Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Kolumbija turpina uzvaru sēriju pret Ekvadoru, ASV nodrošina Nāciju līgas "play-off"

Kolumbija turpina uzvaru sēriju pret Ekvadoru, ASV nodrošina Nāciju līgas "play-off"
Cīņa starp Ekvadoras un Kolumbijas futbolistiem. Foto: Frank Franklin II/AP/Scanpix

Pārbaudes spēlē ASV pilsētā Harisonā ceturto uzvaru pēc kārtas cīņās ar Ekvadoru guva Kolumbijas futbola izlase, kas šoreiz ekvadoriešus apspēlēja ar 1:0. Savukārt CONCACAF Nāciju līgas "Final Four" iekļuva ASV valstsvienība, kas grupu turnīra pēdējā mačā ar 4:0 sagrāva Kubu.

Kolumbiešu labā vienīgos vārtus 42. minūtē guva "Porto" pussargs Mateuss Uribe. Kolumbieši šonakt bija pārāki gan bumbas kontroles (54:46 (%)), gan izdarīto sitienu skaita ziņā.

Ziemeļamerikas un Centrālamerikas zonas Nāciju līgā ASV izlasei pirmās vietas A grupā izcīnīšanai bija nepieciešami trīs punkti viesos pie pastarītes Kubas. Amerikāņu uzvaras vārtus jau mača pirmajās sekundēs guva 19 gadus vecais Brēmenes "Werder" uzbrucējs Džošua Sardžents. Līdz pirmā puslaika izskaņai Džordans Moriss ar diviem rezultatīviem sitieniem nostiprināja amerikāņu pārsvaru (3:0). Savukārt 66. minūtē mača gala rezultātu 4:0 ar saviem otrajiem vārtiem uzstādīja Sardžents.

Nāciju līgas pusfinālā ASV spēkosies ar Hondurasu, kas C grupā bija pārāka pār Francijas aizjūras departamentu Martiniku un Trinidādu un Tobāgo. Savukārt otrajā pusfinālā Meksika eksaminēs Kostariku, kas D apakšgrupā spraigā cīņā finišēja virs Kirasao un Haiti. Meksikāņi savā noslēdzošajā mačā B grupā atspēlējās un kompensācijas laikā izrāva 2:1 uzvaru pār Bermudu.


Vadims Ļašenko. Foto: LFF
26

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).