Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bundeslīga saņem zaļo gaismu no valdības un maija otrajā pusē atsāks sezonu

Bundeslīga saņem zaļo gaismu no valdības un maija otrajā pusē atsāks sezonu
Roberts Levandovskis. Foto: imago images/Ulmer Pressebildagentur/Scanpix

Vācijas Bundeslīga kļuvusi par pirmo no Eiropas vadošajām futbola līgām, kas saņēmusi zaļo gaismu par sezonas atsākšanu. Tā lēmusi Vācijas valdība, bet līgai vēl jāpieņem lēmums par konkrētu datumu. Atsākšana plānota maija otrajā pusē. Čempionāta vadībā atrodas Minhenes "Bayern".

Ceturtdien Frankfurtē notiks Bundeslīgas ģenerālā asambleja, kurā tiks pārrunāti drošības noteikumi, kas jāievēro, lai varētu sezonu atsākt visiem drošā vidē. Tikšanās laikā tiks pārrunāti arī datumi, kad sezona varētu atsākties, un sastādīts atlikušo maču grafiks. Vācijas valdība šodien deva zaļo gaismu spēļu aizvadīšanai valsts pirmajā un otrajā futbola līgā, mačiem notiekot bez skatītājiem. Spēles drīkstēs sākties maija otrajā pusē.

Iepriekš Bundeslīga cerēja sezonu atsākt maija ievadā, konkrēti tika nosaukts 9. maijs, tomēr šis plāns nepiepildījās. Vēlāk atklājās, ka Ķelnes komandā ar koronavīrusu saslimuši trīs cilvēki un ka Berlīnes "Hertha" futbolists Salomons Kalū saņēmis sodu, jo kluba treniņu bāzē nav ievērojis sociālās distancēšanās noteikumus – viņš paspiedis rokas komandas biedriem. Tomēr šie šķēršļi nav ietekmējuši valdības lēmumu.

Bundeslīgas vadībā atrodas Minhenes "Bayern", kas par četriem punktiem apsteidz Dortmundes "Borussia". Lielākajai daļai komandu vēl jāaizvada deviņas spēles. Izņēmums ir Frankfurtes "Eintracht" un Brēmenes "Weder", kam palikušas vēl desmit spēles.

Bundeslīga ir pirmā no Eiropas vadošajām futbola līgām, kas paziņojusi par sezonas atsākšanu. Savukārt divas Vācijas kaimiņvalstis – Francija un Nīderlande – jau iepriekš paziņoja par sezonas noslēgumu. Francija par čempioni kronēja PSG, kamēr Nīderlandē čempions netika nosaukts, atsājot Amsterdamas "Ajax" neapmierinātu.

Pirmdien Vācijas Futbola līga paziņoja, ka pirmās un otrās līgas 36 komandās kopumā veiktas 1724 koronavīrusa analīzes, tās pozitīvas bijušas desmit cilvēkiem.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...


, 2020-05-06 18:39, pirms 4 gadiem
Vismaz kāda valdība draudzējas ar galvu..jāsak tirgot arī biļetes..nevis tukšiem benķiem par prieku spēlet..šim debīlajam farsam vienreiz jāliek punkts,pietiek ākstīties
, 2020-05-06 19:00, pirms 4 gadiem
Laikam sāk pielekt kaut kur kādam
, 2020-05-06 19:58, pirms 4 gadiem
Super !
, 2020-05-06 21:15, pirms 4 gadiem
Izcili vismaz kāds sports būs un bundeslīga tas vispār ir super!!
, 2020-05-06 22:01, pirms 4 gadiem
Labais būs beidzot ko paskatīties!
, 2020-05-06 22:25, pirms 4 gadiem
TV reitingi būs fantastiski pirmajām Bundeslīgas spēlēm

Interesanti, kādā fiziskā formā būs spēlētāji pēc šīs pauzes? Spēļu kvalitāte gan jau atgādinās pirmssezonas draudzības spēles.
, 2020-05-07 00:50, pirms 4 gadiem
15. maijā jau tomēr būs!!!
Vārtu guvējs Josips Stanišičs (vidū) pēc Leverkūzenes "Bayer" izglābšanās Dortmundē. Foto: Horst Mauelshagen/Pepphoto/Imago Images/Scanpix
1

Leverkūzene vēlreiz paglābjas pēdējās minūtēs un turpina iespaidīgo virkni

Vācijas Bundeslīgas jaunā čempione Leverkūzenes "Bayer" šosezon joprojām cīnās bez zaudējumiem, šodien teju pazaudējot sakrāto virkni, bet galotnē izglābjoties (1:1) pret Dortmundes "Borussia".
Džamals Musiala un Harijs Keins. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Keinam 33. vārti "Bayern" otrajā uzvarā pēc kārtas Bundeslīgā

Šodien Vācijas Bundeslīgas 30. kārtas ietvaros pārliecinošu uzvaru svinēja Minhenes ''Bayern'', kas ar 5:1 apspēlēja ''Union Berlin''. Spēlē 33. vārtus čempionātā iesita tā rezultatīvākais futbolists Harijs Keins.
Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.