Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Granitas" uzvar, "Celtnieks" neiekļūst "Final4"

"Granitas" uzvar, "Celtnieks" neiekļūst "Final4"
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Sestdien Baltijas Handbola līgas Izaicinājuma kausa pēdējā regulārā čempionāta spēlē "Celtnieks/LSPA" nenosargāja uzvaru pret Latvijas čempioniem Dobeles "Tenax", tomēr saglabāja izredzes iekļūt "Final 4" turnīrā. Tiesa, svētdien šīs izredzes izdzēsa sīvāko konkurentu Kauņas "Granitas" panākums.

Spēli "Celtnieka" handbolisti iesāka, nokļūstot iedzinējos (0:2), taču vēlāk pārņēma vadību (6:3) un lielāko daļu pirmā puslaika pavadīja vadībā. Pirmās trīsdesmit minūtes Arņa Butana vadītie rīdzinieki noslēdza minimālā vadībā – 15:14.

Ne pārāk veiksmīgais otrā puslaika sākums "Celtniekus" nostādīja iedzinēju lomā (18:20), taču pateicoties Artūra Lazdiņa un Vladimira Maslaka rezultatīvajam sniegumam mājiniekiem atkal izdevās pārņemt vadību (26:24), kas tika saglabāta līdz pat pēdējai minūtei. Tomēr tik svarīgo uzvaru "Celtniekam" izcīnīt neizdevās – neilgi pirms finālsirēnas precīzi meta Aleksandrs Krastiņš, panākot neizšķirtu dobelniekiem – 31:31.

Neskatoties uz neizšķirtu, "Celtnieks/LSPA" saglabāja izredzes uz iekļūšanu "Final 4", kas notiks 28. un 29.martā. "Celtnieka" konkurenti par vietu finālčetriniekā Kauņas "Granitas" sestdienas vakarā ar 44:41 apspēlēja pastarīšus "Vityaz", lai gan pēc puslaika atradās iedzinēju lomā (21:23).

Pēc sestdienas spēles "Celtniekam" un "Granitas" bija pa astoņiem punktiem (savstarpējās spēlēs bilance labāka ir "Celtniekam"), kas nozīmēja, ka, lai rīdzinieki iekļūtu BHL Izaicinājuma kausa "Final 4", bija jācer uz "Granitas" zaudējumu svētdien pret "Viljandi" (pirmajā spēlē "Granitas" zaudēja ar 28:34).

Tomēr Kauņas klubs veiksmīgi tika galā ar savu uzdevumu. Pēc pirmā puslaika "Granitas" bija vien minimāls pārsvars (13:12), taču otrā puslaika gaitā tas pieauga, 50.minūtē jau sasniedzot astoņus vārtus. Šāds pārsvars tika noturēts līdz spēles beigām un "Granitas" uzvarēja ar 30:22. Šis panākums ļāva turnīra tabulā apsteigt "Celtnieku" un kvalificēties BHL Izaicinājuma kausa "Final4".

Regulārā čempionāta pēdējā spēlē pie panākuma beidzot tika pastarīši "Vityaz", kas izbraukumā pamanījās uzvarēt Lietuvas čempionus un pamatturnīra uzvarētājus Klaipēdas "Dragunas" ar 38:35, sagādājot klaipēdiešiem vien otro neveiksmi (pirms tam "Dragunas" bija zaudējuši tikai dobelniekiem).

Par regulārā turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 105 vārtiem pārliecinoši kļuva "Celtnieks/LSPA" spēlētājs Artūrs Lazdiņš.

BHL Izaicinājuma kauss

Celtnieks/LSPA – Dobeles Tenax 31:31 (15:14)
Celtnieks: Lazdiņš 12, Malahovs 5, Maslaks 4/3, Eglītis 3, Freibergs 2, Jablonskis 2, Blome 2, Lejnieks 1.
Tenax: Arājs 7, Ērmanis 5, Blūms 5, Lielais 4/2, Krastiņš 4, Krivmanis 4, Bilkštis 2.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.