Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

UEFA var sodīt "Real" par "apzinātiem noraidījumiem"

UEFA var sodīt "Real" par "apzinātiem noraidījumiem"
Serhio Ramoss tiek noraidīts no laukuma
Foto: AP/Scanpix

UEFA uzsākusi izmeklēšanu par divām epizodēm Čempionu līgas spēlē starp Madrides "Real" un Amsterdamas "Ajax" komandām, kas noslēdzās ar madridiešu uzvaru 4:0.

Pašā spēles izskaņā divi "Real" spēlētāji Šabi Alonso un Serhio Ramoss nopelnīja otrās dzeltenās kartiņas mačā un automātiski saņēma sarkanās kartītes, līdz ar to būs spiesti izlaist "Real" komandai nenozīmīgo spēli pret Francijas "Auxerre".

Lai saņemtu otro dzelteno kartīti Ramosam nācās vilcināt laiku vismaz minūtes garumā. Vispirms viņš pārāk gausi kārtoja savas getras, bet vēlāk acīmredzami vilcinājās ar bumbas ievadīšanu spēlē. Arī Alonso otro dzelteno kartīti saņēma par laika vilcināšanu.

UEFA uzsākusi izmeklēšanu par šiem gadījumiem un varētu sodīt klubu vai spēlētājus par apzinātu otro dzelteno kartīšu, līdz ar to noraidījumu, nopelnīšanu. "Real" galvenais treneris Žozē Mourinju gan noliedzis, ka būtu saviem padotajiem vilcināt laiku, kamēr Nīderlandes žurnālisti piefiksējuši, ka tieši pirms šīm epizodēm treneris runājis tieši ar Alonso un Ramosu.

Izmantotie resursi:
The Press Association


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-24 17:42, pirms 13 gadiem
sitads cirks nebija redzets loti sen
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-24 17:44, pirms 13 gadiem
Tas jau Mourinju stilā. Bet prieks, ka UEFA tomēr reaģē uz tik atklātām nekaunībām. Cerams, ka sodīs.
, 2010-11-24 17:47, pirms 13 gadiem
pareizi vien ir lai tik soda!
, 2010-11-24 17:48, pirms 13 gadiem
Maino rakstīja: Un cerams, ka arī sodīs. Vispretīgākais klubs Eiropā !
TURI MUTI
, 2010-11-24 17:49, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tas jau Mourinju stilā. Bet prieks, ka UEFA tomēr reaģē uz tik atklātām nekaunībām. Cerams, ka sodīs.
paskaties no otras puses - vinji toties nevienam kaajas nesalauza. labaak, ka shaadi dabuu, nevis apzinaati uztaisa rupju paarkpaaumu.
es UEFA vietaa anuleetu vinju pirmaas sanjemtaas dzeltenaas kartinjas. buutu arii smiekliigi un TSO aardiitos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-24 17:54, pirms 13 gadiem
Jāsoda ir lai nākotnē tas neatkārtojas. Vienkārši iedot DQ uz 2 spēlēm, vienas vietā, tas būs gana demokrātiski.
, 2010-11-24 17:54, pirms 13 gadiem
Visiem noteikumi vienādi. Arī citi tā var darīt un nekur jau nav rakstīts ka tā nedrīkst darīt. Sodu es dabuju un to izcietīšu kaut arī spēle neko nenozīmē.
, 2010-11-24 17:55, pirms 13 gadiem
Es kaukaaa neibraucu? kapec japelna kartinjas lai izlaistu naakamo nenoziimiigo machu? Tak var taapat naakamaa machaa treneris nelaist vinjus laukumaa. Kur prikols????
, 2010-11-24 17:56, pirms 13 gadiem
555 rakstīja: paskaties no otras puses - vinji toties nevienam kaajas nesalauza. labaak, ka shaadi dabuu, nevis apzinaati uztaisa rupju paarkpaaumu.
es UEFA vietaa anuleetu vinju pirmaas sanjemtaas dzeltenaas kartinjas. buutu arii smiekliigi un TSO aardiitos.
Nedomāju, ka kāds sevi cienošs treneris dotu norādījumus nopelnīt sarkanās kartītes ar rupjību palīdzību. Tas nebūtu ētiski. Domāju, ka ar 2 spēļu diskvalifikāciju būtu gana.
, 2010-11-24 17:59, pirms 13 gadiem
gascoigne rakstīja: Dabīgi, ka tas notika apzināti, bet no otras puses- kurš var pārmest futbolistiem par šādu gājienu? Kartiņas nopelnītas zolīdā veidā ( nu es domāju, nevienam nav iebraukts kājās), izlaiž kaut kādu kreiso spēli un ir atpkaļ uz nopietno.
Es ar tā darītu
Futbolistiem pārmest nevar, bet trenerim gan. Tāpēc jau notiek diskusijas par sodu, jo notika šmaukšanās. UEFA neko nevarētu pārmest, ja abi spēlētāji tiktu papildu sodīti. Labākais sods un mācība, ja būtu jāizlaiž arī pirmā 1/8fināla spēle. Uz otro jau būtu ierindā.
, 2010-11-24 18:00, pirms 13 gadiem
rronijs rakstīja: Es kaukaaa neibraucu? kapec japelna kartinjas lai izlaistu naakamo nenoziimiigo machu? Tak var taapat naakamaa machaa treneris nelaist vinjus laukumaa. Kur prikols????
Es saprotu, ka ir tā, ka kartiņa viņiem paliek uz visu turnīru, respektīvi kamēr tā netiek dzēsta ar otro dzelteno - sarkano kartiņu. Puiši vnk pirms play-offiem gribēja būt tīri
, 2010-11-24 18:00, pirms 13 gadiem
masalskis123 rakstīja: Viss Real futbols ir viens cirks
šeit nu Tu rūgti maldies. tad izrādās, ka šogad cirka futbols ir ļoti attīstīs, ja ČL 1. vieta grupā un 1. vieta nacionālajā čempionātā.
Real uzliks naudas sodu?
, 2010-11-24 18:02, pirms 13 gadiem
bembists rakstīja: Jāsoda ir lai nākotnē tas neatkārtojas. Vienkārši iedot DQ uz 2 spēlēm, vienas vietā, tas būs gana demokrātiski.
Tā jaunu vecīt nebūtu demokrātija, jo vispirms ir jāpierāda, ka tas bija apzināti, savādāk vienkārša spēles situācijas. Un jā būs kā tu teici, tad nākotnē vienkārši kādam kājās iebrauks, lai dabūtu dzelteno visa demokrātija tava.

