Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bergers: "Abu "Daugavu" pārkāpumi ir praktiski nelabojami"

Bergers: "Abu "Daugavu" pārkāpumi ir praktiski nelabojami"
Rīgas "Daugavas" līderis Mants Savens
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Latvijas Futbola federācijas Apelāciju komisijas vadītājs Aivars Bergers sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka gan Rīgas "Daugavas", gan Daugavpils "Daugavas" pārkāpumi bija praktiski nelabojami.

"Izskatot Klubu licencēšanas komisijas lēmumu un izvērtējot apstākļus, pieņēmām šādu lēmumu," Aivars Bergers komentēja Rīgas "Skonto" apelācijas pieņemšanu un Rīgas "Daugavas" un Daugavpils "Daugavas" atstāšanu aiz borta.

"Gan Rīgas "Daugavas", gan Daugavpils "Daugavas" pārkāpumi ir ļoti lieli. Var teikt, ka tie ir praktiski nelabojami. Tostarp Rīgas "Daugavai" ir ļoti lielas parādsaistības. Precīzu summu nevaru atklāt, taču tā ir ievērojama," Bergers turpināja.

Rīgas "Skonto" lielākais klupšanas akmens, kā dēļ netika saņemta licence un dalība Virslīgā tika apdraudēta arī pirms gada, protams, bija algu un nodokļu parādi. Galvaspilsētas kluba parāds Valsts ieņēmumu dienestam ir teju pusmiljons eiro, tomēr Bergers apstiprināja, ka viens no "Skonto" būtiskākajiem argumentiem bija individuāli noslēgtie parādu atmaksas grafiki.

"Izvērtējot "Skonto" gadījumu, secinājām, ka iepriekš pieņemtie lēmumi neatbilda pārkāpumu nopietnībai. Jā, liela nozīme bija arī atmaksas grafikiem. Šie grafiki faktiski nozīmē, ka "Skonto" šobrīd nav parādu, taču grafiku nosacījumi būs jāpilda – citādi arī sezonas laikā var tikt piemērotas sankcijas," teica Bergers.

Atgādinām, ka 30. janvārī Klubu licencēšanas komisija nepiešķīra LFF-A licenci ne Rīgas "Skonto", ne abām "Daugavām. "Skonto" nebija izpildījis punktu 46.1: "Licences pretendentam ir jāpierāda, ka uz 31.martu (vai arī uz citu datumu, pēc LFF Klubu licencēšanas administrācijas pieprasījuma) tam nav kavēto maksājumu (pamatojoties uz pielikumu Nr.7) darbiniekiem, kā arī sociālajām un nodokļu institūcijām, pamatojoties uz noslēgtajiem līgumiem un citām saistībām, kuras tika nodibinātas līdz iepriekšējā gada 31.decembrim."

Šo pašu paragrāfa punktu nav izpildījusi arī Rīgas "Daugava", taču ne tikai. Vēl nav izpildīts 34. un 35.punkts, proti, par galvenā trenera un galvenā trenera asistenta kvalifikāciju. Savukārt Daugavpils "Daugavai" ir vislielākās problēmas. Pirmkārt, nav izpildīti sekojošie divi punkti (16.3 un 22.2) - "LFF-B licences pretendentam ir jābūt vismaz vienai jaunatnes komandai" un "Ja licences pretendents nav stadiona īpašnieks, tam ir jānoslēdz līgums ar stadiona īpašnieku vai ar vairāku stadionu īpašniekiem par attiecīgā stadiona/u lietošanu." Otrkārt, nav izpildīti administratīvo un personāla un finanšu kritēriji, kas iekļauj vēl veselu virkni ar paragrāfa punktiem..


, 2015-02-13 16:35, pirms 9 gadiem
Aivars Bergers - persona "non grata".
, 2015-02-13 16:56, pirms 9 gadiem
Mežeckis - malacis,
Pofig visi LFF valdes lēmumi (kas arī tika sagrozīti) par 4 apļu čempionātu ar 10 komandu dalību.
Mežeckis ar Kazakeviču izdomāja, ka jāsamazina līdz 8 komandām un viss viņiem pofīg.
, 2015-02-13 16:59, pirms 9 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Aivars Bergers - persona "non grata".
Kāpēc persona "non grata'?
Es kā jurists varu teikt tā - ja parādu dzēšanas grafiks ir noslēgts un tas tiek pildīts - tad viss ok. Acīm redzot Rīgas Daugava šādu dokumentu nevarēja iegūt un viņiem parādi ir joprojām. Ne tos cenšas dzēst, ne arī ir mēģinājuši situāciju glābt. Acīmredzot, argumenti bijuši par vājiem.
Par akadēmijām jau ir nākamais jautājums - nav tev viņu - neko darīt.

