Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ronaldu: "Komanda beidzot ir nobriedusi"

Ronaldu: "Komanda beidzot ir nobriedusi"
Krištianu Ronaldu
Foto: Reuters/Scanpix

Portugāles futbola izlases kapteinis Krištianu Ronaldu pēc savas komandas uzvaras ar 1:0 pret Čehiju, kas portugāļiem ļāva iekļūt Eiropas čempionāta pusfinālā, atzina, ka viņa pārstāvētā izlase beidzot ir nobriedusi un gatava lielām lietām. Pretiniekam pusfinālā nav nozīmes, komanda ir gatava cīņai.

Vienīgo vārtu autors Krištianu Ronaldu: "Domāju, ka nospēlējām ļoti labi un izveidojām daudz momentu. Zinām, ka nākamais mačs būs grūts, bet komanda ir pieredzējusi un pārliecināta par savām spējām. Esam gatavi cīņai, nav nozīmes, pret kuru komandu tā būs. Par labākā vārtu guvēja titulu nedomāju, vēlos tikt pēc iespējas tālāk."

Portugāles valstsvienības galvenais treneris Paulu Bentu: "Iespēlējāmies tikai pēc 20-25 minūtēm, kad pārņēmām spēlēs kontroli savās rokās un dominējām. Kad dominē, abos laukuma galos jāspēlē labi. 2. puslaikā nekas neliecināja par to, ka čehiem bija par vienu atpūtas dienu vairāk. Šī spēle ļoti atšķīrās no iepriekšējās pret Nīderlandi. Čehijas ierakšanās aizsardzībā mūs nepārsteidza. Zinājām, ka 2. puslaikā mums būs daudz iespēju.

Mums ir vienalga, pret ko spēlēt pusfinālā. Lai tik tālu nokļūtu, bija jāpaveic smags darbs, tāpēc būs svarīgi atjaunoties, lai spēlē būtu labākajā kondīcijā. Pusfinālā pret Franciju vai Spāniju mums tikai viens mērķis – uzvarēt. To arī centīsimies paveikt."

"Uzreiz pēc mača bijām ļoti vīlušies, jo domājām, ka spēlēsim pusfinālā un varbūt pat finālā. Šodien spēlējām pret bīstamu pretinieku, kas izveidoja daudz vārtu gūšanas iespēju. Mūsu aizsardzība izturēja pirmo puslaiku, bet otrajā zaudējām daudz enerģijas. Portguālei pietika ar vieniem vārtiem.

Ja pirms divarpus gadiem, kad sāku darbu ar šo komandu, man kāds pateiktu, ka tiksim ceturtdaļfinālā, neticētu. Komandā ir izveidojies lielisks kolektīvs ar labu garu. Īpaši priecīgs par rezultātu esmu, atceroties to, kas notika pirmajā spēlē. Parādījām raksturu un savu spēku," pēc izstāšanās no finālturnīra teica Čehijas galvenais treneris Mihals Bīleks.

11 gadus ilgo karjeru izlasē 30 gadu vecumā beidzis čehu uzbrucējs Milans Barošs. To paziņojis viņa komandas biedrs Daniels Kolāržs: "Kad pēc mača atgriezāmies ģērbtuvē, Barošs pateica, ka aiziet no izlases. Tas bija ļoti emocionāls brīdis, daudzi tik tikko noturējās, nesākot raudāt. Piecas minūtes aplaudējām Barošam."

Izmantotie resursi:
UEFA EURO – UEFA.com
Sky Sports | Sport News


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-22 10:10, pirms 12 gadiem
Man vakardienas spēlē likās, ka Portugāle spēlē pārāk individuāli. Bija vairākas vārtu gūšanas situācijas, kas tika izniekotas, jo spēlētāji bija skopi ar piespēlēm partneriem, kas bija labākās pozīcijās. Tā vietā katrs portugālis, kas nonāca cik necik normālā sišanas pozīcijā, blieza pa vārtiem pats - vienalga, vai otrā vārtu stūrī bija brīvs savējais vai ne. Bija arī daudz neracionālu apspēlēšanas mēģinājumu, piemēram, mēģinājumi apspēlēt vairākus pretiniekus uzreiz, kad mierīgi varētu saspēlēties ar partneriem. Ja Portugāle būtu spēlējusi kā komanda, nevis bariņš futbolistu, kam jāpaglauda savs ego, tad rezultāts mierīgi varēja būt 4-0. Pret Čehiju tādu izšķērdību varēja atļauties, bet vai to varēs pusfinālā?
, 2012-06-22 10:19, pirms 12 gadiem
Khamān, pretī bija viena no vājākajām izlasēm čempī, kas apstākļu sakritības rezultātā vispār nokļuva pašā Euro. Pusfinālā viss būs izbriedis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-22 11:28, pirms 12 gadiem
karstgalvis rakstīja: baigi nobriedusi! ja sagrautu ar 3:0, tad varētu tā teikt, bet viena haļava 80min... franči paņems priekšā kārtīgi!
pasaki man kur bija haļava?
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.