Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Riherts: "Jau 2006.gadā uzstādījām mērķi 2015.gadā ieņemt 5.vietu "

Riherts: "Jau 2006.gadā uzstādījām mērķi 2015.gadā ieņemt 5.vietu "
Andris Riherts
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

2015.gada Virslīga sāksies šodien, bet sestdien savu 1.maču aizvadīs "Metta"/LU, kas uzņems "Ventspili". Pirms gaidāmā mača domas par sezonu sava kluba mājas lapai fsmetta.lv izteica mettiešu galvenais treneris Andris Riherts.

Pirmkārt, kā esi apmierināts ar sagatavošanās posmu?
Esmu ļoti apmierināts. Pirmkārt, šogad bija negaidīti labi laika apstākļi un pieejams ļoti labs un kvalitatīvs laukums gan ārā, gan arī, ja nepieciešams, varējām ieiet iekšā. Mums bija labi treniņu sparingpartneri un iztikām arī bez lielām traumām, kas ļāva visiem labākajiem trenēties un sagatavoties sezonai.

Komanda ir ļoti manījusies, daudz jaunu seju. Vai izdevies komandu saliedēt un iespēlēt?
Ir izdevies. Principā kodols trenējas jau no pirmajām dienām, vēl pēdējie cilvēki pienāca klāt beidzamajās dienās, bet viņi pie mums ir bijuši arī pirms tam, tāpēc viņiem nebija problēmu iejusties. Kolektīvs ir tiešām labs un saliedēts.

Komandā tika pārbaudīti daudz un dažādi spēlētāji. Vai esi apmierināts ar nokomplektēto sastāvu vai gribējās vēl kādu pastiprinājumu?
Vienmēr jau gribas, lai komanda būtu spēcīgāka. Ir pozīcijas, kur tas ir nepieciešams un ir pozīcijas, kur mums ir pat spēlētāju pārprodukcija, un jāskatās - varbūt kādam jāmaina arī savs ampluā. Varbūt šķiet, ka sezona ir īsāka nekā citus gadus, bet tie mēneši ir tādi paši un treniņu šogad būs vairāk nekā spēļu, tā ka visiem būs iespēja sevi pierādīt un palīdzēt.

Vai var apgalvot, ka šī ir līdz šim spēcīgākā FS „Metta/Latvijas Universitāte” komanda?
To rādīs rezultāti.

Kāds mērķis uzstādīts šai sezonai?
Mums mērķis tika uzstādīts jau 2006.gadā un tas ir - 2015.gadā cīnīties par 5.vietu Virslīgā.

Šogad Virslīgā startēs 8 komandas, aizvadot 4 apļu čempionātu. Spēļu mazāk, to nozīme lielāka. Labāk vai sliktāk?
Spēles noteikti būs kvalitatīvākas. Ir labāka iespēja sagatavoties šīm spēlēm, spēlētāji noteikti būs savā labākajā formā gan fiziski, gan mentāli, gan tehniski. Un tas formāts, astoņas komandas un četri apļi, manuprāt, ir ļoti labs, un es esmu apmierināts ar tādu.

Vai nākošgad atkal būtu jāatgriežas pie 10 komandām?
Es domāju, ka šobrīd nē. Tas Latvijā ir optimālais formāts, vismaz pagaidām. Ja ir desmit komandas, tad jābūt iesaistītiem vismaz kādiem 50 tūkstošiem futbolistu visā valstī. Tad var domāt par desmit komandām. Mums šobrīd ir uz pusi mazāk. Un tā kvalitāte arī netur līdzi, jo ne klubos mēs esam tik organizatoriski spēcīgi, ne arī spēlētāju un treneru resursi mums ir tik lieli, lai Virslīgā varētu kvalitatīvi strādāt desmit klubi.

Mazāk komandu, sīvāka konkurence. Vai šādā sabiedrībā būs grūtāk vai vieglāk saglabāt vietu Virslīgā?
Es domāju, ka vieglāk būs augt tiem spēlētājiem, kuri ir jauni un kuri grib sevi pierādīt. Noteikti šādā konkurencē būs daudz lielākas iespējas parādīt sevi no labākās puses, kas FS „Metta/Latvijas Universitātes” spēlētājiem ir ļoti svarīgi. Protams, rezultātu būs grūtāk sasniegt tajā ziņā, ka principā šeit visas spēles ir uz dzīvību un nāvi. Neviena spēle nav tāda, ka varētu atslābt, tiesa, mums arī tādas nebija līdz šim. Es domāju citām komandām tāpat, tāpēc atkārtošos, sakot, ka šis formāts ir ļoti labs sacensībām un futbols ir sacensība.

