Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Jānis Ikaunieks tuvu pārejai uz Francijas "Ligue 1" klubu "Metz"

Jānis Ikaunieks tuvu pārejai uz Francijas "Ligue 1" klubu "Metz"
Jānis Ikaunieks
Foto: F64

"Liepājas" jaunais futbolists Jānis Ikaunieks ir tuvu pārejai uz Francijas "Ligue 1" klubu "Metz", portālam Sportacentrs.com apstiprināja Liepājas kluba prezidents Māris Verpakovskis. Tiekot cerēts, ka par oficiālu pāreju tiks paziņots tuvāko dienu laikā, tiesa, Verpakovskis uzsver, ka pilnībā sarunas vēl nav noslēgušās.

"Par notikušu darījumu to vēl nevar saukt," sacīja Māris Verpakovskis par Francijas medijos ziņoto Jāņa Ikaunieka pāreju uz "Metz" komandu. "Taču sarunas risinās ļoti nopietni, un ceru, ka jau pavisam drīz, varbūt pat šodien, tās noslēgsies ar pozitīvu rezultātu."

Par šādu iespēju pirmais ziņoja Francijas futbola portāls "Francefootball.fr", atsaucoties uz savā rīcībā esošu informāciju un ziņojot, ka jaunais futbolists jau ieradies Francijā, lai ar "Metz" kluba pārstāvjiem vienotos par transfēra un jaunā līguma nosacījumiem.

"Metz" pārstāv Francijas augstāko līgu, kurā 20 komandu konkurencē šobrīd ieņem 13. vietu. 15 spēlēs gūti 18 punkti, tiesa, izkrišanas zona ir tikai četru punktu atstatumā. Komandas galvenais treneris ir 54 gadus vecais francūzis Albērs Kartjē, ar kura palīdzību "Metz" tika ārā no Francijas otrās līgas, un šī gada maijā ar viņu tika noslēgts divu gadu līgums. "Metz" pirms šīs sezonas sešus gadus bija pārstāvējusi "Ligue 2".

"Metz" komandas pussargu līniju pārstāv bijušais "Chelsea" spēlētājs Florāns Maludā, savukārt tās šīs sezonas uzbrukuma līderis pagaidām ir Huans Falkons, kurš guvis četrus vārtus. Jāpiezīmē gan, ka Francijas transfēru tirgus oficiāli tiks atvērts tikai janvārī.

Jānis Ikaunieks ir viens no sešiem futbolistiem (un vienīgais no Virslīgas), kuru šajā gadā LFF nominējusi Latvijas gada futbolista balvai. 19 gadu vecā spēlētāja sniegums arī ļāvis viņam debitēt izlasē, aizvadot mačus pret Turcijas un Nīderlandes izlasi, savukārt sezonas gaitā vairākkārt ziņots par citu pietiekami atpazīstamu Eiropas klubu interesi par Ikaunieku. "Francefootball.fr" norāda, ka Ikaunieks izvēlējies "Metz" piedāvājumu konkurencē ar "Ajax", "Stuttgart" un "Anderlecht".

Izmantotie resursi:
Info FF - Ikaunieks à Metz en janvier - France...
Ligue1.com - French Football League - FOOTBALL...


