Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Tamisārs: ""Ilūkstei" būs 90 tūkstošu dotācija no novada domes"

Tamisārs: ""Ilūkstei" būs 90 tūkstošu dotācija no novada domes"
Ainārs Tamisārs
Foto: Zigismunds Zālmanis

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" valdes priekšsēdētājs Ainārs Tamisārs sarunā portālam Sportacentrs.com pastāstīja par gada pirmajā sēdē izskatītajiem jautājumiem. Tamisārs uzskata, ka "Ilūkstei" nevajadzētu būt problēmām kļūt par pilntiesīgu biedri, kā arī iemeta akmeni Tiesnešu komitejas dārziņā, kas kārtējo reizi atteicās piedalīties kopsapulcē.

"Bija paredzēti četri jautājumi, bet Tiesnešu komiteja kārtējo reizi divas stundas pirms kopsapulces piezvanīja un atteica savu vizīti un atskaiti par pagājušo gadu. Nācās secināt, ka Latvijas čempionāta vājākais posms ir tiesneši. Tur nekāds cits secinājums nav izdarāms," teica Ainārs Tamisārs. "Tātad starp jautājumiem bija kalendārs, līgums ar LFF un 2013.gada budžets."

"Sakarā ar translāciju pārdošanu un dažām citām lietām sanāca, ka dalības maksa klubiem šogad būs pieci tūkstoši latu – iepriekšējā sezonā bija 15 tūkstoši eiro [10.4 tūkstoši latu pēc šodienas kursa – A.S.]. Tātad dalības maksu no klubiem izdevās samazināt par divām reizēm," sacīja Tamisārs. "Šoreiz kalendārs ir sastādīts, vairāk pamatojoties uz komerciāliem apsvērumiem nekā sportiskiem. Lielākās daļas spēļu translācijas tiesības ir pārdotas, un tāpēc katrā kārtā vismaz vienai spēlei bija jābūt piektdien vai pirmdien un spēles norises laiks nedrīkst sakrist vairāk par divām spēlēm. Tāpēc katra kārta ir izvērsta nevis divās, bet gan četrās dienās."

"Vai izdevās sarunāt spēļu translēšanu televīzijā (kanālā TV6)? Līdz galam vēl nav izdevies. Mutiski ir apsolīts, bet, kad virzās uz līguma parakstīšanu, atkal kaut kas pārceļas. Process par Virslīgas ģenerālsponsora meklēšanu vēl turpinās, neiet tik viegli, kā bija ieplānots. Vai "Ilūkste" jau ir pilntiesīga biedre? Pagaidām "Ilūkste" vēl nav līdz galam nokārtojusi visus papīrus, bet neredzu tur jautājumus. Pēc tās informācijas, kas ir man, komandai no Ilūkstes domes būs 90 tūkstošu dotācija. No pirmā jūlija viņi spēlēs Ilūkstē, bet līdz tam "Celtnieka" stadionā Daugavpilī," Tamisārs vismaz uz kādu laiku kliedēja bažas par "Ilūkstes" spēlēšanu Virslīgā.

Valdes priekšsēdētājam tika vaicāts arī par jau izsenis nepatīkamo problēmu - klubu licencēšanu. "Cik saprotu pēc tām visām nostādnēm, prasības arvien palielinās. Nē, prasības vienmēr bijušas stingras, vienkārši pievērsīs vairāk uzmanības. Februārī vai martā būs UEFA kontrole un izvēles kārtībā pārbaudīs divus Virslīgas klubus," teica Tamisārs. "Situācija ar jauniešu komandām? Pēc UEFA normatīviem var būt tāda situācija, ka ir noslēgts līgums ar kādu jaunatnes akadēmiju."

"Principā tas ir tikai finansu jautājums, jo ir Solidarity maksājums, ko UEFA pieškir katras valsts augstākās līgas klubu jaunatnes akadēmijām, kas izgājušas licencēšanu. Tad būs vienkārši jautājums, ka Solidarity maksājums netiks dalīts desmit, bet gan septiņās, sešās vai četrās daļās. Vai būs stingrākas prasības arī pret stadioniem? Jā, šogad ir pieņemts, ka ir nevis infrastruktūras reglaments, kas ir pieskaņots un radīts Latvijā, bet gan vienkārši paņemts UEFA infrastruktūras reglaments un Virslīgā spēlēt drīkstēs pirmās kategorijas stadionos," Tamisārs noslēdza.


