Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Rakels pirmoreiz Redingas pamatsastāvā, Maksimenko vērtīga rezultatīva piespēle

Rakels pirmoreiz Redingas pamatsastāvā, Maksimenko vērtīga rezultatīva piespēle
Deniss Rakels šīs dienas mačā pret WBA
Foto: "Reading" "Twitter" konts

Šodien Anglijā Deniss Rakels pirmo reizi tika "Reading" pamatsastāvā, cīnoties pret "West Bromwich Albion" Anglijas kausa izcīņas ("FA Cup") 1/8 finālā. Ziņojam arī par citu Latvijas futbolistu sekmēm ārzemēs.

Deniss Rakels līdz šim divreiz nāca uz maiņu Anglijas Čempionāta ("Championship") mačos, bet šodien, kad viņa "Reading" gandrīz 20 tūkstošu skatītāju klātbūtnē aizvadīja Anglijas kausa izcīņas ("FA Cup") 1/8 fināla spēli pret "West Bromwich Albion" (ieņem 14.vietu Anglijas Premjerlīgā), mūsu futbolists pirmo reizi tika iekļauts pamatsastāvā. Jāmin, ka WBA izlaida praktiski visus labākos - pamatsastāvā bija deviņi spēlētāji no tiem, kas spēlēja no 1.minūtes pēdējā Premjerlīgas spēlē ar "Everton" (1:0).

1.puslaikā "Reading" dominēja, daudz vairāk turēja bumbu, taču ļoti reti bīstami apdraudēja WBA vārtus - tikai vienreiz viesu vārtsargs bija spiests lēcienā bumbu celt pāri saviem vārtiem. Toties 2.puslaiku aktīvāk sāka jau viesi, un 55.minūtē Derens Flečers (viņa kontā vairāk nekā 200 spēles "Manchester United", turklāt periodā, kad šis grands rādīja labāku futbolu nekā pēdējos pāris gados) atklāja rezultātu. Drīz pēc tam, 59.minūtē, Rakels tika nomainīts, bet jau 60.minūtē "Reading" panāca 1:1. Vēl pēc 12 minūtēm Redinga iesita arī otros. Atlikušajā laikā labi momenti bija abām komandām, un kompensācijas laikā punktu pielika mājinieki - 3:1. "Reading" spēlēs 1/4 finālā.

Ne pārāk labas ziņas pienākušas no Čehijas. Visu trīs mūsējo komandas zaudēja ar sausiem rezultātiem, turklāt divi Latvijas futbolisti diez vai var būt laimīgi par spēles laiku. Tikai Kaspars Gorkšs aizvadīja visas 90 minūtes, tomēr viņa Prāgas "Dukla" izbraukumā Prāgas derbijā ar 0:1 piekāpās "Bohemians 1605", vienīgos vārtus ielaižot 2.puslaika vidū. "Dukla" līdz šai spēlei bija par pieciem punktiem vairāk nekā šodienas pretiniekiem un pēc zaudējuma nācies pielaist konkurentus tuvāk, bet tabulā vairs tikai 10.vieta.

Renārs Rode pirmajā spēlē pēc ziemas pārtraukuma nospēlēja visas 90 minūtes "Sigma" rindās, bet šodien netipiski centra aizsarga pozīcijas spēlētājam tika nomainīts pēc 1.puslaika. "Sigma" pēc 45 minūtēm viesos bija iedzinēju lomā pret "Brno" ar 0:1, bet beigās zaudēja ar 0:2. "Sigma" atrodas pirmspēdējā 15.vietā un pēc sezonas divām vājākajām komandām augstākā līga būs jāpamet.

Savukārt Valērijs Šabala arī otrajā mačā nāca uz maiņu "Pribram" sastāvā, un vismaz rezultāta ziņā nekas labs no tā neiznāca - Latvijas izlases uzbrucējs tika laukumā 72.minūtē pie rezultāta 0:0, bet kompensācijas laikā pretiniece "Slovacko" izrāva laimīgu 1:0 uzvaru. "Pribram" atrodas 13.vietā un principā arī cīnās par izdzīvošanu spēcīgāko sabiedrībā.

