Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bundeslīgas sezonas atsākšana pārcelta vismaz par nedēļu vēlāk

Bundeslīgas sezonas atsākšana pārcelta vismaz par nedēļu vēlāk
Bundeslīgas labākais bombardieris Roberts Levandovskis Minhenes "Bayern" treniņā. Foto: imago / Scanpix

Vācijas Bundeslīga futbolā tomēr neatsāksies otrajā maija nedēļas nogalē, kā tika plānots iepriekš. Pēc ierobežojumu atvieglošanas Vācijā atkal novērots koronavīrusa uzliesmojums, līdz ar to sezonas atsākšana notiks ne ātrāk par 16. maiju.

Daļa Vācijas futbola klubu jau bija atsākuši treniņnodarbības, tomēr valstī ir aizdomas par koronavīrusa uzliesmojuma otrā viļņa tuvošanos pēc tam, kad tika atviegloti iepriekš pieņemtie ierobežojumi. "Esam sasnieguši jau tik daudz, taču vēl neesam izkļuvuši no šī meža, tāpēc nevaram riskēt," sacīja Vācijas kanclere Angela Merkele.

Jaunākā informācija liecina, ka 9. maijā paredzētā sezonas atsākšana tomēr notiks ne ātrāk par 16. maiju. Sezonas pārtraukšanas brīdī bija aizvadītas astoņas no deviņām 25. kārtas spēlēm, bet līdz sezonas beigām palikušas vēl deviņas spēļu kārtas.

Jau zināms, ka visiem spēlētājiem būs jāveic "Covid-19" testi ik nedēļu. Tāpat paredzēti dažādi citi regulāri drošības pasākumi. Piemēram, uz mājas spēlēm katram spēlētājam būs jāierodas pašam ar savu automašīnu, kamēr viesu komandai uz mačiem jāierodas vairākos autobusos. Komandas pirms mačiem neiznāks no tuneļa blakus viena otrai, kā to ierasts darīt. Spēlēs bez futbolistiem drīkstēs atrasties četri policisti, desmit žurnālisti un četri bumbu padevēji. Spēlētāji aicināti nenodarboties ar seksu, ja partnerim ir koronavīrusa simptomi un citi noteikumi.

Sezonas pārtraukšanas brīdī Bundeslīgas vadībā ar 55 punktiem 25 spēlēs bija Minhenes "Bayern", seko Dortmundes "Borussia" ar četriem punktiem mazāk, bet "RB Leipzig" ir vēl par punktu mazāk. Ceturtajā vietā esošajai Menhengladbahas "Borussia" ir vēl viens punkts mazāk.

Izkrišanas zonā ir Brēmenes "Werder" un "Paderborn", bet pārspēļu zonā - Diseldorfas "Fortuna".


Vārtu guvējs Josips Stanišičs (vidū) pēc Leverkūzenes "Bayer" izglābšanās Dortmundē. Foto: Horst Mauelshagen/Pepphoto/Imago Images/Scanpix
1

Leverkūzene vēlreiz paglābjas pēdējās minūtēs un turpina iespaidīgo virkni

Vācijas Bundeslīgas jaunā čempione Leverkūzenes "Bayer" šosezon joprojām cīnās bez zaudējumiem, šodien teju pazaudējot sakrāto virkni, bet galotnē izglābjoties (1:1) pret Dortmundes "Borussia".
Džamals Musiala un Harijs Keins. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Keinam 33. vārti "Bayern" otrajā uzvarā pēc kārtas Bundeslīgā

Šodien Vācijas Bundeslīgas 30. kārtas ietvaros pārliecinošu uzvaru svinēja Minhenes ''Bayern'', kas ar 5:1 apspēlēja ''Union Berlin''. Spēlē 33. vārtus čempionātā iesita tā rezultatīvākais futbolists Harijs Keins.
Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.