Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Slovākijas treneris: "Skaistajā Rīgā man patika viss, izņemot rezultātu"

Slovākijas treneris: "Skaistajā Rīgā man patika viss, izņemot rezultātu"
Jāns Kozāks
Foto: AFP/Scanpix

Slovākijas futbola izlases treneris Jāns Kozāks preses konferencē pirms rītdienas spēles pret Latviju atzina, ka nevarēs izmantot vairākus savainotos spēlētājus, un atminējās iepriekšējo spēli Rīgā.

„Šobrīd rītdienas spēles pamatsastāvu nevēlos atklāt,” sacīja Jāns Kozāks. „Taču redzēju presē provizoriskos variantus un varu pateikt, ka par 90% tie ir precīzi.”

Slovākijas presē tika minēts šāds pamatsastāvs: Kozāčiks – Pekarīks,Škrtels,Djurica,Hubočans – Hrošovskis, Gregušs – Maks, Hamšīks, Vaiss – Djurišs. Kozāks tāpat norādīja, ka jau šobrīd skaidrs par vairāku futbolistu nespēlēšanu traumu dēļ, proti, rīt nebūs „Milan” pussarga Kuckas, nomināli trešā vārtsarga Novotas, centra pussarga Pečovska un aizsarga/pussarga Ģembēra. Tas nozīmē, ka slovākiem šajā sasaukumā nav pieejams neviens nomināls balsta pussargs.

Salīdzinot ar provizorisko sākumsastāvu, jau šobrīd skaidra viena izmaiņa. Kozāks apstiprināja, ka vārtos sūtīs Jānu Muhu, nevis ierasto pamatvārtsargu Matūšu Kozāčiku. Treneris to pamatoja ar Kozāčika pieredzes trūkumu pret britu komandām, līdz ar to viņš dosies laukumā slovāku nākamajā spēlē pēc pāris dienām pret Īriju. Tas tādēļ, ka „Euro 2016” finālturnīrā Slovākiju sagaida mači pret Velsu un Angliju, bet kā ceturtā ir Krievija.

Portāls Sportacentrs.com trenerim Kozākam pavaicāja, cik daudz Latvijas spēles no pēdējā cikla viņš redzējis un ko treneris varētu izcelt. „Esmu redzējis trīs mačus – pret Islandi (2:2), Kazahstānu (0:1) un Ziemeļīriju ( 0:1, kas gan bija tikai pārbaudes spēle. Aut.p.). Nevienu spēlētāju Latvijas izlasē nevēlos izcelt, tāpat kā kādu konkrētu priekšrocību vai vājumu. Tāpat kā Slovākija, Latvija spēlē kā viena komanda, un tas arī ir tās lielākais ierocis.”

„Atceros iepriekšējo spēli pret Latviju,” sacīja Kozāks, atbildot uz Sportacentrs.com jautājumu par savu priekšstatu par Latviju. „Toreiz bijām Rīgā, tā ir ļoti skaista pilsēta, tā man ļoti patika, taču viena lieta tajā man tomēr nepatika – rezultāts. Bijām vadībā 2:0, taču tomēr ielaidām divus vārtus un nospēlējām neizšķirti 2:2.” (Vārtus Latvijai toreiz guva Valērijs Šabala un Renārs Rode, kurš to paveica kompensācijas laika otrajā minūtē).

Savukārt Slovākijas izlases preses sekretārs paziņoja, ka rītdienas mačā sagaida ap 8-9 tūkstošus apmeklētājus. Tas būtu divreiz mazāk nekā pret Šveici, Slovākijas iepriekšējā mājas mačā, ko preses sekretārs skaidroja ar spēles datumu – Lielajā piektdienā lielākā daļa studentu un futbola fanu izvēlējušies apciemot savas ģimenes un pavadīt laiku kopā ar tām.

Preses konferencē Kozāks arī veltīja mirkli šodien mūžībā aizgājušā Johana Kruifa piemiņai: „Viņš bija leģendārs futbolists, kurš sevi lieliski pierādīja arī pēc sportista karjeras beigām kā treneris. Tas ir liels zaudējums futbola sabiedrībai, un patiesi nožēloju viņa aiziešanu.”


Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.