, 2013-01-05 05:59, pirms 11 gadiem
Tiesneši atcēla vizīti, jo piezvanīja Guntis, kurš pavēlēja pastrādāt. Lai veicas (reikons)
, 2013-01-05 07:49, pirms 11 gadiem
Neesmu pret futbolu, bet, kad Latgalē nemaz tik labi neklājas pašvaldībai iegrūst 90 štukas kaut kādā toķika klubā un droši vien leģionāriem, nu nezinu..
, 2013-01-05 08:26, pirms 11 gadiem
basiiiccc rakstīja: Neesmu pret futbolu, bet, kad Latgalē nemaz tik labi neklājas pašvaldībai iegrūst 90 štukas kaut kādā toķika klubā un droši vien leģionāriem, nu nezinu..
ir variants...brauc uz Iriju....un pofig ta Latgola
, 2013-01-05 08:50, pirms 11 gadiem
Nav jau slikti, ka Novada dome atbalsta futbolu, taču tā jau nabadzīgajā Latgalē diez vai nu nebūtu kur to naudu ieguldīt. Tad jājautā cik liels vispār ir Novada budžets, jo, piemēram, pat Valmierā savulaik tādu naudu nebija iespējams no domes "sakasīt", kur nu vēl Ilūkstē. Savukārt jautajums par laukumu kļūst episks. Ok - "Celtnieks" jauns segums, labs pavasarim, rudenim, vasarā tomēr vajadzētu dabīgo. Bet "Celtnieka" apkārtne ar tām pussabrukušajām tribīnem un cietuma sienu vienā pusē, tas galīgi neizskatās pēc stadiona ES valstī augstakajā līgā - 2013.gadā. Savukārt tie, kas zin kā izskatās laukums Ilūkste (nevis stadions, jo tur vienkārši ir laukums bez dušām un sauso tualeti pie sētas utt) sapratīs, ka jebkura Virslīgas komanda tur aizbraucot būs šokā. Iedomājos UEFA delegātus Ilūkstē - visticamāk, viņi padomās, ka tas ir sliktākais joks 2013.gadā.
, 2013-01-05 09:17, pirms 11 gadiem
1. Varbūt biedrībai būtu jāpieprasa publicēt tiesnešu atzīmes?
2. Pārsteidzoši, ka ''Ilūkste'' no 1.jūlija spēlēs savā stadionā. Tātad, ar infrastruktūru viss būs kārtībā?
, 2013-01-05 09:25, pirms 11 gadiem
Novads saprot, ka futbols varētu būt novada vizītkarte valsts mērogā. 2007.g raksts - Ilūkstes futbolistu kalve | Sporto.lv (V.Vinokurovs vecākais diemžēl jau ir aizgājis aizsaulē).

Ja nebūs investīciju ne infrastruktūrā, ne klubā, tad Virslīgas futbols būs viesis Ilūkstē vienu reizi apmēram desmit gados (1992., 2001., 2013.)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-05 09:36, pirms 11 gadiem
Ja viņi taisās spēlet Ilūkstē, tas Virslīgu atmetīs desmit gadus atpakaļ, kad bija problēmas ar infrastruktūru. Tad kāda jēga no tās biedrības Virslīga un visiem tiem izpilddirektoriem un menedzeriem?

UEFA līmeņa laukums jeb "Ilukste Grand Stadium" apskatāms šeit - Euro.stades.ch - Ilukste, Ilukstes stadions
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-05 09:55, pirms 11 gadiem
Ļeņins rakstīja: labākās vietas skaitās tanī augstākajā kokā?
Nē, tur ir vieta spēles inspektoram. Manuprāt labākajā gadījumā uz Stad de Ilukste laukuma var sarīkot novada suņu izstadi, nevis spelet futbolu. Žēl, ka vairs nav Abramčiks LM, viņam būtu ko iekomentēt. Ja nemaldos, tad savulaik tur līnijas bija novilktas ar skaidām, cik atceros.
, 2013-01-05 09:57, pirms 11 gadiem
2001.gadā ''Zibens (Stalkers)/Zemessardze'' 7 mājas spēles aizvadīja Daugavpilī (''Celtniekā'') un vēl 7 - Preiļos.

