Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Gvardiola: "Bez bumbas esam nožēlojama, briesmīga komanda!"

Gvardiola: "Bez bumbas esam nožēlojama, briesmīga komanda!"
Hoseps Gvardiola
Foto: AFP

Vēlā trešdienas vakarā UEFA Čempionu līgā triumfēja "Barcelona", kas finālā ar 2:0 uzvarēja Anglijas "Manchester United". Uzvarētāju treneris Pepe Gvardiola uzsvēra, cik svarīgi viņa vadītajai komandai ir kontrolēt bumbu.

"Barcelona" treneris Pepe Gvardiola: "Ja tu uzbrūc un esi drosmīgs, tev ir vairāk iespēju uzvarēt. Mēs šajā spēlē nevienu brīdi nebijām gļēvuļi. Nekas nevar būt sliktāks par bailēm uzņemties risku. Šajā sezonā esam strādājuši daudzas jo daudzas stundas, un tagad tas ir atmaksājies.

Mesi tika atvirzīts dziļāk laukumā, jo vēlējāmies būt pārāki bumbas kontrolē. Bez bumbas esam nožēlojama komanda, briesmīga komanda, tāpēc mums vajadzēja bumbu. Mums nav labākā komanda visā vēsturē, taču esam aizvadījuši labāko sezonu visā vēsturē, izcīnot trīs titulus."

"Manchester United" treneris Alekss Fergusons: "Nenospēlējām tik labi, cik varam, taču nevaru arī neuzslavēt "Barcelona". Lionels Mesi mums nebija problēma, taču Andress Injesta un Čavi Ernandezs nepārtraukti kontrolēja bumbu, un tas apgrūtināja mūsu dzīvi. Maču sākām spilgti, pārliecinoši un varējām tikt vadībā pirmajās 10 minūtēs, taču ielaistie vārti mūs nogalināja. Nebijām plānojuši tik ātri ielaist. Īsti nepratām samierināties ar vārtu ielaišanu, un par to arī ir viss stāsts. Nevarējām tikt pie bumbas - pretinieki to labi izmantoja, un kopumā "Barcelona" bija labāka. Ielaistie vārti bija slikti - visu sezonu aizsargājāmies lieliski, taču šodien ielaidām divus nejēdzīgus vārtus. Katrā ziņā spēcīgākā komanda uzvarēja, un tagad tur vairs neko nevar padarīt.

Gvardiola ir guvis lielisku sasniegumu kā treneris savā pirmajā gadā. Labs darbiņš. Fantastiski. Ikviens bauda viņu rādīto futbolu, un "Barcelona" tiešām pelnījusi uzslavas. Taču arī mēs esam aizvadījuši labu sezonu - kopumā nospēlējām 66 spēles, tā bija gara sezona. Jāuzslavē savi spēlētāji, kas visu gadu bija drosmīgi un izturīgi. Nākamsezon būsim labāki."

