Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Lēvs: "Vai atkāpšos no amata? Par to ir pāragri runāt!"

Lēvs: "Vai atkāpšos no amata? Par to ir pāragri runāt!"
Joahims Lēvs
Foto: Reuters

''Ir pāris lietas, ar ko mums ir jāsāk. Publiski es to tagad neteikšu. Pēdējo reizi Vācijas izlase pārliecinošu sniegumu demonstrēja 2017. gada rudenī. Tas bija ļoti sen,'' tā pēc izstāšanās no Pasaules kausa finālturnīra sacīja Vācijas izlases centra aizsargs Mats Hummelss.

Joahims Lēvs, Vācijas izlases galvenais treneris: "Vai atkāpšos no amata? Par to ir pāragri runāt! Sarūgtinājums joprojām ir ļoti spēcīgs. Nevarēju neko tādu iedomāties. Biju optimistiski noskaņots, tagad ir vajadzīgs laiks, lai par šo visu padomātu. Rīt varēsim par to plašāk parunāt.

Šobrīd ir grūti pateikt, kāpēc mēs nespējām tikt tālāk. Sarūgtinājums par izstāšanos no turnīra ir ļoti liels. Nebijām pelnījuši otro reizi pēc kārtas iegūt Pasaules kausu, mēs pat nebijām pelnījuši būt starp 16 spēcīgākajām komandām. Pret Meksiku mums pietrūka atbrīvotības, sniegums, ko mēs ierasti demonstrējam. Nebija tās dinamikas, lai mēs izveidotu momentus un gūtu vārtus, tāpēc vienkārši bijām pelnījuši izstāties no turnīra.''

Mats Hummelss, Vācijas izlases centra aizsargs: "Šobrīd ir ļoti grūti kaut ko pateikt. Līdz pat pēdējam brīdim ticējām, ka spēsim to paveikt. Pat pie rezultāta 0:1 mēģinājām mainīt situāciju. Mūsu problēma bija tāda, ka nespējām raidīt bumbu vārtos. Īstenībā mums bija pietiekami daudz iespēju - arī man pašam tādas bija.

Man bija jāgūst vārti spēles 87. minūtē. Vienkārši nespējām izmantot savas iespējas. Ir pāris lietas, ar ko mums ir jāsāk. Publiski es to tagad neteikšu. Pēdējo reizi Vācijas izlase pārliecinošu sniegumu demonstrēja 2017. gada rudenī. Tas bija ļoti sen. Šis ir ļoti rūgts vakars visai Vācijas futbola izlasei un tās līdzjutējiem.

Gandrīz neviena no favorītēm viegli netika tālāk, izņemot Angliju un Beļģiju, kuras abas uzvarēja pirmās divas spēles. Praktiski visām favorītēm rādās problēmas, jo mazās izlases rāda labu sniegumu. Uzlabojām savu sniegumu. Pret Zviedriju jau spēlējām labāk, ja runājam par aizsardzību un bumbas drošību. Arī šajā spēlē tā bija. No 65. minūtes spēlējam ļoti nervozi. Bija daudz sliktu piespēļu un pretī saņēmām vairākus pretuzbrukumus. Bija tiešām lieliski pretuzbrukumi, bet pret tiem labi aizsargājāmies.''

F grupa

VKomandaSUNZV+/-P
1.Zviedrija32015:2+36
2.Meksika32013:4-16
3.Dienvidkoreja31023:303
4.Vācija31022:4-23

, 2018-06-28 00:41, pirms 6 gadiem
Noiers tevi piekasa
, 2018-06-28 00:53, pirms 6 gadiem
Skaidrs, ka Lēvs pats neatkāpsies! Arī grib kompensāciju...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-28 02:17, pirms 6 gadiem
Domāju, ka Lēvam tur būs maz teikšanas, vai paliks vai nepaliks amatā. Vācijai, kuras mērķis bija zelts, neizkļūšana no grupas ir izgāšanās. Domāju, ka visai loģisks solis būtu Lēva atbrīvošana.
, 2018-06-28 06:43, pirms 6 gadiem
Tādas šausmas un tik lielu uznācienu Vācijas dīvāna eksperti nebija piedzīvojuši kopš 2004. gada Koļinko mūra. Mēs varam tikai klusi stāvēt maliņā un vērot, kā 80 miljoni treneru konsīlijā lems, ko darīt ar Lēva mirstīgajām atliekām un ko darīt ar "futbolistiem" un visu futbola sistēmu.
, 2018-06-28 07:19, pirms 6 gadiem
Tā būtu cūcība ja viņš neatkāptos.
, 2018-06-28 07:32, pirms 6 gadiem
Man ir piedavajums varam starkovu atdot alga bus 50x mazaka jamaksa un grupa vismaz pedejie nepaliktu moska pat tiktu ara no grupas 😃😃😃
, 2018-06-28 08:45, pirms 6 gadiem
Jā, protams, Lēvs ir jāatlaiž, jo Vācija neizkļuva no grupas. Ja skatās vienu turnīru, tad jums dīvānā pirdēji ir taisnība, tikai ja paskatās kurš tad ir bijis Vācijas izlases labākais treneris pēdējās desmitgadēs, tad vai tik tas nebūs tas pats Lēvs? Va tikai Lēvs nebija tas kura vadībā līdz šim Vācija visos turnīros finišēja top4?
, 2018-06-28 09:34, pirms 6 gadiem
Tam visam ir pavisam vienkāršs izskaidrojums.. Spēlētaji, kuri taisīja spēli pagājušajā čempī, bija jauni azartiski puiši, kuri spēlēja kreatīvi un nebaidījās kļūdīties. Šogad šie spēlētāji ir kļuvuši nobrieduši, nosvērti utt..
Skaidri redzams, kas taisa spēli citās izlasēs, tie ir jaunie talanti, nevis meistarīgi pieredzējušie spēlētāji, ar pāris izņēmumiem!
, 2018-06-28 09:34, pirms 6 gadiem
Nez kā jūtas vācu līdzjutēji? :'(
, 2018-06-28 09:45, pirms 6 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Nez kā jūtas vācu līdzjutēji? :'(
Kaada tev starpiiba kaa vini juutas?
, 2018-06-28 10:07, pirms 6 gadiem
"Šobrīd ir grūti pateikt, kāpēc mēs nespējām tikt tālāk. "

