Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Indriksons: "Skatītāju nav nekur - arī hokejā un basketbolā"

Indriksons: "Skatītāju nav nekur - arī hokejā un basketbolā"
Guntis Indriksons
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Intervijā portālam Sportacentrs.com Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons stāsta par Latvijas izlases vietu futbola kartē, Virslīgas kvalitāti un neatbilstošo skatītāju skaitu, problēmām ar stadioniem un infrastruktūru kopumā.

Kā vērtējat Latvijas izlases pirmās divas spēles PK2014 atlases ciklā, zaudējumus pret Grieķiju (1:2) un Bosniju un Hercegovinu (1:4)?
Rezultāts ir likumsakarīgs. Neesmu no tiem īpaši lielajiem optimistiem - ja kāds manī ieklausās, tad vienmēr esmu teicis, ka, kamēr mēs neizaudzināsim 15 konkurētspējīgus futbolistus, tikmēr mums nav reāli sacensties ar tādām izlasēm kā Grieķija un Bosnija un Hercegovina. Apskatieties, kādos klubos spēlē šo izlašu spēlētāji! Mums tādi ir tikai četri - Vaņins Šveicē, Cauņa armijā, Gorkšs Premjerlīgā un Rudņevs Bundeslīgā. Kamēr neizaudzināsim 15 šādus spēlētājus, būs ļoti sarežģīti. Bet man patīk, ka puiši patiešām cīnās no pirmās līdz pēdējai minūtei, atdod visus spēkus. Bijām tuvu punktiem, bet tomēr jārēķinās, ka izlases ir dažāda līmeņa. Viss ir likumsakarīgi un nekas traģisks nav noticis.

Un tomēr - ko jūs teiktu tiem Latvijas izlases līdzjutējiem, kuri raida pārmetumus spēlētāju un it īpaši trenera Starkova virzienā, uzskatot, ka komanda nosēžas pēc izvirzīšanās vadībā?
Esmu runājis gan ar spēlētājiem, gan ar Starkovu - nekāda ierakšanās nav bijusi. Tieši otrādi - ir bijuši norādījumi, ka futbolistiem jāmācās spēlēt daudz aktīvāku futbolu, un viņi arī cenšas tā spēlēt, bet tu vari spēlēt tā, kā tev ļauj pretinieks. Diemžēl šīs divas komandas ir klasi pārākas. Ko varu teikt līdzjutējiem? Mēs strādājam, cenšamies darīt visu, kas ir iespējams, bet vēlreiz - kamēr neizaudzināsim 15 cauņas, vaņinus, gorkšus un rudņevus, tikmēr būs ļoti grūti.

Man ir tāds labs piemērs par mersedesu (futbola sabiedrībā to esmu stāstījis) - šodien braucot ar volgu, zaporožecu, moskviču, nav iespējams sacensties ar mersedesu vai bmw. Daudz kas ir atkarīgs ne tikai no mums, bet arī no valsts - šobrīd cīnāmies par to, lai mums būtu pieejami Eiropas fondu līdzekļi futbola infrastruktūras uzlabošanai. Pirmkārt jau infrastruktūras sakarā jārada internātus, akadēmijas, bet tam visam vajag halles un laukumus. Ja valsts nepalīdzēs šai lietā, tad būs grūti kaut ko izdarīt, un treneri nevarēs radīt mersedesu. Tie, kas ir vīlušies šobrīd, iespējams, ne līdz galam izprot realitāti mūsu un visā pasaules futbolā.

Jūs minējāt 15 vaņinus un gorkšus, kurus nepieciešams izaudzināt, taču nupat, runājot par jauno maiņu, Latvijas U-21 izlase diezgan skumji noslēdza EČ kvalifikācijas turnīru, astoņās spēlēs iesitot vienus vārtus un paliekot pēdējā vietā...
Tur ir daži puiši, kuri nākotnē var būt starp šiem 15, tas ir pats galvenais. Es neloloju cerības, ka mēs vienā vecumā radīsim konkurētspējīgu izlasi. Bet arī tas ir iespējams un es mūsu treneriem, federācijai to arī saku - taču jābūt internātu/akadēmiju sistēmai valstī sporta spēlēs. Tikai tad reāli būsim konkurētspējīgi. Tas, ka basketbola izlase ir starp 24 finālturnīra dalībniecēm, nenozīmē, ka tā ir reāli konkurētspējīga, jo diemžēl tā necīnās par augstākajām vietām. Basketbolisti vienkārši izcīnījuši piedalīšanos - arī par to jābūt lepniem, taču, ja gribam kā leiši cīnīties par medaļām, tad jābūt sistēmai [akadēmijas, internāti]. Diemžēl sistēma bez valsts palīdzības nav iespējama, tāda ir realitāte.