Bet varbūt, ja šogad nesakārtos infrastruktūru, tad pēc tam vēl 20 gadus nebūs tādas iespējas.
Un vēl: pērn komentāros rakstīja par ''kāda'' O.G. saistību ar klubu...
, 2013-01-05 10:00, pirms 11 gadiem
Uz papīra viss pagaidām izskatās cerīgi,redzēsim ka būs dzīvē?Kam juridiski pakļauta tiesnešu komiteja un vai viņiem jādod atskaites ziņojums Latvijas futbola virslīgas valdei?Kas man kā lasītājam tagad būtu jāmeklē dokumenti,kur tas būtu rakstīts?Žurnālistu kungi,ja sakāt a,tad neaizmirstiet pateikt b Kas attiecās uz Ilūksti?No turienes nākuši daudz labu Latvijas līmeņa futbolistu,tomēr klubam ,kuram nav sakārtota infrastruktūra un kluba piramīda nav nākotnes.Tomēr Ilūkste ir vienu solīti augstāk par Gulbeni,jo futbola tradīcijas krietni labākas.Tikai vai sastāvu izdosies salasīt konkurentspējīgu,kāda bija Gulbenei,tas vēl ir jautājums.?Par to naudu no novada līdzekļiem? Neticu,varbūt tā ir naudiņa no x personām,izlaistas caur domes kontiem.Tam gan varētu noticēt,pie tam domei arī kāds gabaliņš no šā pīrāga tiktu.Tam gan ticētu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-05 10:50, pirms 11 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Vai Ilūkste ir Latgalē?
Zemgalee
, 2013-01-05 10:51, pirms 11 gadiem
Ogres stadions daudz labaaks - lai bruc uz Ogri speeleet!
, 2013-01-05 11:16, pirms 11 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Vai Ilūkste ir Latgalē?
Ilūkste ir Sēlijā.
, 2013-01-05 11:35, pirms 11 gadiem
lai ar visu komandu pārvācas uz : Euro.stades.ch - Valka, Valka stadions
, 2013-01-05 11:44, pirms 11 gadiem
hossa2009 rakstīja: Ogres stadions daudz labaaks - lai bruc uz Ogri speeleet!
No ģeogrāfiskā viedokļa tad visloģiskāk būtu spēlēt Jēkabpilī vai Preiļos - tur ir normāli stadioni
, 2013-01-05 12:06, pirms 11 gadiem
basiiiccc rakstīja: Neesmu pret futbolu, bet, kad Latgalē nemaz tik labi neklājas pašvaldībai iegrūst 90 štukas kaut kādā toķika klubā un droši vien leģionāriem, nu nezinu..
tieši tādēļ jau arī Valmierā ir viena no labākajām infrastruktūrām Latvijā! 1 stadions ar dabīgo zālāju, viens ar mākslīgo + treniņbāze+olimpiskais centrs. Arī pārējā pilsētas infrastruktūra ir līmenī. Manuprāt, vispirms ir jāuzbūvē pamats, kurā darboties, audzināt jauniešus,lai varētu veidot piramīdu un tikai tad sākt sapņot par virslīgu!
, 2013-01-05 12:37, pirms 11 gadiem
puslaiks rakstīja: tieši tādēļ jau arī Valmierā ir viena no labākajām infrastruktūrām Latvijā! 1 stadions ar dabīgo zālāju, viens ar mākslīgo + treniņbāze+olimpiskais centrs. Arī pārējā pilsētas infrastruktūra ir līmenī. Manuprāt, vispirms ir jāuzbūvē pamats, kurā darboties, audzināt jauniešus,lai varētu veidot piramīdu un tikai tad sākt sapņot par virslīgu!
