Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Villerušs: "Palikšana bez licences pārsteidza, futbola parādu mums nav"

Villerušs: "Palikšana bez licences pārsteidza, futbola parādu mums nav"
Kārlis Villerušs
Foto:Andrejs Terentjevs/F64

Pēc LFF Klubu licencēšanas komisijas lēmuma neizsniegt licenci "Skonto", Rīgas "Daugavai" un Daugavpils "Daugava" dalībai 2015.gada Virslīgā Sportacentrs.com sazinājās ar Latvijas titulētākā kluba "Skonto" valdes locekli Kārli Villerušu. Viņš atzina, ka šīs dienas Klubu licencēšanas lēmums viņam ir liels pārsteigums.

Kārlis Villerušs: "Pašreiz esmu tādā mazliet jocīgā stāvoklī, mēs negaidījām šādu lēmumu, jo manā skatījumā ir izdarīts milzīgs darbs. Faktiski klubs ir sakārtots pavisam citā "kondīcijā" nekā tas bija pirms pusotra mēneša. Gribu uzsvērt, ka kluba iepriekšējā vadība klubu gan juridiskā, gan finansiālā ziņā bija noveduši praktiski līdz katastrofai - līdz nepastāvēšanai, klubam būtībā no skatuves bija jānoiet nost. Mēs veicām pirmos pasākumus, lai klubs dzīvotu.

Pats vēl to [Klubu licencēšanas komisijas] lēmumu neesmu lasījis, man vēl jāizpēta, taču saprotu tos divus galvenos momentus: pirmais, mums ir parādi pret bijušajiem spēlētājiem, taču šobrīd ar visiem šiem spēlētājiem ir panākta tāda vai citāda vienošanās, un visiem spēlētājiem kaut ko esam samaksājuši. Līdz ar to mums resurss, lai parādus spēlētājiem dzēstu, ir atrasts, un šis jautājums ir sakārtots, un tas nav aktuāls. Otrais, milzīgs nodokļu parāds. Tas tiešām ir ļoti, ļoti liels. Taču mēs rūpīgi strādājam ar Valsts ieņēmumu dienestu, iesniedzām visas atskaites, tagad iesniegsim auditēto gada pārskatu. Mēs izdarīsim visu, lai klubs turpinātu pastāvēt. Šie jautājumi ir savstarpēji saistīti - ja klubs nepastāvēs, tad tam [nodokļu parādiem - aut.] vairs nebūs nozīmes... Runa ir tikai par tādu kluba darbību, ka tā ir pilnībā caurspīdīga, redzama, finansiāli legāla. Tāds tas mērķis ir."

Jautāts, vai "Skonto" izredzes nebūs minimālas gadījumā, ja LFF Apelāciju komisija principiāli pieturēsies pie prasības, ka arī milzīgajam parādam pret VID jābūt dzēstam, Villerušs piekrīt: "Ja būs tāda pieeja, tad mums izredžu nav [nopūšas]... Nebiju domājis publiskā telpā to teikt, bet ja jau notikumi tā ir attīstījušies, tad tagad izstāstīšu. Skaidrs ir viens - mēs šādu nodokļu parādu vienā paņēmienā samaksāt nevarēsim. Pat arī ar to dalībnieku palīdzību, ko esam piesaistījuši, un kuri visā tajā redz jēgu, un vēlas, lai klubs turpinātu dzīvot. Tas ir skaidrs. Tāpēc VID mums ļoti nāca pretī, mums bija vesela rinda konsultāciju un sarunu. Šai situācijā vienīgais variants ir iesniegt tiesiskās aizsardzības procesu. VID pieņemtu attiecīgu lēmumu, un tālāk šis mūsu parāds tiktu pārstrukturizēts - būtu maksājumu termiņš, kuram sekotu līdzi administrators. Tas ir vienīgais risinājums. Taču mēs negribējām šo tiesiskās aizsardzības procesu iesniegt līdz brīdim, kamēr mēs VID neesam veikuši tematisko pārbaudi. Pats VID mums to ieteica vispirms izdarīt, jo tad precīzi būtu zināma parāda summa, tā būtu abpusēji saskaņota un varētu sakārtot dokumentus. Tāds bija mūsu plāns, taču šie notikumi [licences nepiešķiršana - aut.] to izmaina."

