Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ašvorts: "Rečickis ir labāks gan par Zjuzinu, gan Laizānu"

Ašvorts: "Rečickis ir labāks gan par Zjuzinu, gan Laizānu"
Pols Ašvorts
Foto: Raitis Supe

Kā pēdējās punktus jau pašā sezonas sākumā zaudēja arī "Riga" un "Ventspils", kuras savā starpā cīnījās neizšķirti 0:0. Piedāvājam abu komandu galveno treneru komentārus.

"Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts: "Laba spēle, lai gan beidzās 0:0 – fani un publika, protams, vēlas redzēt vārtus. Taču no mana, trenera, un futbola skatu punkta tā bija laba spēle. Domāju, ka mēs bijām labāki – "Ventspils" bija labāka komanda. Mums bija seši sitieni pret viņu vienu sitienu, taču mums vajag nedaudz vairāk izdarīt uzbrukumā un radīt vairāk iespēju. Neizveidojām pietiekami daudz. Neskaitot vienu kļūdu aptuveni 80. minūtē, mums pie saviem vārtiem nebija nekādu problēmu."

"Riga" galvenais treneris Vladimirs Volčeks: "No mūsu puses ne pārāk izdevās tā spēle, kuru gribējām aizvadīt. Ļoti lēni spēlējām laukuma vidusdaļā, pārāk ātri vienkāršojām savu spēli, lai gan varam spēlēt kombinacionālā stilā. Taču pat pie tādas ne pārāk veiksmīgas spēles mums bija iespējas gūt vārtus."

Vai piekrītat Pola sacītajam, ka "Ventspils" bija labāka?
Volčeks: "Kaut kādos momentos, jā. Domāju, viņi pirmām kārtām mūs pārspēja kustībā. Tās mums šodien ļoti trūka – gan bumbas kustības, gan pašu spēlētāju kustības. Bija jūtams, ka kādos brīžos mēs nokavējām."

Vai tikāt galā ar Karlsonu?
Volčeks: "Domāju, ka jā – tikām galā. Vēl jāpiebilst, ka gadās tādas spēles, kurās viena komanda spēlē labāk, taču viena epizode var pilnībā mainīt cīņas gaitu. Būtu mēs iesituši savus momentus, vēl nevar zināt, kā spēle būtu beigusies."

Vai piekrītat, ka Tīdenbergs ļoti labi sācis sezonu un ir teicamā formā?
Ašvorts: "Jā. Eduards ļoti labi sāka arī iepriekšējo sezonu un labi nospēlēja visu sezonu. Viņš un Koļesovs aizvadīja vairāk minūšu nekā jebkurš cits [mūsu] spēlētājs. Tāpēc es no viņa sagaidu [šādu sniegumu]. Un sagaidu vēl vairāk, jo viņš ir jauns spēlētājs un var progresēt. Bet domāju, ka viņš spēlē ļoti labi."

Boranijaševičs aizvadīja savu pirmo spēli sezonā, bet spēlēja kā uzbrūkošais pussargs. Kādēļ?
Ašvorts: "Tā kā Tīdenbergs un Vaskovs abi spēlēja ļoti labi, negribēju viņus mainīt. Zinu, ka Niko ir ļoti labs spēlētājs – viņš bija viens no mūsu labākajiem pagājušajā gadā -, un gribēju, lai viņš iziet laukumā. Un man vajadzēja izlemt, kur viņš to darīs. Viņš labi uzbrūk, ir labs ar bumbu, un viņam pēc Tīdenberga centrējuma kādā 75. minūtē bija ļoti laba iespēja. Tā varēja būt izcila maiņa, taču diemžēl tā sanāca kā parasta maiņa."

Viņš turpinās spēlēt šajā pozīcijā vai spēlēs Žuļeva vai kāda cita vietā?
Ašvorts: "Šogad spēlējam ar citu sistēmu, un jebkurš spēlētājs šajā sistēmā var spēlēt divās vai trīs pozīcijās. Tas nav kā ar 4-4-2, ko izmantojām pagājušajā sezonā. Spēlētāji var adaptēties dažādās sistēmās."

