
Islanders - Devils3:2 (pag.)Tavaress 2+1 Halāks (23/21)
Blue Jackets - Maple Leafs2:5Džohansens 2+0 - van Rimsdaiks 2+1 Bouzeks 1+1 Vinniks 1+1 Kesels 1+1 Frensons 0+2 Bernjē (20/18)
Sabres - Lightning1:2Noivirts (47/45) - Bišops (21/20)
Panthers - Flames6:5Juberdo 1+1 Flaišmans 1+1 Bergenhaims 1+1 Boizs 1+1 Bolends 0+2 - Bouma 0+3 Broudijs 2+0 Steidžens 2+0 Baklunds 1+1
Blackhawks - Oilers2:5Saads 2+0 Teivss 0+2 Hosa 0+2 - Rojs 1+2 Jakupovs 1+1 Hols 1+1 Skrivenss (21/19)

Izmantotie resursi:
nhl.com


Cīņa pie Ivara Punnenova sargātajiem vārtiem. Foto: Martial Trezzini/AP/Scanpix
24

Smagās kājas liedz sīvu pretestību: Latvija ielaiž vairākumā un kapitulē Šveicei

Pārbaudes spēlē Lozannā Latvijas hokeja valstsvienība piedzīvoja bezierunu (1:5) sakāvi pret Šveici. Rīt komandas spēkosies Klotenē.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Foto: IIHF
49

15 gadus vecais Mūrnieks labo rekordu, Latvijas U18 pārspēj slovākus

Šodien uzvaru pasaules čempionāta otrajā spēlē izcīnīja Latvijas U18 hokeja izlase, kas Somijas pilsētā Espo ar 5:3 pieveica Slovākiju un spēra soli pretī iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Ar vārtiem izcēlās arī 15 gadus vecais Olivers Mūrnieks.