Pieminējāt, ka arī U-21 izlasē ir cerīgi futbolisti - uzvārdus varat nosaukt?
Uzvārdus nesaukšu, jo ir jau piemēri, kad saslavē un beigās nekas nesanāk.

Turpinot par talantiem – nupat 17 gadus vecais Valērijs Šabala bija devies atrādīties uz Maskavas CSKA. Vai varat pastāstīt kaut ko sīkāk un vai vispār atbalstāt futbolista došanos uz ārzemēm šādā vecumā?
Es ļoti ceru, ka Šabala būs viens no tiem 15. Par to, vai šādā vecumā vajag vai nevajag doties prom, ir pastāvīgs strīds. Mans personīgais viedoklis ir, ka nevajag – dzīvs piemērs tam ir Cauņa. No otras puses ir arī tāds piemērs kā Gorkšs, kurš braukāja no vienas valsts uz citu un beigās izsitās. Tomēr, manuprāt, mums ir 90% neveiksmīgu piemēru no tiem, kas ātri aizbrauc, un biežāk veiksmīgie ir tie, kas paliek šeit uz vietas, iztur visas grūtības, nobriest. Citādi mums tikko bija viens spēlētājs Itālijas A Sērijā [acīmredzot domāts Giļničs – aut.piez.] – viss ir absolūti OK, bet fiziski viņš vēl nav gatavs... Viņam vajadzīgs laiks. Dienvidnieki attīstās ātrāk.

Cik saprotu, tad „Skonto” stadionā Latvijas izlase var spēlēt vēl tikai šajā ciklā, bet tad tas nonāks kreditoru rīcībā un mūsu valstsvienība turpmāk spēlēs 5 000 ietilpības stadionā?
Ja man izdosies izglābt šo teritoriju [„Skonto” stadionu], tad tā paliks mūsu rīcībā, bet banka ir banka, tur ir liels parāds. Daru visu iespējamo un vēl vairāk, lai stadions paliktu līdz brīdim, kamēr uzbūvējam minēto 5 000 stadionu „Latvijas Universitātes” teritorijā, bet, ja neizdosies tikt galā, tas var pazust pāris mēnešu laikā. Papildus mūsu plānos ir arī liela stadiona celtniecība, bet tur daudz kas atkarīgs no Rīgas pašvaldības. Ceru, ka pilsēta nebūs tāda pati kā valsts, kas 10 gadus neļauj mums neko darīt „Daugavas” stadionā un arī pati neko nedara, bet tikai runā, runā, runā... Man ir grūti pateikt, es nesaprotu šos politiķus, šos ierēdņus – ar ko viņi domā, kā viņi domā, man tas nav skaidrs.

Manuprāt, 5 000 stadions nav izeja – izlasei būtu jāspēlē vismaz tādas ietilpības stadionā, kāds ir „Skonto”.
Nav alternatīvas šobrīd.

Vai nevar būt tā, ka banka tur savā īpašumā „Skonto” stadionu, nenojauc to, bet uz nomas pamata ļauj Latvijas izlasei tur spēlēt ilgāk – līdz brīdim, kamēr tiek uzcelts lielais stadions?
Banka to nedarīs, tai tas nav jādara – kad varēs, tā „Skonto” stadionu nojauks pāris mēnešos, un es banku saprotu. Diemžēl šajā valstī viss notiek ačgārni. Valstij būtu jārūpējas par infrastruktūru – vismaz, lai nacionālajai izlasei būtu, kur spēlēt. Diemžēl ministri, kas ir atbildīgi par šo sfēru, mums ir bijuši tādi, kas, rupji sakot, nav spējuši atrisināt viena stadiona jautājumu. Tagad ir aizgājis pat tik tālu, ka nav kur aizvadīt Deju svētkus - 100 gadus vecu tradīciju, kas ir atzīta un ar ko mēs lepojamies. Tagad ierēdņi stāstīja, ka paņems 300 tūkstošus – pusi droši vien sadalīs „uz galviņām” un pusi it kā, it kā ieguldīs stadionā, bet tas jau nemainīs to, ka šis „Daugavas” stadions kā bija, tā arī paliks kā miskaste.

