Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ikaunieks trenera debijā iet pamatsastāvā, Šabalam ļauj doties prom

Ikaunieks trenera debijā iet pamatsastāvā, Šabalam ļauj doties prom
Jānis Ikaunieks
Foto: FCMetz.com

Francijas futbola čempionāta pēc spēka otrajā līgā neveiksmju sēriju pārtrauca "Metz", kas ar Jāni Ikaunieku pamatsastāvā pārspēja "Sochaux" (1:0).

"Metz" un "Sochaux" savstarpējā spēle bija īpaša divu iemeslu dēļ. Ne tādēļ, ka "Metz" tā bija pirmā spēle šogad, bet gan tādēļ, ka, pirmkārt, uz komandtiltiņa debitēja jaunais galvenais treneris Filips Hinšbergers un, otrkārt, "Sochaux" vada Albērs Kartjē, kurš vēl iepriekšējā sezonā stūrēja "Metz" kuģi.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli pret "Tours" (0:1), jaunais galvenais treneris dažādu iemeslu dēļ pamatsastāvā veica piecas izmaiņas, taču Jānis Ikaunieks bija starp tiem sešiem, kas saglabāja vietu starta vienpadsmitniekā. Kuldīdznieks 50. minūtē izprovocēja dzelteno kartīti un 58. minūtē tika nomainīts, rezultātam tobrīd vēl esot 0:0. Uzvaru "Metz" izrāva 76. minūtē, kad pretuzbrukumā izcēlās Abduls Mustafa Kaborē (1:0).

Ikaunieks, ieskaitot kausa mačus, pamatsastāvā izgāja otro reizi pēc kārtas un trešo reizi pēdējo četru maču laikā. "Metz" pārtrauca četru zaudējumu sēriju un 33 punktiem 20 spēlēs pakāpās uz ceturto vietu, no tik kārotā trijnieka atpaliekot par vienu punktu.

Čehijā uz pārbaudi pēc spēka otrās līgas līdervienībā "Znojmo" devies pussargs Daniils Ulimbaševs, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Jūrmalas "Spartakā" un pirmoreiz tika izsaukts uz Latvijas izlasi. "Znojmo" ar 33 punktiem 15 mačos ieņem pirmo vietu, tuvāko sekotāju apsteidzot par četriem punktiem. Nākamo oficiālo spēli pēc ziemas pārtraukuma "Znojmo" aizvadīs 6. martā.

Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala jau iepriekš intervijā Sportacentrs.com sacīja, ka, visticamāk, nepaliks Polijas pēc spēka otrās līgas klubā "Miedz". Kluba īpašnieks Andžejs Dadello vietējiem medijiem apstiprināja, ka Šabala un viņa komandas biedrs Markitoss izteikuši vēlmi izbeigt sadarbību un ka turēs doto solījumu, neliekot šķēršļus abu spēlētāju aiziešanā.

"Kā jau teicu iepriekš, pavasarī būsim stiprāki nekā rudenī. Arī neskatoties uz vairāku spēlētāju aiziešanu, jo viņus aizvietos citi kvalitatīvi futbolisti," teica Dadello. "Turklāt Šabalas un Markitosa aiziešana ļaus atbrīvot lielus līdzekļus, kas var pavērt iespējas transfēriem. Nevaru solīt, ka viņus aizstāsim ar labākiem spēlētājiem, bet noteikti ne sliktākiem."

Izmantotie resursi:
1.SC Znojmo FK
Transfery. £otysz Valerijs Sabala i Hiszpan...


, 2016-01-12 00:48, pirms 8 gadiem
Kas ir ar to Šabalu?
Nu baigais stārs! 2.Līgā slinkums strādāt un sisties?
, 2016-01-12 07:31, pirms 8 gadiem
Abi baigie stari mums, cerams parvares savas melnas stripas un driz bus izlase abi lideri.
, 2016-01-12 09:20, pirms 8 gadiem
Jāsāk spēlēt otram Ikauniekam ar.
, 2016-01-12 09:22, pirms 8 gadiem
"Nevaru solīt, ka viņus aizstāsim ar labākiem spēlētājiem, bet noteikti ne sliktākiem"

dienas citāts
, 2016-01-12 19:25, pirms 8 gadiem
Ikauniekam jāpierāda sevi un tad jau spēlēs regulāri
, 2016-01-12 19:32, pirms 8 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: "Nevaru solīt, ka viņus aizstāsim ar labākiem spēlētājiem, bet noteikti ne sliktākiem"

dienas citāts
Nu ar tik pat labiem un tāda paša līmeņa spēlētājiem, kas tur tik nesaprotams?
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.