Bet tāpat pilsēta vēl nav sapratusi, ka vajag arī futbol atbalstīt finansiāli, tas tikai paceltu pilsētas vārdu Latvijā!
, 2013-01-05 13:13, pirms 11 gadiem
picamen2 rakstīja: Bet tāpat pilsēta vēl nav sapratusi, ka vajag arī futbol atbalstīt finansiāli, tas tikai paceltu pilsētas vārdu Latvijā!
Lietas lēnām, bet iet uz labo pusi! Varbūt arī tāpēc, ka tuvojas vēlēšanas
jo vienbrīd Domē nevienam futbols nebija vajadzīgs. Lai rīkotu telpu un āra pilsētas čempionātus, organizētājam bija bez maz jākrīt ceļos, lai kakli piešķirtu zāli vai laukumu, kur rīkot spēles, jo pirmajā vietā ir florbols ar basketbolu. Nerunājot nemaz par to, ka citās pilsētās vadība ir pārlaimīga, ka viņiem nekas nav jādara un zāli,laukumus dod par brīvu,lai tik tur kaut kas notiktu!
, 2013-01-05 13:59, pirms 11 gadiem
Katrai pašvaldībai (un visiem tās iedzīvotājiem!) būtu jābūt lepnai par savu vietējo futbola komandu un jāatbalsta ne tikai finansiāli. Mēs taču esam Eiropā un tā arī jāsāk domāt un rīkoties.
, 2013-01-05 14:10, pirms 11 gadiem
Attīstoties futbolam un futbola līdzjutēju kustībai, ir tikai normāli, ka pašvaldība atbalsta savu komandu, jo gan savas, gan viesu komandas līdzjutēji taču tērēs naudu vietējos veikalos, kafejnīcās, bufetēs. Tāpēc Ilūkste ir PARAUGS pārējiem un viņi rīkojas ļoti tālredzīgi - un vēl jau arī tiks sakārtota stadiona infrastruktūra (būs jauns zālājs, tribīnes, ģērbtuves)!
, 2013-01-05 14:26, pirms 11 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Vai Ilūkste ir Latgalē?
ja atrodas Latgale, salidzinosi netalu no Dauvgapils ~20km, Zemgale vina noteikti nav ka te viens mineja, tik pat labi tad vina ir Vidzeme
, 2013-01-05 14:55, pirms 11 gadiem
Lai Ilūkste iekļūst eirokausos, tad redzēsim, kāds furors būs Ilūkstes stadionā, t.i. cik ātri to gatavos lai atbisltu UEFA prasībām
, 2013-01-05 15:12, pirms 11 gadiem
Arī Slokas stadionā pirms spēles "Jelgava" - "Molde" UEFA delegāts (trāpījās ļoti impozants un dusmīgs kungs no Melnkalnes) atrada 41 neatbilstību Infrastruktūras reglamentam, ko vajadzēja vienas nakts laikā novērst. Izdevās gan tas, gan uzvara UEFA Europa League 2010/11 - History -...
, 2013-01-05 15:18, pirms 11 gadiem
Latvijas 4.lielākajai pilsētai Jelgavai pat tik daudz naudas pašvaldība neiedod!!! Pat ne pusi no tā, ko Ilūkstei! Ir ko padomāt.
Toties Rīga dod daudziem klubiem naudu. Rīgas Futbola skolai (1.līga) cik zinu tika iedots 200 000 Ls. Nezinu kā ir Liepājā un Ventspilī, Daugavpilī un vēl kaut kur, bet katrā ziņā - ir atšķirīgi naudas došanas lielumi no pašvaldību puses.