Protams, taujājām "Skonto" pārstāvim arī, vai pilnībā visi parādi pret spēlētājiem ir nosegti, vai arī tikai panāktas vienošanās par maksājumu grafiku. Villerušs: "Ja runājam tīri par futbola parādiem, kuriem seko līdzi LFF, nevis komercparādiem, tad šobrīd pilnīgi visi tie ir strukturizēti. Jā, ir maksājumu grafiki, taču tie ir abpusēji saskaņoti. Mums ir šādas vienošanās ar astoņiem spēlētājiem - ar katru no viņiem viss ir saskaņots. Arī tas bija sarežģīti, jo pāris gadījumos futbolisti bija uzsākuši reālu tiesvedību, taču tieši šodien ar pāris pēdējiem spēlētājiem panācām vienošanos. Juridiskā aspektā mums šobrīd nesamaksātu futbola parādu nav. Un svarīgi, ka mums šobrīd ir finanšu resursi, lai uzreiz varētu nosegt nozīmīgu daļu no visiem parādiem, un spēlētāji to redz."

Kas ir tie cilvēki vai organizācijas, pateicoties kuriem "Skonto" finanšu iespējas pēdējos mēnešos pieaugušas? Villerušs: "Ziniet, es šos cilvēkus drīz varēšu atklāt. Viena no kluba programmas sastāvdaļām ir tāda, lai kluba īpašumtiesības pārietu no ārzemēs reģistrētām organizācijām pie tādām, kam ir piederība Latvijā. Tās būs zināmas, redzamas personas. Šobrīd uzreiz mēs to nevaram izdarīt, jo VID ir uzlikusi aizliegumu īpašumdaļu maiņai. Protams, ja mēs nevarēsim spēlēt, tad viss tas process būs stipri apgrūtināts. Nesaku, ka tas būs pilnībā neiespējams, bet tas būs ļoti apgrūtināts. Katrā ziņā ne visus dalībniekus tad varēsim iesaistīt. Taču tas nebūs noslēpums, visus īpašniekus uzrādīsim."

Taujāts, vai "Skonto" līdz Apelācija komisijas lēmumam mēģinās iesniegt jaunus dokumentus un faktus, vai paļausies uz esošo paketi, Villerušs atklāja: "Šobrīd to nevaru pateikt, jo man vēl uzmanīgi un vēsu prātu jāizlasa šīs dienas lēmums. Mums šobrīd ir laiks, lai to visu izpētītu, kā arī lai apjautātos, kā uz to visu skatās tie, kas mūs atbalsta. Skaidrs, ka Apelāciju komisija var uz visu skatīties formāli - vai pirmās instances [Licencēšanas komisijas - aut.] lēmums ir pareizs vai nepareizs, un tikai to, neskatoties pa labi vai pa kreisi. Otra pieeja būtu tāda, ka Apelācijas komisija skatās plašāk un vērtē vēlreiz. Kad mēs strādājām Apelācijas komisijā, mēs vērtējām vēlreiz. Līdzīgi notiek arī tiesā - apelācijā skatās lietu vēlreiz no jauna, neatkarīgi pēc būtības. Tā ka šis ir pieejas jautājums, ko es nevaru komentēt, jo nezinu, kā pašlaik Apelācijas komisija strādā."

Noslēgumā Villerušs vēlreiz atgriezās pie pagātnes, kad pats vēl bija Apelācijas komisijas vadītājs un pielaida "Skonto" 2014.gada Virslīgai: "Ja tie kungi to visu, kas toreiz manis vadītajai Apelācijas komisijai tika solīts, izpildītu, tad šodien mēs būtu lielu soli priekšā. Taču netika izdarīts praktiski nekas. Diemžēl. Faktiski, viens no iemesliem, kāpēc es piekritu būt šai amatā "Skonto", ir tas, ka toreiz Apelācijas komisijas laikā man bija iespēja iepazīties ar dokumentiem, un es redzēju, ka to izdarīt var - šo klubu var saglābt un atjaunot. Acīmredzot klubs to sajuta, tāpēc arī ar mani runāja. Mans darbs "Skonto" nav kaut kāda ietiepība - uzskatu, ka tā ir zināma vērtība, par kuru ir vērts pacīnīties līdz galam."

Vai tu gribi, lai Skonto spēlētu 2015.gada Virslīgā?

