Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Holanns: "Par sniegumu neesmu pārsteigts"

Holanns: "Par sniegumu neesmu pārsteigts"
Ērlings Holanns atzīmē 10. vārtus Bundeslīgā. Foto: Martin Meissner/AFP/Scanpix.

Savus desmitos vārtus šajā sezonā Vācijas Bundeslīgā guva Dortmundes "Borussia" jaunā zvaigzne Ērlings Holanns, kamēr viņa komanda ar 4:0 Rūras derbijā pārspēja Gelzenkirhenes "Schalke". Talantīgais norvēģu futbolists pēc mača izteicās, ka teicamais sniegums šajā mačā viņam pašam nav pārsteigums.

Anglijā dzimušajam un Brīnē augušajam Ērlingam Holannam, kurš jūlijā svinēs savu 20. dzimšanas dienu, šīs dienas spēle bija tikai devītā Bundeslīgas karjerā pēc tam, kad janvārī viņš pārgāja uz Dortmundes komandu no Zalcburgas "Red Bull". Šo spēļu laikā viņš atzīmējies ar 10 gūtiem vārtiem un ir viens no visu laiku talantīgākajiem Norvēģijas futbolistiem.

"Bija ļoti neparasta atmosfēra, jo parasti šajā stadionā katrā mačā pulcējas 80 000 skatītāju. Taču mēs zinājām, ka fani mūs atbalsta pie televizora ekrāniem no mājām, un mēs sajutām viņu atbalstu. Nevienu brīdi nebaidījāmies un bijām pārliecināti, ka šajā spēlē gūsim uzvaru. Pilnībā kontrolējām šo maču," pēc gūtā panākuma atzina Holanns. "Protams, ka neesmu tādā pašā sportiskajā formā pēc daudzām nedēļām bez nevienas spēles. Taču es zinu, ka visi futbolisti šajā periodā ir smagi strādājuši un par savu sniegumu pēc atgriešanās neesmu pārsteigts."

Bijušais Dānijas izlases galvenais treneris (2016-2020) Oge Hāreide ar Holanna šīs dienas sniegumu bija ļoti apmierināts. "Fantastisks pieskāriens bumbai. No tādas pozīcijas trāpīt to precīzi vārtos jau ir sasniegums," viņš teica spēles pārraides laikā kanālā "Viasat". Tikmēr Norvēģijas futbola leģenda Jans Oge Fjērtufts tās pašas pārraides laikā Holanna sniegumu salīdzināja ar pasaules labākajiem tenisistiem: "Tehniskajā ziņā augstākā meistarības klase. Viņa spēju trāpīt bumbu pareizajā vietā var salīdzināt tikai ar pasaules līmeņa tenisistiem."

Pēc spēles beigām Dortmundes futbolisti, kā ierasts visos citos mačos, pateicās faniem par atbalstu un svinēja panākumu "dzeltenās sienas" priekšā, tiesa, šoreiz fanu stadionā nebija. Viņi gan nevēlējās mainīt savu pēcspēles rituālu koronavīrusa ierobežojumu dēļ. Kad Holannam pēc spēles uzdeva jautājumu, kādēļ viņi to darījuši, viņš ļoti vienkārši atbildējis: "Kāpēc nē? Vēlējāmies nodot faniem ziņu."

Nākamā spēle Ērlinga Holanna pārstāvētajai Dortmundes "Borussia" paredzēta tieši pēc nedēļas - 23. maijā izbraukumā pret "VfL Wolfsburg". Vācijas Bundeslīgas kopvērtējumā "dzelteni melnie" ieņem otro vietu, tikai par vienu punktu aiz līdervienības Minhenes "Bayern", kas rīt pulksten 19:00 pēc Latvijas laika Berlīnē tiksies ar vietējo "Union".

Izmantotie resursi:
NRK
Verdens Gang (VG)


Vārtu guvējs Josips Stanišičs (vidū) pēc Leverkūzenes "Bayer" izglābšanās Dortmundē. Foto: Horst Mauelshagen/Pepphoto/Imago Images/Scanpix
1

Leverkūzene vēlreiz paglābjas pēdējās minūtēs un turpina iespaidīgo virkni

Vācijas Bundeslīgas jaunā čempione Leverkūzenes "Bayer" šosezon joprojām cīnās bez zaudējumiem, šodien teju pazaudējot sakrāto virkni, bet galotnē izglābjoties (1:1) pret Dortmundes "Borussia".
Džamals Musiala un Harijs Keins. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Keinam 33. vārti "Bayern" otrajā uzvarā pēc kārtas Bundeslīgā

Šodien Vācijas Bundeslīgas 30. kārtas ietvaros pārliecinošu uzvaru svinēja Minhenes ''Bayern'', kas ar 5:1 apspēlēja ''Union Berlin''. Spēlē 33. vārtus čempionātā iesita tā rezultatīvākais futbolists Harijs Keins.
Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.