Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gauračs: "Pret turkiem parādījām, ka varam spēlēt pret stipriem pretiniekiem"

Gauračs: "Pret turkiem parādījām, ka varam spēlēt pret stipriem pretiniekiem"
Edgars Gauračs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien "Skonto" hallē notika pirmsspēles preses konference pirms gaidāmās Latvijas izlases cīņas pret Bosniju un Hercegovinu. Tajā piedalījās Vladimirs Kamešs un Jurijs Žigajevs, savukārt pēc treniņa portāls Sportacentrs.com uz nelielu sarunu aicināja Edgaru Gauraču. Maskavas "Torpedo" uzbrucējs uzskata, ka šoreiz pret bosniešiem izdosies rādīt lielāku pretestību nekā sagrāvē Zenicā (1:4).

"Kopš tās spēles ir pagājiis daudz laika, un domāju, ka tagad mums ir vairāk pieredzes. Pret turkiem parādījām, ka varam spēlēt pret stipriem pretiniekiem. Spēlējam mājās, atnāks mūsu līdzjutēji. Domāju, ka būs cita spēle," teica Edgars Gauračs. Paredzams, ka piektdien "Skonto" stadionā būs daudz bosniešu fanu, taču Edgaru nebaida tas, ka mājas mača vietā var sanākt vēl viena izbraukuma spēle: "Var būt arī tā, bet esam gatavi visam. Domāju, ka arī mūsu līdzjutēji atnāks un fanos."

"Tai ir ļoti daudz individuāli spēcīgu spēlētāju, daudz kontrolē bumbu un arī ļoti labi spēlē ātru futbolu. Tādā veidā mums arī iesita vārtus - pēc ļoti ātras pārejas no aizsardzības uzbrukumā," Edgars nedaudz raksturoja Bosnijas un Hercegovinas komandu. Vaicāts, kāda būs Latvijas izlases motivācija piektdienas spēlei, Gauračs uzskata, ka ir jādara viss, lai uzlabotu vietu apakšgrupā: "Mums nepatīk, ka grupā esam priekšpēdējie, un gribam kāpt tabulā augstāk. Mums katrā spēlē ir jāizcīna punkti un jāpaceļas tabulā."

Gluži kā Aleksandrs Starkovs preses konferencē, arī Gauračs sacīja, ka pozitīvais rezultāts pret Turciju palīdzēja atgūties no neizšķirta Lihtenšteinā: "Protams, ka to nevaram aizmirst, bet labi, ka pret Turciju mums sanāca labi nospēlēt un dabūjām vajadzīgās emocijas nākamajai spēlei. Nepārliecinošais Turcijas vārtsarga sniegums? Varbūt vienos vārtos, bet ne trijos. Daudz strādājām un bijām pelnījuši neizšķirtu. Kāpēc bija divi tik dažādi puslaiki? Nezinu. Manuprāt, nebijām gatavi tai spēlei, ko mums piedāvāja turki. Bet otrajā puslaikā, kad iznācām laukumā, jau zinājām, kā viņi spēlē un kā mums vajag spēlēt."

"Protams, ka rezultāts [Lihtenšteinā] bija diezgan slikts, jo laukumā devāmies pēc uzvaras. Iznāca diezgan slikta spēle. Tāpēc tagad ļoti uzmanīgi gatavojamies spēlei, lai izlabotu to situāciju, kāda bija pret Lihtenšteinu," Vladimirs Kamešs atbildēja uz jautājumu, vai sliktais iznākums Vaducā ir devis sportisko niknumu. "Daudz nedomāju par aizvadīto sezonu. Pēc dažām dienām ir ļoti svarīga spēle, un visas domas ir tikai par nākamo spēli," Vladimirs nevēlējās komentēt savu izaugsmi pēdējā gada laikā.

"Protams, ka ne bieži gūstu tādus vārtus [kā pret Kataru], it īpaši izlases sastāvā. Bija patīkami. Vai tie deva papildus pārliecību? It kā vienmēr esmu par sevi pārliecināts, nekas nav mainījies," sacīja Jurijs Žigajevs. "Vladimirs pareizi pateica - tā spēle [Lihtenšteinā] nebija laba. Un rezultāts, pats galvenais, nebija labs. Saprotam, ka tas nebija tas rezultāts, kādu no mums gaidīja. Jā, tas varbūt piedod tādu niknumu, lai pierādītu, ka tā bija tikai nejaušība."


, 2013-06-05 18:35, pirms 11 gadiem
Nu tad atliek vien 5dien pierādīt. Tā spēle būs daudz svarīgāka
, 2013-06-05 19:12, pirms 11 gadiem
Ja vēl Vaducas murgs nav aizmirsies nu tad tiešām kaut kas nav kārtībā, tā ir viena spēle, viss jāgatavojas nākamajai...
Katrā ziņā vēlu veiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-05 20:04, pirms 11 gadiem
Bosnijai noteikti nebūs tik šausmīgs vārtsargs kā turkiem.
, 2013-06-05 20:07, pirms 11 gadiem
gauračs savos izteikumos kā tāds gailēns lēkā!
Turki vnk atdeva otro puslaiku,ne tikais vārtsarga spēle uz to norāda,bet pašu turku nevēlēšanās gūt no labām situācijām vārtus,vienigi mēs paši savos iebakstījām vienus otrajā!
, 2013-06-05 20:20, pirms 11 gadiem
Briest kārtējais 0:3 vai vel smagāk..
, 2013-06-05 20:24, pirms 11 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Bosnijai noteikti nebūs tik šausmīgs vārtsargs kā turkiem.
Pret tādiem pretiniekiem(atlases ciklā) Lv izlase parasti 1-2 reizes pa spēli liek vārtsargam pieskarties bumbai, tā ka arī ar 5. vārtsargu Bosniešiem atdotu uzvaru.
, 2013-06-06 01:30, pirms 11 gadiem
nākamajā spēlē savās mājās Turki ar 0-2 zaudēja ja nemaldos Slovēnijai,izskatās,ka drīzāk trāpījām īstajā laikā ar viņiem uzspēlēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.