Tā kā par Daugavām viss skaidrs.
Par Skonto - ja parādu dzēšana notiek un visi dokumenti uzrāda to, ka saistības tiek pildītas - tad nav iemesla nedot licenci.

Tiesa, LFF dokumentos vajadzētu arī daudz korekciju. Lai nebūtu tādas neviennozīmīgas un dažādi intepretējamas situācijas.
, 2015-02-13 17:04, pirms 9 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Aivars Bergers - persona "non grata".
Gan jau Skonto Bergeram taapat kaa Vilerusam veelaak piedaavaaas darbu klubaa
, 2015-02-13 17:04, pirms 9 gadiem
Taa teikt pateiks paldies par leemumu
, 2015-02-13 17:25, pirms 9 gadiem
Межецкий и его компания- вот кто преступники футбола. Я скоро выйду, вот тогда искры будут лететь!
, 2015-02-13 17:35, pirms 9 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Aivars Bergers - persona "non grata".
Esmu pārliecināts, ka Jūsu rīcībā ir visa nepieciešamā pierādījumu bāze, lai veiktu diez gan kardinālas izmaiņas LFF. Bet tikpat esmu pārliecināts, ka otrai pusei ir pietiekoši daudz pierādījumu arī pret Jums. Ja tā nebūtu, neredzu iemeslu, kadēļ Jūs šos pierādījumus vēl neesat iesniedzis tiesību aizsardzības iestādēs. Ja Jūs mēģināsiet apgalvot, ka šādu pierādījumu nav, tad tie būs meli. Jo cilvēks bez šādu pierādījumu (kompromāta) esamības tik brīvi nejustos un tik daudz nerunātu. Taču aktīvas rīcības no Jūsu puses nav.
Savukārt publiski apgalvojot, ka Jūsu rīcībā ir informācija par spēļu rezultātu ietekmēšanu un nelikumībām UEFa naudas līdzeklu izsaimniekošanā no LFF puses, Jūs pēc būtības slēpjat noziedzīgu nodarījumu, kas kvalificējama kā atbalstīšana un par ko ir paredzēta kriminālatbildība.

Ja VP nebūtu tik impotenta (nerunāsim par iemesliem, kāpēc viņa tāda ir, un par izņēmumiem, ka tur strādā arī normāli cilvēki), tad LFF sāga būtu beigusies vēl nesākusies.

Otrkārt, pirms rauties LFF prezidenta amatā, aicinātu publiski un tieši informēt sabiedrību par savu ienākumu gūšanas avotiem un baumām (viedokli sabiedŗibā), ka Jūs esat (vai bijis pagātnē) saistīts ar spēļu rezultātu ietekmēšanu. Neuztraucieties, par 10 gadu veciem notikumiem noteikti jau ir iestājies kriminālatbildības noilgums.

Treškārt, man kā sabiedrības loceklim arī nav izprotama Jūsu rīcība (drīzāk bezdarbība) attiecībā uz futbola attīstību Vidzemē, vai kaut vai Cēsīs. Futbols Cēsīs ir izzudis līdz ar PSRS sabrukšanu, bet tas, kas ir bijis pēc tam, ir bijis amatierisms – bērnu/jauniešu sistēmas nav. Savukārt futbola klubs Priekuļi nav Jūsu nopelns.
Ja Jūs neesat bijis spējīgs sakārtot futbolu Cēsīs, vismaz priekš vietējiem iedzīvotājiem, kas ļauj man un pārējiem ticēt, ka Jūs spēsiet to izdarīt valstiskā līmenī?