Protams, Ilūkstei normālus un reālus sponsorus sadabūt šodienas apstākļos būtu gandrīz neiespējami, nekā iespējami. Tāpēc arī pašvaldība iedod šo pirmo lielo finansiālo grūdienu.
, 2013-01-05 16:41, pirms 11 gadiem
balkons rakstīja: Tiesneši atcēla vizīti, jo piezvanīja Guntis, kurš pavēlēja pastrādāt. Lai veicas (reikons)
Neuztraucies, mēs ar Gunti esam jau visu sarunājuši.
, 2013-01-05 16:47, pirms 11 gadiem
Bet, ja nopietni, tad diezgan dīvaina šķiet šāda situācija. Kā var pieļaut tādu situāciju, ka tiesnešu komiteja neiesniedz atskaiti par pērno gadu? Vai tad viņiem nevar kādu sodu uzlikt, jo tiesneši jau tomēr darbojas Virslīgas biedrības pakļautībā. Tā vismaz vajadzētu būt.

Gan jau, ka Ilūkste piedalīsies Virslīgā. Samazināta dalības maksa viņiem ir tikai pluss. Ja reiz Gulbene spēja samaksāt ar savu finansiālo stāvokli 10 štukas LVL un aizvadīt normāli sezonu, tad gan jau, ka Ilūkstei arī problēmu nebūs, un cipars ir vēl mazāks.

Prieks dzirdēt par domu spēles traslēt TV, lai gan sportacentrs arī pietiekami labi nodrošina ar pārraidēm. It kā jau pērn Virslīgas translācijas tiesības tika pārdotas arī angļu bet365.

Pirmo reizi vēsturē pārdotas Latvijas virslīgas...
, 2013-01-06 18:22, pirms 11 gadiem
Fiirers rakstīja: Attīstoties futbolam un futbola līdzjutēju kustībai, ir tikai normāli, ka pašvaldība atbalsta savu komandu, jo gan savas, gan viesu komandas līdzjutēji taču tērēs naudu vietējos veikalos, kafejnīcās, bufetēs. Tāpēc Ilūkste ir PARAUGS pārējiem un viņi rīkojas ļoti tālredzīgi - un vēl jau arī tiks sakārtota stadiona infrastruktūra (būs jauns zālājs, tribīnes, ģērbtuves)!
Kā tu domā, cik ventiņu ultras, piemēram, aizbrauks līdz Ilūkstei? maksimums 30, tie paši, ja tā būs sezonas noslēguma spēle un tajā izšķirsies, vai Ventiņi būs čempioni vai ne!
Pašvaldībām ir jāsponsorē jauniešu komandas un to attīstība, profesionālas komandas jāatbalsta uzņēmumiem, privātajiem sponsoriem! Es, piemēram, negribētu, lai Valmieras dome maksā kaut kādus 100k zema līmeņa leģionāriem un Valmieras FK cīnītos labākajā gadījumā par 6ieku. Nafig! Labāk, lai to naudu iegulda kādas sporta zāles atjaunošanā utt. Tāpat varu aiziet uz 1. līgas spēlēm. Nav problēmu!
Komandas biedri sveic Niku Sliedi ar pirmajiem vārtiem sezonā. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
22

"Daugavpils" sapnis pārvēršas murgā – "Valmiera" jau puslaikā sasit piecus vārtus

"TonyBet" Virslīgas 17. kārtas ievadspēlē futbolā cīņa par trešo vietu turnīra tabulā izpalika – "Valmiera" izbraukumā dominēja ar rezultātu 6:1, revanšējās "Daugavpilij" par zaudējumu pirmajā aplī un nostiprinājās bronzas pozīcijā, no tuvākās sāncenses atraujoties līdz sešu punktu attālumam.
Raivis Jurkovskis. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
8

Regžam 12. vārti, ''Riga'' 16. kārtas noslēgumā pārliecinoši apspēlē tukumniekus

''TonyBet'' futbola Virslīgas 16. kārtas noslēgumā vicečempione un vicelīdere ''Riga'' ar 3:0 ''Skonto'' stadionā sakāva ''Tukums 2000/Telms'' futbolistus.
Jānis Grīnbergs. Foto: FK Liepāja
20

Grīnbergam sulīgs tālsitiens, "Liepājai" pārliecinošs revanšs apkaimes derbijā

No Latvijas futbola Virslīgas kopvērtējuma lejasgala nedaudz izkārpījusies "Liepāja", ar 3:0 pārspējot principiālo pretinieci "Grobiņas Sporta centru"/"Liepājas Futbola skolu".