Kādi ir 5 000 stadiona uzbūvēšanas termiņi?
Saviem kolēģiem jau divas vīna pudeles esmu uzvarējis, jo viņi sākumā solīja 2013. gada beigas, pēc tam bija 2014. gada sākums, tagad uzstādījums ir 2014. gada beigas. Tā ka gan nav kolēģu vaina, tur ir citas problēmas, bet darām visu, kas mūsu spēkos un paldies arī pilsētai, kas nāk pretī.

Noslēgumā vēlos pajautāt par Virslīgu – kā vērtējat turnīra līmeni šosezon salīdzinoši ar iepriekšējiem gadiem?
Esmu kategoriski pret tādiem secinājumiem, ka turnīrs kļuvis vājāks. Viennozīmīgi uzskatu, ka līmenis ir labāks un tas ir pietiekami augsts tādai valstij kā Latvija. Kas attiecas uz organizatoriskām lietām, tas vienmēr var būt labāks. Tomēr esmu drošs, ka gan federācija, gan Virslīgas organizācija ar N.Malnaču priekšgalā dara visu iespējamo. Mēs cīnāmies, kaut arī grūti ir kaut ko izdarīt, ja nav absolūti nekāda atbalsta no valsts. Privātklubiem nav iespējas attīstīt infrastruktūru, kas ir galvenā problēma. Domāju, mūsu futbols nav slikts – paši redzējāt, kā „Jelgava” spēlēja ar tā brīža Premjerlīgas klubu „Blackpool”. Ja kāds saka, ka Blekpūle negribēja uzvarēt, es tam vienkārši neticu. Varbūt, ja viņi pieliktu visus 100% spēkus, viņi arī uzvarētu, bet tā starpība nav tik briesmīga, kā dažam labam liekas. Ja vien tribīnes aizpildītu ar skatītājiem, mūsu futbols būtu ļoti labs – protams, ne „Barcelona” un „Real” līmenī, bet ar tiem taču nesalīdzināsim.

Ko domājat par N.Malnača un viņa biedrības darbu?
Domāju, tas nav mans pienākums vērtēt viņu darbu, taču esmu pilnīgi pārliecināts, ka viņi cenšas darīt darbu pēc labākās sirdsapziņas un daudz vieglāk ir no malas kritizēt, nevis pašiem darīt. Vairākas lietas ir vienkārši neizdarāmas – nezinu, kam ir jānotiek, lai mēs tribīnēs iegūtu daudz līdzjutēju. Žēl, jo futbols nav slikts. Ja kādam ir idejas, lai nāk un realizē šo programmu. Šobrīd klubi var domāt tikai par to, lai vispār piedalītos šajās sacensībās. Un varu teikt paldies visu klubu saimniekiem, sponsoriem, atbalstītājiem, kuri dara visu, lai vispār šādi klubi būtu. Bet skatītāju nav nekur – aizejiet uz hokeja čempionātu, uz basketbola čempionātu, vai tad tur ir skatītāji? Nevienā sporta veidā nav! Bet viņi [basketbola, hokeja klubi] izmanto bāzes [laukumus], ko uzbūvējusi valsts, vismaz lielāko daļu.

Visbeidzot – vai pozitīvi vērtēsiet, ja par Virslīgas čempioni šogad kļūs Daugavpils „Daugava”? No vienas puses tā šim klubam būtu pirmā reize, bet otras – pagātne tam bijusi raiba, pie tam klubs lielākoties balstās uz leģionāriem...
Katram ir iespēja laboties, un tāda iespēja ir jādod. Daugavpils ir pamatīgi labojusies. Arī tas, ka par čempioni pirmo reizi kļūs (ja kļūs) komanda, kas nav no Rīgas, Ventspils vai Liepājas, viennozīmīgi pacels futbola līmeni Daugavpilī un interese par šo sporta veidu pieaugs, tāpat pieaugs pašvaldības atbalsts. Par to man šaubu nav. Latvijas čempionātu uzvarēt nav īpaši grūti – nokomplektē sastāvu ar ļoti pieredzējušiem spēlētājiem un būsi līderos, jo lielākā daļa pārējo komandu spēlē ar jauniešiem. Ja izeju no federācijas pozīcijām, dabiski, ka mums ir labāk, patīkamāk, pieņemamāk, ka vairāk spēlē jaunie futbolisti un pašmāju futbolisti. Bet arī šeit ir koks ar diviem galiem – ja nebūs komandu ar leģionāriem, kas ir ar pakāpi augstāku meistarību, tad arī tie jaunie neaugs. Tomēr man pieņemamāk ir tā, kā Starkovs uzvarēja [2010. gadā ar „Skonto”], bet es varu tikai apsveikt Daugavpili, ja tā kļūs par čempioni ar savu piegājienu - ar daudziem pieredzējušiem spēlētājiem sastāvā. Liegt taču mēs nevaram uzvarēt šādi?


