Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Bayern" viesosies Lisabonā

"Bayern" viesosies Lisabonā
"Sporting" uzbrukuma līderis Liedsons
Foto: AFP

Lisabonas "Sporting" futbolisti šovakar savā laukumā UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā uzņems Vācijas Minhenes "Bayern", kas pēdējā laikā demonstrē ļoti vāju sniegumu Vācijas Bundeslīgā.

Kā komandām klājies līdz šim

Mājinieki Lisabonas futbolisti grupu turnīru aizvadīja diezgan pārliecinoši, sīvi cīkstoties pat ar "Barcelona" par pirmo vietu grupā, taču šoreiz mazliet pietrūka. Savu galveno konkurenti Doņeckas "Shakhtar" izdevās pieveikt abas reizes (1:0 gan viesos, gan mājās), tādēļ izcīnītā otrā vieta bija pilnīgi pelnīta. Tāpat jāpiemin, ka "Sporting" četrās no sešām spēlēm savus vārtus nosargāja neskartus, ļaujot savus vārtus ieņemt tikai "Barcelona", kas gan to iespēja veselas astoņas reizes... Portugāles čempionātā "Sporting" ieņem trešo vietu, bet no līdervienības "Porto" atpaliek tikai četrus punktus, tā ka visa cīņa par uzvaru čempionātā vēl ir priekšā. Komanda aizvadītajā nedēļas nogalē ar 3:2 pieveica "Benfica", bet kausa izcīņā ar 4:1 sagrāva to pašu "Porto", pierādot, ka komanda atrodas labā sportiskā formā.

To gan nevarētu teikt par Minhenes "Bayern", kas šosezon Bundeslīgā rāda ļoti nestabilu sniegumu. Minhenes klubs atrodas tikai ceturtajā vietā. Taisnības labad gan jāatzīst, ka no "HSV", kas atrodas pirmajā vietā, "Bayern" atpaliek tikai četrus punktus. Noteikti jāpiemin arī tas, ka komanda pēdējās četrās spēlēs piedzīvojusi trīs zaudējumus. Čempionu līgas grupu turnīrā sniegums gan bijis krietni labāks, tādēļ arī izdevās izcīnīt pirmo vietu F grupā, izšķirošajā spēlē ar 3:2 uzvarot franču "Lyon". Sešās spēles netika piedzīvots neviens zaudējums, pie tam kopumā tika ielaisti tikai četri vārti.

Komandu sastāvi

Bīstamākais "Sporting" spēlētājs noteikti būs Brazīlijas uzbrucējs Liedsons, kurš kļuvis par visu laiku rezultatīvāko kluba futbolistu eirokausos. Viņa kontā jau 19 vārti. Grupu turnīrā viņš izcēlās gan tikai ar diviem vārtu guvumiem, bet arī aizvadīja tikai trīs spēles. Diemžēl Lisabonas klubam šovakar nāksies iztikt bez viena no saviem labākajiem futbolistiem Eldera Poštigas, kurš guvis savainojumu. Noteikti pietrūks arī vēl trīs savainoto - Rui Patrisio, Migela Veloso, kā arī Adriena Silvas.

"Bayern" galvenajam trenerim Jirgenam Klinsmanam ar sastāvu ir daudz mazākas problēmas, jo ierindā ir praktiski visi labākie spēlētāji. Visticamāk, laukumā dosies arī savainojumu sadziedējušais Luka Toni, kurš uzbrukuma smailē varētu palīdzēt vienam no Čempionu līgas rezultatīvākajiem futbolistiem Miroslavam Klozem (pieci vārti). Skaidrs, ka svarīgu lomu Vācijas klubam spēlēs arī Franks Riberī, kurš ir labākais piespēlētājs turnīrā - piecas rezultatīvas piespēles.

Iespējamie sākumsastāvi:
Sporting: Tiago - Pedro Silva, Tonel, Anderson Polga, Grimi - Rochemback, Izmaylov, Vukcevic, Joao Moutinho - Liedson, Derlei.
Bayern: Rensing - Oddo, Lucio, Demichelis, Lahm - van Bommel, Ze Roberto, Altintop, Ribery - Klose, Toni.