Pirmkārt, kā savu pirmo maču pamatsastāvā aizvadīja Šabala? Otrkārt, Zjuzins un Timofejevs vēl nav gatavi 90 minūtēm?
Volčeks: "Acīmredzams, ka Šabala, nedēļu netrenējoties, zaudēja kādas savas īpašības. Tajā pašā laikā diezgan labi palīdzēja komandai un veica daudz bumbas atņemšanu, daudz veica pieslēgšanos uzbrukumam. Vienīgais, ko viņš neizdarīja – neguva vārtus. Ja runā par Timofejevu, viņš šodien jau bija pieteikumā un līdz nākamajai spēlei, domāju, būs labāk gatavs, bet viņa pozīcijā otro maču pēc kārtas diezgan labi aizvadīja Litvinskis. Skatīsimies – kurš šajā periodā labāk izskatīsies [treniņos], tas arī spēlēs. Savukārt Zjuzinam tā, protams, nebija labākā spēle. Arī viņu trauma nedaudz izsita no ritma, un viņš var spēlēt daudz labāk."

Šabalas vietā kā devītais numurs nospēlēja Vaščuks, nevis Turkovs, kurš sāka pirmo spēli, bet šodien nebija pat pieteikumā.
Volčeks: "Turkovam ir mikrotrauma, gribējām viņu pietaupīt. Un otra lieta, ka iepriekšējā spēlē Liepājā Vaščuks labi izgāja uz maiņu un trāpīja pa stabu. Cerējām, ka arī šodien viņš atsvaidzinās spēli priekšējā līnijā. Būtībā viņš to arī izdarīja – bija momenti, kuros mums nedaudz pietrūka."

Karlsons tika nomainīts savainojuma dēļ?
Ašvorts: "Jā, viņš saņēma spērienu spēles beigās. To, cik tas ir nopietns, uzzināsim tikai rīt. Šobrīd nezinām, cik trauma ir nopietna."

Rečickis vidusdaļā spēlēja uzreiz pret diviem Latvijas izlases futbolistiem – Zjuzinu un Laizānu. Uz viņu fona viņš, kā minimums, nebija sliktāks. Piekrītat?
Ašvorts: "Domāju, ka Rečickis ir labāks spēlētājs nekā gan Zjuzins, gan Laizāns. Tas ir mans viedoklis. Viņš vairāk dod komandai, viņš strādā smagāk. Savā komandā labprātāk redzētu Rečicki nekā Laizānu vai Zjuzinu."

Pauļus nespēlēja Vemblijā gaidāmās spēles dēļ?
Ašvorts: "Jā, es viņu atpūtināju, jo viņš spēlēs pret manu brāli, kurš strādā Anglijas izlasē [Dens Ašvorts ir Anglijas Futbola asociācijas tehniskais direktors – A.S.]. Tāpēc nodrošinājos, lai viņš nebūtu formā un pret Angliju nespēlētu labi."

Cik nopietns savainojums Bogdaškinam?
Volčeks: "Viņš pagrieza potīti. Tagad būs pauze, domāju, ka viņš pagūs atlabt."

Kāds bija spēles plāns, un kura daļa no tā neizdevās?
Ašvorts: "Spēles plāns bija uzvarēt, un neizdevās tā daļa."


