Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Sids: "Man patīk un pozitīvi pārsteidz "Liepājas" spēlētais futbols"

Sids: "Man patīk un pozitīvi pārsteidz "Liepājas" spēlētais futbols"
Migels Sids
Foto: bfcdaugava.lv

Pēc SMScredit.lv Virslīgas spēles starp "Mettu"/LU un "Daugavpili" zaudētāju futbolists Migels Sids vairākkārtīgi uzsvēra savas komandas nespēju izmantot vārtu gūšanas iespējas, savukārt, vērtējot turnīru kopumā, izcēla "Liepājas" spēlēto futbolu.

Kas, tavuprāt, bija zaudējuma galvenie iemesli?
Galvenie iemesli, kāpēc zaudējām, bija daudzo vārtu gūšanas iespēju neizmantošana, kamēr "Metta" divreiz aizskrēja uz priekšu pretuzbrukumos un divreiz iesita. Mēs sitām, sitām un sitām, taču nespējām iesist. Tā gadās, tas ir futbols.

Vai pie vainas nebija arī pretinieku nenovērtēšana, ņemot vērā, ka 1.apļa spēlē viņus apspēlējāt itin pārliecinoši?
Nē, nē, mēs nekad neiedalām spēles vieglajās un grūtajās. Mēs pret visiem attiecamies vienādi - vai tā būtu "Ventspils", vai "Metta", vai "Gulbene". Mūsu attieksme visās spēlēs ir vienāda. Vienkārši futbolā tā gadās - ir dienas, kad tu sit un sit, bet nekādi nespēj gūt vārtus.

Manuprāt, jūs ne tikai šodien, bet daudzās spēlēs nepaņemat maksimālo rezultātu - kas ir pie vainas? Treneris nespēj jūs ievirzīt pareizās sliedēs, varbūt veiksmes trūkums?
Domāju, runa ir par veiksmi, jo mēs veidojam patiešām labus uzbrukumus laukuma pēdējā trešdaļā. Mums neizdodas veikt pēdējo piespēli vai vienkārši neizdodas trāpīt vārtos. Tāpēc negūstam vārtus. Manuprāt, esam labākā komanda turnīrā no uzbrukumu konstruēšanas viedokļa, taču salīdzinājumā ar citām komandām mums ir sliktāka realizācija. Uzbrukumu pēdējos brīžos nepieņemam pareizos lēmumus.

Arī iepriekš tu sacīji, ka esat spēlējoša komanda, kas cenšas uzbrukt, tomēr šobrīd tabulā esat apakšdaļā. Varbūt šobrīd jāsecina, ka Virslīgas līmenis tomēr nav tik zems, un jūsu komandai ir grūti būt augšā?
Jā, līmenis noteikti nav zems, jo, ja paskatīsieties uz spēļu rezultātiem, tad, izslēdzot "Gulbeni", tie ir 1:0, 1:1, 2:1. Šajā līgā nav daudz vārtu, tāpēc nav viegli, un turnīrs ir arī fizisks. Tomēr mums ir jāadaptējas tādā futbolā un jāpaveic labākais, ko varam. Šodien tas neizdevās, tāpat kā neizdevās dažās citās pēdējās spēlēs - nezinu, varbūt veiksmes trūkums, varbūt kas cits. Varbūt nākotnē būsim mazliet veiksmīgāki.

Vai tici, ka varat būt tabulas augšdaļā, teiksim, TOP3?
Jā, noteikti. Domāju, ka visi cilvēki, kuri redz mūsu spēles, redz, kādā veidā mēs spēlējam, piekritīs, ka mums ir viss, lai būtu topā. Taču futbolā visu izšķir vārti, un mēs tos negūstam. Tāpēc esam tabulas apakšā.