  • 144

  • 117



Slēpts komentārs: Bayern/Heat fans
, 2015-01-30 22:11, pirms 9 gadiem
UEFA licencēšanas noteikumos ir skaidri noteikts - parādu nedrīkst būt, nevis tie var būt strukturizēti. Tiešām žēl, ka tāds klubs kā "Skonto" var pazust no Latvijas un Eiropas futbola skatuves neprasmīgu un/vai krāpnieciski noskaņotu kluba īpašnieku un/vai vadītāju dēļ
, 2015-01-30 22:12, pirms 9 gadiem
Plika ūdens liešana! Skontu āāāārrrrāāāāāāā!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-30 22:20, pirms 9 gadiem
Diezin vai UEFA vadība vispār zin par tādu Mettu vai Jelgavu un diezin vai kādam Latvijas futbola klubam ir tik daudz naudas, lai ietekmētu UEFA amatpersonas, kas izstrādājušas "financial fair play" un citus noteikumus, kurus daži LV klubi nevar vai negrib ievērot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-30 23:03, pirms 9 gadiem
Ir daudz lietu, kuras LFF pati nenosaka, bet pakļaujas UEFA normatīviem, viena no šādām lietām ir licencēšana (futbola klubu, futbolistu, tiesnešu, ...)
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?
, 2015-01-30 23:07, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ehh, ar jauno vadību apelācijā izklausās, ka Skonto aiziet pa burbuli. Žēl, leģendārs klubs bija
Normāls kluba īpašnieks ieietu savā kabinetā, atvērtu savu parasto vai slepeno seifu, paņemtu nepieciešamo naudas summu un samaksātu visus parādus un "izcīnītu" savam klubam licenci
, 2015-01-30 23:14, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Tāpēc, ka futbola virslīga ir muļķu kalngals
Nekas labs futbola labā nav izdarīts, vilktas tiek Mettas intereses - komandas, no kuras visi bēg
Kādas tās būtu?
, 2015-01-30 23:18, pirms 9 gadiem
žēl ja kāds tiešām šim ūdenim tic, tas būtu brīnums. viena puse rūpīga skatās dokumentus, kāda ir reāla situācija un izdara pamatotus secinājumus - otra puse pretī liek tikai vārdus un pat neslēpj, ka parādi tāpat ir un ir kārtējās pēdējā brīža vienošanās ... pasaka tā, ka neispējami izsekot vārdu kalambūriem, bet piem lasot "ka klubs pats veiks VID tematisko pārbaudi.." - juristam nepiedodama kļūda
, 2015-01-30 23:33, pirms 9 gadiem
Smieklīgi... Parādi ir, bet pē noteikumiem tie nevar būt, tad vēl brīnas kāpēc nepielaida šo klubu.. Tur tak viss ir jāsāk no nulles.. jalikvidē klubs, parādi pa nullēm, sākt ar jauniešiem 1. līgā un pēc 2-3 gadiem atkal cīnītos par zeltu.. Latvijā tas ir tik viegli izdarāms, it īpaši skonto ar spēcīgo jauniešu akadēmiju..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-31 00:06, pirms 9 gadiem
Nu ko? Jauna sezona,vecā seriāla turpinājums?Jautājums viens.Cik no šiem trim klubiem pielaidīs virslīgai?Skonto droši vien,par Daugavām ir jautājumi.Diez vai atkārtosies pagājušā gada labvēlīgie lēmumi.Ja atkārtosies ,tad cirks turpināsies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-31 00:16, pirms 9 gadiem
Šis kadrs būtu jātur milzīgā attālumā no jebkādām ar sportu saistītām lietām mūsu valstī. Tā kā viņš šobrīd ieņem posteni futbola kluba vadībā, ir tikai loģisks lēmums no Virslīgas puses šo klubu atstāt ārpusē.
, 2015-01-31 00:45, pirms 9 gadiem
Skumji tik tiešām skumji, ka Latvijas titulētākais klubs un brends, ko, tāpat kā Metalurgu savulaik, atpazīst ne tikai Baltijā, bet arī tālu ārpus tās, ir novests līdz šādam stāvoklim. Neuzskatu, ka Villerušs būtu tas cilvēks, kam šajā situācijā (it sevišķi pēc rūgtās pieredzes ar FK Rīga) vajadzētu vadīt klubu, bet šobrīd galvenais ir lai Skonto neaiziet pa burbuli. Viss VID parāda dēļ būs atkarīgs no tā, ar kādu pielaidību uz to raudzīsies biedrība.
, 2015-01-31 00:47, pirms 9 gadiem
Viens pluss, ka vismaz Villerušs atklāti pasaka, ka, ja biedrība noteiks pilnīgu VID parāda nomaksāšanu līdz sezonas sākumam, klubs to nespēs izdarīt.

