Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Ventspils" uz Luksemburgu dosies ar minimālu pārsvaru

"Ventspils" uz Luksemburgu dosies ar minimālu pārsvaru
"Ventspils" pateicas līdzjutējiem
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

UEFA Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē futbola klubs "Ventspils" ar rezultātu 1:0 pārspēja Luksemburgas "Jeunesse Esch". Vienīgos vārtus kuriozā situācijā iesita paši luksemburgieši.

Futbola kluba „Ventspils” pamatsastāvā jau no pirmajām minūtēm laukumā devās Jurijs Žigajevs un Daniils Turkovs. Šis pāris pēdējā Virslīgas spēlē burtiski iznīcināja Jūrmalas „Spartaku”. Spēli ventspilnieki iesāka vareni, ātri vien pārņemot iniciatīvu savās rokās. Jau 10. minūtē rezultāts tika arī atklāts, pie tam ļoti kuriozā veidā. Luksemburgas aizsargs Eriks Hofmans mēģināja atspēlēt ar galvu bumbu atpakaļ vārtsargam, bet ieraidīja to savos vārtos!

„Ventspils” turpināja uzbrukt un bija tuvu otrajam vārtu guvumam. Momenti bija Turkovam, Simonam Pauļus un Vadimam Jančukam, bet tie palika neizmantoti. Aktīvs bija Žigajevs, kurš pirmajā puslaikā bieži izpildīja soda sitienus. Puslaika otrajā pusē „Jeunesse” sāka vairāk kontrolēt bumbu, taču neviena bīstama sitiena pa Maksima Uvarenko vārtiem nebija. „Ventspils” meklēja iespējas pretuzbrukumos, 43. minūtē nonākot pāris centimetrus no otrā vārtu guvuma. Ar aktīvu presingu izdevās piespiest viesus kļūdīties pie sava soda laukuma, bumba tika pie Žigajeva, kura centrējumu gar vārtiem nocēla aizsargs, taču apaļais priekšmets atleca pie Turkova, kurš no deviņiem metriem sita spēcīgi, tomēr aizsargs uz vārtu līnijas prata izglābt.

Otrais puslaiks aizritēja līdzīgā stilā, jo ventspilnieki ļāva viesiem vairāk kontrolēt bumbu, bet paši turpināja meklēt iespējas pretuzbrukumos. Pirmais moments gan radās pēc standartsituācijas, kad Žigajeva spēcīgi izpildītais soda sitiens bija nedaudz neprecīzs. Līdzīgā stilā 61. minūtē tuvu vārtu guvumam jau bija luksemburgieši, bet pēc sitiena no 18 metriem glāba Uvarenko. Pēc tālas partnera piespēles 67. minūtē jau pie pretējiem vārtiem nedaudz neprecīzi uzsita Turkovs, bet vēl pēc sešām minūtēm sanākušo publiku atdzīvināja Ahmeda reids pa labo malu - četri aizsargi tika apspēlēti kā stāvoši un sekoja piespēle soda laukumā. Diemžēl Turkova sitienu bloķēja aizsargs. Vislabākais moments panākt 2:0 radās 82. minūtē, kad pēc ļoti tālas un precīzas Vladislava Kozlova piespēles viens pret vārtsargu izgāja Eduards Suhanovs, bet pārsita pāri...

Savu iespēju sagaidīja arī "Jeunesse", kad 88. minūtē uzsita no septiņiem metriem, bet Uvarenko pārliecinoši bumbu nofiksēja. Labvēlīgais 1:0 tika noturēts, tomēr bija iespējas uzvarēt arī ar lielāku pārsvaru. Atbildes mačs Luksemburgā notiks pēc nedēļas.

UEFA Eiropas līga, 2. kvalifikācijas kārta

Ventspils – Jeunesse Esch 1:0 (1:0)
Vārti: Hofmans 10’ (s.v.)
Ventspils: Uvarenko, Timofejevs, Dubra, Smirnovs, Kurakins, Pauļus, Tarasovs, Žigajevs (Suhanovs 62'), Abdultaofiks, Jančuks (Kozlovs 79'), Turkovs.
Jeunesse: Obervaiss, Moreira (Piskors 86'), Hofmans, Portjē, Benišū, Vitali, Delgado, Vangs (Albanese 90+2'), Kolets, Ramdedovičs (Kincigers 53'), Ibrahimovičs.
Brīdinājumi: Timofejevs - Ramdedovičs, Kincigers, Ibrahimovičs, Portjē.


