Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundars Zaburdajevs

E grupa: "Chelsea" izlaiž divu vārtu pārsvaru pret "Juventus"

E grupa: "Chelsea" izlaiž divu vārtu pārsvaru pret "Juventus"
Oskars
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas E grupā pašreizējā čempione Londonas "Chelsea" tikās ar Turīnas "Juventus". Lai arī pēc diviem Oskara precīziem sitieniem "Chelsea" pirmajā puslaikā bija izvirzījusies vadībā, "Juventus" prata atspēlēties, 10 minūtes pirms spēles beigām nodrošinot neizšķirtu. Otrajā grupas mačā Doņeckas "Shakhtar" ar 2:0 pieveica "Nordsjælland".

Čempione "Chelsea" izlaiž divu vārtu pārsvaru

Pašreizējā Čempionu līgas trofejas īpašniece Londonas "Chelsea" titula aizstāvēšanu uzsāka, tiekoties ar A Sērijas čempioni un otru grupas favorīti Turīnas "Juventus". Jau no pirmajām minūtēm bumbu vairāk kontrolēja "Chelsea", tiekot pie vairākiem soda sitieniem, taču ļoti bīstamu momentu nebija. Tuvojoties puslaika vidum, iespēlējās arī "Juventus" un 19. minūtē viesiem radās lieliska iespēja izvirzīties vadībā – pēc tālas Barzalji piespēles Markīzio izskrēja viens pret Čehu, taču vārtsargs izgāja uz priekšu un izsita itālim bumbu.

Pēc nospēlētas pusstundas, saņēmis piespēli no Azāra, Oskars ar tālsitienu izvirzīja vadībā "Chelsea" – bumba, skārusi kādu no "Juventus" futbolistiem, atrada ceļu tīklā. Nieka divas minūtes vēlāk Oskars ar lielisku sitienu augšējā stūrī jau panāca 2:0. Visai drīz gan "Juventus" izdevās starpību samazināt – Vidals, saņēmis bumbu netālu no soda laukuma, tika galā ar pāris aizsargiem un raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī. Puslaiks arī noslēdzās ar 2:1 "Chelsea" labā.

Puslaika ievadā Ramiress neaizsniedzās līdz bumbai pēc Azāra centrējuma. Nedaudz vēlāk labs tālsitiens padevās Ivanovičam, taču Bufons bija vietā. "Chelsea" spiediens turpinājās ar bīstamu soda sitienu. Lampards trāpīja vārtu taisnstūrī, taču atkal Turīnu glāba Bufons. Ik pa laikam pa momentam bija arī "Juventus", līdz 80. minūtē pēc Pirlo piespēles bumbu soda laukumā saņēma Kvaljarella un no paasa leņķa pārspēja Čehu – 2:2. Nedaudz vēlāk uzbrucējs varēja arī izraut viesiem uzvaru, satraukumu pie pretinieka vārtiem paspēja radīt arī "Chelsea", taču mača rezultāts vairs nemainījās. Čempione uzsākusi turnīru ar izlaistu divu vārtu pārsvaru.

"Shakhtar" pārliecinoši uzvar

Grupas otrajā mačā Ukrainas čempione Doņeckas "Shakhtar" uzņēma pagājušās sezonas Dānijas čempionāta labāko komandu "Nordsjælland". 9. minūtē "Shakhtar" radās pirmā iespēja, taču Luiss Adrianu sita nedaudz garām. Nedaudz vēlāk mājinieki varēja radīt vēl vienu bīstamu momentu, taču Ilsinju izdarīja visai neveiksmīgu piespēli, līdz ar to bumba soda laukuma vidū nesasniedza ne Adrianu, ne Viljanu. Doņecka devās arvien jaunos un jaunos uzbrukumos, līdz puslaika pašās beigās atklāja rezultātu. 44. minūtē Adrianu padevās labs izrāviens pa malu, pēc kura brazīlietis nogādāja bumbu vārtu priekšā Mitarjanam – 1:0.

Otrā puslaika ievadā neslikta iespēja dubultot starpību bija Srnam, taču viesu vārtsargs Hansens glāba savu komandu. "Shakhtar" turpināja izdarīt pamatīgu spiedienu, radot vienu momentu pēc momenta. Pēc vairākām izšķērdētām iespējām 76. minūtē Doņeckai izdevās nostiprināt pārsvaru – Mitarjana piespēle nesasniedza adresātu, taču bumba nonāca pie viņa atpakaļ, un pussargs pats noslēdza uzbrukumu ar rezultatīvu sitienu, gūstot savus otros vārtus mačā. Ar šādu rezultātu mačs arī noslēdzās.