, 2012-09-17 08:49, pirms 12 gadiem
Neko jaunu laikam nav spējīgs pateikt. Vienu un to pašu maļ jau gadu desmitiem.
, 2012-09-17 08:49, pirms 12 gadiem
Kādēļ vienmēr, lai attaisnotu problēmas savā lauciņā, jāmet vienā bedrē vēl hokejs un basketbols? Uz hokeju nāk skatītāji. Jā, arēna ne vienmēr ir pilna, bet vismaz puse sanāk 95% spēļu.

Un kādēļ, ja ir slikti, tiek meklēti salīdzinājumi ar kādu citu sporta veidu?
Ja būs vēl sliktāk, futbols tiks salīdzināts ar biatlonu?

Jārīkojas, jāplāno kā vērst situāciju uz labo pusi, nevis jāskatās kā daļu negatīvisma pavest uz citu pusi.
, 2012-09-17 08:52, pirms 12 gadiem
PrinC1t rakstīja: Kādēļ vienmēr, lai attaisnotu problēmas savā lauciņā, jāmet vienā bedrē vēl hokejs un basketbols? Uz hokeju nāk skatītāji. Jā, arēna ne vienmēr ir pilna, bet vismaz puse sanāk 95% spēļu.
Pieļauju domu, kad bija domāts par lokālo čempionātu hokejā - Virslīgu, tur jau ir trakā ar skatītājiem kā futbolā...
, 2012-09-17 08:54, pirms 12 gadiem
Intervija apstiprina, ka Guntim labāk derēt uz vīna pudelēm ir kur citur, nevis LFF krēslā.
Slēpts komentārs: PuLVeris
, 2012-09-17 09:02, pirms 12 gadiem
A ko tad pats Gunti brauc ar zaparožecu (Starkovu un viņa svītu) jau kuro gadu desmitu un nemaz neskaties uz autoparka atjaunināšanu tā saknē?
, 2012-09-17 09:11, pirms 12 gadiem
PrinC1t rakstīja: Kādēļ vienmēr, lai attaisnotu problēmas savā lauciņā, jāmet vienā bedrē vēl hokejs un basketbols? Uz hokeju nāk skatītāji. Jā, arēna ne vienmēr ir pilna, bet vismaz puse sanāk 95% spēļu.

Un kādēļ, ja ir slikti, tiek meklēti salīdzinājumi ar kādu citu sporta veidu?
Ja būs vēl sliktāk, futbols tiks salīdzināts ar biatlonu?


