Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Vaiņode - Ogre Sportacentrs.com TV, sievietēm - sākas pusfināli

Vaiņode - Ogre Sportacentrs.com TV, sievietēm - sākas pusfināli
HK Vaiņode aizsardzībā
Foto: rekurzeme.lv

Latvijas Virslīgas handbola čempionātā pilnus apgriezienus sāk uzņemt izslēgšanas turnīrs. Vienu no vīriešu ceturtdaļfināliem 6. aprīlī plkst. 13:00 starp "HK Vaiņode" un "HK Ogre" tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV, savukārt sievietēm tiks aizvadītas pirmās pusfināla spēles.

Jau šajās brīvdienās varam uzzināt pirmo pusfinālistu, jo otro sērijas spēli 6. aprīlī Dobelē plkst. 15:00 aizvadīs RTU un Dobeles "Tenax" komandas. Abu komandu pirmā cīņa otrdien noslēdzās ar dobelnieku pārliecinošu uzvaru - 41:16. Sērijā cīņa ilgst līdz vienas komandas divām uzvarām un ir maza iespējamība, ka uzvarētāju noskaidrošanai šajā duelī būs nepieciešami trīs mači.

Ar lielu interesi tiek gaidīta sērija starp "Jūrmalas Sports" un "SK Latgols" handbolistiem, kas regulārajā turnīrā finišēja attiecīgi piektajā un ceturtajā vietā. Abās savstarpējās cīņās ne pārāk rezultatīvās spēlēs (divreiz 21:19) uzvaras izcīnīja divkārtējie čempioni "SK Latgols". Jūrmalnieki grib revanšēties un turpināt cīņu par godalgām. Pirmo cīņu handbolisti aizvadīs 5. aprīlī plkst. 15:30 Spuņņciemā. Otro sērijas spēli no Ludzas 12. aprīlī demonstrēs Sportacentrs.com TV tiešraidē.

Aizraujoši var izvērsties sērija arī starp Ogres un Vaiņodes handbolistiem. Lai arī abās regulārā turnīra spēlēs ogrēnieši svinēja uzvaras (30:20 un 31:28), tomēr Vaiņodes handbolisti it sevišķi savā laukumā var sarūpēt pārsteigumu, lai pusfinālists netiktu noskaidrots divās spēlēs. Pirmo spēli no Vaiņodes 6. aprīlī plkst. 13:00 demonstrēs Sportacentrs.com TV tiešraidē.

Rīdzinieku duelī starp "Celtnieks/LSPA" un ASK/LU tiks noskaidrots ceturtais pusfinālists. Savstarpējās spēlēs "Celtnieks/LSPA" svinēja divas pārliecinošas uzvaras - 42:24 un 37:25. Pirmā spēle 6. aprīlī ASK sporta zālē plkst. 18:30.

Visi vīriešu komandu pusfinālisti būs zināmi ne vēlāk kā 13. aprīlī, kad ieplānotas sēriju trešās cīņas. Zaudētājiem ceturtdaļfinālā sezona Latvijas Virslīgas čempionātā būs beigusies un komandas no 5.-8. vietai tiks sarindotas pēc regulārā turnīra rezultātiem.

Brīvdienās tiks aizvadītas pirmās pusfināla spēles Virslīgā sievietēm. Ar interesi tiek gaidīts "SK Latgols" komandas starts, kuras sastāvā pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal spēlēs Nadežda Kalašņikova. 29 gadus vecā ārējā spēlētāja 2009./2010. gada sezonā devās spēlēt uz Rumāniju, bet pēc tam karjeru turpināja Kiprā. Pāreja uz Latviju spēlētājai tika nokārtota jau janvārī, bet paredzams, ka debiju Latvijā šajā sezonā tiks piedzīvota svētdien Rīgā pusfināla spēlē pret LSPA.

"SK Latgols" pusfinālā tiksies ar čempionēm LSPA handbolistēm, kurām Latvijas izlasē iegūtā savainojuma dēļ nepalīdzēs viena no līderēm Linda Brikmane. Trīs no savstarpējiem mačiem regulārajā turnīrā uzvarēja ludzānietes. Pirmo spēli komandas aizvadīs 6. aprīlī plkst. 16:30 ASK sporta zālē.

Otrajā pusfinālā līderes Stopiņu NHK tiksies ar Dobeles SS/REIR, kuras vēl cīnījās arī ceturtdaļfinālā. Ulbrokas handbolistes sezonas laikā pār dobelniecēm izcīnīja trīs panākumus. Pirmo maču komandas aizvadīs 5. aprīlī plkst. 15:00 Dobelē.

Sievietēm pusfinālistus noskaidrosim ne vēlāk kā 13. aprīlī, savukārt visas medaļnieces kļūs zināmas ne vēlāk, kā 11.maijā. Gan pusfinālā, gan medaļu cīņās sērijas ilgs līdz vienas komandas divām uzvarām.

Pagājušajā nedēļā priekšlaicīgi 1.līgas zelta medaļas otro gadu pēc kārtas nodrošināja "RTU-S", bet mačos Spuņņciemā un Rīgā šajās brīvdienās tiks noskaidroti sudraba un bronzas godalgu īpašnieki. Uz šī kaluma medaļām pretendē "SK Latgols juniori", "Jūrmalas Sports-2" un "Skrīveri/Aizkraukle".

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.