Iepriekš Koļesņičenko tik gudri muldēja caur puķēm, ka viss būs, bet beigās redzam, ka klubs novests līdz katastrofālam līmenim...
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?
, 2015-01-31 01:39, pirms 9 gadiem
Ja Villeruša vadībā aizies nebūtībā divi Virslīgas klubi -- FK Rīga un Skonto --, tas būs Latvijas rekords.
No vienas puses, ja Skonto nepielaidīs, Latvijas futbols no tā tikai zaudēs. No otras puses, visam jābūt juridiski korekti, ja Skonto neiztur kritērijus, tad neiztur, nekā darīt. No trešās puses, Indriksonam un Co jāgatavo rezerves variants, upurējot Skonto zīmolu un iekārtojot komandu ar citu vārdu šogad pirmajā līgā (var nopirkt kādu pirmajā līgā jau spēlējošu komandu, piem., Salaspils vai Olaini).
, 2015-01-31 01:39, pirms 9 gadiem
Kārli, neesi tik atklāts, sakot publiski, ka esi stāvoklī! Kurš tevi par tādu padarīja? Tavi piebarotāji? Senāk, ja meita palika stāvoklī, bet tēvs atteicās to atzīt, meita aiz kauna darīja sev galu....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-31 09:29, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Tāpēc, ka futbola virslīga ir muļķu kalngals
Nekas labs futbola labā nav izdarīts, vilktas tiek Mettas intereses - komandas, no kuras visi bēg
Trollīt!
vilktas tiek skontas intereses!2014 gads to pilnība pierādīja!
, 2015-01-31 12:11, pirms 9 gadiem
Šī ir pērle:
"pirmais, mums ir parādi pret bijušajiem spēlētājiem, taču šobrīd ar visiem šiem spēlētājiem ir panākta tāda vai citāda vienošanās, un visiem spēlētājiem kaut ko esam samaksājuši. Līdz ar to mums resurss, lai parādus spēlētājiem dzēstu, ir atrasts, un šis jautājums ir sakārtots, un tas nav aktuāls."

Vai no šī var secināt, ka Skonto ir naudas resursi, lai dzēstu parādus, bet tos viņi ir dzēsuši daļēji, kas kalpo par pamatu šo jautājumu vairs necilāt? Interesants darba devējs un izpratne par darba devēja/ņēmēja attiecībām.
, 2015-01-31 13:29, pirms 9 gadiem
Ja pielaidis, tad atkartosies pagaisa gada scenarijs, algu nemaksasana, speletaju streiki, var jau meginat pielaist, bet lai pec arvalstu ligu prakses iedod uzreiz -10 punktus, tad lai Skonto izlem grib spelet vai negrib.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-31 13:37, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: ja lasītu tekstu, saprastu, ka ir atrasts sponsors
bet paradi nav dzesti, tikai kartejas mistiska vienosanas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-31 14:00, pirms 9 gadiem
Piedod, bet Tu pats tici tam, ko raksti? Sezonas beigās Pertija teica, ka ar spēlētājiem saistības ir nokārtotas (piemēram, "Tāpēc saku paldies vadībai, ka katrs spēlētājs dodas atvaļinājumā apmierināts, jo visi saņēmuši tās summas, ko nopelnījuši."/T.Pertija/). Respektīvi, tajā mirklī, kad Skonto ir jāapliecina ar dokumentiem, tad atbildes skan savādākas. Un diez vai atkārtotu potenciālu FIFA sankciju gadījumā Skonto varēs argumentēt par mistiskājām vienošanām starp viņiem un spēlētājiem.

fans366 rakstīja: Ja viņi ir vienojušies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Valmiera FC
38

"Valmierai" nesamaksātu nodokļu dēļ atņem trīs punktus

Šodien Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja pieņēmusi lēmumu Virslīgas klubam "Valmiera" atņemt trīs punktus par nodokļu parādu, kas pārsniedz 188 tūkstošus eiro. Toties segtas parādsaistības pret futbolistiem.
Pirmo vārtu autors Kenrojs Kempbels. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
3

Stīvensons kompensācijā akrobātiski izrauj ''Tukums 2000'' uzvaru pār jelgavniekiem

''TonyBet'' futbola Virslīgas 11. kārtas noslēdzošajā spēlē ''Tukums 2000/Telms'' kompensācijas laikā izrāva trīs punktus mājās pret ''Jelgavu'' – 2:1. Uzvaras vārtus akrobātiskā veidā guva Džeidi Stīvensons.
"Daugavpils" futbolisti. Foto: Margarita Vigule/Gorod.lv
7

"Daugavpils" 11 minūtēs sarūgtina grobiņniekus un atgriežas pirmajā trijniekā

Latvijas futbola Virslīgā trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs izcīnīja "Daugavpils", izbraukumā ar 3:1 pārspējot "Grobiņas SC"/"Liepājas Futbola skolu".