Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Fēru salas nosauc kandidātus mačam pret Latviju

Fēru salas nosauc kandidātus mačam pret Latviju
Fēru salu futbolisti
Foto: AFP/Scanpix

Fēru salu futbola izlases galvenais treneris Larss Olsens nosaucis 23 spēlētājus, kas iekļauti kandidātu sarakstā pirms 7. oktobrī gaidāmās spēles Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā pret Latvijas izlasi.

Latvija jauno Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu sāka 6. septembrī, izbraukumā tiekoties ar nosacīto pastarīti Andoru un izcīnot minimālu uzvaru (1:0). Aptuveni mēnesi vēlāk Latvijas izlasei jāaizvada jau otrā un trešā cīņa. Nākamais pretinieks būs cita nosacītā pastarīte Fēru salas, kas pirmajā kārtā mājās spēlēja bezvārtu neizšķirtu ar neseno "Euro 2016" finālturnīra dalībnieci Ungāriju.

Fēru salām tuvākā spēle pret Latviju un tad savā laukumā jāuzņem Eiropas čempione Portugāle. Pirms šiem mačiem komandas galvenais treneris Larss Olsens nosaucis 23 spēlētājus, kas kandidēs uz vietu sastāvā. Sarakstā iekļauti trīs vārtsargi, septiņi aizsargi, desmit pussargi un tikai trīs uzbrucēji.

Pēdējo un vienīgo uzvaru kopš 2015. gada jūnijā negaidītā panākuma pār Grieķiju (2:1) Fēru salas izcīnījušas šī gada martā, kad ar 3:2 pārbaudes mačā uzveikta Lihtenšteina.

Latvijas un Fēru salu spēle paredzēta 7. oktobrī "Skonto" stadionā. Savukārt trīs dienas vēlāk Rīgā viesosies jau minētā Ungārija.

Fēru salu kandidāti spēlei pret Latviju

SpēlētājsKlubs
Vārtsargi:
Gunnars NīlsensFH (Islande)
Teiturs GestsonsHB
Kristians Joensens
Aizsargi:
Soni Ragnars NatestadsFylkir (Islande)
Atli GregersensVíkingur
Jonass Tors NessB36
Rogvi BaldvinsonsVidar (Norvēģija)
Viljormurs DavidsensVejle (Dānija)
Johans Troests DavidsensHB
Barurs HansensFremad Amager (Dānija)
Pussargi:
Gilli RolantsonsBrann (Norvēģija)
Kajs Leo i BartalstovuFH (Islande)
Roaldurs JakobsensB36
Solvi VatnhamarsVíkingur
Arni FrederiksbergsNSI
Brandurs Hendriksons OlsensRanders (Dānija)
Heini VatnsdalsFremad Amager (Dānija)
Halurs HansonsAC Horsens (Dānija)
Rene Šaki JoensensVendsyssel (Dānija)
Froi BenjaminsensHB
Uzbrucēji:
Klamints OlsensNSI
Pals Klettskaro
Joans Símuns EdmundsonsOB (Norvēģija)

, 2016-09-30 14:00, pirms 8 gadiem
Nu sastavs it ka njemams bez lielam problemam (Bet tad atkal atliek paskatities uz speli pret Andoru), bet mums ir galigi shvaks sastavs uz shim spelem, pret Ungariju bus loti gruti punktu izraut
, 2016-09-30 14:16, pirms 8 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Nu sastavs it ka njemams bez lielam problemam (Bet tad atkal atliek paskatities uz speli pret Andoru), bet mums ir galigi shvaks sastavs uz shim spelem, pret Ungariju bus loti gruti punktu izraut
Esi reģistrējies pirms 8 gadiem, bet nesaproti vienkāršas futbola likumsakarības!

Vārtsargi, aizsargi, uzbrucēji labāki, bet ko tas dod, ja viņiem ir labāka pussargu līnīja? 2 spēlētāji no Dānijas superlīgas, 1 no Norvēģijas, 2 no Dānijas 1 līgas, kas nav sliktāki par Latvijas pussargiem!