Bet pie pašreizējiem faktiskajiem apstākļiem nav ne mazākās ticamības, ka ar Jūsu ienākšanu LFF kaut kas kardinātli mainīsies.
, 2015-02-13 17:35, pirms 9 gadiem
Un man jautājums kā būs ar Skonto pārkapumiem uz to visiem nospļauties ?
, 2015-02-13 17:38, pirms 9 gadiem
Emka3-95 rakstīja: Un man jautājums kā būs ar Skonto pārkapumiem uz to visiem nospļauties ?
Legendaars klubs,taa esot atbilde uz visiem jautaajumiem a ja nopietni Skonto jau gadu gadiem ir paarkaapumi,bet kaa redzam tas vinu kursu nav mainiijis
, 2015-02-13 17:43, pirms 9 gadiem
Kļaviņa kungs tagad katrā rakstā kautko iepukšķināsiet, cik visi slikti utt. itkā pats būtu balts un pūkains, īsts zelta gabaliņš, ko mēs bez Jums darītu...
, 2015-02-13 17:49, pirms 9 gadiem
Personīgi man iepriecināja šī kompetentās un visādi svarīgās LFF amatpersonas teiktais:''Šie grafiki faktiski nozīmē, ka "Skonto" šobrīd nav parādu..." Cik noprotu, ja man ir vienošanās ar otru pusi, ka iespējams es tādos un tādos datumos atdošu, sen neatdoto, naudiņu, tad man nav parādu!? Līdz šim domāju, ka man nav parādu, ja persona kurai esmu parādā paziņo, ka viņai nav nekādu materiāla rakstura pretenziju, bet izrādās, ka pietiek ar solījumu par iespējamu parāda atdošanu.
, 2015-02-13 18:00, pirms 9 gadiem
casiljas rakstīja: Kļaviņa kungs tagad katrā rakstā kautko iepukšķināsiet, cik visi slikti utt. itkā pats būtu balts un pūkains, īsts zelta gabaliņš, ko mēs bez Jums darītu...
Un tevi tas satrauc?Bet nesatrauc kas notiek par un ap LV futbolu?Izlasi?Stadioniem?......
Pārmaiņām jābūt tikais tā mēs atgriezt varēsim fūzi pie dzīvības!
, 2015-02-13 18:06, pirms 9 gadiem
kramblers rakstīja: Legendaars klubs,taa esot atbilde uz visiem jautaajumiem a ja nopietni Skonto jau gadu gadiem ir paarkaapumi,bet kaa redzam tas vinu kursu nav mainiijis
skonta no pēdējiem 9 dueļiem eirokausos tik vienreiz moldāvus apspēlējuši ( astoņiem kāsuši),un arī to tāpēc ka tiesnesis moldāviem neieskaitīja vārtus,pēc kura skonteļi pretuzbrukumā iesita paši!Tātad skonta forā dabūja minūtes laikā +2!
Tik tiešām leģendārs klubs!!!
, 2015-02-13 18:40, pirms 9 gadiem
Parādu atmaksas grafiks, ja tas tiek pilldīts, varbūt tiešām ir pietiekami nopietns iemesls licenses iedošanai, bet uzskatīt, ka ""Skonto" šobrīd nav parādu" gan ir aplam. Acīmredzot nedaudz sapinušies savos attaisnojumos.
, 2015-02-13 19:12, pirms 9 gadiem
kramblers rakstīja: Legendaars klubs,taa esot atbilde uz visiem jautaajumiem a ja nopietni Skonto jau gadu gadiem ir paarkaapumi,bet kaa redzam tas vinu kursu nav mainiijis
UN arī nemainīs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-13 19:27, pirms 9 gadiem
Nezinu kā citiem,bet man pievērsa uzmanību frāze:""Skonto" šobrīd nav parādu, taču grafiku nosacījumi būs jāpilda – citādi arī sezonas laikā var tikt piemērotas sankcijas," teica Bergers."
Tātad iespējams pērnā gada cirks ar punktu atņemšanu,atgriešanu.Izskatās pagājušā gada mācība ir ņemta vērā tikai tik ,cik atļauj varas gaiteņi.Skonto TABU!!!
, 2015-02-13 19:33, pirms 9 gadiem
Pēc info, kas man ir šobrīd Skonto parādu ir mazāk, nekā bija rudenī. Tātad ir pozitīva tendence. Un ir iespēja, ka ar laiku parādi, vai vismaz daļa no tiem tiks atmaksāti. Tam ir vajadzīga iespēja spēlēt virslīgā. Ja nē - nu tad SIA Skonto FC var nolikvidēt vienā dienā. Un nodibināt SIA FC Skonto, kas par iepriekšejo neko nebūs pat dzirdējis. Uz jautājumu par parādiem būs gatava atbilde -Kādi parādi?
, 2015-02-13 20:00, pirms 9 gadiem
Olegs Gavrilovs rakstīja: Межецкий и его компания- вот кто преступники футбола. Я скоро выйду, вот тогда искры будут лететь!
Sietiņoļeg Tu esi viens vella puika!
, 2015-02-13 20:21, pirms 9 gadiem
Gribētos dzirdēt salīdzinājumu, par cik, vismaz cik reižu, Rīgas''Daugavas'' parāds ir lielāks nekā ''SKONTO''(nez vai tas varetu but lielaks par pus ''ļamu'', bet ja nav lielāks tad rakstam parādu atdošanas grafiku(tas redz norāda uz to, ka es esmu jauks ''čiekurs'' un ļoti,ļoti vēlos atmaksāt parādu), pieņemam darbā jebkuru trenneri ar attiecīgu kvalifikāciju un uzpriekšu piedalīties Virslīgā.
, 2015-02-13 22:26, pirms 9 gadiem
sporta_barenis rakstīja: KK - Latvijas futbola mesija. Es ceru, ka tev viss izdosies!!!
ari Latvijas futbola katlina ir pietiekosi naudas, lai cilveki rautos pie varas... UEFA un FIFA tomer savu naudinu iedod
, 2015-02-14 01:47, pirms 9 gadiem
RD ievērojams parāds, tomēr brauc trenēties uz Turciju. Nu es nezinu, man šī kluba darbības principi nav skaidri un būtu gatavs uzklausīt jebkuru, kurš būtu gatavs tos objektīvi un loģiski izskaidrot.
, 2015-02-14 12:49, pirms 9 gadiem
znais1 rakstīja: Gribētos dzirdēt salīdzinājumu, par cik, vismaz cik reižu, Rīgas''Daugavas'' parāds ir lielāks nekā ''SKONTO''(nez vai tas varetu but lielaks par pus ''ļamu'', bet ja nav lielāks tad rakstam parādu atdošanas grafiku(tas redz norāda uz to, ka es esmu jauks ''čiekurs'' un ļoti,ļoti vēlos atmaksāt parādu), pieņemam darbā jebkuru trenneri ar attiecīgu kvalifikāciju un uzpriekšu piedalīties Virslīgā.
Nu nav gluži korekti skatīties tikai uz meistarkomandu un runāt par parāda lielumu. Skonto apakšā tomēr ir akadēmija, liekas arī kaut kādi īpašumi, utt. Kā arī daļas no transfērnaudām vēl ar laiku ienāks, piemēram, par to pašu Šabalu. Rīgas Daugavai man liekas, ka apakšā nekā nav, attiecīgi arī daudz mazākas iespējas, ka kaut ko spēs atmaksāt ar legāli iegūtu naudu.