"Sporting" Vācijas klubus nav uzvarējis ne reizi

Statistika neliecina, ka "Sporting" šovakar varētu uzvarēt, jo eirokausos Lisabonas klubs Vācijas komandas nav uzvarējis ne reizi, kaut arī tāda iespēja tam bijusi veselas 14 reizes. Savukārt "Bayern" aizvadītajās 20 spēlēs ar Portugāles klubiem zaudējis tikai vienu reizi.

Kā jau ierasti, abu komandu treneri pirms spēles ir ļoti piesardzīgi, uzslavējot arī savus pretiniekus. "Vienmēr ir svarīgi atrast zelta vidusceļu starp aizsardzību un uzbrukumu. Bundeslīgā līdz šim mums tas nav izdevies, bet Čempionu līgā mums tas ir izdevies," pirms spēles pastāstīja Minhenes "Bayern" galvenais treneris Jirgens Klinsmans. "Sporting" galvenais treneris Paulo Bentu uzsvēra, ka galvenais mērķis ir tikt nākamajā kārtā: ""Bayern" ir izteikti favorīti. Tā ir labi organizēta un sabalansēta komanda, tādēļ arī mums ir jāspēlē organizēti un, galvenais, jāgūst bauda no spēlēšanas. Mūsu galvenais mērķis ir tikt tālāk."