Attiecīgi varam uzvarēt, ja izmantojam kādu standartsituāciju vai uzbrucēji- izmanto kādu no retajiem momentiem(pussargi daudz neizveidos), bet vidējā līnījā pārsvars būs pretiniekiem, jo nemākam pieturēt bumbu!
, 2016-09-30 14:48, pirms 8 gadiem
futbola likumsakaribas? Labaka pussargu linija? Tiesham? vinjiem viens speletajs kas spele Danijas Superligas lejasgala komanda. Otrs knapi tiek pie speles laika dublieros a tas Norvegija nospelejis 3 speles shogad un pie tam ne pilnas! Tikai del ta ka vinjiem ar tiem klubiem ir ligumi nenozime ka vinji tur spele. Mums Jagodinskis ''spele'' Chempionu Ligas kluba!

Un vel kaut ko par manim te muldi. (Starp citu pieregistrejos 11 gadus atpakal zem nika . bet tu tad jau laikam tikai biji dzirkstele teva acis, vai tikai saki peldet)
, 2016-09-30 14:57, pirms 8 gadiem
the return of the punkts rakstīja: futbola likumsakaribas? Labaka pussargu linija? Tiesham? vinjiem viens speletajs kas spele Danijas Superligas lejasgala komanda. Otrs knapi tiek pie speles laika dublieros a tas Norvegija nospelejis 3 speles shogad un pie tam ne pilnas! Tikai del ta ka vinjiem ar tiem klubiem ir ligumi nenozime ka vinji tur spele. Mums Jagodinskis ''spele'' Chempionu Ligas kluba!

Un vel kaut ko par manim te muldi. (Starp citu pieregistrejos 11 gadus atpakal zem nika . bet tu tad jau laikam tikai biji dzirkstele teva acis, vai tikai saki peldet)
Futbola likumsakarība: Ir jādod piespēles, lai tiktu līdz vārtiem, bet kas viņas dos?

Grieķi jau ar 2x- ņēma bez problēmām!

Skatos profilā un redzi, ka raksti par futbolu, bet pamatlietas tā arī neesi apguvis!
, 2016-09-30 15:28, pirms 8 gadiem
Tikai, mieru, uz papīra jāuzvar, bet realitātē izlases sastāvā, spēlē lomu patriotisms, komandas gars, kas bieži vien arī sliktus spēlētājus var boostot līdz diezgan labam līmenim. Visu izšķir attieksme, kur izskatās, ka farēras ir priekšā spriežot pēc pēdējiem panākumiem un spēles kvalitātes.
, 2016-09-30 15:41, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Tikai, mieru, uz papīra jāuzvar, bet realitātē izlases sastāvā, spēlē lomu patriotisms, komandas gars, kas bieži vien arī sliktus spēlētājus var boostot līdz diezgan labam līmenim. Visu izšķir attieksme, kur izskatās, ka farēras ir priekšā spriežot pēc pēdējiem panākumiem un spēles kvalitātes.
Mājās vēl pastarīšiem neesam zaudējuši, bet pastaiga nebūs un domāju, ka abas izlases neko daudz neizveidos!
Protams galvenais ir intriga līdz pēdējam, kas ir futbola spēlēs!
, 2016-09-30 16:08, pirms 8 gadiem
"Nosacītā pastarīte"? Man šķiet, ka pie šādiem informatīva rakstura rakstiem autoram vajadzētu savus subjektīvos vērtējumus paturēt pie sevis.
, 2016-09-30 16:29, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Tikai, mieru, uz papīra jāuzvar, bet realitātē izlases sastāvā, spēlē lomu patriotisms, komandas gars, kas bieži vien arī sliktus spēlētājus var boostot līdz diezgan labam līmenim. Visu izšķir attieksme, kur izskatās, ka farēras ir priekšā spriežot pēc pēdējiem panākumiem un spēles kvalitātes.
Es tiešām negribu neko teikt.. bet cik no tām Fēru spēlēm esi skatijies no sākuma līdz beigām? es ja godīgi, nevienu, jo nav laika skatīties kaut kad Fēru salas pret Ungāriju, Grieķiju vai kaut ko citu.