UEFA Čempionu līga, E grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Chelsea – Juventus2:2 (2:1)Oskars 31' 33' – Vidals 38'; Kvaljarella 80'
Shakhtar – Nordsjælland2:0 (1:0)Mitarjans 44' 76'

, 2012-09-19 23:41, pirms 12 gadiem
Terrijs sāk ampelēties. Vecums jau drošvien.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-19 23:42, pirms 12 gadiem
Spēle jau smuka, tikai tie 3 punkti izpalika.
Oskara goli, it īpaši otrais, super! Mikels gan priekš pamatsastāva veča par daudz kļūdas pieļauj... Nesaprotu, kāpēc RDM nelaiž Ramiresu centrā un priekšā Hazardu-Oskaru-Matu, bet gan jau arī tādu variantu redzēsim.
Slēpts komentārs: A.I3
, 2012-09-19 23:43, pirms 12 gadiem
Ka jau prognozeju, briniskigs mačs. Brinumberns izglaba Chelsea, kura beigas jau saspelejaas savaa pusee, lai noturetu niču. Apsveicu Chelsea ar Oskara pirkumu un šodien iegūtu punktu. Turīnā pat neceriet.
Forza Juve!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-19 23:46, pirms 12 gadiem
OSKARS!!!
, 2012-09-19 23:51, pirms 12 gadiem
Oskaara otrie vārti konča spele bija skaista, tik zeel ka nepanemam 3 punktus, bet nu nekas viesos panemsim !

un kpc tas Mikeels sakumsastavaa, calis paraak daudz kludijaas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-20 00:02, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Ko tad tajā pozīcijā vel var laist? Romeu?
Sūdīgi izdarija ka Esjēnu Reālam atdeva...
par Esjēnu biju nedaudz izbrīnīts....bet ir ok atdodiet vēl Frenku un tad toč būs bomba
, 2012-09-20 00:12, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Ko tad tajā pozīcijā vel var laist? Romeu?
Sūdīgi izdarija ka Esjēnu Reālam atdeva...
Vai tad tā nebija Ramiresa oriģinālā pozīcija, kad viņš pārnāca no Benfica? Vismaz cik es atceros, kā wingeri viņu nepirka. Neapšaubāmi, viņš ir labi iejuties tajā pozīcijā, bet ņemot vērā salīdzinoši plāno centra pussargu līniju un trekno wingeru konkurenci, manuprāt, Ramiresu vajadzētu ielikt Mikela vietā. Var jau arī to pašu Romeu kādā premjerlīgas spēlē palaist. Pagājšsezon zem AVB jau viņš tīri solīdi kapāja, bet RDM uzticību kaut kā nav izcīnijis.
, 2012-09-20 00:27, pirms 12 gadiem
clyde shelton_lv rakstīja: Pirmo periodu redzēju, bet otrajā skatījos Ložņas(jeepers creepers) pa TV6/
veca filma
, 2012-09-20 00:34, pirms 12 gadiem
Seksīga atgriešanās pret "čempioniem" Viss ir labs, kas labi beidzas
, 2012-09-20 00:43, pirms 12 gadiem
Atbilde A.I3
spēli Chelsea-Barsa noukempā redzēji?
Tieši tā lūk!
Nav jau tā ka Juve ir amatieru komanda, bet gan arī viens no grandiem! Kas pēc krituma kāpj augšā.
Spēle manuprāt ļoti skatāma.
Žēl, ka nepaņēmām, bet Juve nospēlēja labi!
, 2012-09-20 10:33, pirms 12 gadiem
a kur ir Marins?Trauma vai kas,ka vispār neesu viņu manījis laukumā?
, 2012-09-20 14:07, pirms 12 gadiem
labi ka vismaz izlīdzināja lai gan Juvei vajadzēja vinnēt
, 2012-09-20 15:14, pirms 12 gadiem
Žēl , bet viss vēl priekšā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
"Atalanta" futbolisti. Foto: Sipa/Scanpix
16

Lukmenam hat-trick, ''Atalanta'' pārtrauc ''Bayer'' sēriju un triumfē Eiropas līgā

Par 2023./2024. gada UEFA Eiropas līgas čempioni kļuvusi Itālijas A sērijas vienība Bergamo ''Atalanta'', kas Dublinā notikušajā finālspēlē ar 3:0 sakāva Leverkūzenes ''Bayer'', sagādājot vāciešiem pirmo zaudējumu sezonā. Ar hat-trick uzvarētāju rindās izcēlās Ademola Lukmens.
"Puskas Arena". Foto: AP/Scanpix
2

2026. gadā Budapešta uzņems UEFA Čempionu līgas finālu

LETA--AP. Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) trešdien izraudzījās Budapeštu kā pilsētu, kas 2026.gadā uzņems Čempionu līgas finālu.
Kluba prezidents Uldis Pūcītis sveic Maksimu Toņiševu ar 100 spēļu jubileju. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
16

Arī Apelāciju padome lemj par sliktu "Valmierai", klubam vēl atliek Lozanna

Latvijas Futbola federācijas Klubu licencēšanas Apelāciju padome noraidījusi Latvijas ceturtā spēcīgākā kluba "Valmieras" apelāciju, tādējādi vidzemnieki joprojām paliek bez Eirokausu licences un iepriekšējā sezonā sportiski rezervētās ceļazīmes uz Konferences līgas pirmo kārtu.