Tāpēc ja tas arī bija speciāli, tad labāk lai tā nopelna dzeltenās, nevis izdara pārkāpumu uz traumas robežas
, 2010-11-24 18:02, pirms 13 gadiem
Nu ka buus ta buus.
, 2010-11-24 18:02, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Nedomāju, ka kāds sevi cienošs treneris dotu norādījumus nopelnīt sarkanās kartītes ar rupjību palīdzību. Tas nebūtu ētiski. Domāju, ka ar 2 spēļu diskvalifikāciju būtu gana.
Nu tas ir koks ar diviem galiem.Futbols taa ir izraade,shovs un uz lielajaam speeleem visiem galvenajiem aktieriem jaabuut ierindaa.Tak veel nesen(pagaajushajaa PK?) jau bija taa,ka kartinjas dzeesaas peec 4daljfinaaliem tieshi shaa pasha iemesla deelj.Noteikti atceries nabaga Nedvedu taalajaa kuraa tur gadaa,kad vinjsh pashaa speeles izskanjaa dabuuja dzelteno(kuru tiesnesis pats negribot shim paraadiija) un izlaida finaalu vai pusfinaalu,neatminos.Tu noteikti teiksi,ka tas tomeer bija turniira nosleedzoshajaa faazee utt,bet taa kaa Realam peedeejaa laikaa ir izgaajis CL pleioffos,tad arii 1/8 finaals var buut ljoti izshkjirosh!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-24 18:07, pirms 13 gadiem
gascoigne rakstīja: Dabīgi, ka tas notika apzināti, bet no otras puses- kurš var pārmest futbolistiem par šādu gājienu? Kartiņas nopelnītas zolīdā veidā ( nu es domāju, nevienam nav iebraukts kājās), izlaiž kaut kādu kreiso spēli un ir atpkaļ uz nopietno.
Es ar tā darītu
super. ka tik tulin nesakas noteikumu parskatisana un siem pajoliniem nakamreiz kajas bus jalauz, lai plaksteri dabutu. vari, ludzu, paskaidrot, ko pareizu sie sportisti izdarija ? vinji ir labi, jo nevis kajas pretspeletajiem salauza, bet tik ta, vienkarsi, apzinati uzprasijas ? zel, ka tiesnesis mikstais.
, 2010-11-24 18:07, pirms 13 gadiem
makaweli rakstīja: Nu tas ir koks ar diviem galiem.Futbols taa ir izraade,shovs un uz lielajaam speeleem visiem galvenajiem aktieriem jaabuut ierindaa.Tak veel nesen(pagaajushajaa PK?) jau bija taa,ka kartinjas dzeesaas peec 4daljfinaaliem tieshi shaa pasha iemesla deelj.Noteikti atceries nabaga Nedvedu taalajaa kuraa tur gadaa,kad vinjsh pashaa speeles izskanjaa dabuuja dzelteno(kuru tiesnesis pats negribot shim paraadiija) un izlaida finaalu vai pusfinaalu,neatminos.Tu noteikti teiksi,ka tas tomeer bija turniira nosleedzoshajaa faazee utt,bet taa kaa Realam peedeejaa laikaa ir izgaajis CL pleioffos,tad arii 1/8 finaals var buut ljoti izshkjirosh!
Viena lieta, vai es uzskatu, ka pašreizējā sistēma ir pareiza. Cita lieta, lai visiem noteikumi būtu vienādi. Man vienalga kurā fāzē, bet noteikumi paliek noteikumi. Tos nedrīkst pārkāpt (par to pienākas sods), kurn nu vēl mēģināt apiet (tā jau ir krāpšanās). Šajā gadījumā es vērtēju situāciju pēc vienlīdzības principa. Manis pēc "Real" vietā varētu būt jebkurš cits klubs.
, 2010-11-24 18:07, pirms 13 gadiem
nedomāju ka te kāds izsakās objektīvi,ja tas būtu noticis ar viņa atbalstīto komandu pārstāvjiem,diez vai tik kvēli iestātos par soda saņemšanu...katrs pats zin par kuru ir runa
, 2010-11-24 18:09, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Viena lieta, vai es uzskatu, ka pašreizējā sistēma ir pareiza. Cita lieta, lai visiem noteikumi būtu vienādi. Man vienalga kurā fāzē, bet noteikumi paliek noteikumi. Tos nedrīkst pārkāpt (par to pienākas sods), kurn nu vēl mēģināt apiet (tā jau ir krāpšanās). Šajā gadījumā es vērtēju situāciju pēc vienlīdzības principa. Manis pēc "Real" vietā varētu būt jebkurš cits klubs.
