Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Čempione "Manchester City" ceļos uz Dāniju, "Napoli" pret "Barcelona"

Čempione "Manchester City" ceļos uz Dāniju, "Napoli" pret "Barcelona"
Roberts Levandovskis. Foto: AP/Scanpix

UEFA mītnē Šveices pilsētā Nionā 18. decembra pēcpusdiena ir atvēlēta Eirokausu izslēgšanas spēļu izlozēm, un pirmā kārta bija Čempionu līgai, kurā tika noskaidroti astotdaļfināla pāri.

ČL 1/8 finālsEL pārspēlesEKL pārspēles
Porto – ArsenalFeyenoord – RomaSturm – Slovan Br
Napoli – BarcelonaMilan – RennesServette - Ludogorets
PSG – Real SociedadLens – FreiburgUnion SG - Eintracht
Inter M – Atletico MYoung Boys – SportingReal Betis – Dinamo Z
PSV – Borussia DBenfica – ToulouseOlympiacos - Ferencvaros
Lazio – BayernBraga – QarabagAjax – Bodo/Glimt
Kobenhavn – Man. CityGalatasaray – Sparta PMolde - Legia
Leipzig – Real MadridShakhtar – MarseilleMaccabi H - Gent

• Grupu turnīru ar perfektām 6-0-0 bilancēm noslēdza Anglijas un Spānijas milži "Manchester City" un "Real Madrid", kuri pretī saņēma Dānijas "Kobenhavn" un Vācijas "Leipzig", bet Minhenes "Bayern" (5-1-0) astotdaļfinālā tiksies ar Romas "Lazio".

• Pagājušās sezonas finālā "Manchester City" ar 1:0 pārspēja Milānas "Inter", kas grupu turnīrā šoruden bija otrā un no izsēto groza pretī saņēma Madrides "Atletico". Citā Itālijas-Spānijas duelī tiksies Itālijas čempione "Napoli" un Spānijas vicečempione "Barcelona" – gaidāms zvaigžņotu uzbrucēju Viktora Osimena un Roberta Levandovska duelis.

• "Napoli" un "Barcelona" bieži tikušās pārbaudes spēlēs, bet Eirokausos līdz šim spēlēts vienīgi 2020. gada ziemā, kad "Barcelona" uzvarēja tieši astotdaļfinālā – 1:1 viesos, 3:1 mājās.

• Ja visi trīs Itālijas klubi bija neizsēto grozā un tādēļ par izlozi pukoties nevar, tad visi četri Spānijas klubi, kuri bija izsēto grozā, gan saņēmuši visnotaļ sarežģītas sāncenses – bez nosauktajām vēl arī "Real Sociedad" tiksies ar PSG, kas kļuva par vienu no neizsētā groza izlozes veiksminiecēm.

• "Real Sociedad" Čempionu līgas astotdaļfinālā atgriezīsies pēc 20 gadu pārtraukuma, un 2004. gadā izstājās tieši pret Francijas tā laika milzi – 0:1, 0:1 pret Lionas "Olympique".

• "Atletico" galvenais treneris Djego Simeone savulaik spēlēja Milānas "Inter", bet Nīderlandē nevienu punktu nezaudējušās Eindhovenas PSV galvenais treneris Pēters Boss pusgadu ir vadījis Dortmundes "Borussia".

• Astotdaļfināla pirmās spēles 13., 14., 20. vai 21. februārī notiks neizsētās komandas laukumā, bet atbildes spēles grupu uzvarētāju laukumos gaidāmas 5., 6., 12. un 13. martā.

• Finālspēli 1. jūnijā uzņems Vemblija stadions Londonā, tādēļ izlozes procedūrā talkā nāca Londonas "Chelsea" leģendārais aizsargs Džons Terijs.


, 2023-12-18 14:11, pirms 5 mēnešiem
Tāda milzīgu grandu dueļa nav, bet vairākas spēles noteikti būs skatāmas: Napoli:Barcelona
Porto:Arsenal
Inter:Atletico

nez, kā PSG ies. gan jau paveiksies un vinnēs
, 2023-12-18 15:08, pirms 5 mēnešiem
Itāļiem reāli nav paveicies ar izlozi.. POrto vs Arsenal/Napoli:Barsa vienīgās intrigas.
, 2023-12-18 16:19, pirms 5 mēnešiem
Blondais ja bTEv ir galvaa zzaagju skaidas, tad nedirs uz Romas LAZIO
, 2023-12-18 18:09, pirms 5 mēnešiem
Vispār jau gan Napoli gan Barca pagājušo sezonu uzvarēja savos čempionātos. Tā kā diez vai sanāk čempions vs vicečempions.
, 2023-12-18 18:46, pirms 5 mēnešiem
...galvenais jautājums - kas rādīs? ...vai pēc jaunā gada būs vēl viaplay ar zviedru komentētajiem?...vai maksāt viaplay par janvāri?
, 2023-12-18 18:53, pirms 5 mēnešiem
..šitijs atkal dabū nūģus pretī. bavāri un Parīze tāpat. labi, ka arī Dortmundei salīdzinoši viegls pretinieks
, 2023-12-18 20:57, pirms 5 mēnešiem
Nūģi???? PSG netiks nākamajā kārtā
, 2023-12-18 21:10, pirms 5 mēnešiem
gatis-7 rakstīja: Nūģi???? PSG netiks nākamajā kārtā
..gan jau tiks.
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.