Lūk kāpēc:
1. Nepareizs pozicionālais spēlētāju novietojums un ātruma trūkums malās (balstīties tikai uz malējiem aizsargiem ir muļķīgi - vajag arī reālus flanga spēlētājus, kuri šajā pozīcijā jūtas droši un pārliecināti. Vienīgi Roisu tam nolūkam izmantoja, bet ar to bija par maz. Brandts, Draxlers - abi būtu daudz labāk noderējuši labajā flangā Millera, Ezila un Goretzkas vietā.
2. Kāpēc Brandts un Draxlers būtu labāki flangos? Ne tikai tāpēc, ka viņi ir flanga spēlētāji, bet arī tāpēc, ka viņi ir jauni un grib sevi pierādīt. Tieši tā - pietrūka azarta, kuru mēs labi novērojām pagājušā gada Konfederāciju kausā, kad spēlēja pamatā tie, kuri līdz šim nebija īsti tikuši pie nopietnas teikšanas.
3. Lēva nevēlēšanās neko īsti mainīt, kad ūdens jau smeļas mutē. Šis turnīrs labi pierādīja, ka Lēvs turpina uzticēties pieredzējušajiem spēlētājiem, kas ieguva pēdējo PČ titulu. Toreiz šāds piespēļu futbols caur vidu gāja cauri, bet tagad futbols ir mainījies un flangi spēlē ļoti nozīmīgu lomu (ja ne pašu nozīmīgāko). To pierādījušas vairākas izlases, kuras prot savus flangus izmantot. Šajā turnīrā pretiniekiem bija viegli neitralizēt vāciešus, jo atlika tikai aiztaisīt ciet vidu un vāciešu spēle apstājās.

Es uzskatu, ka Lēvam būtu jāatkāpjas, jo komandai acīm redzami vajag svaigas idejas. Tas, ka ar Lēvu ir sasniegti lielākie augstumi vēl nenozīmē, ka viņam mūžīgi jāpaliek šajā amatā. Futbols mainās un tāpēc jāmainās arī komandas spēlei, ko var veikt treneris, kurš nebaidās ieviest kardinālas pārmaiņas.
, 2018-06-28 10:49, pirms 6 gadiem
Šķiet, ka kaut kas arī nav kārtībā ar komandas mikroklimatu. Spēlētāji tiešām tiek izvēlēti pēc iepriekšējiem nopelniem, nevis šī brīža formas. Turklāt "vecie" uzskata, ka viņiem vieta komandā pienākas. To varēja saklausīt Humesla intervijā pēc tam, kad netika paņemts Sanē: Manchester City star's World Cup snub:... Hummels teica, aptuveni: Sanē nevar ieņemt tik pat nozīmīgu vietu izlasē kā Ezils un Millers (jo tipa Sanē "jaunais", bet tie 2 izlases veterāni). Jautājums, kādēļ nevar? Jo Sanē šobrīd ir labāks par tiem 2.
Un vai tiešām vāciešiem uz šo brīdi nebija labāks pleimeikers kā absolūtā bezformā esošais Ezils?
, 2018-06-28 10:53, pirms 6 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Nez kā jūtas vācu līdzjutēji? :'(
Droši vien sūdīgi, tāpat kā organizatori. Tāds daudzums vāciešu aizbrauca mājās.
, 2018-06-28 11:07, pirms 6 gadiem
Un kad tad nebūs pāragri runāt vēl pēc četriem gadiem?
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Luka Modričs, saņemot UEFA Gada spēlētāja balvu 
Foto: SIPA / Scanpix
26

Gada labākā futbolista balvai izvirzīti Ronaldu, Modričs un Salāhs

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi trīs kandidātus uz Gada labākā futbolista balvu - Turīnas "Juventus" un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu, Madrides "Real" un Horvātijas izlases pussargs Luka Modričs, kā arī "Liverpool" un Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs.
Kilians Mbapē
Foto: Sipa USA/Scanpix
14

Latvijai FIFA rangā 129. vieta, par jauno līderi kļūst Francija

FIFA publicējusi pirmo pasaules rangu kopš Pasaules kausa noslēguma, un par līderi kļuvusi Francijas izlase, kas finālā ar 4:2 pieveica Horvātiju. Tikmēr Latvijas valstsvienība saglabājusi 129. vietu.