Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Dobeles handbolistēm negaidīta sakāve pret Salaspili

Dobeles handbolistēm negaidīta sakāve pret Salaspili
"Salaspils SS" trenere Jūlija Šamricka (pa kreisi) un spēlētājas. Foto: Einārs Kiršteins

Negaidītu pārliecinošu sakāvi šodien savā laukumā piedzīvoja otrajā vietā esošās Dobeles SS/REIR handbolistes, kas kapitulēja Salaspils SS komandai ar 27:39.

Jāatgādina, ka šī bija trešā abu komandu savstarpējā spēle. Pirmajās divās pie panākumiem tika dobelnieces, uzvarot ar 33:28 un 37:25.

Mača sākumā triju vārtu pārsvaru ieguva salaspilietes (6:3), taču četri vārti pēc kārtas ļāva vadību pārņemt Dobeles komandai. Vēlāk pēc Dinijas Purviņas gūtajiem vārtiem "Dobeles SS/REIR" panāca +3 (10:7), bet puslaika izskaņā Salaspilij izdevās pretinieces panākt un puslaiku noslēgt jau savā labā – 17:16.

Veiksmīgas pirmās septiņas minūtes otrā puslaika sākumā ļāva salaspilietēm veikt izrāvienu 9:2 un panākt jau 26:18. Lieliski spēlējot Renātei Salmanei, Dacei Potapovai un Lindai Borisanovai Salaspils pārsvars turpināja pieaugt un divarpus minūtes līdz spēles beigām sasniedza jau 13 vārtus – 39:26. Spēli salaspilietes uzvarēja ar 39:27. Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 15 vārtu guvumiem bija Renāte Salmane. Jāpiebilst, ka salaspilietes bija vien astoņu spēlētāju sastāvā.

Ar astoņām spēlētājām šodien maču aizvadīja arī čempionāta līderes LSPA, kas savā laukumā tikās ar pastarītēm no Skrīveriem. Spēles sākumā nokļuvušas iedzinējos ar 0:2 un 1:3, mājinieces ātri vien atspēlējās un pārņēma vadību, ko neatdeva līdz pat spēles beigām. Maksimālo pārsvaru (+11) LSPA sasniedza 56.minūtē, bet maču noslēdza ar 38:30.

Principiālā vīriešu Virslīgas spēlē itin pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Jūrmalas Sports", savā laukumā ar 35:27 pārspējot Vaiņodi. Jūrmalnieki iedzinēju lomā vairākkārt bija tikai spēles sākumā, bet vēlāk pārņēma vadību un kontrolēja notikumus laukumā.

Virslīga sievietēm

Dobeles SS/REIR – Salaspils SS 27:39 (16:17)
Dobele: Ņeverovska 11/1, Purviņa 7, Freiberga 3, Garda 3, Dubrovska 1, Zinčenko 1, Egle 1.
Salaspils: Salmane 15/1, Potapova 9, Borisanova 7, Rudziša 4, Šilova 2, Agarkova 2.

LSPA – Skrīveri 38:30 (19:15)
LSPA: Nardiševa 13, Kirejeva 11, Eihvalde 8, Krūmiņa 3, Skābarde 3.
Skrīveri: Liepiņa 7, Ozoliņa 6/1, V. Balanda 6, Čubare 4, E. Balanda 3, Bērziņa 3, Stauža 1/1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga vīriešiem

Jūrmalas Sports – Vaiņode 35:27 (19:12)
Jūrmala: Ivanovs 10/4, Naglis 5, Ence 4, Šteinbergs 3, Latkovskis 3, Gulbis 3, Lībergs 3, Grīnbergs 2, Černousovs 2.
Vaiņode: Grundmanis 6, K. Mickus 5, O. Pāvils 4, A. Pāvils 4, Auders 3/2, Taujēns 2, Lapiņš 2, Jurjāns 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.