Jārīkojas, jāplāno kā vērst situāciju uz labo pusi, nevis jāskatās kā daļu negatīvisma pavest uz citu pusi.
Kārtējais pierādījums par to cik aprobežots ir "Dinamo fanelis tipiskais" - tālāk par Dinamo neko neredz...neiet runa par Krievijas atklāto čempionātu, runa iet par čempionātu kam vajadzētu būt absolūtai prioritātei, bet pateicoties vairākiem iemesliem viņš tiek rīkots gandrīz vai ķeksīša pēc.
, 2012-09-17 09:19, pirms 12 gadiem
PuLVeris rakstīja: ... bet maļ taisnību! Cik tad var ar galvu sienā skriet?! Ja valstij nevajag sportu, tad lai godīgi pasaka, nevis lien pie medaļniekiem uz podiuma zīmēties! Ko Šneps ahūni vairāk basketā ir izdarījis, kā Indriksons futbolā? Nesmīdini, ne tak!
tu guņam tici?
Izcilākais blefotājs Latvijā!
Bet par 5000 stadionu gribējās dzirdēt tomēr neitrālu viedokli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-17 09:28, pirms 12 gadiem
Di*š, kā Zariņu govs ...
Memļaks, ne prezidents
, 2012-09-17 09:40, pirms 12 gadiem
biiiskaps rakstīja: Kārtējais pierādījums par to cik aprobežots ir "Dinamo fanelis tipiskais" - tālāk par Dinamo neko neredz...neiet runa par Krievijas atklāto čempionātu, runa iet par čempionātu kam vajadzētu būt absolūtai prioritātei, bet pateicoties vairākiem iemesliem viņš tiek rīkots gandrīz vai ķeksīša pēc.
Pirmkārt, runa nekur neiet. Otrkārt, apmeklējums ar retiem izņēmumiem nebija diezko labāks Latvijas čempionātām arī, kad tāda RD nemaz nebija. Kaut cik kāpums bija uz Riga2000 fināliem pret LM un brīdī, kad Piņķos spēlēja Žoltoks, Irbe utt. lokauta dēļ.
Treškārt, ir smieklīgi lasīt shēmotāja gaušanos par sportu un trūkstošo valsts atbalstu. Lai cik viņam būtu taisnība, šis vīriņš jau varēja paklusēt par otkatiem utt.
, 2012-09-17 09:43, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: tu guņam tici?
Izcilākais blefotājs Latvijā!
Bet par 5000 stadionu gribējās dzirdēt tomēr neitrālu viedokli!
Ko tur ticēt vai neticēt! Latvijā ir uzbūvēts vai savests kārtībā starptautiskām prasībām [ar vismaz 5000 sēdvietām] atbilstošs futbola vai vieglatlētikas stadions. Jā, SKONTO! UN VISS! Tāpēc tici vai netici, bet diemžēl tas ir fakts! Cita lieta, ka Indriksons piesedzas ar futbola vajadzībām, bet pilnīgi tāpat to dara Lipmans! Tā ir Latvijas nacionālā īpašība!
, 2012-09-17 09:47, pirms 12 gadiem
(princ11)izlasi kārtīgāk,indriksons domāja par lipmaņa čempi nevis par dināmo.tur tajsnība vien ir mēs tur nēsam nemaz! Tukšas tribīnes!
, 2012-09-17 09:51, pirms 12 gadiem
PuLVeris rakstīja: Ko tur ticēt vai neticēt! Latvijā ir uzbūvēts vai savests kārtībā starptautiskām prasībām [ar vismaz 5000 sēdvietām] atbilstošs futbola vai vieglatlētikas stadions. Jā, SKONTO! UN VISS! Tāpēc tici vai netici, bet diemžēl tas ir fakts! Cita lieta, ka Indriksons piesedzas ar futbola vajadzībām, bet pilnīgi tāpat to dara Lipmans! Tā ir Latvijas nacionālā īpašība!
Skonto it kā vairs tām prasībām neatbilst. Interesnti zināt, kādas ir tās prasības, kas neļauj uzņemt kādu no grandiem? (konkrēti)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-17 09:56, pirms 12 gadiem
Viss pareizi!
Nav mums ne basketbolā, ne hokejā normālu (skatītājiem interesantu) vietējo čempionātu. Tā kā tur Guntim pilnīga taisnība.
Dinamo salasa skatītājus Krievijas atklātajā čempionātā, bet VEF Krievijas rīkotajā turnīrā.
Vai tad daudziem interesē, kā nospēlēs Latgale ar Ogri vai Universitāte ar Gulbeni...
, 2012-09-17 09:58, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Skonto it kā vairs tām prasībām neatbilst. Interesnti zināt, kādas ir tās prasības, kas neļauj uzņemt kādu no grandiem? (konkrēti)
Viens varētu būt mazais laukuma izmērs, otrs apgaismojums! Bet izņemot Skonto stadionu, citi ir vēl bēdīgākā stāvoklī! Tas gan ir fakts!
, 2012-09-17 09:59, pirms 12 gadiem
PrinC1t rakstīja: Kādēļ vienmēr, lai attaisnotu problēmas savā lauciņā, jāmet vienā bedrē vēl hokejs un basketbols?