Varēja jau gan Skonto iedot sodu un likt startēt ar, piemēram, -10 punktiem, kā to dara daudz kur Eiropā.
, 2015-02-14 12:55, pirms 9 gadiem
tigereens rakstīja: Kāpēc persona "non grata'?
Es kā jurists varu teikt tā - ja parādu dzēšanas grafiks ir noslēgts un tas tiek pildīts - tad viss ok. Acīm redzot Rīgas Daugava šādu dokumentu nevarēja iegūt un viņiem parādi ir joprojām. Ne tos cenšas dzēst, ne arī ir mēģinājuši situāciju glābt. Acīmredzot, argumenti bijuši par vājiem.
Par akadēmijām jau ir nākamais jautājums - nav tev viņu - neko darīt.

Tā kā par Daugavām viss skaidrs.
Par Skonto - ja parādu dzēšana notiek un visi dokumenti uzrāda to, ka saistības tiek pildītas - tad nav iemesla nedot licenci.

Tiesa, LFF dokumentos vajadzētu arī daudz korekciju. Lai nebūtu tādas neviennozīmīgas un dažādi intepretējamas situācijas.
tas nav nopietni, jo parāds gada budžeta apjomā
, 2015-02-14 13:01, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Nezinu kā citiem,bet man pievērsa uzmanību frāze:""Skonto" šobrīd nav parādu, taču grafiku nosacījumi būs jāpilda – citādi arī sezonas laikā var tikt piemērotas sankcijas," teica Bergers."
Tātad iespējams pērnā gada cirks ar punktu atņemšanu,atgriešanu.Izskatās pagājušā gada mācība ir ņemta vērā tikai tik ,cik atļauj varas gaiteņi.Skonto TABU!!!
Atvaino, bet lūdzu tomēr konsekvneci. Tagad konstatē, ka TABU. Bet pirms tam saki, ka labi, ka SKO pielaiž...
, 2015-02-14 13:17, pirms 9 gadiem
Skonto čempions!
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
2

Ļašenko tiek pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Lamins Korrea atzīmē vārtus. Foto: FK Metta

Virslīgas pirmā apļa noslēgumu ievadīs "Mettas" un "Audas" duelis

Šovakar sāksies Latvijas futbola Virslīgas pirmā apļa noslēdzošā kārta. Pulksten 18:00 laukumā dosies "Metta" un "Auda". Tiešraide kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".