Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Pirmās uzvaras cena "Jūrmalai"? Zaudēta balss trenerim

Pirmās uzvaras cena "Jūrmalai"? Zaudēta balss trenerim
Daniels Ola ("Jūrmala")
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Šodien apmeklēju "Mettas/LU" un "Jūrmalas" spēli. Kādi iespaidi? Kāda bija spēle? Par to šajā materiālā.

Zināju, ka Rīgā lielākā uzmanība tiks pievērsta grandu duelim "Skonto" pret "Liepājas metalurgu", bet pats vēlējos redzēt mazo komandu spēli, kas parasti ir skatāmākas. Gan "Mettas/LU", gan "Jūrmalas" spēles klātienē biju apmeklējis trijās no četrām kārtām, tātad labi tās iepazinis, un bija pārliecība, ka uzvarēs jūrmalnieki. Līdz šim pāris spēlēs viņi nepaņēma to, kas bija jāpaņem (cīņās pret "Gulbeni" un "Daugavu" (R) bija jābūt divām uzvarām, nevis neizšķirtiem), un šķita, ka "Jūrmala" to apzinās, ir nikna uz sevi un beidzot saņemsies.

"Metta/LU" līdz šim 49. vidusskolas laukumā visās trīs spēlēs bija izspēlējusi neizšķirtu un arī šodien cīnījās varonīgi - lai gan jau 1. puslaikā pārsvars piederēja "Jūrmalai", momentu nebija daudz, un 0:0 uz koka tablo bija visai likumsakarīgs. Pēc pārtraukuma mettieši pat vienubrīd apņēmīgi devās uz priekšu, bīstamu sitienu izpildīja Artūrs Pallo, tomēr viesi prata nosvērt svaru kausus savā labā.

Vitālijs Rečickis tika laukumā tikai tāpēc, ka 1. puslaika beigās potītes savainojumu guva Edijs Joksts, taču savu klātbūtni attaisnoja par visiem 100%, meistarīgi realizējot soda sitienu. Taču vēl skaistāki padevās otrie vārti - pretuzbrukumā augumā raženais (un, jāsaka, brīžiem lēnīgais) Daņilovs ar papēdi iemeta bumbu brīvajā zonā, un to savākušais Sputajs eleganti ieraidīja bumbu tālajā stūrī. Ja pagājušajā kārtā "Metta/LU" pēc ielaistiem vārtiem prata atspēlēties pret "Jelgavu" četru minūšu laikā, tad šodien notika pretējais - "Jūrmala" sešu minūšu laikā rezultātu dubultoja. Arī pie 0:2 "Metta" centās, steidzās, pašatdeve bija, tomēr arī Pačko padotie, sajutuši uzvaras tuvumu, kļuva ļoti agresīvi, mērķtiecīgi - laikam atcerējās no 2:0 izlaisto uzvaru pret "Gulbeni" un šodien pie 2:0 nedeva pretiniekam nekādas cerības.

Runājot par atsevišķu spēlētāju sniegumu, jāizceļ vairāki "Jūrmalas" censoņi. Ļoti pārliecinošs, mieru iedvesošs bija vārtsargs Davidovs (atšķirībā no iepriekšējās tramīgās spēles pret "Daugavu" (R)), visas divcīņas uzvarēja centra aizsargs Halvitovs un kreisās malas aizsargs Šlampe. Mazi, ātri, tehniski ir Osipovs un Žuļevs, labi spēlē ienāca Rečickis. Tikmēr nigērietis Ola īpaši nepārliecināja, šķita pārāk relaksēts, tāpat diez vai ilgtermiņā ir pareizi riskantās situācijās savā soda laukumā izpildīt izsitienus šķērītē, pāri sev un dažādos citos akrobātiskos veidos - kādu reizi tas beigsies ar netrāpīšanu pa bumbu vai trāpījumu pretiniekam sejā... Soda laukums taču... Ne pārāk patīk arī Aleksejeva, kurš gan iepriekšējā mačā pret "Daugavu" ļoti meistarīgi realizēja soda sitienu, sniegums - daudz kļūdu, darbībās trūkst asuma. Mettiešus izvērtēt grūtāk izvērtēt - ar bumbu bija pamaz, visi darbojas diezgan standartizēti, disciplinēti, organizēti, taču trūkst kaut kā "ārpus rāmjiem", radoša.

Piezīmes:
- Atkal jāslavē "Metta/LU" par attieksmi par futbolu - pirms spēles iztīrīti soliņi (elementāra lieta, kas bieži vien netiek paveikta...), starplaikā konkursi bērniem,
- Mettiešiem izdevās pāris reizes tīšām vai netīšam paprovocēt pretiniekus - Zotovs aizķēra vārtsargu Davidovu, Skābardis nokārtoja dzelteno plāksteri Aleksejevam,
- Pačko kādā no epizodēm pie 0:0 bija tik dusmīgs, ka spēra pa bumbu un sāka kliegt uz saviem padotajiem. Tāpēc laikam nav jābrīnās, ka vēlāk neieradās uz preses konferenci zaudētas balss dēļ... Tāda ir pirmās uzvaras cena,
- Kādā no epizodēm nesapratās tiesneši - mettietis krita, līnijtiesnesis pacēla karodziņu, un galvenais tiesnesis norādīja uz soda sitienu, kaut asistents vēstīja par aizmuguri, nevis soda sitienu. Šis pārpratums gan ātri tika atrisināts,
- Pirmo reizi sezonā komandas spēlēja pie mākslīgā apgaismojuma, kas tika ieslēgts spēles pārtraukumā,
- Neizpratni radīja Daņilova ilgā spēlēšana ar acīmredzamām sāpēm kājā, kaut arī rezultāts jau bija 2:0... Maiņa sekoja krietni vēlāk un, kas zina, varbūt tās liekās minūtes savainojumu padarīja nopietnāku,
- Davidovs kā īsts "Jūrmalas" kapteinis pēc mača uz saviem pleciem palīdzēja augumā raženajam savainotajam Jokstam (arī potīte) pamest laukumu.


, 2012-04-19 02:12, pirms 12 gadiem
Spartaks chempions
, 2012-04-19 07:55, pirms 12 gadiem
Interesants raksts - paldies autoram par ieguldito entuziasmu un darbu! Sadu gabalus interesanti lasit,piem., publiskaja transp.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-19 10:20, pirms 12 gadiem
relaksētais Ola iztīrīja soda laukumu no piespēlēm, tāpēc jābūt saspringtām kustībām..
Lamins Korrea atzīmē vārtus. Foto: FK Metta

Virslīgas pirmā apļa noslēgumu ievadīs "Mettas" un "Audas" duelis

Šovakar sāksies Latvijas futbola Virslīgas pirmā apļa noslēdzošā kārta. Pulksten 18:00 laukumā dosies "Metta" un "Auda". Tiešraide kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.