Un kādēļ, ja ir slikti, tiek meklēti salīdzinājumi ar kādu citu sporta veidu?
Pirms kāda laika vienā no intervijām jautājumā par totalizatoriem brēca pretīm, ka arī citos sporta veidos ir tādas problēmas. Ko netirdot viņus, bet atkal bāžas virsū futbolam
, 2012-09-17 10:07, pirms 12 gadiem
PuLVeris rakstīja: Viens varētu būt mazais laukuma izmērs, otrs apgaismojums! Bet izņemot Skonto stadionu, citi ir vēl bēdīgākā stāvoklī! Tas gan ir fakts!
2007. gadā pret Spāniju tika pievērtas acis vai arī tagad ir cēlušās prasības?!
Slēpts komentārs: v-bols
, 2012-09-17 10:37, pirms 12 gadiem
v-bols rakstīja: Nu jau gan lej. Hokejā pilna Arēna nāk!
Nevajag te jaukt Latvijas un Krievijas čempionātus. Pagaidām laikam vēl Latvijā tomēr dzīvojam
, 2012-09-17 10:45, pirms 12 gadiem
(v-bols)-tu esi gurķis!! izlasi rakstu!!
, 2012-09-17 11:04, pirms 12 gadiem
čekists Guņa, savā elementā -- runā daudz, neko nepasakot, atgremo savas jau gadiem maltās idejas, runā puspatiesības, metas salīdzinājumos un pat atklāti melo.... Ja Latvijā būtu blefošanas čempionāts, Guņa atrastos pirmajā trijniekā noteikti
, 2012-09-17 11:10, pirms 12 gadiem
Jautājumi par valsts izlašu rādītājiem ir uzdoti pa tēmu,tikais lai guņa pakritizētu starkovu tiek pieminēta nožēlojama standarta atruna:
---Apskatieties, kādos klubos spēlē šo izlašu spēlētāji!............
Kā arī, ka rezultāts pret Bosniju un Hercegovinu 1:4 ir likumsakarīgs.
Tad ko lai saka?
igauņi- slovēņus un serbus atstāj aiz sevīm,
bet pēc guņas vārdiem, Latvijai 1:4 bret BIH ir normāls rezultāts!

Vēl vajadzēja guņam uzprasīt, kā vērtē to, ka Latvija atrodas 39 vietas zemāk FIFA rangā nekā Igaunija,tas arī ir likumsakarīgi?Laikam arī šeit būtu to pašu teicis,jo citas frāzes viņš nespēj izspļaut:
--- Apskatieties, kādos klubos spēlē šo izlašu spēlētāji! Mums tādi ir tikai četri - Vaņins Šveicē, Cauņa armijā, Gorkšs Premjerlīgā un Rudņevs Bundeslīgā. Kamēr neizaudzināsim 15 šādus spēlētājus, būs ļoti sarežģīti.
----------------------
Nožēlojama personība,futbolu jau būs nogremdējis,atstājis Latviju arī bez normāla stadiona kur aizvadīt valsts izlases mačus!
, 2012-09-17 11:26, pirms 12 gadiem
Daļēji skarot izlasi, kāds ir Krievijas 1.līgas līmenis? Eirokausos nespēlē, neesmu redzējis nevienu spēli. Ar kuru Eiropas valsts augstāko līgu tas ir +/- vienāds?
, 2012-09-17 11:39, pirms 12 gadiem
Nu pļāpātājs jau baigais un izcils, bet bet...
Treneris ir treneris, un ir jāatrod taktika arī ar 4triem spēlētājiem spēlēt, kā nekā katrs sava laukum pozīcijās ir. 15 mums nevajag, pietiks arī ar 11.
Daudz kas ir atkarīgs ne tikai no mums, bet arī no valsts - šobrīd cīnāmies par to, lai mums būtu pieejami Eiropas fondu līdzekļi futbola infrastruktūras uzlabošanai. Pirmkārt jau infrastruktūras sakarā jārada internātus, akadēmijas, bet tam visam vajag halles un laukumus. Vai tik pāris gadus atpakaļ nebija tas, ka UEFA 300'000 poundu ja nekļūdos vai eiro netika izmantoti uzcelt laukumus atklātos, lai vnk jauniešiem ir kur spēlēt. 7pret 7. Jo ne jau visi tagad ies un trenēsis skonto un nez kur, jaunieši sākumā izsitās caur pagalmu un tad pogā ārā komandās citus.
salīdzināja arī Blackpool ar Jelgavu, visiem zināms, ka Blackpool rāva ar otro sastāvu, laikam pats Indriksons tik klubus pēc nosaukuma skatās.
Un visabsurdākais ir visi tik prasa atbalstu no valsts, atbalstu no valsts, izdari kko un parādi ka ir pelnījis. Kam tad nevajag atbalstu no valsts?! Protams visvieglāk ir sūkstīties, ka kāds kko nav iedevis. sakārto sistēmu, lai piķis pats nāk iekšā, viskaut kas sitās bez monētām, bet nečīkst.
Lai piesaistītu skatītāju ir jābūt mazliet kvalitātei, tomēr lielākā daļa no komandām un spēlētājiem ir profesionāļi, bet ja nevar atdot 5-10 piespēles pēc kārtas precīzas, tas vnk parāda līmeni, to var redzēt arī no izlases spēlētājiem, protams žēl, bet ko darīt. Un vislaik skatīties tik atboju no saviem vārtiem uz priekšu, arī kkā nav interese.
, 2012-09-17 11:48, pirms 12 gadiem
Nekaadi internati un akademijas nepalidzes. Ja nav resursi, tad gruti ko izdarit. Lai speletu PČ(no Eiropas), jabut vismaz 25-40 tukstoshu registreetu futbolistu. 2006 gadaa- visi sajusminajas par Trinidadu un Tobago, bet futbolistu tur taa pat ir stipri vairaak kaa Latvijaa un stipri vieglaak ieklut PČ, nekaa Eiropas komandaam.
Basketbolaa, Futbolaa - labakie piemeri ir Lietuva, Urugvaja, bet abaam valstiim ir virs 30 tukstoshu registreetu futbolistu, 3x vairaak kaa mums Futbolaa un Basketbolaa attiecigi.

