Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Pertija: "Miholaps savu vārdu teiks, taču viņa rīcībā esošie futbolisti ne pārāk daudz prot"

Sestdien "SynotTip" futbola Virslīgas 3. kārtas spēlē "Liepāja"/"Mogo" ar 3:1 apspēlēja turnīra jaunpienācēju "Babīti"/"Dinamo". Piedāvājam Tamaza Pertijas un Mihaila Miholapa sacīto pēc spēles.

Mihails Miholaps, "Babītes"/"Dinamo" galvenais treneris: "Apsveicu pretiniekus ar uzvaru - redzams, ka meistarīga komanda un ka ir labs spēlētāju sastāvs, tiek spēlēts tehnisks futbols. Mēs to arī sagaidījām, gatavojāmies, bet nesanāca pirmais puslaiks. Pretiniekam ir spēcīgi flangi, ļoti spēcīga uzbrukuma līnija - domāju, šī komanda cīnīsies par augstām vietām. Novēlu, lai viņiem tas izdodas. Savukārt mēs strādāsim tālāk un gatavosimies nākamajai spēlei. Šodienas spēlē mums nesanāca spēle uzbrukuma līnijai, bija kļūda mūsu jaunā vārtsarga izpildījumā, ielaižot vārtus no stūra sitiena. Turējāmies, spēlējām, bet Liepāja ar katru reizi uzbruka stiprāk un stiprāk. Mums kaut kādā brīdī bija jāplīst, un tas arī notika. Vēlreiz apsveicu pretiniekus ar uzvaru."

Tamazs Pertija, "Liepājas"/"Mogo" galvenais treneris: "Sapratām, ka nebūs viegli, jo "Babītes" komanda patiešām rāda savu raksturu. Izpētījām viņu spēli gan pret "Jelgavu", gan RFS. Viņi atņēma punktus RFS, tā ka sapratām - viegli nebūs. Jā, mums bija daudz momentu, bet sanāca tā, ka pirmos vārtus guvām ar stūra sitienu - pēc tam kļuva vieglāk un principā tamlīdzīgi ir vienmēr. Pēc tam pilnībā kontrolējām spēli. Vienalga varu uzsvērt, ka ar snieguma kvalitāti neesmu apmierināts - tieši ar aizsardzību. Ar uzbrukumu esmu apmierināts, bet bumbas atņemšanas elementā ir lielāks potenciāls. Mums biežāk un ātrāk ir jāatņem bumba pretiniekam. Liela nozīme šodien bija arī mainīgajiem laika apstākļiem - abām komandām bija grūti kustēties. Esmu pārliecināts, ka vasarā visas Virslīgas komandas kustēsies ātrāk un vairāk. Ejam tālāk - šodien svarīgi bija iegūt trīs punktus."

Vai šodien principialitāte un emocionalitāte bija lielāka, ņemot vērā, ka esat strādājuši kopā?
Miholaps: "Jā, ar Tamazu esam strādājuši kopā ilgu laiku, esmu no viņa daudz ko mācījies. Taču varu uz šo jautājumu atbildēt ar nē - gatavoju savu komandu kārtējai spēlei, analizējām Liepāju, zinājām, kā Tamazs komandu gatavo un redzējām, ka šī komanda ir laba, uzbrūkoša. Tamazam patīk spēlēt uzbrūkošu futbolu, un mēs no savas puses vairāk gatavojāmies aizsardzības futbolam, lai no aizsardzības pārietu uzbrukumā. Taču, kā jau minēju, vārtsarga kļūda, arī vējš, laika apstākļi. Katrā ziņā nav tā, ka gatavotos speciāli Tamazam un Liepājai - nē, gatavojamies katram mačam."
Pertija: "Jā, protams, nekādas principialitātes nav, jo mēs ar Mišu esam ne tikai kolēģi, bet arī ļoti labi draugi. Esam kopā pavadījuši daudzus gadus, un mums allaž sakritis domu gājiens, mums ir kopīgs viedoklis par futbolu. Un esmu pārliecināts, ka Miša vēl savu vārdu teiks un principā jau tagad var manīt, ka viņš veido mūsdienīgu komandu. No otras puses, protams, futbolisti, kuri šobrīd ir viņa rīcībā, ne pārāk daudz prot. Taču esmu pārliecināts, ka pamazītiņām Miša izveidos komandu, kas mums abiem patīk. Nekādas principialitātes - starp mums nevar būt konflikts, kāds man bija, piemēram, iepriekšējā spēlē [ar "Jelgavas" treneri Aleksandru Kurtejanu - aut.] - tā nevar būt, jo mēs viens otru ļoti labi pazīstam, cienām un tā tālāk."