Izmantotie resursi:
uefa.com
goal.com


, 2009-02-25 15:50, pirms 15 gadiem
Ceru uz veiksmīgu Minhenes turpinājumu ČL, neraugoties uz nelielajām problēmām pašmāju čempionātā. Negaidu ļoti rezultatīvu spēli šovakar, bet ceru uz Bayern uzvaru, kaut gan neskumšu arī par rezultatīvu neizšķirtu
, 2009-02-25 16:23, pirms 15 gadiem
Oddo...pa sito cali es saubos..ne iipasi man vins patiik... un Toni Kloze nu cerams vinji spees iesist paaris vaartu guvumus ..vienkaarsi jaacer ka Bayern izdosies uzvareet stabili..un atbildes speelee minhenee buus tikai formalitaate
, 2009-02-25 16:46, pirms 15 gadiem
Šajā spēlē negaidu neko citu kā parāda atdošanu par visām šī gada sākuma neveiksmēm bundeslīgā. Tāpēc rezultatīvam neizšķirtam jābūt minimālajam uzdevumam, un ceru, ka spēlētāji to ļoti labi apzinās. Protams, otrā spēle būs savā laukumā, taču pamats (un pārliecība) uzvarai jāieliek jau šovakar. Šoreiz noveicās ar pretinieku, bet tālak vairs nebūs garantijas par tikpat lielu veiksmi. Bayern sastāvs ir ČL cienīgs, bet tam sevi jāapliecina laukumā ar tikpat cienīgu sniegumu, un vairs nederēs nekādas atrunas, ka bundeslīga svarīgāka utt.
, 2009-02-25 16:54, pirms 15 gadiem
Jācer, ka šoreiz Portugāļu bieds atkal sarūgtinās portugīzus Vienalga, uz maiņu ies vai pamatā! youtube.com: YouTube - Bastian Schweinsteiger 1:00 gols pret Sporting! Nu man patiktu, ja būtu kā pret Ķelni- Bastianam un Altintopam katram pa puslaikam Itkā Altintopu labāk uz otro likt būtu Jācer, ka Riberī papildinās savu kontu ar kārtējo rezultatīvo piespēli, būtu lieliski, ja viņš piespēlētu Klozem Lieliska iespēja atrauties tajos lauciņos no pretiniekiem! es gan neesmu pārāk optimistisks un mana prognoze ir 2:2[kas arī būtu jauks rezultāts- 2 goli pretinieku laukumā], bet ja pussargi nospēlēs labi un aizsargi pārāk daudz neaizrausies ar uzbrukumu, tad varētu pat sanākt kkas labāks Toni, visticamāk, ka visu spēli nepavilks, bet nu kādām 60 minūtēm jābūt, tad jau Donovans tiks uzlaists[man ir lielas pretenzijas pret šo futbolistu, oficiālās Bayern spēlēs viņš ir slikts] Jācer, ka Bayern nodemonstrēs savu čempionu līgas futbolu, nevis bundeslīgas, jo tas krasi atšķiras
, 2009-02-25 16:57, pirms 15 gadiem
BayernM rakstīja: Oddo...pa sito cali es saubos..ne iipasi man vins patiik... un Toni Kloze nu cerams vinji spees iesist paaris vaartu guvumus ..vienkaarsi jaacer ka Bayern izdosies uzvareet stabili..un atbildes speelee minhenee buus tikai formalitaate
Viņš un Van Bommels ir šīs sezonas sliktākie Bayern rindās! Okēy, vēl ir Toni, Rensings,Demikelis, bet nu tikuntā, šie divi ir ārpus konkurences! Ā un ļoti reāla ir Van Bujtena spēle pamatsastāvā Demikeļa vietā, jo viņš pēdējā laikā sūdīgi spēlē, bet DvB nospēlēja labi gan aizsardzībā, gan uzbrukumā pret Ķelni, tāpat arī citreiz viņu ieliek sastāvā[dažādu iemeslu dēļ] un viņš tur aizķeras! Ceru, ka viņš izies pamatsastāvā kopā ar Lusio!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-25 17:56, pirms 15 gadiem
es ceru ka bus 3:0 Bayern labaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-25 18:47, pirms 15 gadiem
jancis17 rakstīja: Ir smieklīgi cerēt uz ākstu Prinz Poldi ar savu neizprotamo poļ-koelsch dialektu un pilnīgi primitīvo spēli!! A Donovanam nav ne vainas - Rumeniges paziņojums nepirkt ir saistīts tikai un vienīgi ar keša trūkumu pārējo pirkumu rezultātā.
Es lebe DER CLUB!!
Tev kā Bayern anti-fanam jau gribētos lai pa 10m[8m arī tiek minēti] tiek pirkts CETURTAIS uzbrucējs? Nu tāds jau Donovans būtu! Es atbalstu to lai komandā nav NE Podoļskis, NE Donovans! Izskatās, ka tas arī notiks, par Poldiju viss skaidrs, par Donovanu arī 80% skaidrība ir, ja nenotiks nekādi brīnumi un čalis neizraus svarīgus vārtus pret Sporting/Werder/Bayer, tad nekas ar viņu tur nebūs, bb Donovan, ej uz MLS! Tā būs, visticamāk Ā un kāpēc tu domā, ka Bayern fani CER uz Podoļski? Okēy, es viņu liktu augstākā vietā par Donovanu kaut vai tikai tāpēc, ka viņš ir vācietis, bet Podoļskis nav nemaz tik slikts, uz sitiena pozīciju tikt māk, pārsvarā gan ir pāri, bet ir cerība, ka kādu no savām 3-stāvīgajām bombām ieliks Bet maza Bet nu Donovans ir aktīvs uzbrucējs, skraida utt.. Īstenībā man vienalga par tiem, gan jau savas 30 minūtes izvilktu abi bez īpaši liktenīgiem momentiem Tāpat Bayern sastāvā visu dara pussargi kad runa iet par uzbrukumu un kad runa iet par aizsardzību, tad izskatās, ka neviens neko nedara
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-25 22:33, pirms 15 gadiem
Ribery goal!!!!
, 2009-02-25 23:05, pirms 15 gadiem
Pagaidām 65min 3:0 Bayern ņem !
, 2009-02-25 23:20, pirms 15 gadiem
Pagaidām vēljoprojām 3:0, Lusio piespiedu maiņa, bet spēle laba, 3 goli izbraukumā, Klozem vēl vajadzēja vienu iesist!
, 2009-02-25 23:20, pirms 15 gadiem
VIVA VIVA FC Bayern vuhuuuuuuuuuuu Ribery ir dzeks Bayern izniicina Sportingu majaas 1/4 fin jau garantēts vuhuuuuuuuuuuu
, 2009-02-25 23:31, pirms 15 gadiem
Toni jau 5:0 vajadzēja panākt, bet nu neko, samierināšos ar 4:0 arī

HOST, lēnāk pār tiltu
, 2009-02-25 23:31, pirms 15 gadiem
Ir, TOni, 5:0
, 2009-02-25 23:33, pirms 15 gadiem
Sagrāve

Sporting 0:5 Bayern

42' Ribery
57' Klose
63' Ribery (p)
85' Toni
91' Toni

Bayern 1/4
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.