Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

"Riga" FC paraksta līgumu ar vēl vienu ukraini - no "Paphos" iegūts Kovaļenko

"Riga" FC paraksta līgumu ar vēl vienu ukraini - no "Paphos" iegūts Kovaļenko
Bogdans Kovaļenko
Foto: Paphos FC

Latvijas futbola Virslīgas vienība ''Riga'' FC savā mājaslapā paziņojusi, ka ir panākta vienošanās ar 1997. gadā dzimušu ukraiņu futbolistu Bogdanu Kovaļenko, kurš iepriekš pārstāvēja Kipras augstākās līgas klubu “Paphos” FC

Profesionāla futbolista karjeru Kovaļenko uzsāka Ukrainas klubā Doņeckas ‘’Shakhtar’’, kur no sākuma pārstāvēja kluba U19 komandu, ar kuru 2014./2015. gada sezonā kļuva par šī vecuma valsts čempionu. Šajā pašā sezonā Kovaļenko spēlēja arī UEFA Jaunatnes līgā, kur Doņecka aizkļuva līdz finālam, kurā ar 2:3 piekāpās Londonas ‘’Chelsea’’ U19 komandai.

Līdz Doņeckas kluba galvenajai komandai Kovaļenko aizcīnīties neizdevās, un 2017. gada vasarā ukraiņu futbolists parakstīja līgumu ar Kipras augstākās līgas vienību ”Paphos’’ FC. Kipras čempionātā futbolists nospēlēja 11 spēles, no kurām piecās devās sākumsastāvā. Visas spēles Bogdans aizvadīja 2017. gadā, jo pēc tam iedzīvojās itin nopietnā savainojumā.

Šobrīd Kovaļenko jau ir ieradies Rīgā un ir pievienojies ‘’Riga’’ FC treniņiem. Pagaidām Kovaļenko vēl trenējas pēc individuālas programmas. Pats futbolists ir pozitīvisma pilns un saka, ka pēc nedēļas būs gatavs trenēties pilnvērtīgi. Kovaļenko spēlē malējā pussarga/uzbrucēja pozīcijā un izceļas ar patiešām lielisku ātrumu.

Bogdans kļuvis par trešo ukraiņu futbolistu ''Riga'' FC sastāvā. Jau iepriekš ziņojām par parakstītiem līgumiem ar Valēriju Fedorčuku un Vladimiru Bajenko.

Savukārt Jūrmalas ''Spartaka'' rindas papildinājuši divi Krievijas futbolisti - Artēmijs Malejevs un Oļegs Dmitrijevs. Abi futbolisti iepriekš pārstāvēja Krievijas Nacionālās līgas komandu Kaļiņingradas ''Baltika''. Malejevs ar klubu lauzis līgumu pēc abpusējas vienošanās, bet Dmitrijevs Jūrmalas ''Spartakam'' pievienojies uz īres līguma nosacījumiem. Malejevs kluba sastāvā FNL šosezon nospēlējis 14 spēles, kamēr Dmitrijevs piedalījies četrās spēlēs.

Izmantotie resursi:
Ukrainis Kovaļenko no Pafas pārceļas uz Rīgu...
Два игрока "Балтики" перешли в "Спартак"....


, 2018-03-21 18:55, pirms 6 gadiem
LFF pāreju sarakstā viņa vārds figurēja jau labu laiku. Būs interesanti pavērot ātros pretuzbrukumus Riga FC un Spartaka spēlēs, jo, kamēr Kovaļenko izceļas ar "patiešām lielisku ātrumu", Spartaka Nikaragvas uzbrucējs Ariagner Smith 200 metrus skrienot 22,82 sekundēs.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.