Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas čempioniem "Riga FC" pievienojas Islandes uzbrucējs Ļubičičs

Latvijas čempioniem "Riga FC" pievienojas Islandes uzbrucējs Ļubičičs
Stefans Ļubičičs. Foto: brightonandhovealbion.com

Latvijas čempionvienība futbolā "Riga FC" pavēstījusi par līguma noslēgšanu ar 20 gadus veco centra uzbrucēju Stefanu Ļubičiču, kurš spēlējis Islandes jaunatnes izlasēs un meistarību attīstījis Anglijas kluba "Brighton&Hove Albion" sistēmā.

Ļubičičs ir dzimis 1999. gada 5. oktobrī. Pirmos soļus profesionālajā futbolā Ļubičičs spēra Islandes kluba “Keflavik” sastāvā. Tieši šīs komandas sastāvā 2015. gadā, nepilnu 16 gadu vecumā, Stefans debitēja Islandes spēcīgākajā čempionātā, trīs reizes dodoties uz maiņu un kopumā nospēlējot 88 minūtes.

Par augumā raženo futbolistu bija interese no vairākiem Eiropas futbola klubiem, un 2016. gadā, vēl 16 gadu vecumā, Ļubičičs pārcēlās uz Anglijas kluba “Brighton&Hove Albion” sistēmu. Pirmajā sezonā Ļubičičs spēlēja Anglijas U18 Premjerlīgā, kur “Brighton” sastāvā piedalījās 17 spēlēs, četras sāka pamatsatāvā un guva divus vārtus.

Nākamajā gadā Ļubičičs jau aizvien labāk iejutās Anglijā un kļuva par savas U18 komandas līderi. Šī vecuma Premjerlīgā Ļubičičs 18 spēlēs izcēlās ar desmit vārtu guvumiem un vienu brīdinājumu. 2018./2019. gada sezonā Ļubičičs sešas spēles nospēlēja “Brighton” U23 komandā “Premjerlīgā 2”, bet īsus nogriežņus pavadīja citās zemāku līgu Anglijas komandās.

2019. gada vasarā Ļubičičs atgriezās Islandē, kur pievienojās vietējā čempionāta klubam “Grindavik”. Islandes spēcīgākajā čempionātā Ļubičičs paspēja piedalīties astoņās spēlēs, gūt vienus vārtus un nopelnīt vienu brīdinājumu. Islande gan bija īslaicīga pieturvieta talantīgajam centra uzbrucējam. Novembra sākumā Ļubičičs uz pārbaudes laiku pievienojās “Riga” FC turnīrā Kipras pilsētā Pafā, kur uzvarā (4:1) pret vietējo “Pafos” izcēlās ar vieniem vārtiem.

Ļubičičs ir pārstāvējis Islandes U17, U19 un U21 izlases. U17 izlasē astoņos mačos Ļubičičs guva vienus vārtus, U19 izlases rindās uzbrucējs aizvadīja piecas spēles un guva trīs vārtus, savukārt U21 sastāvā Ļubičiča kontā četri mači.

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/riga-paraksta-lig...


, 2019-11-29 16:01, pirms 4 gadiem
Izskatās, ka labs ieguvums. Jautājums tikai par līguma ilgumu.
, 2019-11-29 16:18, pirms 4 gadiem
m. scofield rakstīja: Izskatās, ka labs ieguvums. Jautājums tikai par līguma ilgumu.
Kā to ņem. Pieaugušo futenē nekādi baigie kalni nav gāzti. Ja būtu liels talants - nebūtu devies atpakaļ uz Islandi, un būtu uzspēlējis ja ne tajā pašā Brighton, tad vismaz Championship ticis uz īri. Un uzspēlējis Islandes pieaugušo izlasē. Labāk par Liepājas pēdējo gadu mistiskajiem melnīšiem izskatās, bet nekas monstruāls ar nav.
, 2019-11-29 20:22, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Kā to ņem. Pieaugušo futenē nekādi baigie kalni nav gāzti. Ja būtu liels talants - nebūtu devies atpakaļ uz Islandi, un būtu uzspēlējis ja ne tajā pašā Brighton, tad vismaz Championship ticis uz īri. Un uzspēlējis Islandes pieaugušo izlasē. Labāk par Liepājas pēdējo gadu mistiskajiem melnīšiem izskatās, bet nekas monstruāls ar nav.
Monstruāli spēlētāji spēlē labos klubos un uz Virslīgu neskatās. Priekš Latvijas līmeņa ļoti labs ieguvums.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.