Hokejaa mes konkurejam ar Dāniju un Norvēģiju un reģistreto hokejistu skaits gandriz visaam 3 vienaads.
, 2012-09-17 12:10, pirms 12 gadiem
futbols Latvija diezgan sanem labas dotacijas, un vecaki par bernu treniniem maksa katru menesi lidz 30.latiem, treneru korpus ir tik vajs, neprofesionals,kuru izglitiba sniedzas pudeles lieluma, par kadu izaugsmi jus te vel diskutejiet, ja mersedesa valstis berniem ir atbalsts, pieredzejosi treneri,attieksme utt.
, 2012-09-17 12:15, pirms 12 gadiem
Skonto stadions tika atklāts 2000, bet jau no 2005. gada dzirdu, ka tas neatbilst prasībām. Tad varbūt jau vajadzēja laicīgi, padomāt par jauna stadiona celšanu, bija taču vēl treknie gadi.
, 2012-09-17 13:03, pirms 12 gadiem
Te, manuprāt, ir tikai viena izeja. Skonto vienkārši ir jāpievieno Dinamo, tādējādi veidojot SK Dinamo. Jāizdala abonementi visam HK Dinamo fanu klubam, tad arī tie sāks iet uz FK Dinamo spēlēm tagadējā Skonto stadionā. Ja tribīnēs būs 500 "profesionālu" fanu, tad arī parastajiem skatītājiem kļūs interesanti iet, un pamazām futbola mačs Rīgā kļūs par tādu pat izklaidi, kā hokejs Arēnā, nevis garlaicīgu atsēdēšanu tukšās tribīnēs. Ja Rīgā sāks savākties uz mājas spēlēm skatītāji, tad arī pārējās pilsētās parādīsies gars, ka jāatbalsta savējie arī klāt esot un vispār jāierāda vieta paŗējiem sāncenšiem, kā tas bija Pirmās Latvijas laikos. Tad notiks sāncensība netikai futbola komandu, bet arī komandu atbalstītāju stārpā. Prtams, sākumā biļešu cenām ir jābūt niecīgām - proti, lai segtu izmaksas. Tas pat varētu būt bezmaksas, jo izmaksas varētu segt ar ietirgoto dzērienos un uzkodās. Reāli, tā arī būtu, jo pat parastie līdzjūtēji, kas fano par HK Dinamo, automātiski atbalstītu savējos, kas būtu arī FK Dinamo.
, 2012-09-17 13:14, pirms 12 gadiem
Jā, bet tā vietā, lai domātu, kā no tā zaparožeca izkāpt, tiek sēdēts viņā tāpat kopā ar Starkovu un pirsts krēslā, ka nav mums Džeko utt. Tā mēs noteikti tālu tiksim.
, 2012-09-17 13:41, pirms 12 gadiem
ex-clusive9 rakstīja: Te, manuprāt, ir tikai viena izeja. Skonto vienkārši ir jāpievieno Dinamo, tādējādi veidojot SK Dinamo. Jāizdala abonementi visam HK Dinamo fanu klubam, tad arī tie sāks iet uz FK Dinamo spēlēm tagadējā Skonto stadionā. Ja tribīnēs būs 500 "profesionālu" fanu, tad arī parastajiem skatītājiem kļūs interesanti iet, un pamazām futbola mačs Rīgā kļūs par tādu pat izklaidi, kā hokejs Arēnā, nevis garlaicīgu atsēdēšanu tukšās tribīnēs. Ja Rīgā sāks savākties uz mājas spēlēm skatītāji, tad