Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

"Celtnieks/LSPA" piešķirts naudas sods par Laganovski un Kiršteinu

"Celtnieks/LSPA" piešķirts naudas sods par Laganovski un Kiršteinu
Artis Laganovskis (Celtnieks/LSPA)
Foto: Ritvars Raits

Par diskvalifikācijām Latvijas Virslīgas handbola čempionāta pusfināla 26. aprīļa spēlē "Celtnieks/LSPA" - "HK Ogre" komandām sodīta "Celtnieks/LSPA", ziņo LHF sacensību komisija.

Artis Laganovska diskvalifikācija traktēta pēc 1.1 punkta - par pārkāpumu, kas saskaņā ar spēles noteikumiem tiek traktēts kā pretinieka veselību apdraudošs: īpaši agresīva darbība pret kādu no spēlētāja ķermeņa daļām, sevišķi sejas, rīkles vai kakla (8:5 punkts); tas attiecas arī uz situācijām, kad vārtsargs atstāj vārtsarga laukumu nolūkā pārtvert piespēli (8:5 komentārs) - un komanda saņems naudas sodu 28,46 eiro apmērā.

Eināra Kiršteina diskvalifikācija traktēta pēc 2.2. punkta - par tiesneša, sekretāra, inspektora, spēlētāja, komandas pārstāvja, skatītāja vai citas personas apvainošanu no spēlētāja vai komandas pārstāvja puses (8:10a) - un komanda saņems naudas sodu 56,91 eiro apmērā.

Abiem spēlētājiem tās bija pirmās sarkanās kartītes. Mačā pārliecinošu uzvaru ar 25:17 svinēja ogrēnieši, izcīnot panākumu sērijā ar 2-0 un iekļūstot Latvijas Virslīgas čempionāta finālā pirmo reizi savas pilsētas vēsturē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2014-04-28 11:57, pirms 10 gadiem
Par tiesneša fizisku aizskaršanu tikai naudassods.
Straumem par vārdisku aizskaršanu naudassods+diskvlifikācija.
Kāpēc?
, 2014-04-28 12:54, pirms 10 gadiem
babajs123 rakstīja: Par tiesneša fizisku aizskaršanu tikai naudassods.
Straumem par vārdisku aizskaršanu naudassods+diskvlifikācija.
Kāpēc?
Atbildi mēs visi zinam... skumji bet tāds nu ir tas LV handbols... roka roku mazgā...
, 2014-04-28 12:56, pirms 10 gadiem
Vārdi Uzvārdi, kuri bija komisijā ir noslēpums???
, 2014-04-28 12:59, pirms 10 gadiem
Opā.. mans čoms Artis diskvalificēts... interesanti!
, 2014-04-28 13:31, pirms 10 gadiem
Tas tiešām ir nonsens. Tā nevar.
babajs123 rakstīja: Par tiesneša fizisku aizskaršanu tikai naudassods.
Straumem par vārdisku aizskaršanu naudassods+diskvlifikācija.
Kāpēc?
, 2014-04-28 13:55, pirms 10 gadiem
da_neshau rakstīja: Vārdi Uzvārdi, kuri bija komisijā ir noslēpums???
LČ nolikums: handball.lv
2.1. punkts. No tiem, kas nav minēts, klubu pārstāvis ir Jānis Valeiko (Jūrmala).

Straume diskvalifikācijā tiesnešus turpināja apvainot arī no tribīnēm pēc sarkanās kartītes saņemšanas. Līdz ar to spēlētājs tika ne tikai diskvalificēts, bet arī komanda brīdināta atsevišķi.

Par otro Straumes sarkano kartīti klubs saņēma tikai naudas sodu, jo tas bija citas veida pārkāpums.
, 2014-04-28 14:43, pirms 10 gadiem
Raitis Puriņš rakstīja: LČ nolikums: handball.lv
2.1. punkts. No tiem, kas nav minēts, klubu pārstāvis ir Jānis Valeiko (Jūrmala).

Straume diskvalifikācijā tiesnešus turpināja apvainot arī no tribīnēm pēc sarkanās kartītes saņemšanas. Līdz ar to spēlētājs tika ne tikai diskvalificēts, bet arī komanda brīdināta atsevišķi.

