Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Dočkals: "Latvijas izlase precīzi zināja, ko mēs darīsim standartsituācijās"

Dočkals: "Latvijas izlase precīzi zināja, ko mēs darīsim standartsituācijās"
Boreks Dočkals (nr. 9)
Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Čehijas izlases pussargs Boreks Dočkals pēc spēles ar Latviju (1:1) atzina, ka Mariana Pahara vadītā komanda labi pastrādāja pirms mača un pilnībā zināja, ko čehi darīs standartsituāciju izspēlēs.

"Mēs gribējām veidot vārtu gūšanas iespējas un būt radoši, taču tas neizdevās. Latvijai bija vienkārša taktika – viņi gaidīja, kad mēs kļūdīsimies, kas ļāva veidot bīstamus pretuzbrukumus," stāstīja pussargs Boreks Dočkals. "Standartsituāciju izspēlē viņi precīzi zināja, kas būs gaidāms, un ko mēs darīsim. Ja Latvijai būtu labāka momentu realizācija, viņi būtu mūs sāpinājuši vēl vairāk," piebilda Dočkals.

"Zaudētie vārti bija mana kļūda. Es nepareizi novērtēju situāciju un pieņēmu kļūdainu lēmumu. Man šķita, ka spēli varētu novirzīt uz kreiso flangu, kur brīvs bija Davids Limberskis, taču Latvija labi reaģēja uz šo rīcību," norādīja Prāgas "Sparta" pussargs. "Protams, neizšķirts ir labāks par zaudējumu, taču šo spēli mēs bijām iedomājušies citādāku. Cerējām uz vieglāku spēli un labāku rezultātu," sacīja Dočkals.

"Tā ir liela vilšanās. Jāatzīst, ka pirmajā puslaikā nerādījām labu sniegumu, bet otrajā bijām pārāki, spējām pieturēt bumbu. Latvieši vairs tik droši negāja uz priekšu un koncentrējās spēlei aizsardzībā, kas mums radīja vairāk grūtību. Tajā pašā laikā spējām radīt dažas iespējas," pēc mača komentēja čehu vienīgo vārtu autors Vāclavs Pilāržs, kurš izlīdzināja rezultātu 90. minūtē.

Iespējas otrajā puslaikā bija ne tikai čehiem, bet arī Latvijas futbolistiem – Denisa Rakela sitienu ar grūtībām atvairīja Petrs Čehs, bet pēc mājinieku vārtsarga un aizsarga Davida Limberska kļūdas bumbu Čehijas vārtu virzienā raidīja Valērijs Šabala. Čehs bija izgājis tālu no vārtiem un vairs nevarēja glābt situāciju, bet Šabalas sitiens lidoja tikai nedaudz garām vārtu stūrim. "Man šķita, ka bumba lido vārtos. Beigās gan mums paveicās," atzina Čehs. "Punkts ir labāk nekā nekas, jo spēles lielāko daļu mēs bijām iedzinējos. Pēdējā minūtē mums nepaveicās – Tomāšs Necids trāpīja savam komandas biedram, nevis vārtos," piebilda Čehijas izlases vārtsargs.

"Mēs diemžēl nespēlējām tā, kā gribējām. Latvija labi aizsargājās, bet mēs bijām pārāk lēni," pēc spēles atzina Čehijas izlases līderis Tomāšs Rosickis. "Tikai viens punkts ir slikts rezultāts, taču kvalifikācija jāaplūko kopumā – mums nav iemesla panikai. Jā, ir vilšanās, taču tagad vajag rūpīgi analizēt spēli, nomierināties un turpināt darbu," piebilda Rosickis.

Čehijas izlases līderis – tāpat kā daudzi citi – bija pārsteigts par Latvijas vārtu guvumu pēc ārkārtīgi nekvalitatīvas standartsituācijas izspēles. "Es arī labprāt gribētu zināt, kas īsti tur notika... Neko tādu mēs treniņos nebijām mēģinājuši. Izskatījās, ka trīs ceturtdaļas komandas vispār nesaprot, kas notiek laukumā. Varētu pat teikt, ka mēs iesitām savos vārtos," sacīja Rosickis.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
iSport.cz - Nejlepší sport na internetu


, 2015-03-29 13:44, pirms 9 gadiem
Uzreiz nolaidās uz zemes jaunais cilvēks!
, 2015-03-29 13:46, pirms 9 gadiem
Lielais favorīts aprāvās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-29 14:08, pirms 9 gadiem
Laba spēle bija, žēl ka neuzvarējām.
, 2015-03-29 14:08, pirms 9 gadiem
Jaatzist, ari mes savas standartsituacijas varejam izmantot labak, zinot ka Čehiem tās sagādā lielas grūtības, bet nu neko. Liels paldies musejiem par to ka paradija labu speli, nemaz nenozheloju ka speli biju verot tieshraidee, tachu peec speeles emocijas vairak ir negativas zinot, ka shie divi zaudētie punkti daudz ko izšķirs, īpashi jau tagad kad Niderlande ar Turkiem cinijas neizšķirti.
, 2015-03-29 14:14, pirms 9 gadiem
Zigfrīīīīds rakstīja: giant.gfycat.com


labs pretuzbrukums sanāca
izcili precīza piespēle, nevainojami apstrādāta bumba - kaut kas no zelta laikmeta.
, 2015-03-29 14:15, pirms 9 gadiem
No malas skatoties pirmajā puslaikā čehi spēlēja tā - it kā pirmo reizi dzīvē komanda būtu vispār sanākusi kopā, bet jāpiezīmē fakts, ka pirmās 45 min. Latvijas izlase spēlēja tiešām labi un vairāk centās veidot asus uzbrukumus un neļaut brīvi čehiem saspēlēties vispār!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-29 15:16, pirms 9 gadiem
ir ok jau pirms speeles jau teica ka nebuus viegli
un ja godiigi visaadi vareeja beigties
Shabalas iespeeja vinju iespeeja peedeejaas sekundees visaa visunaa ir labi
, 2015-03-29 15:33, pirms 9 gadiem
Šādi jāspēlē ir Latvijas izlasei katru spēli, nevajag respektēt pretinieku.
, 2015-03-29 21:36, pirms 9 gadiem
"Man šķita, ka bumba lido vārtos. Beigās gan mums paveicās," atzina Čehs.
Tas ir tas ,ko vakar teicu.Un vēl šīs intervijas pierāda tikai to ,ka Pahars bija lieliski sagatavojies šim mačam.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.