Austrijā Vitālijs Maksimenko pēc ziemas pārtraukuma Bundeslīgas pirmajā spēlē aizvadīja pilnu maču 3:3 neizšķirtu, nākamajā spēlē palika rezervē, bet šodien iesaistījās spēlē 2.puslaikā no rezervistu soliņa. Maksimenko nāca laukumā sarežģītā brīdī - viņa "Mattersburg" galvaspilsētā bija iedzinējos ar 1:2 pret "Austria", turklāt mūsu aizsarga komanda bija mazākumā. Un tomēr "Mattersburg" ar Maksimenko laukumā 89.minūtē izrāva laimīgu neizšķirtu 2:2, un tieši Latvijas izlases spēlētājs izdarīja rezultatīvu piespēli! "Mattersburg" atrodas 6.vietā, kamēr "Austria" ieņem 3.pozīciju.

Skotijas Premjerlīgā stabila vērtība turpina būt Antons Kurakins - šodien 25.kārtas mačā mūsu malējais aizsargs 25.reizi izgāja pamatsastāvā un 24.reizi nospēlēja pilnas 90 minūtes (vienreiz sezonas laikā Kurakins tika nomainīts 89.minūtē). Šoreiz Kurakina "Hamilton" viesos cīnījās ar "Ross County". Antons puslaika izskaņā nopelnīja dzelteno kartīti, kas viņam kļuva par 5.sezonā. "Hamilton" cīņas gaitā nokļuva vairākumā un panāca izlīdzinājumu, taču vēlāk atkal pamanījās ielaist un zaudēt ar 1:2. "Hamilton" 9.vieta 12 komandu konkurencē.

Polijas Ekstraklasē pirmajā spēlē pēc ziemas pārtraukuma Vladislavs Gabovs aizvadīja pilnu spēli, bet Aleksandrs Fertovs nāca uz maiņu Kieļces "Korona" rindās. Šodien rezervē palika abi, tiesa, pēc neizšķirta puslaika 1:1 līdz ar 2.puslaika sākumu laukumā devās Fertovs. Drīz vien pretiniece Gdaņskas "Lechia" palika mazākumā, bet "Korona" ar pendeli ieguva vadību 2:1.

Pie šī rezultāta 59.minūtē uz maiņu nāca arī Gabovs, nomainot savainoto komandas biedru, un "Korona" 5 100 skatītāju klātbūtnē šo spēli uzvarēja ar 4:2. "Hat-trick" šai mačā Kieļces komandas spānim Airamam. Šī uzvara ļāvusi "Korona" pēc 23 kārtām apsteigt tabulā "Lechia" un izvirzīties 9.vietā. Pēc 30.kārtas čempionāts tiks sadalīts divos astotniekos un 7.-8.vietā esošajām komandām ir tikai par vienu punktu vairāk nekā Fertova un Gabova vienībai.

Kiprā pie teikšanas vairs netiek abi mūsu vārtsargi Pāvels Šteinbors un Jānis Krūmiņš. Izlases otrais numurs Šteinbors sezonas pirmajā pusē "Nea Salamis" komandā bija stabils numur viens, Kipras čempionātā aizvadot 14 spēles, pēdējo no tām šī gada 2.janvārī. Kopš tā laika septiņas reizes nācies palikt rezervē un vienīgā spēļu prakse bijusi Kipras kausa izcīņā janvāra beigās, kad nospēlēts mačs pret valsts spēcīgāko klubu APOEL (2:3).


, 2016-02-20 19:05, pirms 8 gadiem
Raķelim -1, bet tāpat malacis, komanda uzvarēja Premjerlīgas solīdu komandu! Malači
, 2016-02-20 19:09, pirms 8 gadiem
Rakels ir talantīgs spēlētajs, Dievs dod prātu tam zellim, lai var sasniegt max.
, 2016-02-20 20:23, pirms 8 gadiem
gandrīz visos klubos, kur spēlē izlases spēlētāji, klubs ir uz izkrišanas robežas..
, 2016-02-20 20:25, pirms 8 gadiem
Spēli neredzēju, bet statistika rāda, ka tieši pēc abu uzbrucēju maiņas Reading guva 3 vārtus. Izskatās nelāgi priekš Rakela.
, 2016-02-20 21:17, pirms 8 gadiem
Rakels bija aktīvs, bet praktiski visu laiku bija ne tajā vietā.
, 2016-02-20 23:04, pirms 8 gadiem
Ola Jānis, kas nomainīja Rakelu, iesita golu un rezultatīvi piespēlēja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-21 10:01, pirms 8 gadiem
, 2016-02-21 13:19, pirms 8 gadiem
Pandora rakstīja: Rakels bija aktīvs, bet praktiski visu laiku bija ne tajā vietā.
Aktīvs? Vairāk piesardzīgs un bailīgs. Pietuējās cītīgi savā malā, īpaši nepresingoja un nelīda tuvā kontaktā. Bet nu vēl pāris spēles un aizies.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.