Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Spartaks" papildina sastāvu arī ar Žigajevu, Kovaļovu un A. Višņakovu

"Spartaks" papildina sastāvu arī ar Žigajevu, Kovaļovu un A. Višņakovu
Jurijs Žigajevs vēl "Ventspils" sastāvā
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Virslīgas pēdējo divu sezonu čempionvienība Jūrmalas „Spartaks” paziņojusi, ka tās rindās šosezon spēlēs arī ilggadējais „Ventspils” pussargs Jurijs Žigajevs, tāpat oficiāli piesaistīti arī Kaspars Svārups, Andrejs Pavlovs, Andrejs Kovaļovs un Aleksejs Višņakovs, kuri „Spartaka” sastāvā jau piedalījās Livonijas kausa spēlē pirms dažām dienām.

32 gadus vecais Jurijs Žigajevs bija „Ventspils” sastāvā iepriekšējās sešās sezonās, kā arī trīs sezonas pirms neilgās došanās leģionāra gaitās uz Poliju, kur viņam neizdevās nostiprināties Lodzas „Widzew” komandā. Ilgu laiku esot viens no Kurzemes kluba atpazīstamākajiem spēlētājiem, Virslīgas mačos augumā nelielais, bet žiglais pussargs guva 43 vārtus, bet pēc „Ventspils” lielajām pārmaiņām kluba vadībā Žigajevs savu karjeru turpinās Jūrmalā.

Žigajevs aizvadītajā Virslīgas sezonā gan spēlēja krietni mazāk nekā iepriekš, piedaloties 13 spēlēs un tikai sešas reizes dodoties sākumsastāvā. Kopā ar „Ventspili” Žigajevs divreiz kļuva par Latvijas čempionu un divreiz ieguva Latvijas kausu, bet Latvijas izlasē viņš aizvadījis 35 spēles, pēdējoreiz uz izlasi izsaukts 2015. gada vasarā.

Kopā ar Žigajevu „Spartaks” savu sastāvu oficiāli papildinājis arī ar Kasparu Svārupu un Alekseju Višņakovu. 34 gadus vecais Višņakovs pēdējās divas sezonas pavadīja RFS, taču pagājušajā sezonā vairs nedemonstrēja tik spožu sniegumu. Savukārt 24 gadus vecais uzbrucējs Svārups kopā ar Žigajevu pēdējās trīs sezonās pārstāvēja „Ventspili”.

Vakar „Spartaks” paziņoja arī par diviem citiem saviem spēlētājiem, kuri pievienojušies komandai – pieredzējušo vārtsargu Andreju Pavlovu un Andreju Kovaļovu. Tāpat arī Jūrmalas klubs darīja zināmu, ka komandā paliks arī Pāvels Mihadjuks. Arī 38 gadus vecais Pavlovs pagājušajā sezonā spēlēja „Ventspilī”, izejot laukumā 11 Virslīgas mačos, kamēr Kovaļovam šīs būs ceturtā Virslīgas komanda četru sezonu laikā – iepriekš viņš spēlēja arī „Riga”, „Jelgavā” un „Skonto”, bet karjeras ievadā vairākas sezonas pārstāvēja Daugavpils „Daugavu”.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/fkspartaks/stat...