To pieraadiit buutu veel gruutaak kaa OJ Simpsona vainu zinaamaa lietaa.
, 2010-11-24 18:11, pirms 13 gadiem
makaweli rakstīja: To pieraadiit buutu veel gruutaak kaa OJ Simpsona vainu zinaamaa lietaa.
Sazvērestības teorijas vienmēr ir grūti pierādāmas, bet ceru, ka šoreiz UEFA nebaidīsies skatīties uz situāciju pēc būtības.
Slēpts komentārs: zobufeja 2
, 2010-11-24 18:14, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Sazvērestības teorijas vienmēr ir grūti pierādāmas, bet ceru, ka šoreiz UEFA nebaidīsies skatīties uz situāciju pēc būtības.
Ramosa izdarības nebūtu grūti pierādāmas,bet ar Alonso sodu būs pagrūtāk
, 2010-11-24 18:15, pirms 13 gadiem
Bronsons rakstīja: nedomāju ka te kāds izsakās objektīvi,ja tas būtu noticis ar viņa atbalstīto komandu pārstāvjiem,diez vai tik kvēli iestātos par soda saņemšanu...katrs pats zin par kuru ir runa
Manā gadījumā droši vari man atgādināt manu nostāju, ja kādam no maniem favorītiem gadītos tamlīdzīga situācija (pēc nodarījuma smaguma).
Šo situāciju uzskatu par līdzvērtīgu "komandas pavēlēm" F1 (kas tagad ir aizliegtas).
, 2010-11-24 18:16, pirms 13 gadiem
Bronsons rakstīja: Ramosa izdarības nebūtu grūti pierādāmas,bet ar Alonso sodu būs pagrūtāk
Nu, to es atstāju UEFA ziņā. Nejūtos kompetents izmeklēt šo gadījumu.
, 2010-11-24 18:19, pirms 13 gadiem
archellos rakstīja: Visiem noteikumi vienādi. Arī citi tā var darīt un nekur jau nav rakstīts ka tā nedrīkst darīt. Sodu es dabuju un to izcietīšu kaut arī spēle neko nenozīmē.
Ja tā darīt, tad netiek ievēroti Fair play likumi par godīgu spēli.
, 2010-11-24 18:19, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Manā gadījumā droši vari man atgādināt manu nostāju, ja kādam no maniem favorītiem gadītos tamlīdzīga situācija (pēc nodarījuma smaguma).
Šo situāciju uzskatu par līdzvērtīgu "komandas pavēlēm" F1 (kas tagad ir aizliegtas).
nevienam nav nekas jāatgādina vienkārši šoreiz ir sanācis tā ka šīs apšaubāmās kartiņās ir saņēmuši MR spēlētāji un loģiski ka lielākie protestētāji ir šā kluba nīdēji...tas tā man no malas kā šo klubu neitrālam vērotājam
, 2010-11-24 18:23, pirms 13 gadiem
lashara tas Mourinjo-kads sakars kko taadu dariit? winsh tak wareeja tapat nelaist winju laikumaa nakamaajaa speeleee-kas no taa mainaass!!! Treneris pilniigs atmars-izcelties winjam ljoti patiik!
, 2010-11-24 18:24, pirms 13 gadiem
, 2010-11-24 18:25, pirms 13 gadiem
Ulmeens rakstīja: Es saprotu, ka ir tā, ka kartiņa viņiem paliek uz visu turnīru, respektīvi kamēr tā netiek dzēsta ar otro dzelteno - sarkano kartiņu. Puiši vnk pirms play-offiem gribēja būt tīri
ja gribeeja buut briiwi tad wareeja sho speeli izlaist un tad winjas,kartinjas dzeeshas!
, 2010-11-24 18:26, pirms 13 gadiem
fc barcelona the best rakstīja: lashara tas Mourinjo-kads sakars kko taadu dariit? winsh tak wareeja tapat nelaist winju laikumaa nakamaajaa speeleee-kas no taa mainaass!!! Treneris pilniigs atmars-izcelties winjam ljoti patiik!
nesaproti neraksti savādāk sanāk ka pats esi tas "lašara"
, 2010-11-24 18:26, pirms 13 gadiem
Es gan par Real.
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.