Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Hidinks Nīderlandes izlasē strādās līdz 2016.gadam, asistents - van Nistelrojs

Hidinks Nīderlandes izlasē strādās līdz 2016.gadam, asistents - van Nistelrojs
Rūds van Nistelrojs
Foto: AFP/Scanpix

Par Nīderlandes futbola valstsvienības galveno treneri pēc 2014.gada Pasaules kausa finālturnīrā kļūs Gūss Hidinks, kurš šajā amatā nomainīs Luisu van Gālu. 67 gadus vecais futbola speciālists atgriezīsies Nīderlandes izlases vadībā pēc vairāk nekā 15 gadu pārtraukuma, apstiprinājusi Nīderlandes Futbola federācija.

Pieredzējušā nīderlandieša asistenti būs Denijs Blinds un Rūds van Nistelrojs. Šis treneru trio darbosies no 2014.gada 1.augusta līdz 2016.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks Francijā. Paredzams, ka 52 gadus vecais Blinds būs Hidinka sekotājs pēc 2016.gada EČ fināla, turpinot darbu līdz 2018.gada Pasaules kausa finālturnīram.

Tikmēr leģendārajam nīderlandiešu uzbrucējam Rūdam van Nistelrojam šis būs pirmais lielais solis viņa trenera karjerā. 37 gadus vecais futbola speciālists savu profesionālā spēlētāja karjeru noslēdza pirms nepilniem diviem gadiem, savulaik spēlējot tādos leģendāros klubos kā "Manchester United" un Madrides "Real".

"Man ir gods atgriezties izlasē kā galvenajam trenerim. Kopā ar Deniju Blindu un Rūdu van Nistelroju mums būs spēcīga, zinoša un pieredzējusi komanda. Mani priecē iespēja sagatavot savu sekotāju izlasē. Tādējādi nacionālajai valstsvienībai ir garantēta ilglaicīga attīstības vīzija," komentēja Hidinks.

Hidinka iepriekšējā darba vieta bija Mahačkalas "Anzhi", bet savas karjeras laikā nīderlandietis trenējis arī tādus slavenus klubus kā Madrides "Real", Londonas "Chelsea", "Valencia" un "PSV Eindhoven". Hidinka darbu sarakstā ir arī Turcijas, Krievijas, Dienvidkorejas un Austrālijas izlašu vadīšana, tomēr pati pirmā valstsvienība, kuru vadījis slavenais nīderlandietis, ir viņa dzimtās valsts izlase – Hidinks bija Nīderlandes galvenais treneris no 1994. līdz 1998.gadam.

Gūsa Hidinka vadībā Nīderlandes izlase viesosies arī Rīgā – Latvija un Nīderlande ir vienā Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupā. Latvija izbraukuma spēli ar Nīderlandi aizvadīs šī gada 16.novembrī, bet mājas spēle paredzēta nākamā gada 12.jūnijā.

Izmantotie resursi:
KNVB.nl | Voetbal is ons leven


Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.