Bet te laikam daudzi to tik dara un viņiem maksā ka 24/7 skatās futbolu, jo zin Andoras, Fēru salu, un visu pārējo izlašu spēļu kvalitātes, nemaz nerunājot, ka arī klubu spēlēs vēl skatoties. vienkārši kā??
Tu neskatijies Latvijas:Andoras spēli vai arī vienkārši pēc tam pa nakti vai vēl kaut kad pēc tam nebija ko darīt, ka meklēji Fēru salas:Ungārijas spēli?
Un arī pirms gada tik ļoti interesēja kā viņi spēlē, ka meklēji netā un skatijies Fēru salas:Rumānijas spēli ( ja jau teici, par pēdējo spēļu kvalitātēm, tad tā bija pēdējā oficiālā spēlē līdz spēlei ar Ungāriju) un to starpcitu viņi mājās zaudēja ar 0:3. Tiešām bija tik laba spēles kvalitāte un Rumānijai tikai tā sanāca iesist 3 vārtus? un arī pirms tās spēles zaudējums Ungārijai ar 2:1 un somijai ar 1:0 izbraukumā un ziemeļīriem mājās ar 1:3 tiešām tik labas kvalitātes bija ja pat niču nevarēja izraut? jeb vienkārši zini, ka Grieķiju 2x uzvarēja un tas aizmiglojis acis un domā, ka vari teikt, ka viņiem kaut kas ūber labs tur ir. tās spēles ar Grieķiem bija vieīgās kur tika pie punktiem. pārējās 8 spēlēs viņiem bijuši 8 zaudējumi ar vārtu attiecību 3 iesisti un 16 ielaisti. un pēdējā spēle ar Ungāriju 0:0. kurā vienīgo maiņu izdarijuši tikai pirms spēles beigām, acīmredzemi, lai vilktu laiku un noturētu to 0:0, apsveicami, protams, bet kur tur ir tās labās kvalitātes, lai Latvijai nevarētu domāt tikai un vienīgi par uzvaru? Tīri intereses pēc paskatijos Fēru salas Highlights, pēdējā spēlē gadrīz visi sitieni bija ārpus soda laukuma, daži par no apmēram 25m. Un tie kas bija sodlaukumā bija no cetrējumiem un kaut kādi sitieni ''kosmosā'' vienīgais viņiem ir ļoti bīstami pretuzbrukumi no labā flanga un tad piespēles cauri sodlaukumā, tādā veidā 2 identiski vārti pret Grieķiju un pāris bīstami momenti arī citās spēlēs tādā viedā. tā pat kā Latvija lielāko daļu vārtu un momenti ir pretuzbrukumos, un cik daudzus vārtus tā ielaižam? ja godīgi tagad ātrumā nenāk atmiņā nesenā pagātnē tādi zaudēti vārti kur pretinieki Latviju noskrietu pretuzbrukumā un iesistu. Latvijai ir labāki uzbrukuma noslēdzēji un mājās jau nu vajadzētu varēt viņus uzvarēt un domāju tā arī notiks.
, 2016-09-30 19:37, pirms 8 gadiem
Deportivo rakstīja: "Nosacītā pastarīte"? Man šķiet, ka pie šādiem informatīva rakstura rakstiem autoram vajadzētu savus subjektīvos vērtējumus paturēt pie sevis.
Subjektīvais viedoklis? Paturi labāk savu pajola viedokli pie sevis. Bukmeikeri vispāŗ uzskata, ka Latvija ir IZTEIKTS favorīts. Uz LV 1.40 uz Fēru salām 8.50 Loģiski, ka tādi pastarīši ir jāņem. Ja nepaņems man būs kauns, vēl lielāks kā grieķiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
38

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.