, 2014-12-03 12:25, pirms 9 gadiem
Opā. Iemesls būs sekot Francijas līgai beidzot?
Slēpts komentārs: db01
Slēpts komentārs: pikis
, 2014-12-03 12:48, pirms 9 gadiem
Tikai Metz! Tikai Francija!
, 2014-12-03 12:49, pirms 9 gadiem
pikis rakstīja: Vai tad nav vienalga kurš Frančiem soliņu silda?? Nē nu ja tas tik interesanti tad uz priekšu!!
Ar vārdu sekot nav jāsaprot, tas, ka es skatīšos katru spēli, un cerēšu, ka viņš tiks laukumā. Bez tam, lai cīnās, konkurence papielina meistarību.
, 2014-12-03 12:50, pirms 9 gadiem
ZINĀTĀJIEM: kāda varētu būt transfera summa? 250k?
Slēpts komentārs: Aknas čupā
Slēpts komentārs: kegums
, 2014-12-03 13:05, pirms 9 gadiem
Aknas čupā rakstīja: Taisijās tak palikt vēl uz sezonu Liepājā?!
Ja Overtime ari dzirdeju. Mby nebija dros, un neka neteica,lai nesak pirms laika runat..Bet ja jau ir aizbraucis,tad ganjau tiks pie liguma..
, 2014-12-03 13:07, pirms 9 gadiem
TOP 5 līga tādā vecumā ir fantastiski, un cerams, ka viss izdosies, bet mazliet mulsina dažas lietas - līgums noteikti būs uz daudziem gadiem un Metz izskatās pēc kluba, kurš balansē uz līgu robežas uns ļoti iepējams, atgriezīsies līgu zemāk un otrkārt vai tad Francijā futbols nav fizsisks un agresīvs? Ikauniekam spēka spēlē šobrīd noteikti nav stiprākā puse.
Bet vēlreiz, ja izdosies tad apsveicu gan Liepāju gan pašu Jāni!
, 2014-12-03 13:08, pirms 9 gadiem
Fantastiska ziņa, cerams Jānim ir tieši tāda piespēle kādu vajag Francijā , vienīgi nezinu kā ar bučiem , cik Es zinu Jānis ir iemīlējis spēlēt naglenēm , cerams asais sitiens nemainīsies . Veiksmi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-03 13:23, pirms 9 gadiem
Parakstīs un izīrēs atpakaļ Liepājai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-03 13:32, pirms 9 gadiem
Nu cik esmu vinu redzejis, domaju, ka mazai Francijas ligas komandai palidzet vins spes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-03 13:35, pirms 9 gadiem
Ajax nebūtu lābāks variants ? Tur parasti spēlē tikai jaunie, kuriem uzticas un ļauj spēlēt
, 2014-12-03 13:36, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Gan jau Verpis tiks pie naudas
Diemžēl personīgās intereses tiek vērtētas augstāk par spēlētāja pareizu karjeras izaugsmi
Piedošanu, kādas personīgās intereses? Labāk sēdēt Liepājā pelnīt 1tk eiro turpmākos 10 gadus? Lai brauc uz Franciju un cīnās, netiks Metz gan jau viņu izīrēs kādam 1.līgas klubam, kādiem poļiem u.t.t. jebkurā gadījumā, tas ir labāk, nekā spēlēt virslīgā, tas vai čalis izsitīs vai nē ir tīri atkarīgs no darba spējām, ok drusku veiksmi vajag, lai negadās, kaut kāds dīvains treneris kam tu nepatīc, bet savādāk, viss paša rokās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-03 13:43, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: no vienas puses tas ir labi,ka Māris grib iekārtot Jāni uzreiz krutā līgā,bet uzskatu,ka viņam vajadzētu no sākuma pakapāt vai nu Polijā (kas ir tramplīns uz bundeslīgu) Šveicē (tas pats) , vai teiksim Nīderlandes kādā no zemākiem klubiem ! ja tur sevi parādīs,tad var mērķēt uz TOP līgām,savādāk būs Šabalas variants,pārdeva izdevīgi,tik tagad čalis Kipras čempī pat pamatā netiek
Kā redzams mūsu jaunajām zvaigznītēm Šabalam un Rakelam ir drīzāk bijušas problēmas ar disciplīnu nekā ar līmeni. Ja jauns, talantīgs, smagi strādājošs spēlētājs netiek pamatsastāvā, klubs vienmēr būs ieinteresēts viņu izīrēt, lai nodrošinātu spēļu praksi, neredzu problēmas ar līmeni, viss atkarīgs no paša čaļa, kā strādās, kāda būs attieksme.
, 2014-12-03 13:44, pirms 9 gadiem
Lai veicās! Domāju ka tas ir pareizs solis, Jānis ir ļoti perspektīvs pussargs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-03 13:47, pirms 9 gadiem
no sākuma būs rezervē un gaidīs savu iespēju ....
, 2014-12-03 13:49, pirms 9 gadiem
Kpc lai vins nepavilktu Ajax? Tas iespejams ir pats labakais prieks jauniem futbolistiem, pectam labu ligumu vares iegut, domaju, ka Ajax butu perfekta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-03 13:53, pirms 9 gadiem
Tipiska latviešu attieksme. Kāpēc lai viņš nevarētu tikt Metz? Tikai tāpēc, ka viņš ir latvietis?
Metz nav PSG. Pieņemu, ka sastāva ziņā šī komanda nav nekas diži iespaidīgāks par tās pašas Polijas top/vidusmēra komandu.
Turkāt Ikaunieks sevi ir pierādījis kā talantu, spēlētāju ar lielu potenciālu. Tādi parasti ļoti ātri adaptējas augstākam līmenim.
Ja puika nesaslims ar zvaigžņu slimību, nesāks notraumēties un cītīgi turpinās strādāt, domāju, ka ar viņu viss būs kārtībā un gana ātri iekļūs pamatsastāvā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-03 14:04, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Ikaunieks vēl ir tālu no pamatsastāva, tā kā īpaši sekot vēl nav jēgas
Varbūt vispar tiks izīrēts
Jāstrādā un savu vietu šis izcīnīs!
un tu trollīti vēl neskaitāmus gadus dziedāsi vienu un to pašu dziesmiņu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-03 14:08, pirms 9 gadiem
Edgars rakstīja: Kā redzams mūsu jaunajām zvaigznītēm Šabalam un Rakelam ir drīzāk bijušas problēmas ar disciplīnu nekā ar līmeni.
Rakels to ir sapratis un atzinis,Šabalam vēl tā saprašana nāks!
, 2014-12-03 14:09, pirms 9 gadiem
Es nesaprotu, kad speletajs bus vispar gatavs, ja tas klust par labako speletaju liga vien 19 gadu vecuma, ko vins var izdarit, lai butu gatavs mazam Francijas klubinam palidzet?
, 2014-12-03 14:09, pirms 9 gadiem
Es uzskatu ja FK Liepāja būtu klavificējusies eirokausiem tad mēs varētu uzzināt uz ko Ikaunieks ir spējīgs pret eiropas komandām. Ja Ikaunieks labi spēlētu tad Verpakovskis varētu viņu pārdot par labu naudu. Tad visiem būtu labi , gan Ikauniekam gan Verpakovskim gan Metz....
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix

Mbapē 2+1, Dembelē divi vārti, PSG atkal uzvar ar 4:1 un labo izbraukuma rekordu

Francijas futbola čempionātā Eirokausu ceturtdaļfinālistes vakar aizvadīja pārceltās spēles, un no Eirokausu komandām uzvarēja vienīgi lidervienība PSG, kas izbraukumā ar 4:1 sasita izkrišanas pretendenti "Lorient".
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".