, 2017-03-18 22:23, pirms 7 gadiem
neuzskatu Ešvordu par izcilu treneri, bet šoreiz varu viņam piekrist. 'paherts ' varētu dot džekam iespēju!
, 2017-03-18 22:39, pirms 7 gadiem
Par Zjuzinu nez vai, bet O.Laizāna plusus futbola neekspertiem kāds speciālists te varētu uzskaitīt... Zināšanai.
, 2017-03-18 22:43, pirms 7 gadiem
Var redzēt ka Rečickis ar Ešvortu ir atradis kopīgu valodu.
, 2017-03-18 22:57, pirms 7 gadiem
aloizs rakstīja: Par Zjuzinu nez vai, bet O.Laizāna plusus futbola neekspertiem kāds speciālists te varētu uzskaitīt... Zināšanai.
Laizānam ir ļoti spēcīgs sitiens, cita lieta, ka pēdējā laikā reti no viņa redzam precīzus tālšāvienus. Atceros, ka pirmajā sezonā FKV rindās viņš tiranizēja pretinieku vārtsargus un goli bija sezonas topā.
, 2017-03-18 23:00, pirms 7 gadiem
Rečickis ir labs spēlētājs, par to nav šaubu. Cita lieta, ka klubu CV Zjuzinam un Oļegam Laizānam ir skaļāki. Tagad, kad Čārlijs kļuvis par vienu no FKV balstiem, nebūtu pārsteigums, ja viņu Pahars izsauktu.
, 2017-03-19 00:12, pirms 7 gadiem
Virslīgais labākais pussargs ir J.Kozlovs, tik žēl, ka ne latvietis
, 2017-03-19 01:35, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Rečickis ir labs spēlētājs, par to nav šaubu. Cita lieta, ka klubu CV Zjuzinam un Oļegam Laizānam ir skaļāki. Tagad, kad Čārlijs kļuvis par vienu no FKV balstiem, nebūtu pārsteigums, ja viņu Pahars izsauktu.
Kļuvis viņš, manuprāt, ir vienīgi par kaptieni. Bet viens no atslēgas spēlētājiem ir jau vairākas sezonas. Tāpat kā Lietuvas izlasnieks Pauļus.
Protams, viņi ir no tiem, kurus pamana tad, kad viņu nav, nevis tad, kad ir.
, 2017-03-19 08:47, pirms 7 gadiem
Rečickis vairāk ir aizsargājoša tipa pussargs,Zjuzins vairāk radoša tipa spēlētājs,tāpēc es viņus pat nesalīdzinātu.
, 2017-03-19 12:29, pirms 7 gadiem
un kur ir mans koments -sc čībāmīzēji ??
, 2017-03-19 16:21, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Rečickis ir labs spēlētājs, par to nav šaubu. Cita lieta, ka klubu CV Zjuzinam un Oļegam Laizānam ir skaļāki. Tagad, kad Čārlijs kļuvis par vienu no FKV balstiem, nebūtu pārsteigums, ja viņu Pahars izsauktu.
Kas tad tur Laizānam skaļāks - pāris spēles Lodzā vai Lechia? Gulbene, Krasnojarska?
, 2017-03-19 16:52, pirms 7 gadiem
Rečickis vakar RTU stadionā izskatījās diezgan labi, tas jāatzīst. Vairākas skaistas un ļoti precīzas piespēles izdalīja pa gaisu. Laizāna sniegums nekad nav licies kaut kas ļoti īpašs, tāpēc neiebilstu Rečicki redzēt kādā izlases izsaukumā.
, 2017-03-19 17:17, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Rečickis vairāk ir aizsargājoša tipa pussargs,Zjuzins vairāk radoša tipa spēlētājs,tāpēc es viņus pat nesalīdzinātu.
Visu cieņu Tev kosmiskās patiesības un objektīvisma nesēj! Bez pārspīlējuma.
Ašvārts protams grib izcelties.
VEN ceļ savas akcijas.
Tāpat kā Liepāja, jo pēc 2 kārtām viss 6nieks ir kopus.
, 2017-03-19 18:11, pirms 7 gadiem
coman rakstīja: neuzskatu Ešvordu par izcilu treneri, bet šoreiz varu viņam piekrist. 'paherts ' varētu dot džekam iespēju!
Pahars Polam var pienest ūdeni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-20 01:53, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: Kas tad tur Laizānam skaļāks - pāris spēles Lodzā vai Lechia? Gulbene, Krasnojarska?
Tomēr Polijas Ekstraklasē ir pabijis un stabili spēlējis Krievijas 1. līgā. Rečickim tajā pašā laikā pēc Blāzmas neizdevās noturēties Kiprā un pēcāk aizvadīta sezona Lietuvā. Tie pagaidām arī vienīgie ārzemju klubu pieraksti.
, 2017-03-20 01:54, pirms 7 gadiem
donkey rakstīja: Kļuvis viņš, manuprāt, ir vienīgi par kaptieni. Bet viens no atslēgas spēlētājiem ir jau vairākas sezonas. Tāpat kā Lietuvas izlasnieks Pauļus.
Protams, viņi ir no tiem, kurus pamana tad, kad viņu nav, nevis tad, kad ir.
Pilnīgi piekrītu!
Lamins Korrea atzīmē vārtus. Foto: FK Metta

Virslīgas pirmā apļa noslēgumu ievadīs "Mettas" un "Audas" duelis

Šovakar sāksies Latvijas futbola Virslīgas pirmā apļa noslēdzošā kārta. Pulksten 18:00 laukumā dosies "Metta" un "Auda". Tiešraide kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.