, 2013-07-18 19:50, pirms 11 gadiem
Jāizmanto iespējas un būs labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-18 19:59, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: Nožēlojami. Tik daudz izšķērdētas iespējas...var beigās arī nepietikt ar vieniem vārtiem !
Luksemburgieši paši sev iesita,varbūt vairāk nevajadzēja pilnai laimei?Pēc tam nebija mērķtiecīgi sitieni pa vārtiem...........
Kārtējā švakā spēle FKV izpildījumā
, 2013-07-18 20:00, pirms 11 gadiem
Ja izmantos iespējas kuras radīsies spēlējot viesos - esam stabili nākamajā kārtā!
, 2013-07-18 20:03, pirms 11 gadiem
vismaz 2-0 vai 3-0 bija jāuzvar
, 2013-07-18 20:06, pirms 11 gadiem
nu bet LUX taču pats Ibrahimovičs brīvajā brīdī uzspēlēja
, 2013-07-18 20:07, pirms 11 gadiem
Ko jūs varat dir*t uz FKV, ka vinnē? Ienīstat to klubu vai kā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-18 20:09, pirms 11 gadiem
Tātad spēlēja futbolu, bet redzams, ka luksemburgas valstvienības pārspēks pār Latvijas nav nejaušība.
, 2013-07-18 20:10, pirms 11 gadiem
poh, galvenais, ka uzvara rokā, un arī punkti rangā nāks klāt
, 2013-07-18 20:10, pirms 11 gadiem
Uz Eiropas līgas pamatturnīru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: flipsider
, 2013-07-18 20:18, pirms 11 gadiem
uzvara paliek uzvara,par tikšanu nākamajā kārtā!
, 2013-07-18 20:20, pirms 11 gadiem
Luksemburga šodien iesita vienus vārtus (savam vārtsargam), un prognozēju, ka atbildes spēlē viņi iesitīs vismaz divus vārtus (citam vārtsargam), bet ventspilnieki... baidos, ka tā arī neiesitīs nevienus.
, 2013-07-18 20:37, pirms 11 gadiem
Skonto 2:1!!
, 2013-07-18 20:39, pirms 11 gadiem
nav vaji jo viniem sastaavaa Delgado un Ibrahimovics
, 2013-07-18 20:50, pirms 11 gadiem
Praha rakstīja: Kaut kāds izsmiekls, tie Ventspils izskatās kā kaut kādi amatieri. Latvijas futbols turpina grimt savos mēslos.. Būsim reālisti, nevajag sapņot.
Nesanaaca paseko un slinkums mekleet. Bet ko tu teici pēc Daugavas zaudējuma?
, 2013-07-18 21:07, pirms 11 gadiem
švaki, tikai 1:0. un tad vēl iesita savos šie...
, 2013-07-18 21:50, pirms 11 gadiem
"Meitai" cepums!Salīdzinājām Luksenburgas treneri un Pučinski.Nu jā,Jurģim vēl tikai treniņbiksēs kortelīti vajadzēja.Izskatītos efektīgi.Ko lai dara,daļa "mūsu' treneru nav mācīti,ka uz vismaz starptautiskiem mačiem jāģērbjas pieklājīgāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-18 22:00, pirms 11 gadiem
Kas attiecās uz spēli.Salīdzinot maču ar velsiešiem,tad luksenburgieši spēlēja un arī mūsējiem ļāva spēlēt.Rezultātā pirmais puslaiks bija skatāms un interesants.Diemžēl momentu realizācija joprojām vāja.Otrais puslaiks jau bija vājš.Varbūt baidījās ielaist vārtus.Nezinu,bet kopskatu par maču sabojāja.Labais moments tas ,ka nezaudējām vārtus un uzvarējām.Sliktais tas ,ka 1-0 vēl neko negarantē izbraukuma spēlē,jo kā redzējam ,luksenburgieši māk uzbrukt un brīžam jau mums nāca talkā veiksme.Par personālijām neko neizteikšos,jo nekas īpaši nav mainījies,salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm.Ja būtu jāliek atzīmes,šaubos vai kāds no spēlētājiem būtu pelnījis vairak par trijnieku,izņemot Maksi un Ahmedu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-18 22:13, pirms 11 gadiem
flipsider rakstīja: Rangaa par uzvaraam neko nedod- galvenais ir tikt taalaak.
dod gan!
, 2013-07-18 22:14, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Kas attiecās uz spēli.Salīdzinot maču ar velsiešiem,tad luksenburgieši spēlēja un arī mūsējiem ļāva spēlēt.Rezultātā pirmais puslaiks bija skatāms un interesants.Diemžēl momentu realizācija joprojām vāja.Otrais puslaiks jau bija vājš.Varbūt baidījās ielaist vārtus.Nezinu,bet kopskatu par maču sabojāja.Labais moments tas ,ka nezaudējām vārtus un uzvarējām.Sliktais tas ,ka 1-0 vēl neko negarantē izbraukuma spēlē,jo kā redzējam ,luksenburgieši māk uzbrukt un brīžam jau mums nāca talkā veiksme.Par personālijām neko neizteikšos,jo nekas īpaši nav mainījies,salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm.Ja būtu jāliek atzīmes,šaubos vai kāds no spēlētājiem būtu pelnījis vairak par trijnieku,izņemot Maksi un Ahmedu.
Personīgi es uzskatu , ka FKV otru puslaiku nospēlēja vāji , jo tas bija Pučinska rīkojums ( ne jau spēlēt vāji , bet domāt par aizsardzību) , to varēja redzēt , kad FKV potenciāli bīstamos uzbrukumos atspēlēja aizsargiem. Izbraukumā šie ir jāņem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-18 22:17, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Personīgi es uzskatu , ka FKV otru puslaiku nospēlēja vāji , jo tas bija Pučinska rīkojums ( ne jau spēlēt vāji , bet domāt par aizsardzību) , to varēja redzēt , kad FKV potenciāli bīstamos uzbrukumos atspēlēja aizsargiem. Izbraukumā šie ir jāņem!
Bet kādā sakarā šim vajadzētu dot tādu rikojumu?Atbildes spēle vel!1-0 nav nekas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-19 02:12, pirms 11 gadiem
Labi, ka uzvara, otrā perioda beigās bija amerikāņu kalniņi - varēja gan iesist, gan ielaist... Labi, ka neielaida, ceru, ka vismaz tas būs kā rezerves trumpis, ja neiznāks visas ieceres izpildīt arī izbraukumā. Bet nu ceru, ka vienreiz izdevības ventspilnieki sāks izmantot - nav jau tādi pļušaki, kā te daži labi mēģina to iztēloties. Pierādiet to, ventiņi, un uz priekšu, uz tālākām cīņām!
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.