Izmantotie resursi:
bbc.com


, 2009-05-28 02:34, pirms 15 gadiem
Barca tiešām nospēlēja reti labi! un MU aizsardzība negaidīti caura
, 2009-05-28 02:35, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Barca tiešām nospēlēja reti labi! un MU aizsardzība negaidīti caura
kā tu tieši domāji reti labi?
, 2009-05-28 02:36, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Barca tiešām nospēlēja reti labi! un MU aizsardzība negaidīti caura
Reti labi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: reiniksrobis
, 2009-05-28 02:57, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Domāju, nu tā, diezgan pārliecinošs sniegums pret komandu ar labu aizsardzību, kāda MU arī ir
Mēs jau domājam, ka tā - reti labi nospēlēja , kaut īstenībā sezonā ir bijušas daudz labākas un skaistākas spēles par šo; šī nebija viena no tādām.
, 2009-05-28 07:25, pirms 15 gadiem
Barselona vakar bija vienkārši labāka par Mančestru,tāpēc pelnīti uzvarēja.Tas arī viss.Domāju priekš fināla spēle bija ļoti skatāma.
, 2009-05-28 07:58, pirms 15 gadiem
Citi treneri var ņemt piemēru no Fergusona, kā jāuzslavē konkurenti!
, 2009-05-28 08:20, pirms 15 gadiem
Diezgan interesants izteiciens pec tam kad tava komanda ir parliecinosi vinnejusi CL finalu
, 2009-05-28 08:40, pirms 15 gadiem
Barselona tiešām vakar nospēlēja izcilu spēli, faktiski bez kļūdām, savāca sev bumbu un to kontrolēja lieliski. MU savukārt tieši pretēji, pārāk daudz kļūdas piespēlēs, kas deva iespēju Barcai viegli tikt pie bumbas, kuru atgūt bija ļooti grūti. Spēli izšķīra laukuma vidus, kur Xavi un Iniesta apspēlēja MU vidējo līniju. Andersons, Parks un Giggs, - briesmīgi daudz kļūdas, ar tādu vidējās līnijas spēli Barselonu neuzvarēt! Vienīgais mierinājums, ka otru tik sliktu spēli MU nenospēlētu
, 2009-05-28 09:55, pirms 15 gadiem
Pēc virsraksta spriežot man gribējās nopirkt šiem bumbu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-28 10:35, pirms 15 gadiem
nu neko varbut nakos gad bet tagad apsveicu visus Barcas fanus ar iegutajam 3 trofejam vienkarsi tiesam labaka komanda Barca ...bet tikunta vienmer fanosu par United Glory United ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-28 11:16, pirms 15 gadiem
Mike Riley rakstīja: Mančestera ar vai bez bumbas ir nožēlojama un briesmiga komanda.
Labi teikts
, 2009-05-28 11:18, pirms 15 gadiem
Mike Riley rakstīja: Mančestera ar vai bez bumbas ir nožēlojama un briesmiga komanda.
Un tad vari iedomāties kādas tās pārējās EPL komandas ir?!? Vispār bumbu nav redzējušas Diezgan slims jau tu esi ar saviem padumjajiem komentāriem
, 2009-05-28 11:49, pirms 15 gadiem
Simaptizē Gvardiola, gribu redzēt kā attīstīsies viņa tālākā karjera!
, 2009-05-28 12:05, pirms 15 gadiem
artuurs.k. rakstīja: Citi treneri var ņemt piemēru no Fergusona, kā jāuzslavē konkurenti!
Bet lai neņem piemēru no tā, kādu sastāvu jāizvēlas mačam ar šādu nozīmi. Gvardiola, runājot par gļēvulību diezgan atklāti runā par MU pieeju. Tevezs un Berbatovs varēja (vajadzēja) sākt uzreiz Gigsa un Parka vietā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-28 12:21, pirms 15 gadiem
Mike Riley rakstīja: bet nu vakardienas spēle tikai pieradija manus vardus!
vakardienas spēle tikai pierāda ka VAKAR Barselona bija galvastiesu pārāka par MU! Un tad? Barselona tiešām šosezon spēlē fantastiski un vakar spēlēja lieliski. Ja Barca šādi pārvalda laukuma centru, tad to ir gandrīz neiespējami apturēt jebkuram klubam pasaulē! Savukārt tev acīmredzot nav ne mazākās nojausmas ko nozīmē vārds "nožēlojams" īsti jau gan jēgas atbildēt uz taviem komentāriem nav
, 2009-05-28 12:50, pirms 15 gadiem
nost ar Mike Riley .. he sucking suck
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-28 14:48, pirms 15 gadiem
Mike Riley rakstīja: gribi sarkano kartinju?
nu davai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-28 18:10, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: Nebijām plānojuši tik ātri ielaist

Kas tas? Kad Tu pēdējo reizi vispār plānoji ielaist?
Ja nesaprati teikuma jēgu neraksti sarunāts ?
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.