Par otro Straumes sarkano kartīti klubs saņēma tikai naudas sodu, jo tas bija citas veida pārkāpums.
tātad apvainot ar vārdiem ir bīstamāk kā iekrāmēt???
lai komisija paņem LSPA vai Ogres filmēto materiālu un paskatās kā uz pleciņa tiek paņemts tiesnesi... jautājums kapēc tiesnesis klusē par šo incidentu???drošvien bail par savu pakaļu... kā spēlētājiem radīsies respekts pret soģi, ja kāds drīkst fiziski ietekmēt tiesnesi un viņš saņem tikai naudas sodu, a citam par mutes palaišanu nauda+Diskābelis.....
, 2014-04-28 16:37, pirms 10 gadiem
Pašlaik tas izskatās patiešām smieklīgi. Nav jēgas LHF nemaz attaisnoties. Visi tāpat visu saprot. Tāpēc arī handbols ir tur, kur ir.
, 2014-04-28 22:44, pirms 10 gadiem
Smieklīgs stāsts. Biju dzirdējis pavecu gadījumu, kad viens no vecajiem, šķiet, Skrīveru vai Vaiņodes večiem (varu kļūdīties) tiesnesim mutiski draudēja, iespējams, vairākkārt un šis pasākums beidzās ar to, ka handbolu spēlēt viņam tika liegts, kā arī tuvoties attiecīgajam tiesnesim bija tiesiski aizliegts. Taču šeit reāla fiziska ietekme... Ko par šādām lietām saka LHF direktors? Tas nav nopietni.
, 2014-04-29 11:11, pirms 10 gadiem
Jautajums varbut vairak par soda sankcijam - Vai apvainosana ir sodama ar lielaku naudas sodu ka veselibas apdraudejums? Saja gadijuma gribetu uzjautat kas ir svarigak un kurs parkapums rupjaks? Protams pats neredzeju speles situaciju, tacu uzskatu, ka par veselibas apdraudesanu (saja gadijuma Laganovska parkapums) butu jasoda ar lielaku naudas summu, neka vienkarsi apvainosana (Kirsteina parkapums). Protams disciplinarai komisijai (vai tam, kurs pienem lemumu par soda sankciju pieskirsanu) janem ari vera ieprieks izdaritie parkapumi. Federacijai viela pardomam... Jo tiri formali par veselibas apdraudesanu jabu lielakam sodam ka par apvainosanu.
, 2014-04-29 11:25, pirms 10 gadiem
Rhaymes rakstīja: Jautajums varbut vairak par soda sankcijam - Vai apvainosana ir sodama ar lielaku naudas sodu ka veselibas apdraudejums? Saja gadijuma gribetu uzjautat kas ir svarigak un kurs parkapums rupjaks? Protams pats neredzeju speles situaciju, tacu uzskatu, ka par veselibas apdraudesanu (saja gadijuma Laganovska parkapums) butu jasoda ar lielaku naudas summu, neka vienkarsi apvainosana (Kirsteina parkapums). Protams disciplinarai komisijai (vai tam, kurs pienem lemumu par soda sankciju pieskirsanu) janem ari vera ieprieks izdaritie parkapumi. Federacijai viela pardomam... Jo tiri formali par veselibas apdraudesanu jabu lielakam sodam ka par apvainosanu.
Vajadzēja mazliet cītīgāk palasīt komentārus! Šeit ir cilvēki, kuri to redzēja. Kiršteins neaizskāra ar vārdiem, bet gan "paņēma uz pleciņa", kā rakstīja da_neshau. Tāda rīcība nav normāla. Tagad pat nevar saprast, kuru sūtīt ārstēties - Kiršteinu vai federāciju.
, 2014-04-29 15:39, pirms 10 gadiem
Visiem handbola labvēļiem un kritiķiem.
Vēlreiz ATGĀDINĀJUMS!!!
Ja ir vēlme piedalīties handbola jautājumu risināšanā laipni lūgti uz diskusiju. Bet ne jau virtuālajā telpā, kur katrs svaidās ar saviem uzskatiem, noverojumiem, apvainojumieem...
Latvijas Handbola federācija-Lizuma iela 1. Nākam un iesaistamies handbola dzīves aktivitātēs. Tiesneši, treneri, organizatori, menedžeri, reportieri...ir tik daudz jomas, kurās katrs var savu klātbūtni handbola labā apliecināt!!!
, 2014-04-29 18:00, pirms 10 gadiem
Runājot par Kiršteinu-Video sižetā ko ievietojis R.P., nemaz nevar redzēt sarkanās kartiņas piešķiršanas iemeslu, šajā epizodē pat dīvaini, ka tika abiem piešķirti noraidījumi. Tiesā kā meitenes-aizmirstot, ka sākušies playoff!
, 2014-04-29 18:31, pirms 10 gadiem
rokasbumba rakstīja: Runājot par Kiršteinu-Video sižetā ko ievietojis R.P., nemaz nevar redzēt sarkanās kartiņas piešķiršanas iemeslu, šajā epizodē pat dīvaini, ka tika abiem piešķirti noraidījumi. Tiesā kā meitenes-aizmirstot, ka sākušies playoff!
ar plecu ielika pa plecu. vai vispār tiensesi drīkst bakstīt,sist grūstīt??? tā ir fiziska aizskaršana....
, 2014-04-30 00:12, pirms 10 gadiem
Starpcitu, sarkano dabūja pēc tam, kad jau bija nopelnījis 3x2min, tātad sanāk, ka spēle bija viņam beigusies jau pirms diskābeļa nopelnīšānas.
Vai gadījumā tas nav tas pats, kas Straumes gadījumā, kas apvainoja tiesnešus pēc sarkanās kartītes nopelnīšanas?

Laikam jau ka nē.
, 2014-04-30 19:07, pirms 10 gadiem
Vispār jau videjo vēl var redzēt atklātu Lejnieka sitienu Bauzem, bet neviens par to nemaz necepās. Tur arī sodam ir jābūt un vēl šķiet ka Malahova sišana ar kāju pa radiatoriem vairākas reizes arī visiem liekas normāla??? Un jā šie tiesneši jau vairākkārt tiesā jocīgi un nevar savākt spēli.
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.