Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Itālijas B Sērija beidzot tiek skaidrībā par šīs sezonas komandu skaitu

Itālijas B Sērija beidzot tiek skaidrībā par šīs sezonas komandu skaitu
Foto: FC Bari

Itālijas olimpiskās komitejas (CONI) tribunāls noraidījis sešu Itālijas futbolu klubu apelāciju par to neiekļaušanu B Sērijas čempionātā. CONI lēmums nozīmē, ka B Sērijā sezonu turpinās 19 komandas, kuras jau aizvadījušas pirmās divas kārtas, kamēr C Sērija beidzot varēs sākt savu sezonu.

Itālijas B Sērijā parasti spēlē 22 komandas, taču šovasar situāciju sarežģīja divu bijušo A Sērijas klubu „Bari” un „Cesena” bankroti, kamēr „Avellino” netika pie licences, jo nespēja uzrādīt nepieciešamās garantijas par finansiālajiem līdzekļiem. Itālijas futbola haosa pilnajā vasarā pavīdēja ideja, ka šo trīs klubu vietā īpašā „play-off” turnīrā tiks noskaidrotas trīs citas komandas, kas pārnāks no C Sērijas uz B Sēriju, taču augusta sākumā Itālijas Futbola federācija lēma par 19 komandu saglabāšanu B Sērijā.

Šo lēmumu apstrīdēja četri klubi, kas aizvadītajā sezonā bija izkrituši no B Sērijas, kā arī divi klubi, kas pagājušajā sezonā bija piedalījušies pārspēlēs par tikšanu uz B Sēriju. CONI tribunālam, izskatot šo prasību, bija trīs iespējas – ļaut piedalīties B Sērijā visiem sešiem minētajiem klubiem, sarīkot pārspēles vai neļaut nevienam, atstājot B Sērijā 19 komandas.

Tika lemts par pēdējo iespēju, no pieciem komitejas locekļiem „par” balsojot trim, kamēr CONI prezidents Franko Fratini balsoja pret, bet tika pārbalsots. Šo lēmumu pieņēma arī B Sērijas prezidents Mauro Balata, norādot, ka komandu skaita samazināšana ir viens no soļiem, lai līgas vadība varētu atgūt kontroli pār notiekošo sacensību attīstību.

Strīdi par komandu vietu B un C Sērijā Itālijas futbolā nav nekas neparasts, turklāt arī tagad minētajiem sešiem klubiem paliek iespējas vērsties ar savu apelāciju nākamajā instancē, kas, saskaņā ar Itālijas mediju vēstīto, arī tiek plānots.

Taču kuriozu šo situāciju padara fakts, ka B Sērijā pirmās sezonas spēles tika aizvadītas jau 24. augustā un 19 komandas izspēlējušas pirmās divas kārtas. Attiecīgi CONI lēmums ļāva izvairīties no situācijas, ka līgai tiek pievienotas jaunas komandas jau pēc sezonas sākuma.

Savukārt C Sērija, kuras sezonas sākums šī haosa dēļ tika divreiz atlikts, beidzot varēs sastādīt savu sezonas kalendāru un uzsākt sacensības. Jau tagad skaidrs, ka C Sērijas sezona sāksies vismaz trīs nedēļas vēlāk nekā pirms gada.

Izmantotie resursi:
Italy's Serie B to stick with 19 teams after...


, 2018-09-12 11:18, pirms 6 gadiem
Нeдавнo наткнулся на блoг чувaка который нaкачал тeло домa с помощью пояса миостимулятора, в нaчалe не поверили, нo решили с жeной пoпробовaть. Через неделю были в шоке от результaта: помeленьку уходит пузo, вырисoвываются кубики, подкачaл спину, а женa убрала в тaлии пару сaнтимeтров.Да и прикол чтo нe надо ничeго делaть простo надел и включил, да и по времени всего 20 минут в дeнь. Этo рeальнo самый лeнивый и быстрый спосoб пoхудeть и подкачаться, вoт тот блoг --- Купить Stabilin недорого. Цены, отзывы....
Braians Kristante spēlē pret "Udinese". Foto: IPA/SIPA/Scanpix

"Roma" laimīgas beigas iepriekš pārtrauktajā spēlē, Kannavaro debija pie "Udinese" stūres

Itālijas A sērijas 32. kārtas spēlē "Roma" futbolisti 11 dienas pēc tās sākuma pieveica (2:1) "Udinese". 14. aprīlī iesāktā cīņa toreiz tika pārtraukta 72. minūtē, kad saļima "Roma" aizsargs Evans Ndikā. Kotdivuārietis pēcāk tika izrakstīts no slimnīcas un piedalās treniņos, taču nav ticis iekļauts spēļu pieteikumos.
Mirklis pirms Džanlukas Skamakas vārtu guvuma. Foto: Spada/LaPresse/AP/Scanpix

"Atalanta" kompensācijas laikā satriec Florenci un turpina būt pārliecinoša kausos

Itālijas kausa izcīņas finālu trešo reizi kopš 2019. gada un sesto – kopumā sasniedza Bergamo "Atalanta", pusfināla otrajā kaujā otrā puslaika beigās nospiežot Florences "Fiorentina" – 4:1.
Mirklis pēc Arkadiuša Milika vārtu guvuma. Foto: Juventus FC

"Lazio" spēj iedzīt divu vārtu starpību, taču "Juventus" galotnē tiek kausa finālā

22. reizi vēsturē Itālijas kausa izcīņas finālu sasniedzis sacensību titulētākais klubs Turīnas "Juventus", pusfināla otrajā cīņā izbraukumā gan piekāpjoties (1:2) Romas "Lazio", taču summā izrādoties pārāka ar 3:2.