Pirmā spēle pret čempioniem Ventspili. Kā esi apmierināts ar šādu izlozi? Vai gribējās sākt čempionātu pret kādu līdzīgāku pretinieku?
Šobrīd, sezonu sākot, visas komandas ir līdzīgas. Visiem čempionāta tabulā ir nullītes. Skaidrs, ka Ventspils ir pagājušā gada čempionvienība, viņi ir favorīti uz papīra. Tajā pašā laikā sezona ir jauna, pavisam citas emocijas, un es uzskatu, ka ļoti daudz šādā ievadspēlē izšķirs tas, cik tu esi motivēts, cik tu esi neatlaidīgs un labi sagatavojies attiecīgajai spēlei. Manuprāt, būs ļoti sīva cīņa un te nevar pateikt, kurš uzvarēs. Turklāt mēs spēlējam mājās!

Ventspilij īpaši plaša un draudīga izskatās uzbrukuma līnija, bet tajā pašā laikā ir devušies prom vairāki vadošie aizsargi. Vai pirmajā spēlē galvenais būs sargāt savus vārtus vai pārsteigt viņu aizsardzību?
Tas ir koks ar diviem galiem [iesmejas]. Uzbrukt vajag vienmēr, ja gribam gūt vārtus. Skaidrs, ka mēs izvēlēsimies tādu taktiku, kas mums ir piemērota, bet spēle parādīs, kas ir pareizāk.

Mazāk spēles, skatītājiem vieglāk sadalīt uzmanību. Ko gaidi no tribīnēm pirmajā spēlē?
Kādu pārsteigumu [iesmejas]. Un mēs arī centīsimies sagādāt pārsteigumu no savas puses. Sezona tūliņ sāksies, ārā ir ļoti skaists pavasaris un tiešām gribas, lai visi būtu noilgojušies pēc futbola, un es ceru, ka šī sezona neliks vilties nevienam.

Izmantotie resursi:
METTA


, 2015-03-13 18:39, pirms 9 gadiem
Veiksmi METTAI!
, 2015-03-13 19:38, pirms 9 gadiem
atbildes tādas nekādas, manuprāt tukša muldēšana!
, 2015-03-13 20:08, pirms 9 gadiem
Ja beigās Metta būs 8., tad tie pirmie kliegs, lai Virslīgu palielinātu līdz 10 komandām
, 2015-03-13 20:35, pirms 9 gadiem
...
, 2015-03-13 21:11, pirms 9 gadiem
Pēc 2-3 spēlēm varēs spriest. Lai veicas.
, 2015-03-13 21:43, pirms 9 gadiem
Tiešām ceru, ka Metta šosezon pārsteigs pozitīvā nozīmē! Lai veicas!!!
, 2015-03-13 22:56, pirms 9 gadiem
hahahaha reali 7 vieta.
2020.g Metta speles ČL
, 2015-03-13 23:46, pirms 9 gadiem
Augstāk par 7. vietu nesanāk, zemāk arī nebūs. Garlaicīgi, pie 10 komandām būtu jautrāk.
, 2015-03-13 23:51, pirms 9 gadiem
>Tumšajam Ērglim
Ja Virslīgu palielinātu līdz 10 komandām, tad klāt nāktu Rēzekne, Valmiera un Rīgas Dinamo vai Liepāja 1625, bet Virslīgas pēdējā vieta tikpat izkristu.
, 2015-03-14 09:46, pirms 9 gadiem

Nekad nebusiet 5-tie.
Vinigi ja virsliga speles 5 komandas
, 2015-03-14 12:12, pirms 9 gadiem
olga rakstīja: Ja Virslīgu palielinātu līdz 10 komandām, tad klāt nāktu Rēzekne, Valmiera un Rīgas Dinamo vai Liepāja 1625, bet Virslīgas pēdējā vieta tikpat izkristu.
8+Rēzekne+Valmiera=10
Bet rotācijā būtu tad 4 klubi - Gulbene, Rēzekne, Valmiera, Metta... nevis 2
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
2

Ļašenko tiek pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Lamins Korrea atzīmē vārtus. Foto: FK Metta

Virslīgas pirmā apļa noslēgumu ievadīs "Mettas" un "Audas" duelis

Šovakar sāksies Latvijas futbola Virslīgas pirmā apļa noslēdzošā kārta. Pulksten 18:00 laukumā dosies "Metta" un "Auda". Tiešraide kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".