Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Libērijas prezidents Veā 51 gada vecumā piedalās izlases pārbaudes spēlē pret Nigēriju

Libērijas prezidents Veā 51 gada vecumā piedalās izlases pārbaudes spēlē pret Nigēriju
Džordžs Veā (pa kreisi) mirkli pirms spēles sākuma pret Nigēriju
Foto: Guardian Nigeria

Libērijas valsts prezidents Džordžs Veā palīdzēja savas valsts futbola izlasei pārbaudes mačā pret Nigēriju, kurā gan tika zaudēts ar 1:2. Futbola leģenda atgriezās Libērijas izlases sastāvā pēc vairāk nekā 15 gadu pārtraukuma, laukumā pavadīja 79 minūtes un pieredzēja, kā izlasē tiek iemūžināts viņa 14. numurs.

Džordžs Veā šajā pārbaudes spēlē bija Libērijas komandas kapteiņa godā. Sākotnēji bija paredzēts, ka sava numura iemūžināšanas spēlē pret spēcīgo Nigērijas izlasi Veā nospēlēs daļu mača, taču beigās šī daļa mača izvērtās veselas 79 minūtes ilga. Veā pats ar vārtu guvumu neizcēlās un acīmredzami atpalika ātrumā no pretiniekiem, taču vairākkārt iepriecināja skatītājus ar efektīgām piespēlēm, standartsituācijām un pretinieku apspēlēšanu ar driblu.

Veā šo atvadu spēli aizvadīja 51 gada vecumā, turklāt kā Libērijas valsts prezidents, par kuru tika ievēlēts 2017. gadā.

Nigērijas izlase šo pārbaudes maču neaizvadīja pašā spēcīgākajā sastāvā, taču neiztrūka vairāku spēcīgu spēlētāju. Sākumsastāvā devās „Leicester” pussargs Vilfreds Ndidī un „Stoke City” pussargs Pīters Etobo, kamēr otrajā puslaikā uz maiņu devās arī Keleči Iheanačo. Vienīgos vārtus Libērija guva ar 11 metru soda sitienu, kas tika izpildīts jau pēc Veā nomainīšanas 79. minūtē.

Veā savas futbolista karjeras laikā pārstāvēja tādus klubus kā „Monaco”, PSG, „Milan” un karjeras izskaņā arī „Chelsea” un Mančestras „City”. Viņš ir pirmais Āfrikas futbolists, kurš ieguvis „Ballon d`Or” kā gada labākais futbolists Eiropas klubā, paveicot to 1995. gadā, kad balsojumā pārspēja tādus spēlētājus Jirgenu Klinsmanu, Jari Litmanena, Alesandro del Pjēro un Patriku Kluivertu.

Jāpiemin, ka Veā spēle bija vēsturiska vēl viena iemesla dēļ - aizvadītajā naktī starptautiskā futbola spēlē piedalījās arī viņa dēls Tims, kurš pārstāvēja ASV izlasi pārbaudes mačā pret Meksiku.



Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

, 2018-09-12 17:45, pirms 6 gadiem
Labs!
Ronaldo daudz mazāk gadu, bet tāds resnis ka nevarētu paskriet ne 20 minūtes!
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.