, 2018-02-08 14:54, pirms 6 gadiem
Jūrmalas Spartaks/Veterāni
, 2018-02-08 15:49, pirms 6 gadiem
Šie uzvārdi skaļi Latvijas Virslīgas mērogam, bet nosliece uz 30+ izteikta. Ja būs īss soliņš, tad traumas šai vecuma grupai var būt ilgstošākas, kalendārā nozīmīgākas.
, 2018-02-08 16:05, pirms 6 gadiem
Visiem piesaistītajiem, izņemot Pavlovu, karjerā ir nepieciešams restarts.
, 2018-02-08 17:03, pirms 6 gadiem
kegums rakstīja: Šie uzvārdi skaļi Latvijas Virslīgas mērogam, bet nosliece uz 30+ izteikta. Ja būs īss soliņš, tad traumas šai vecuma grupai var būt ilgstošākas, kalendārā nozīmīgākas.
Pieņemu ka doma ir atkal pelnīt naudu, kā agrākos laikos - mest klāt visādus leģionārus, kuri uzspēlēs pāris spēles, atrādīsies eirokausos un sezonas otrajā pusē tiks pārdoti/izīrēti
, 2018-02-08 17:38, pirms 6 gadiem
Liepājā savulaik bija jauks iepazīšanās ( 50+ ) klubiņš "Pakaviņš". Futbola mērauklā mērot, Jūrmalā atveras jauns klubiņš ( 30+)- "Spartakiņš".
, 2018-02-08 17:41, pirms 6 gadiem
kika81 rakstīja: Liepājā savulaik bija jauks iepazīšanās ( 50+ ) klubiņš "Pakaviņš". Futbola mērauklā mērot, Jūrmalā atveras jauns klubiņš ( 30+)- "Spartakiņš".
FK "Liepāja" šogad arī ir 30+ klubiņš: Grebis, Karlsons, Ivanovs, Jemeļins, Torress, Kozlovs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-08 18:24, pirms 6 gadiem
Ja pareiz atceros, Žiga teica, ka nevienā citā LV klubā izņemot Vpili nespēlēs.... Dzīve ievieš savas korekcijas
, 2018-02-08 18:32, pirms 6 gadiem
Žigajevs zināja kas par fruktu atnācis uz FKV vadību,tapēc labāk bija pāriet uz citu klubu,nevis katru mēnesi zīlēt būs alga vai prezidentam nebūs paticis spēlētāju atieksme un nebūs algas.Kur pazudis Afanasjevs???
, 2018-02-08 20:47, pirms 6 gadiem
Visi šie spēlētāji, izņemot Pavlovu, savos klubos rādīja ne to labāko spēli vai bija tikai rezervisti. Ja izdosies trenerim savest šo kolektīvu kārtībā, būs laba komanda, savādāk es redzu to, ka tie paši Ventspils nigērieši šos pārkodīs bez liekas piepūles.
Un zinot sik spēcīgs un divcīņām bagāts ir LV futbols, tad traumēto būs sezonas otrajā pusē daudz...
, 2018-02-08 21:03, pirms 6 gadiem
Arn1s rakstīja: Ja pareiz atceros, Žiga teica, ka nevienā citā LV klubā izņemot Vpili nespēlēs.... Dzīve ievieš savas korekcijas
Kara to pašu ir teicis par/ap Skonto
, 2018-02-08 21:27, pirms 6 gadiem
Lai arī nekādi jaunie, taču Latvijas futbolā vēl aizvien skaļi uzvārdi. Žigajevs, A. Višņakovs, Kovaļovs un Svārups ir spēlētāji, kuriem pērnā sezona vērtējama vairāk ar mīnuss zīmi, tāpēc būs interesanti pavērot, kā viņi izskatīsies jaunā vidē. Būs jāspēlē Čempionu līgā, tāpēc domāju, ka Spartaks šobrīd ir lieliska vieta, kur restartēt savu karjeru.

Ja būsim precīzi, tad Svārups jau kā pusgadu nespēlēja FKV, bet gan Norvēģijas klubā Sortland IL kopā ar vārtsargu Jevgēņiju Sazonovu, kurš šoziem neveiksmīgi atrādījās RFS, un bijušo liepājnieku aizsargu Tomu Mežu.

Svārupam š. g. janvārī apritēja vēl tikai 24 gadi, tāpēc visa karjera vēl priekšā. Vēl pirms pāris gadiem viņš bija U-21 līderis un par viņu interesi izrādīja Aston Villa un Birmingham City. Cerams, ka Spartakā izdosies atvērties un šoreiz pienācīgi pieteikt sevi Latvijas Virslīgā.
, 2018-02-08 21:32, pirms 6 gadiem
Ja par A. Višņakova un Pavlova pievienošanos zinājām pēc spēles Livonijas kausā, tad par Žigajeva iespējamo pāreju uz Spartaku, runas klīda vēl agrāk. Par Kovaļova piesaisti informācijas nebija, taču pie iepriekšējā raksta jau komentēju, ka viņš ir viens no vērtīgākajiem spēlētājiem Virslīgas brīvo aģentu tirgū. Vēl Oļegs Timofejevs un Turkovs šobrīd ir bez klubiem, kas Latvijas futbolā ir ļoti labi zināmi uzvārdi.
, 2018-02-08 23:32, pirms 6 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Kara to pašu ir teicis par/ap Skonto
Tur nedaudz cits stāsts, principā klubs pārstāja eksistēt. Tikai pateicoties apvienošanai ar citu klubu vēl turās virs ūdens.
, 2018-02-09 12:31, pirms 6 gadiem
Turkovs jau arī ir manīts Spartakā
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
38

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Režinaldu Ramiriss. Foto: Kristians Putniņš
1

Uzkarsušais Ramiriss ar hat-trick turpina terorizēt "Mettu"

Latvijas futbola Virslīgas pirmā apļa pēdējās kārtas pirmajā spēlē "Auda", pateicoties brazīlieša Režinaldu Ramirisa trim vārtu guvumiem, ar 3:1 pārspēja Rīgas "Mettu".
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".