Divas izmaiņas sākumsastāvā - Grebis un Eristavi parādījās. Ar domu uzspiest savu spēli?
Pertija: "Jā. Ja vēlamies spēlēt uzbrūkoši, tad šis trijnieks [acīmredzot domāts arī Karašausks - aut.] var dot mums labumu. No otras puses riskējām ar aizsardzību, taču es nemīlu spēlēt futbolu bez riska. Mēs riskējam un ejam uzbrukumā, Visvieglāk ir aizklāties un spēlēt no aizsardzības, taču šādi neiemācīsim savus spēlētājus. Galvenais uzdevums, it sevišķi Latvijā, ir sagatavot spēlētājus izlasei, sagatavot futbolistus, kuri prot spēlēt, nevis spēlētājus, kuri vienkārši stāv vārtos un aizsargājas."

Eristavi pēc kustībām un momentu skaita pirmajā puslaikā izskatījās teicami. Kvalitāte laikam vēl jāpieliek?
Pertija: "Jā, kvalitāte vēl jāpieliek, viņš vēl ir jauns - uzbrukumu noslēgumos varbūt trūkst nopietnības. Viņš tik viegli un ātri aiziet prom no sava sedzēja, ka pie pašiem vārtiem būs tāpat, bet pie pašiem vārtiem jau jābūt daudz lielākai uzmanībai, koncentrēšanai. Lūk, Miša zina - iesita 500 vārtus Virslīgā. Domāju, Eristavi šajā ziņā pieliks. Obligāti. Strādājam šajā virzienā."

Maiņa pirmajā puslaikā [27. minūtē Studāna vietā A.Daņilovs - aut.]?
Miholaps: "Jā, jo mēs redzējām, ka Liepājas gruzīnu uzbrucējs Giori [Eristavi] ir labs - ātrs, veikls uzbrucējs. Un mūsu kreisās malas aizsargs ar viņu netika galā, nedaudz izgāza šīs epizodes un no turienes nāca lielas briesmas - brieda vārti. Mēs ar šo maiņu pacentāmies kreiso flangu nostiprināt - izlaidām citu spēlētāju, taču tas bija leģionārs, kurš tikai vakar atbrauca. Neplānoju viņu likt sastāvā, taču spēle parādīja, ka viņš ir jāizlaiž. Brīžiem viņš tika galā, brīžiem arī viņš netika. Grūti, jo pretiniekiem šis malējais uzbrucējs ir labs un pret tādiem grūti spēlēt - maziņš, veikls, kamēr mums kreisie aizsargi augumā raženi un ne tik apsviedīgi. Ja pretinieku uzbrucējs arī būtu garš un būtu jācīnās gaisā, mūsu aizsargs nospēlētu labi."

Kad rezultāts kļuva 3:0, sākāt spēlēt atklātāk?
Miholaps: "Jā, spēle kļuva atklātāka ar abpusējiem uzbrukumiem, un bumba laukuma vidusdaļā sāka aizkavēties mazāk. Arī mums sāka parādīties pusmomenti un momenti. Varējām tikt uzbrukumos, tikai uzbrukumu izskaņas trūka. Taču arī aizsardzībā problēmu netrūka un, ja "Liepāja" būtu precīzāka, rezultāts varēja būt lielāks."

Paldies kolēģim Andrim Sudmalim ("Kurzemes Vārds") par preses konferences audio ieraksta sagādāšanu!


, 2017-04-03 08:28, pirms 7 gadiem
Lielā mērā tā bija nevis Babītes vārtsarga,bet gan aizsarga kļūda,kurš tiko iznācis uz maiņu ar pirmo pieskārienu bumbu raidīja savos vārtos.Zināmā mērā tas komandu arī psihologiski izsita no līdzsvara.Atškirībā no spēles pret Jelgavu vāji darbojās pussargu līnija.Pelnīts zaudējums un viela pārdomām kā uzlabot spēli laukuma vidusdaļā.
, 2017-04-03 08:44, pirms 7 gadiem
Pēc treneru uzvedības laukuma malā rodas iespaids,ka tieši Tamaza spēlētāji neko neprot un nesaprot jo tiek nepārtraukti mācīti un apsaukti.Jā ,saprotams,temperamentīgais gruzīns,bet mani personīgi tas tracina.
, 2017-04-03 09:28, pirms 7 gadiem
Babīte kļūdījusies ar komplektāciju
Vajadzēja labāk rast kādu sadarbību ar āfrikāņu vai DA aģentiem un mēģināt jaunos afro. Šiem te slāviem nav ne motivācijas, ne nopietnas tehnikas
, 2017-04-03 11:09, pirms 7 gadiem
>fkscd
Pilnīgi piekrītu. Tā orientācija Latvijas futbolā uz austrumiem ir galīgi garām.
, 2017-04-03 15:02, pirms 7 gadiem
Babīte pa to laiku paguvusi pastiprināties.

Komandai pievienojies 35 gadus vecs ukraiņu aizsargs Andriy Khomyn.

https://en.wikipedia.org/wiki/Andriy_Khomyn_(footballer,_born_1982)
, 2017-04-03 17:39, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Babīte pa to laiku paguvusi pastiprināties.

Komandai pievienojies 35 gadus vecs ukraiņu aizsargs Andriy Khomyn.

https://en.wikipedia.org/wiki/Andriy_Khomyn_(footballer,_born_1982)
Viņš jau pret Liepāju otrā puslaika sākumā izgāja uz maiņu.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.