arī pārējās pilsētās parādīsies gars, ka jāatbalsta savējie arī klāt esot un vispār jāierāda vieta paŗējiem sāncenšiem, kā tas bija Pirmās Latvijas laikos. Tad notiks sāncensība netikai futbola komandu, bet arī komandu atbalstītāju stārpā. Prtams, sākumā biļešu cenām ir jābūt niecīgām - proti, lai segtu izmaksas. Tas pat varētu būt bezmaksas, jo izmaksas varētu segt ar ietirgoto dzērienos un uzkodās. Reāli, tā arī būtu, jo pat parastie līdzjūtēji, kas fano par HK Dinamo, automātiski atbalstītu savējos, kas būtu arī FK Dinamo.
Par Dinamo fano ne jau tāpēc, ka tas ir Dinamo, bet tāpēc, ka tas ir klubs, kas spēlē spēcīgākajā Eiropas hokeja līgā - KHL. Tāpēc ir interese. Kur spēlē Latvijas futbola klubi? Nekur. Vietējais sports Latvijā nekotējas un tas nav stilīgi. Abonementu dalīšana - smieklīgi, pat par velti vai Ls 1 cilvēki neiet uz futbolu. Kas tagadējiem Dinamo faniem liedz doties uz Skonto stadionu? Ja Latvijas futbola klubs spēlētu ČL grupu turnīrā, interese būtu ne mazāka.
, 2012-09-17 13:47, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Par Dinamo fano ne jau tāpēc, ka tas ir Dinamo, bet tāpēc, ka tas ir klubs, kas spēlē spēcīgākajā Eiropas hokeja līgā - KHL. Tāpēc ir interese. Kur spēlē Latvijas futbola klubi? Nekur. Vietējais līmenis Latvijā nekotējas un tas nav stilīgi. Abonementu dalīšana - smieklīgi, pat par velti vai Ls 1 cilvēki neiet uz futbolu. Kas tagadējiem Dinamo faniem liedz doties uz Skonto stadionu? Ja Latvijas futbola klubs spēlētu ČL grupu turnīrā, interese būtu ne mazāka.
Nav publicitātes un kultūras, kura PSRS laikā zuda. Kāda velna pēc man jāiet klausīties maķ-peremaķ bļaustīšanās, skatīties uz nesaprotamiem tiesnešu lēmumiem, jā tie piešķir intrigu, dzirksteli, bet degradē vidi. Kopumā mani Latvijas šīsdienas futbols neuzrunā!
, 2012-09-17 13:50, pirms 12 gadiem
Gan Jurim,gan šim čekistam vieni murgi tik nāk ārā!
, 2012-09-17 14:05, pirms 12 gadiem
PuLVeris rakstīja: Nav publicitātes un kultūras, kura PSRS laikā zuda. Kāda velna pēc man jāiet klausīties maķ-peremaķ bļaustīšanās, skatīties uz nesaprotamiem tiesnešu lēmumiem, jā tie piešķir intrigu, dzirksteli, bet degradē vidi. Kopumā mani Latvijas šīsdienas futbols neuzrunā!
Kā jau esmu minējis, Malnačs sezonas sākumā teica, ka sponsorus ir grūti atrast arī tāpēc, ka potenciālie atbalstītāji vēlas asociēties ar kaut ko pozitīvu, piemēram, Dinamo. Futbolam ir pārāk negatīvs backgrounds. Kārtā kāds piemin toto.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.