Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Dubra nespēlē sāpju dēļ, BATE lūzumi un smaga situācija Eiropas līgā

Dubra nespēlē sāpju dēļ, BATE lūzumi un smaga situācija Eiropas līgā
Sergejs Veremko pusstundu nospēlēja par spīti deguna lūzumam
Foto: fcbate.by

Septiņās no iepriekšējām astoņām sezonām spēlējusi Čempionu līgas vai Eiropas līgas grupu turnīrā, tuvu palikšanai bez Eirokausu rudens ir desmitkārtējā Baltkrievijas čempione Barisavas BATE, kas izbraukumā ar rezultātu 0:2 atzina "Astana" pārākumu.

Latvijas izlases centra aizsargs Kaspars Dubra kopā ar komandu bija devies uz Kazahstānu, taču treniņā sajuta diskomfortu un piesardzības nolūkos netika iekļauts spēles pieteikumā. Ar to BATE problēmas tikai sākās. Pirmā puslaika izskaņā piespiedu kārtā laukumu pameta kādreizējais Londonas "Arsenal" un "Barcelona" pussargs Aļaksandrs Hļebs, kuram pēc spēles slimnīcā tika konstatēts vaiga kaula lūzums.

Savukārt spēles 62. minūtē divcīņā ar pretinieku savainots tika BATE vārtsargs Sergejs Veremko, kurš gan turpināja maču, taču arī pēc spēles tika nogādāts slimnīcā, kur viņam atklāja deguna lūzumu. "Astana" vairāk sita pa vārtiem (17:10, rāmī 9:4) un mača beigās arī ieguva ļoti vērtīgu divu vārtu pārsvaru. Vispirms 70. minūtē rezultātu no tuvas distances atklāja Žuniors Kabananga (1:0), bet desmit minūtes vēlāk starpību dubultoja uz maiņu iznākušais Azats Nurgalijevs (2:0) - Veremko neveiksmīgi nospēlēja kā pēdējais aizsargs, un Nurgalijs no tālienes raidīja bumbu tukšos vārtos. Mājinieku pamatsastāvā gāja savulaik Virslīgā spēlējušie Rohers Kanjass un Patriks Tvumasi.

Par pagājušā gada zaudējumu trešajā kārtā īsti atriebties neizdevās "West Ham", kas izbraukumā nenosargāja vadību pret Džurdžu "Astra" (1:1), tomēr tik un tā spēra būtisku soli pretī grupu turnīram. "West Ham" rindās debitēja argentīniešu uzbrucējs Honatans Kaljeri, bet pamatsastāvā, salīdzinot ar iepriekšējo maču pret "Chelsea" (1:2), palika vien trīs spēlētāji. Un tieši viens no viņiem – Marks Nobls – pirmā puslaika pēdējā minūtē realizēja pendeli, panākot 1:0. Vairāk sitienu pa vārtiem gan izdarīja "Astra" (13:9, rāmī 7:5), un 83. minūtē izlīdzinājumu panāca Rumānijas izlases uzbrucējs Deniss Alibeks, kuram pēc stūra sitiena tika atļauts saņemt bumbu un spēcīgi sist to tuvajā stūrī (1:1).

Tā kā lielākajā daļā pāru tika ielozētas salīdzinoši diezgan līdzvērtīga līmeņa komandas, reālu pārsteigumu šovakar praktiski nebija. Par vienu nelielu pārsteigumu parūpējās "Osmanlispor", kas izbraukumā ar 1:0 apspēlēja "Midtjylland", bet tuvu, iespējams, vakara lielākajam pārsteigumam bija Maķedonijas "Shkendija", kas tikai kompensācijas laika otrajā minūtē neizturēja "Gent" spiedienu (1:2). Romana Grigorčuka vadītā "Qabala" mājās prata atspēlēties un ar 3:1 pārspēt Slovēnijas "Maribor", bet Zagrebas "Lokomotiv" savā laukumā atspēlēja divu vārtu deficītu pret "Genk".

UEFA Eiropas līga, "play-off" kārta, pirmās spēles

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Beitar (Izraēla) – St.-Etienne (Francija)1:2
Astana (Kazahstāna) - BATE (Baltkrievija)2:0
Dinamo Tb (Gruzija) – PAOK (Grieķija)0:3
SonderjyskE (Dānija) – Sparta (Čehija)0:0
Krasnodar (Krievija) – Partizani (Albānija)4:0
Midtjylland (Dānija) – Osmanlispor (Turcija)0:1
AEK L (Kipra) – Slovan L (Čehija)0:1
Austria W (Austrija) – Rosenborg (Norvēģija)2:1
Qabala (Azerbaidžāna) – Maribor (Slovēnija)3:1
Goteborg (Zviedrija) – Qarabaq (Azerbaidžāna)1:0
Maccabi TA (Izraēla) – Hajduk (Horvātija)2:1
Slavia P (Čehija) – Anderlecht (Beļģija)0:3
Basaksehir (Turcija) – Shakhtar (Ukraina)1:2
Fenerbahce (Turcija) – Grasshopper (Šveice)3:0
Lokomotiv Z (Horvātija) – Genk (Beļģija)2:2
Panathinaikos (Grieķija) – Brondby (Dānija)3:0
Vojvodina (Serbija) – Alkmaar (Nīderlande)0:3
Astra (Rumānija) – West Ham (Anglija)1:1
Gent (Beļģija) – Shkendija (Maķedonija)2:1
Sassuolo (Itālija) – Crvena Zvezda (Serbija)3:0
Arouca (Portugāle) – Olympiakos (Grieķija)0:1
Trencin (Slovākija) – Rapid W (Austrija)0:4

Izmantotie resursi:
Новости клуба » Инфоцентр » Официальный сайт » ...


, 2016-08-19 03:05, pirms 8 gadiem
Arouca absolūti jauns vārds
, 2016-08-19 06:39, pirms 8 gadiem
Nu Romans laiž,atkal iespējams tiks grupu turnīrā
, 2016-08-19 08:10, pirms 8 gadiem
Tā ir ar to BATE spēlēšanu. Ja paveicas, tad spēlēsi čl, bet, ja ne, tad marinēsies un stagnēsi Baltkrievijas čempī
, 2016-08-19 12:09, pirms 8 gadiem
Vienmēr domāju, ka viņu sauc Veremko,bet Agris jau pieķēries arī slāvu pareizrakstībai, tāpēc Verejemko.
, 2016-08-19 14:11, pirms 8 gadiem
tyutin rakstīja: Vienmēr domāju, ka viņu sauc Veremko,bet Agris jau pieķēries arī slāvu pareizrakstībai, tāpēc Verejemko.
Paldies, pārskatījos uzvārdu. Izlabošu.
, 2016-08-20 08:28, pirms 8 gadiem
Aļaksandrs ?
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
7

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.