Kur tu 5-6 labākos Latvijas klubus ieliktu Portugāles klubu futbola hierarhijā?
Grūti sacīt, jo šejienes turnīrs ir pilnībā citāds, un mēs šādi nevaram salīdzināt. Latvija ir Latvija, Portugāle ir Portugāle. Tikai, ja notiktu savstarpējas spēles, mēs to varētu noteikt [smaida].

Vai tev pašam nav grūti spēlēt šajā citādajā, fiziskajā Latvijas futbolā pēc tehniskās Portugāles?
Man tā ir laba pieredze. Kopumā teiktu, ka man nav problēmu, jo uzskatu sevi par laba līmeņa futbolistu un spēju adaptēties tam. Varu cīnīties, varu spēlēt šādu futbolu. Cenšos darīt maksimālo, un, pateicoties šejienes pieredzei, es augu kā futbolists.

Vai šobrīd jau vari pateikt, vai paliec Latvijā līdz sezonas beigām, vai varbūt vasarā dosies prom?
Nezinu, nezinu. Šeit man ir līgums līdz novembrim, taču, kas zina, ja spēlēšu labi, situācija visādi var mainīties - var dot ziņu gan mans aģents, gan "Boavista", jo piederu šim klubam un šeit esmu īrē. Portugālē pirmssezonas sagatavošanās posms sākas 1.jūlijā - gaidu zvanu no "Boavista". Redzēs, kas notiks.

Jau sacīji, ka Virslīga ir turnīrs ar vairākām līdzīgām komandām, tomēr vai ir kāda komanda, kas tevi pozitīvā nozīmē iespaidojusi visvairāk?
Man patīk "Liepājas" futbols - viņi spēlē piespēļu futbolu, ne tik tiešu [direct - angļu val.]. Viņi mani pozitīvi pārsteidz. "Skonto", "Ventspils" futbolā ir daudz tiešas spēles ar ātriem čaļiem uzbrukumā, taču "Liepāja", manuprāt, ir labāka tieši tehniska futbola aspektā.

Ja tev, atgriežoties Portugālē, būtu iespēja ieteikt "Boavista" pāris šejienes futbolistus, taču ne no savas komandas, kuri tie būtu?
Jā, noteikti kādu varētu ieteikt. Piemēram, "Ventspils" Nr.20 [Ģirts Karlsons - aut.], ļoti liels uzbrucējs - viņš ir ļoti labs otrajā stāvā, viņš varētu būt labs citā Eiropas valstī, jo soda laukumā viņš tiešām ir ļoti bīstams. Nezinu vārdus, bet ir arī daži citi spēlētāji - vēl "Ventspilij" priekšgalā ir ātrs, tehnisks spēlētājs [acīmredzot Alans Siņeļņikovs vai Jurijs Žigajevs - aut.], īsi mati kā man [smejas]. Ja mēs paanalizētu katru atsevišķu spēlētāju, noteikti atrastos vēl arī citi - futbolā visu izšķir savu iespēju izmantošana.


, 2015-05-31 23:47, pirms 9 gadiem
Liepājniekiem kompliments! Kur priecīgie liepājnieku komentētāji? Vai tikai uz komandas kritiku pamostas?
, 2015-06-01 00:04, pirms 9 gadiem
Liepājnieki jau nedrīkst komentēt,var padomju varai un čekai nepatikt!
, 2015-06-01 00:33, pirms 9 gadiem
kegums rakstīja: Liepājniekiem kompliments! Kur priecīgie liepājnieku komentētāji? Vai tikai uz komandas kritiku pamostas?
Nav jau daudz ko teikt, tas tāpat jebkuram ir skaidrs! Neitrālie līdzjūtēji jutīs līdz un ievēros Liepāju un ne vienu citu! Lūk tā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-01 11:40, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: SC autori, beidziet plosīt fans366 sirdi!
Kā velnu piemin velns klāt Šo daudziem būs grūti pārdzīvot!
, 2015-06-01 16:42, pirms 9 gadiem
Tas nav nopietni ko SIDS saka par KARLSONU!!!
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.